Şimdi Ara

Cuda Farkı ne kadar etkiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Hocam gerçekten ordan burdan duyma bilgilerle cevaplandırmıyorum bu sorunun cevabını.Gerçi hiçbir zaman öyle cevaplar vermedim ya da vermemeye çalıştım.Her kartı kullandım ya da test etme şansım oldu.16M poligonlu animasyon hazır maya sahnem vardır. Sürekli farklı pclerde test etmeye çalışırım.GTX660 sli bile deneme şansım oldu ve 40 fps aldım.Overclocksuz 780/780ti kartları ile 52 fps alırken, oc'li 780/780ti ile 54 fps alabildim.Yani 780ti'da 2880 cuda varmış,780'de 2300 cuda varmış yok Gtx970'de cuda sayısı düşürüldü vs...alakası yok.Hepsi hikaye.780 ile 780ti aynı performansı verdiler.GTX680 ile 30 fps zor aldım.GTX680'in viewport performans hele berbat ötesiydi.680 de tahminim 760'dan güçlü karttır.İncelemelerine bakmadım ama tahmin ediyorum diyebilirim.Amaç 3D ise en düşük 770 almalısınız hocam.GTX770 Quadro 4000'den daha verimli çalışıyor.Ama 780 alırsanız uzun yıllar tatmin eder.İlerde yetmiyor artık dediğinizde ikinci 780'i alır sli yaparsınız.Bariz bir viewport performans artışı olur.Aynı durum GTX970 için de geçerli.970 sli ile aynı sahnede 124 fps alıyorum.F/P olarak GTX780'i bütçem var diyorsanız GTX970'i öneriyorum.

@sadtneverdie
    Titan'ı test etme şansım olmadı hocam.O nedenle hiç adını anmadım.Söylediğiniz doğrudur büyük ihtimalle.Zira er36po arkadaşımızın forumda Titan sli ile yaptığı testleri gördükten sonra söylediklerinize katılıyorum.

GPU render dan bahsettiğini umuyorum. Yoksa CUDA çekirdeklerinin CUDA dışında performansa çok etki etmesini beklemek saçma olur. GPU render da ne gibi sonuçlarla karşılaştın? After da neler fark etti?

• sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    Hem gpu renderdan bahsediyorum hem de 3d max/maya viewport performansında bahsediyorum hocam.Yani ağır bir sahnede rahatça çalışabilmek tamamen ekran kartının gücüyle alakalı.Cuda Renderer'da fiyatına göre en verimli çalışan kart GTX780. 970 ilk çıktığında f/p ürünüydü.Çünkü 780 1400 lirayken 970 1300 liraydı.Sadece viewport performansı göz önüne alınarak cuda render gücü zayıf olmasına rağmen 970 alınabilirdi o zaman.Şu an itibariyle 2.el özel soğutmalı Gtx780'ler 800 civarına bulunabiliyorsa,970 almayarak,yani viewport performansından 6-7 fps taviz verilerek daha verimli cuda render gücü elde edilebilir.Bu nedenle 780 almak nerden bakarsanız bakın daha mantıklı...Hem viewport performansı,hem cuda renderer gücü ve hem de fiyat olarak...

Ayrıca After FX kullanmıyorum(işim 3D max ve Maya) ama cuda render gücünü bu programlarda test edebileceğim farklı cuda render motor çeşitleri var.Furryball gibi,Octane renderer gibi vs...Biliyorum her zaman kullanılacak kadar yeterli değiller ama test için idealler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 31 Ekim 2014; 10:36:51 >

• quote:

Hem gpu renderdan bahsediyorum hem de 3d max/maya viewport performansında bahsediyorum hocam.Yani ağır bir sahnede rahatça çalışabilmek tamamen ekran kartının gücüyle alakalı.Cuda Renderer'da fiyatına göre en verimli çalışan kart GTX780. 970 ilk çıktığında f/p ürünüydü.Çünkü 780 1400 lirayken 970 1300 liraydı.Sadece viewport performansı göz önüne alınarak cuda render gücü zayıf olmasına rağmen 970 alınabilirdi o zaman.Şu an itibariyle 2.el özel soğutmalı Gtx780'ler 800 civarına bulunabiliyorsa,970 almayarak,yani viewport performansından 6-7 fps taviz verilerek daha verimli cuda render gücü elde edilebilir.Bu nedenle 780 almak nerden bakarsanız bakın daha mantıklı...Hem viewport performansı,hem cuda renderer gücü ve hem de fiyat olarak...

Ayrıca After FX kullanmıyorum(işim 3D max ve Maya) ama cuda render gücünü bu programlarda test edebileceğim farklı cuda render motor çeşitleri var.Furryball gibi,Octane renderer gibi vs...Biliyorum her zaman kullanılacak kadar yeterli değiller ama test için idealler.

Aslında Lumion da denemek lazım. Mimari işlerde çok büyük zaman kazandırıyor. Gerçek zamanlı oalrakta vray rt de yapılan construction ı araştırmanı öneririm. gerçek zamanlı render işinin sonunda! bir yerlere gelmeye başladığının kanıtıdır. Gerçi şu halde bize ancak preview olarak yardımcı olabiliyor ama olsun. Maşzeme vs hazırlarken sağlam bir gpu da çok işe yarar.

• Doğrudan konu ile alakalı değil ama Yeni Maxwell mimarisi cuda açısından gayet iyi. Ben de hem Cuda Compute 3.0 ekran kartı (GTX 650 Ti Boost) hem de Cuda Compute 5.0 destekli GTX 750 Ti mevcut. Gpu üzerinde çalıştırdığım optimizasyon algoritmalarında bariz olarak Gtx 750 Ti (Maxwell Mimarisi) daha performanslı sonuç üretiyor.
  • Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın!
    Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
    Doğacaktır sana vaadettiği günler Hak'kın;
    Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı!
    Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı;
    Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada CUDA

işte cuda bu kadar önemlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 31 Ekim 2014; 15:21:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kpwale

GTX 970 için o kadar para vereceğime GTX 780 mı alsam?
    GTX970
    cuda 1664
    çekirdek hızı 1050
    Bellek 4GB

GTX780
    cuda 2304
    çekirdek hızı 863
    Bellek 4GB

Erkek kardeşim olsanız gerekirse tehdit eder 2.el 780 aldırırdım size.ama sadece 2.el alacaksanız 780 alın.Yoksa 970 sıfır alırsanız memnun kalırsınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kpwale

GTX 970 için o kadar para vereceğime GTX 780 mı alsam?
    GTX970
    cuda 1664
    çekirdek hızı 1050
    Bellek 4GB

GTX780
    cuda 2304
    çekirdek hızı 863
    Bellek 4GB

Erkek kardeşim olsanız gerekirse tehdit eder 2.el 780 aldırırdım size.ama sadece 2.el alacaksanız 780 alın.Yoksa 970 sıfır alırsanız memnun kalırsınız.

GTx 970 alacaktım ama onlarda sorun oluyomuş ondan vazgeçtim.Kullanan var mı GTX 970 ı_
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.