Şimdi Ara

Cübbeli Ahmet Hoca:''İslamda Cariyelik ve Kölelik Vardır.'' (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
384
Cevap
2
Favori
27.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kölelik bitti diyorsun ya daha düne kadar günde 1 dolara 18 saat çalışan Çinliler'in 5 liraya sattığı elbise ve ayakkabıyı alıyordun ( ki Çinliler uyandı artık pahalıya satıyor) Çin'deki iPhone fabrikasında hergün insanlar intihar ediyor fabrikanın her tarafında örgü var intihar eden olmasın yada düşenler ölmesin diye... Farklı iş vaadiyle yada değişik anlatımla Türkiye'ye getirilen kadınlarla olmak ne eğlenceli değilmi peki o kadınlar kendi isteğiyle mi oluyorlar acaba hiç sordun mu?
    Eskiden sadece padişahın kölesi ve cariyesi vardı şimdi aracı kullanarak herkesin kölesi ve cariyesi var ve bu ürün ve hizmetleri kullanarak köle ticaretinin büyümesine katkı sağlıyorsun...

İslamdaki durumu anlattım önceki sayfalarda, başkası daha uzun anlatmış, bulamadıysan ek yaparak kopyala- yapıştır yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 28 Kasım 2018; 13:58:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechatengu

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    karşındakinin yaşını bile bilmeden yavrucuğum vs hitaplar ne kadar ahlak yoksunu olduğunu gösteriyor.Cevap vermeye değmezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

örnegin tartışıp konuştugumuz bu konunun baslığı ne ?

islamda cariyelik kölelik vardır DİYEN cübbeli ahmet olarak bilinen zat ın söylemleri.

bir üstteki 2 kişide aynı fikri savunmakta .. bu söyledikleri kendilerini bağlayan çıkarımlar !!

insan baktıgı pencereden ne görüyorsa onu dillendiriyor ne öğrenmişse aklı kapasitesi iq su cervevesinde çıkarım yapıyor

bende bu çıkarımı inancı fikri eleştiriyorum

örneğin
    http://www.kuranmeali.org/51/zariyat_suresi/56.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

bu açık ayette belirtildiği gibi KÖLELİĞİN yanlızca ALLAHA olacagını ALLAH tan başka rabb olamayacagını bir insanın düzenin sistemin insanları köleleştiremeyecegini anlamak için iq nun 10 bin olmasına gerek yok

peki nasıl oluyorda x y z kişiler islamda kölelik cariyelik var diyebiliyor

bu kişilerin karılarını kızlarını kız kardeslerini alacaksın elden ele dolaşan bir cariye yapacan sonra diyecen ki islamda var kitabta var aha ayetler osmanlıda var peygamber zamanında var

ne derlerdi sence ? evet var buyur bu kızım güzel bir kız cereyan etsin elde elde dolaşsın insanlar arasında derler mi

ne kadan 2 yüzlülük demi .. baskalarının kızı karısına kız kardesi oldu mu cevaz veriyor işin ucu kendine dokundu mu

aha bu cübbeliye kafir müşrik diyen selefiler var gir bak youtuba bu batıl çıkarımları cübbelinin kendisinede döner farkında degil

osmanlıda varmış abbaside emevide var mış .. evet varmış

geri mi getirelim yavrucum var diye
    haklısınız hocam , konudan uzaklaştık.

herşeyden önce hiçkimsenin ''tek bir'' görüntüsü-videosu üzerinden yorum yapmak sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.ister cübbeli olsun ister cübbesiz.

cübbeli ahmet hoca köleliği savunan bir zat değildir, hele bir kişinin kızı - bacısı vs zorla köleleştirilsin diyen bir zat kesinlikle değildir. Bırakın onu forumda en azılı ateistler bile bu işe rey vermezler.

İslamda kölelik vardır demek islamda kölelik olmalıdır demek değildir. İslamiyet de köleliği savunmuyor, ancak (bence günümüzde hala var olan ve bitecek gibi gözükmeyen savaşlarla ileride de tekrar artarak gündeme gelmesi muhtemel) bir vakıa olarak görüyor. Fıtratımızı en iyi bilen yüce yaratıcımız, muhtemeldir ki köleliğin malesef her dönem gündemde olacağını bildiği için yüce kitabımızda bu konuya sık sık yer vermiş ve kölelik ve köle hakları konusunda birçok ayet göndermiştir.

