Bildirim
Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (13. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Digitaldrop
Gümüşçüden 1-2g saf gümüş alıp rezervuarın uygun bir yerine sistemde dolanmayacak şekilde sıkıştırman yeterli bu arada.
bunu nasıl başarırırım bilemiyorum :) biraz bakayım
bu fotoyu gördüm şimdi sistemi düzgünce planladım. ama ikinci bir radyatörle olacak. o da kasanın (içten) üst kısmına yerleştireceğim. ya da SLİ bozup soğutmaya titana geçip mi karar versem,iki radyatöre de gerek kalmasa mı neyse bu nokta ayrı. en iyisi konuyu dağıtmayayım. -
quote:
Vaktiyle bizim ekran kartı sevenlerde atmıştım da bu başlıkta olması gereken videolardan biri de bu, bulunsun birilerine lazım olur
D5 pompaya D5 top montajı (Mcp655 bolca olduğu için ortalıkta)
Bu is rakora hortum takmaktan daha kolay kesinlikle. Uzun sureli kullanmadigim pompam da too vardi sokup takmak toplam 1dk falan surmustu. Kenarda duran parcalara yapmak lazim iyi toz cikmisti icinden birde yatagin ustune koymustum battaniyenin tuyleri kacmis icine .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Poyri!!!
Hocam bu pompaya takılan Top ne yaşıyor tam olarak işlevi nedir? -
quote:
Orijinalden alıntı: drserk
bu fotoyu gördüm şimdi sistemi düzgünce planladım.
O fotoyu arkadaşları sıvı soğutmadan soğutmak için kullanıyorum genelde
Sağdaki aparat yazılım kontrollü flow meter işte, sırf onu denemek eldeki malzemelerle için alel acele kurmuştum. O zaman malesef bu Ek bridge edition universal bloklar da yoktu. Cf-Sli bir sıvı soğutma sistemi ne kadar çirkin ve gereksiz karmaşık olabilire güzel bir örnek kendisi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Patronage
bu pompaya takılan Top ne yaşıyor tam olarak işlevi nedir?
İki işlevi var:
1) Bazı pompalara üzerinde olmayan bağlantı türünü kazandırmak. Yukardaki örnekte normalde kelepçe ve direk hortumla bağlamak yerine G1/4 rakorları rahatça takmak için bağlantılara sahip oluyorsun.
2) Pompanın özelliklerini geliştirmek. Flow rate, basınç vs... gibi. Özetle pompadan alacağın randımanı arttırıyor. %30-50 arası etkisi olan Top'lar var, iyi araştırırsan oldukça faydalı bir üründür aslen. -
-
Temelde baktığında maliyet olarak benim yaptığım iş de aynı hesaba geliyor al at yenisini al yerine Tygon olur tabi ama ben 3-5 sene aynı ve kısıtlı (şeffaf, siyah, gri) renkte aynı hortumu zaten kullanmam, dolayısıyla Tygon benim için çok gereksiz. Alırım 3-5 sene temizler kullanırım diyen adam için duruma göre daha uygun bile olabilir ama o kadar süre sanmıyorum ki kimse kullansın. Bahçe sularken kullandığım 10m'si 5tl'ye aldığım hortum var, hiçbiri onun gibi elastik değil bunların bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 27 Şubat 2013; 0:21:13 > -
quote:
benim vazgeçeceğim yerde beğenmem :D buna gülmemek elde değil. artık bu yola baş koydum geri dönemem benim için görünüşten çok daha önemlisi performans + sessizlik :D yakın bir gelecekte 500r da su soğutma ile neyi ne kadar yaparım belli olacak
sli'da Ek bridge blok kullanmak performansı düşürür gibi geldi bana. iki gpu 'yu da ayrı ayrı bağlamak ve bu sisteme cpu da ekleneceğine göre ikinci bir radyatörün olması da şart oluyor. ikinci radyatör gerektiğinden bu sistemi iyi bir düşünmem gerekiyor.
-
Pompa rez'den aşağıda olsun, mümkün olabilen en kısa döngüyle sistemi kur (min uzunlukta hortum) gerisi fasa fiso. Çok detaylara kafa yormaya gerek yok.
90 derece rakorların fazla olması ne kadar direnç yaratır diye kıyametin koptuğu başlıklar vardı. O kadar detayda boğulmakta işin keyfini kaçırıyor bana göre.
Sisteminde sıvı olarak camsil kullanan adam tanıyorum o yüzden bu kadar çok detay gülümsetiyor artık -
quote:
Pompa rez'den aşağıda olsun, mümkün olabilen en kısa döngüyle sistemi kur (min uzunlukta hortum) gerisi fasa fiso. Çok detaylara kafa yormaya gerek yok.
90 derece rakorların fazla olması ne kadar direnç yaratır diye kıyametin koptuğu başlıklar vardı. O kadar detayda boğulmakta işin keyfini kaçırıyor bana göre.
Sisteminde sıvı olarak camsil kullanan adam tanıyorum o yüzden bu kadar çok detay gülümsetiyor artık
1 ay içinde ev kurup taşınacağım. ondan sonra da sistemi bir şekilde kuracağım. çok yardımcı oldunuz çok teşekkürler. takipte olacağım. kurarken fotolarla burada yine olurum.
