Şimdi Ara

cursor kendi kendine dolaşıyor ve pencereler açılıp kapanıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • win98 pc imde cursor kendi kendine dolaşmaya başladı ve bilgisayar ile ilgili pencereler açılıp kapanmaya başladı, ad-aware ve antivir dmack.exe ve dmyso.exe diye trojan horse (TR/Small.FB) buldular sildirdiğimi zannediyordum ama sorun devam ediyor .bununla başedemedikleri için kızdım ad-aware yi de antivir i de sildim .bu en büyük forum sitesinde bir yardım alamazsam yazık olacak lütfen yardım edin.saygılar.

• Hocam adsl bağlantısını öoklu mu kullanıyorsunuz yoksa tek portlu modemden sadece siz mi kullanıyorsunuz?Bir ağ paylaşımı var ise ağ üzerinden diğer bilgisayarların masaüstünü dilediğince kullanabileceğin programlar mevcut muzip bir ağ arkadaşınız bu işin sorumlusu olabilir ya da bahsettiğiniz gibi ad aware in baş edemediği trojanlar sayesinde de olabilir yani bir pishing saldırısı olmuş olabilir sizin ip adresiniz ve modeminizden masaüstü uzak bağlantısı yapan bir vatandaş olabilir ikincisini yapacak vatandaş sayısı azdır sonuçta adaware ve antiviri sildin ama illa ki bilgisayarında bir koruma kalkanı bırakmışındır kafadan windows sık güncelleniyorsa onun koruma kalkanını bile aşmak kolay değil senin bilgisayarda gizli istihbarat bilgileri ya da ne biliyim bir banka veri tabanı yoksa değmez ilk seçeneği düşün derim.
  • forum un büyüklüğüne layık hızda cevapladığınız için teşekkürler.devlet dairesindeki ağda kullandığım pc.ama şaka olduğunu zannetmiyorum.ismini yazdığım trojan ise ve ad-aware ile antivir silmediyse ne yapayım.mouse eskidiyse onunla ilgisi olabilirmi .mouse dan kaynaklandığını nasıl anlarım.? ilginize çok çok teşekkür ederim.saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.
  • Hocam devlet dairesi ise durum sakat mouse'dan kaynaklanacak bir durum olduğunu zannetmem ki bu farenin bir şekilde yapay zeka kazanmış olması demektir yani olmaz öyle birşey size tavsiyem iş yerinde detaylı bilgisayar bilen birisine pc'yi inceletmeniz devlet işinin durumuna göre sanırım risk altında olabilirsiniz o zaman saldırı ihtimali artar bilgisayar başında görmek gerekir ben olsam şimdilik internet bağlantısını keser bir yoluna bakardım.
  • bence mouse bozuluyo.
    benim mouse da dolaşmaya başladı kafasına göre ve bazen tek tıklamayı çift anlıyo.
    bırak biraz dolaşsın açılır hayvancağız
  • File C:\WINDOWS\SYSTEM32\DMYSO.EXE

İnternette buldum. Buradaysa, Güvenli modda kendin silmeyi dene. Tabi virüsün adı buysa.
    Hi jack this programını dene.
  • mouse un bozulmuş olma ihtimalini de atlamayın. arkadaşımda da aynıydı dokunmadığımız halde cursor kendi kendine köşeye doğru kayıyordu. ve bi pencereyi kapatıyorduk ikincisi açılıyordu başlat açılıyordu fln. mouse u deiştrdik artık sorunu kalmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • optik mouselar sapıtabliyor sen bağlantıyı usb den sağla
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasimpashali

win98 pc imde cursor kendi kendine dolaşmaya başladı ve bilgisayar ile ilgili pencereler açılıp kapanmaya başladı, ad-aware ve antivir dmack.exe ve dmyso.exe diye trojan horse (TR/Small.FB) buldular sildirdiğimi zannediyordum ama sorun devam ediyor .bununla başedemedikleri için kızdım ad-aware yi de antivir i de sildim .bu en büyük forum sitesinde bir yardım alamazsam yazık olacak lütfen yardım edin.saygılar.

Bilgisayar pencereleri rasgele mi açılıyor? Bilinçli açılıyorsa belli olur zaten

madem devlet dairesindesin, iş arkadaşlarından birinin mouse unu sçküp bi kendi bilgisayarına taksana Sorun mousetan deilse, büyük ihtimal Trojandır evet. Güvenli kipte silersen daha rahat kurtulursun trojandan.
    Sakin sen o Antivir'i sildiinde, trojan bilgisayarında kalmasın??

Hemen başka bi antivirüs kur (bence Avast veya Kaspersky). Avast kurarsan hatta, ilk kurulumdan sonra, pc açılışında bi güzel tarama yapıo buluyo trojanı.

• Arkadaşlar böyle bir şey başa gelirse ki ben böyle pishing hiç duymadım ama olsun ilk iş internet bağlantısını kesmektir sonrası zaten problem değil hele de devlet sairesi demiş arkadaş mühim bilgi olan bir bilgisayar olabilir sanmam ama belli mi olur.Sanmam derken ben önemli bilgi olan devlet dairesi bilgisayarı olarak bi istihbaratın bir de merkez bankasının bilgisayarını bilirim onlarda antivirle filan korunmaz öle olsaydı çoktan yarılmışlardı yani.Ben bu işi işyerinden bir arkadaşının şu ağdaki bilgisayarlara masaüstü kontrolü sağlayan birkaç program var aklıma gelmez ismi şimdi ama hatırlyanınız bileniniz vardır hatta en kralını bir Türk yapmış deniliyor bu tip bir programla muziplik yaptığına bire beş bahse girerim bu arada ya değilse ya bu trojanın işi ise o zaman ilk iş bağlantıyı koparmalı.Truva atlarının ne işe yaradığını hepiniz bilirsiniz.İki kısımdan oluşan ve bilgisayarları uzaktan kumanda etme amacıyla yazılmış programlardır.Bu programların birinci kısmı uzaktaki bilgisayarı kontrol etmeye yararken diger kısmı ise uzaktan yönetilecek bilgisayarla kontrol kısmı arasında bağlantı kurmasını sağlayacak açıklık yaratır.Ancak hiçbir hacker direk senin gözünün önünde bir trojan sayesinde masaüstü bağlantısı kurmaz duymadım yani ben bu bilgi alma hikayesi daha başka işler.Sonuç olarak belki de bu işi yapacak bir programla senin bilgisayarından senin gözünün önünde bilgi aşırmaya çalışan bir vatandaşta olabilir direk bağlantıyı kesmek gerekir.Truva atları konusunda genelde virüs programları çaresiz kalıyor tanıdığı halde bilgisayardan atmaya zorlanıyor ben de bu konuda avast tavsiye ederim ama iş zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.