Hatta kölelerin hakları o derecede sabittir ki köle almak mı iyi yoksa almamak mı o bile tartışılır. Kölelik fıkıhta ve islam hukukunda da geniş yer alır, yani yadsınamaz bir gerçektir. Dinimizde hayatımızın her alanıyla ilgili hükümler varken ( yemek adabından savaş düzenine kadar) köleliğin konu olmaması düşünülemez.

sizin verdiğiniz ayette Allah (c.c.), kulluğun ('abd) sadece kendisine yapılması için insanları ve cinleri yarattığını belirtmiş, SANIRIM KULLUĞU KÖLELİK OLARAK ANLADIĞINIZ İÇİN DE bu ayeti referans gösteriyorsunuz. Halbuki kullukda rıza , kölelikde ''bir anlamda'' cebir ön plandadır. Yani birinin kölesi olmak onun aynı zamanda kulu olmak demek değildir. Kölelik bu anlamda, hizmetçiliğe daha yakın duruyor..

• Kölelik bitti demiyorum anlayamıyor musun allasen-nerede dedim?
    Bunun bitmesi için canıyla kanıyla savaşabilen insanlar, kanunlar koyabilen krallar ve devlet başkanları var dedim.
    Sizin jargon ne peki? Çin'de böyle demek ki yaradan da etkisiz kalırdı.

Çok açık yazdım. Zinanın değnek sayısısa dair ayet varken köle ve cariyemin bebeği malımdır diyen adama tek ceza yok. Asr ı saadet böyle geçmiş. E peygambere itaat etmeliyiz diyenler de kölecilere, bebeği köle edenlere tek ceza verememiş çağlar boyu. Kopy pastelerini kendin oku oku dur belki telkinle rahatlatmış gibi olur. Ben derdimi açıkladım. Benim böyle bir yaradana inanma ihtimalim yok. İnanana da saygım var. Daha önce de yazdım peygamberin de çok müstesna bir insan olduğunu düşünüyor, seviyor ve sayıyorum. Fakat bunları yaradan söylemiştir iddiasına inanma ihtimalim yok. Ne görgü kuralı ne şahitlik, ne avret ne kölelik, ne de miras.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 28 Kasım 2018; 14:7:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GGWPx

Laik devlet kolay kolay yıkılamaz sen korkma ;-)
    Kendini mitolojik hikayelere adamış görüntüsü vermeye çalışan çürümüş fuhuşcular beni alakadar etmez o yüzden :)
    ben toplumda zihnen fikren eylem olarak yozlaşma görmekteyim uzun zamandır . devlet ; toplum halk içindir felsefesinden hareket ile toplumu ihya edemeyen her mekanizmanın çökecegini yıkılacagını düşünüyorum

sistemin rejimin çok önemli olmadıgını toplumun dinamiklerinin devleti ayakta tuttuguna inanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Kölelik bitti demiyorum anlayamıyor musun allasen-nerede dedim?
    Bunun bitmesi için canıyla kanıyla savaşabilen insanlar, kanunlar koyabilen krallar ve devlet başkanları var dedim.

Çok açık yazdım. Zinanın değnek sayısısa dair ayet varken köle ve cariyemin bebeği malımdır diyen adama tek ceza yok. Asr ı saadet böyle geçmiş. E peygambere itaat etmeliyiz diyenler de kölecilere, bebeği köle edenlere tek ceza verememiş çağlar boyu. Kopy pastelerini kendin oku oku dur belki telkinle rahatlatmış gibi olur. Ben derdimi açıkladım. Benim böyle bir yaradana inanma ihtimalim yok. İnanana da saygım var. Daha önce de yazdım peygamberin de çok müstesna bir insan olduğunu düşünüyor, seviyor ve sayıyorum. Fakat bunları yaradan söylemiştir iddiasına inanma ihtimalim yok. Ne görgü kuralı ne şahitlik, ne avret ne kölelik, ne de miras.