-
quote:
Sisteminde sıvı olarak camsil kullanan adam tanıyorum o yüzden bu kadar çok detay gülümsetiyor artık
Bildiğimiz camsil dimi abi.İçinde başka bişey yok yani -
Eskiler antifiriz kullanır zaten, bizimki iyice antika Bildiğimiz mavi camsil evet, zamanında renkli sıvılar, renklendiriciler falan yoktu haliyle o dönemden gelen adamlar rahattır Nalburdan hortum kelepçe, benzinciden antifiriz, akvaryum pompası, el yapımı bloklar kullanan adamlara biocide 4 yerine 5 damla koysam zararı olur mu falan dediğinde mümkün olan her yerleriyle gülüyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 27 Şubat 2013; 0:39:17 > -
quote:
Orijinalden alıntı: drserk
quote:
benim vazgeçeceğim yerde beğenmem :D buna gülmemek elde değil. artık bu yola baş koydum geri dönemem benim için görünüşten çok daha önemlisi performans + sessizlik :D yakın bir gelecekte 500r da su soğutma ile neyi ne kadar yaparım belli olacak
sli'da Ek bridge blok kullanmak performansı düşürür gibi geldi bana. iki gpu 'yu da ayrı ayrı bağlamak ve bu sisteme cpu da ekleneceğine göre ikinci bir radyatörün olması da şart oluyor. ikinci radyatör gerektiğinden bu sistemi iyi bir düşünmem gerekiyor.
Bridge kesinlikle performans düşürmüyor.Ben 3 way olanını kullanıyorum.Öncesinde clear link kullanmıştım montajı ve flow u kesinlikle EK bridge daha iyi.Yeterki sen kafanda build ini oluştur ona göre paralel yada seri olanını satın al.Çoğu zaman insanlar komponent alırken yanlışlıklar yapıyor.Flow rate ve ısının normalde fazlalaşmasına sebep oluyor.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Maxıs
H80i ye verilicek 250-300 tl ile özel su sogutma yapılırsa işçilikte güzel olursa daha performanslı olur.
Forumda çok fazla H80 H100 kullanan insan var boşuna paraları gidiyor özel su sogutmanın görünüşü ve performansı çok daha güzel ve iyi oluyor.
Boşuna gittiğini söylemek doğru olmaz ama Ülkemizde sıvı soğutma parçalarını bulmak kolay değil bulsak ta maliyeti fazla
400tlye h100i veya h110performansi verecek bir sistem kurulabilirmi acaba.
-
quote:
Eskiler antifiriz kullanır zaten, bizimki iyice antika Bildiğimiz mavi camsil evet, zamanında renkli sıvılar, renklendiriciler falan yoktu haliyle o dönemden gelen adamlar rahattır Nalburdan hortum kelepçe, benzinciden antifiriz, akvaryum pompası, el yapımı bloklar kullanan adamlara biocide 4 yerine 5 damla koysam zararı olur mu falan dediğinde mümkün olan her yerleriyle gülüyorlar
Ilk sistemde antifiriz kullandim da ne zaman kullansam agzima kaciyor. birde cok icli dusli olmamak lazim sistemde antifriz varken sizdirip onunla ugrastiktan sonra 1 gun bir garip oldum fazla solumamak lazim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: shadow99tr
quote:
quote:
H80i ye verilicek 250-300 tl ile özel su sogutma yapılırsa işçilikte güzel olursa daha performanslı olur.
Forumda çok fazla H80 H100 kullanan insan var boşuna paraları gidiyor özel su sogutmanın görünüşü ve performansı çok daha güzel ve iyi oluyor.
Boşuna gittiğini söylemek doğru olmaz ama Ülkemizde sıvı soğutma parçalarını bulmak kolay değil bulsak ta maliyeti fazla
Biraz zor hocam. 500 Tl yi bulur hatta geçebilir de. Eğer forumda ki arkadaşlardan malzemelerini alırsan bir nebze olsa maliyeti düşürürsün ama yinede 400 Tl yi rahatlıkla geçer diye düşünüyorum.
-
quote:
quote:
quote:
Sıfır dışardan alınırsa biraz zor ama forumun ikinci elinden temiz parçalar denk getirilerek toplanır.Hemde h100 den çok rahat daha performanslı olur.
Helal olsun seasonic e, sleeve için fazladan kablo seti istemiştim ne olur ne olmaz diye yollamışlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 27 Şubat 2013; 10:08:35 >
-
Sağolun arkadaşlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Aslında elinde fanlar varsa rahatça kurulabilir. 2.elde gördüğüm fiyatlara dayanarak 100 blok, 100 rad, 50 rez, 50 rakor-hortum masrafı, 100-150 arası da pompa bulabilirsin. Toplam 350-500 arası bir fiyata H100'ü katlayacak birşey kurulabilir ama fan kısmı önemli
Biraz sık takip etmek lazım ama artık böyle bir başlık olduğuna göre satmak isteyen mutlaka buralara da uğrar diye düşünüyorum.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X