Cupra Formentor ANA KONU (80. sayfa)

-
-
merhaba arkadaşlar cuma günü ben de aranıza katildim. Sıfır aldım aracı, 2024 model yari deri koltuk ve 360 yok gerisi full. Sizlere danışmak istediğim iki şey var.
bugun avmye girerken sag sinyalim açıktı , o esnada bagaj acma düğmesi ile bagajı açtım . Sag sinyal hatası verdi. Forumda sadece 1 kisi yazmış bu problemi, ona da cevap verilmemiş. Bu durumu yasayan var mi?
bir diğeri ise aracı bayiden çıkarmadan önce bagaj kapağının sağ ve sol birleşme kısımları simetrik degildi. Bir taraf daha fazla açıktı bugun servise kontrole götürdüm tamponu sokup ayarlayabileceklerini, herhangi bir değer kaybı olmayacağını söylediler. Düşüneceğimi söyleyip ayrıldım.
sizce ne yapmalıyım ? :/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bi tip şeyler yenilen göze batıyor sonra aklınıza bile gelmiyor. Ben olsam aracı elletmem. İyi günlerde kullanın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bağaj kapağı ayarı kontrol edildimi kapağın altında dönen iki yuvarlak parça var belki onlar ayarlı değildir
Hayir kontrol edilmedi cizgilerine baktilar tampondan dolayu bu, tamponu sokmemiz lazim dediler ama cok anladiklarini da sanmiyorum. Tavsiye edeceginiz yer varsa gidebilirim.
Kendinizde çevirerek yapabilirsiniz
Hocam hayırlı olsun benim de baktığım bir model kaça geldi size liste fiyatı üzerinden fiyat düşüşü oluyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Evet indirim oluyor. 1870 manyetik gri.
Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.
O sorunu daha önce yaşayan kişi bendim, servisle de birkaç kez görüştüm bakıma götürdüğümde ama arızayı verdiği an getirmeniz lazım, diğer türlü bakamıyoruz gibi şeyler söylediler. Çok nadiren bu arızayı verdiği için de üzerinde durmadım, denk gelirse götürürüm diye erteledim. Far değişimi yaparız eğer sorun varsa demişlerdi ama farla mı alakalı emin değilim.
Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama şöyle bir çıkarım yaptım: Normalde arka sinyaller dinamik, yani kayan led yapısında. Ama bagaj açık olduğunda farın bir kısmı bagaj kapağıyla birlikte yukarı kalktığı için diğer kısım artık kayan led modundan çıkıyor. Bagaj tekrar kapandığında ise tekrar kayan led moduna geçerken bence tam o arada bir şey oluyor ve bu hatayı veriyor. Zira farlarda hiçbir sorun olmuyor, işlevini de sorunsuzca yerine getiriyor. Aracı kapatıp açınca da hata siliniyor zaten.
Siz götürürseniz ve farklı bir yöntem, cevap verirlerse buradan da yazarsanız çok iyi olur, biz de faydalanmış oluruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Anladim bilgi için teşekkürler, muhtemelen yazilimsal bir problem. Sinyal kayayim mi flaşör olarak yanayim mi derken şaşırıyor sanirim.
Herkese merhaba bende bugün aranıza katıldım . yarın aracı teslim alıcam . Tavsiyeleriniz ve önerileriniz varmıdır.
Direkt uzun yola çıkıcaz eşimle . Acaba araba için rodaj ayarları nedir bilginiz varmıdır . izmire yola çıkıcaz
_____________________________ 14900K // Asus Rog Strix Z790 Hero Dark // Gskill 48Gb 7600Mhz // Asus Rog Strix 4090 OC // Asus Rog-Strix-1200G-AURA 1200W // ASUS Rog Strix Hyperion GR701 Eva-02 Edition // Corsair icue H170i Elite Lcd Xt // 2 * Samsung 990 2 TB // ASUS 27" Pg27Aqdm 0.03Ms 240HZ Oled 2K -
Cupra connect için bastırmamız gerekiyor.
Çoğu marka açmaya başladı uzaktan erişimi.
Bunun için düzgün bir yazı yazıp, cupra ve doğuş otoya email gönderip hızlı sonuç alalım.
_____________________________ -
Uzaktan erişim servislerinin TR’de yasaklandığı günden sonra birçok marka araçlarını bu servislere imkan sağlayan donanım olmadan getirtti. Bazı modeller de kısıtlı imkanlarla getirildi. Örneğin sadece SOS aramasına imkan tanıyacak şekilde. Cupra markasında durum nedir bilmiyorum fakat eğer araçlarınızda altyapı hazırlığı yoksa Connect sisteminin çalışması da haliyle mümkün olmayacaktır. BMW bile sadece Mart 2024 ten sonra ülkemize girecek araçlarda bu sistemin çalışacağından bahsediyor. Bu sistemin çalışabilmesinin sıfır araç alımında faturaya olan etkisi yaklaşık 60 bin TL. Halihazirda kullanılan BMW lere uzaktan erişim mümkün gözükmüyor. Mercedes kapsamı daha geniş tutacağından bahsediyor. Çünkü o araçlarda altyapı hazırlığı daha fazla diye biliyorum. Cupra larda donanım ne durumda onu da artık kullanıcıları bu sayfada yazacaktır. Servise gittiklerinde aracın üzerindeki donanımları öğrenebilirler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Cupra Türkiye'nin tarafıma gönderdiği yazılı cevap:
"Merhaba, .... plakalı VSSZZZKM.... şasi numaralı Cupra Formentor aracın sahibiyim ve aracımı severek kullanıyorum. BTK tarafından onaylanan ve Türkiye'de Tesla, TOGG en son olarak da Volvo markalarının kullanılmaya başladığı bağlantılı dijital servis ve işlevlerin Cupra markası tarafından Türkiye'de ne zaman kullanılmaya başlanacağını merak ediyorum. Ayrıca Cupra Connect uygulamasını ne zaman kullanmaya başlayacağız? Teşekkürler. "
Öncelikle markamıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
CUPRA Connect uygulaması ve bağlantılı hizmetler servislerinin, yakın zamanda Türkiye’de sunulması planlama dahilinde değildir.
Ancak ilerleyen zamanlarda yeni modellerin (özellikle elektrikli modeller) girişi ve dijitalleşmenin de gelişmesiyle ilgili hizmetler ve uygulamalar, Türkiye pazarına da entegre edilmeye başlanacaktır.
Aracınızı iyi günlerde kullanmanızı dileriz.
Saygılarımızla,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moment60 -- 28 Şubat 2024; 23:26:10 >_____________________________
-
Araçlarda donanım olduğunu tahmin ediyorum. İşlerine gelmeyen şey aylık data ücreti, Cupra bunu 2 sene ücretsiz yapıyor yurtdışında.
Nisan 2024 itibarıyle BTK ile pek sorun kalmayacak gibi görünüyor.
Sadece imei bilgilerinin iletilmesi gerekiyor BTK.ya
Biz gereken baskıyı yapalım, gerisini kendileri bilirler.
Tüm araçlarda yaşanabilen normal bir durum.
Herkese merhabalar, bugün itibariyle foruma katılmış bulunuyorum. Daha öncesinde 2022 model Cupra Formentor kullanmış birisiyim. Aracımdan genel olarak memnundum fakat bir kaza geçirdim ve satmak durumunda kaldım. Pek vakit kaybetmeden 2024 model olarak henüz daha alalı 1 ay olmadı tekrardan Cupra Formentor graphene gri ve premium paket olarak almış bulundum. Aracımın sol arka iç kabin aydınlatmasının dokunmatiği çalışmamakta ve seyir halindeyken ara sıra kendi kendine yanmaktaydı. Sorunla alakalı ben de kayıt mevcut. Hemen ilk önce satış danışmanıma onun aracılığıyla da servis danışmanına gösterildi sorun. 125 km ötedeki Başaran Antalya servisine 2nci gidişinde aracın kalması gerektiği parça değişimine rağmen sorunun devam ettiği Cupra merkezle ve Doğuş Oto ile iletişime geçilip müdahale yapılacağı söylendi. Benim zaten bildiğim kronik sorunları var aracın. Bunlar genellikle yazılımsal veya parça değişimiyle halloluyor. Araçta hiçbir uyarı yok bu arada. Servise ilk gittiğimde de uyarı verilmedi dendi. İkinci gittiğimde bu sefer parça değişmesine rağmen uyarı verdiğini söyledi. Ayrıca canlı görmek istediğimde aracı SOS arızası da gördüm. Seyir halindeyken de SOS ışığı yeşilken hiç yanmamaya daha sonrasında tekrar aktif olmaya başlamıştı. Ben araçta yazılımsal ve SOS panelinde sorun olduğunu düşünüyorum. Servis danışmanı aracın beyninde sorun olabilir yazılımsal mümkün değil kronik zaten bir sorunu yok diyor. Ben kendisinin tavrı ve tutumundan dolayı memnun olmadığımı, henüz sıfır bir araçta böyle bir sorun çıkmasını anlamdıramadığımı Cupra Müşteri Hizmetlerine de bildirdim. Doğuş oto konuyla ilgilenecektir diye düşünüyorum.
Ayrıca son yazılım sürümü 1969 bende ki 1940. Apple CarPlay de geç bağlanıyor genellikle. 1940 sürümünde CarPlay kalitesinin arttığı çok belli ama bağlantı olarak sıkıntılar yaşayan yurtdışında da mevcut.
Bu arada son olarak bagaj iç plastiğinde de çizik mevcuttu bir kısmını çıkartabildim. Bir de kaput altında kaput amortisör çubuğuna yakın tam köşe noktada plastikte erime gördüm. Bilgili bir arkadaşım ikisinin de fabrikasyon olduğunu üretim sırasında olmuştur dedi. Ben yazılım sürümleri mi de paylaşmak isterim. Değerli cupra kullanıcıları olsun tüm severlerinin de konuyla alakalı fikirlerini öğrenmek isterim. Yapılacak servis işlemleri garantiden yapılacak belirtmek istedim. Teşekkür ederim şimdiden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ybyb007 -- 1 Mart 2024; 13:40:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Sunroof dokunmatik paneli kronik arızalı. Km ve plaka görünecek şekilde video kaydı alın değiştiriyorlar.
Sos.te arıza yok, şebeke varken yeşil yanıyor yoksa sönüyor.
Son sürüm 1969, onu da servise gidince güncelletirebilirsiniz.
ufak tefek çizikler tabii ki olacaktır bunları dert etmeniz gereksiz.
Aracın tadını çıkarın zaten önceki araçta formentormuş, gayet güzel araç, premium daha da güzelleştiriyor aracı.
Teşekkür ederim cevabınız için. Cupra merkez muhtemelen yazılım güncellemesi ve sunroof panel değişimi talep edecektir diye düşünüyorum ben de. Aracı dün bıraktım servise haber bekliyorum.
Video kaydını almıştım önceden buraya yükleyemedim. Km de plaka da sorun da açık görünüyor. Satış danışmanına göndermiştim. O da servis danışmanına göstermişti. Bakalım beklemedeyim. 2022 model araçta böyle bir sorun yaşamadığım için şaşırttı sadece beni. Ondaki sürüm de 1899du. 1940 çok daha hızlı çalışıyor ve hoparlörlerden patlama sesleri de neredeyse hiç gelmiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X