Al bu konuda yazdığım ve diğer kişinin yazdığı;

İslam köleliği radikal bir şekilde yasaklamak yerine zamanla yok olmasını öngörmüştür evlilik ve azat etmelerle. Eğer radikal değişiklik olsa belki köleler aç kalma korkusuyla düşman safına geçip müslümanları öldürebilirdi veya müslümanlar esirleri azat etme zorunluluğu olduğunu Kuran'da yazdığını bildiğinden esir almak yerine hemen öldürmek zorunda kalırlardı düşmanlarda teslim olmak yerine ölünceye kadar savaşırdı ki bu savaşlarda daha fazla insanın ölmesine neden olurdu...

İslam köleliğin olduğu ve sıcaktan başörtüsü kullanan Araplara geldiği için kölelik gibi başörtüsü ayetlerde de geçmiştir başını sıcaktan korurken başka yerlerin açılmasına karşı olarak mesela göğüs bölgesini başörtüsüyle kapatılması söylenmiştir. Maksat göğüs bölgesinin kapatılmasıdır yoksa (maksat saç olsa) Fransızların türbanı yada kışın taktığımız bere gibi birşey takmamızı gerektirecek ayet gelmesi gerekirdi.

Diğer kişinin yazdığı;

Kölelik neden tamamen kaldırılmamıştır
    Konuyla ilgili olarak bu soruyu soranlara şu soruyu sorayım
    Çıkan bir savaşta esir alınma olaylarının olabileceğini (kurşuna dizmek daha iyi diyenler varsa kendilerinin bir savaşta esir düşmesi durumunu düşünmelerini tavsiye ederim)
    herkes kabul eder herhalde peki bu durumda esirler ne olacak çoğaldı çoğaldı çoğaldı bakmak zorlaştı ya hitler gibi imha edeceksiniz
    yada insaflıysan çalıştıracaksınız ki şu anda bütün dünyada ülkemiz de dahil mahkumlar (köle gibi değil )çalıştırılır İşte ülkeler esirleri imha etmesinler diye kötünün iyisi bir duruma da açık kapı bırakılmış köle yapabilirsiniz
    Ama zaten savaş dışında baskın borçtan dolayı vs köle edinmek kesin bir dille yasaklanmış
    diğer kölelerin de en kısa sürede özgürlüğüne kavuşturulması içinde nerdeyse emre yakın tavsiyelerde bulunulmuştur.Yani kısacası yine hayata verilen değer nedeniyle bazı istisnai durumlar için açık kapı bırakılmıştır.

• Anlatamıyorum herhalde
    Ben zaten direkt olarak bundan bahsediyorum.
    Benim açımdan yaradan “aman zamana bırakayım”

“Aman Köle ile cariyenin bebeği köle doğsun, alınıp satılabilsin, canım zamanla hallolur”

“Aman arap paşalarımın keyfi bozulmasın”

Şeklinde hareket etmez. Hele ki insanların mal hükmündeki hukukuna ses çıkarmazlık da etmez.

Zaten ben direkt bu yazdıklarını söylüyorum.
    Abolitionistler de zamana bıraksa ve bebekler köle doğsa daha mı iyi olurdu?
    Köle stokları azaltıldı lafının insani bir kısmını ben göremiyorum. İlahi bir kısmını da göremiyorum
    Gören inanır görmeyen de benim gibi inanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 28 Kasım 2018; 14:54:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anlatamıyorum herhalde
    Ben zaten direkt olarak bundan bahsediyorum.
    Benim açımdan yaradan “aman zamana bırakayım”

“Aman Köle ile cariyenin bebeği köle doğsun, alınıp satılabilsin, canım zamanla hallolur”

“Aman arap paşalarımın keyfi bozulmasın”

Şeklinde hareket etmez. Hele ki insanların mal hükmündeki hukukuna ses çıkarmazlık da etmez.

Zaten ben direkt bu yazdıklarını söylüyorum.
    Abolitionistler de zamana bıraksa ve bebekler köle doğsa daha mı iyi olurdu?
    Köle stokları azaltıldı lafının insani bir kısmını ben göremiyorum. İlahi bir kısmını da göremiyorum
    Gören inanır görmeyen de benim gibi inanmaz.

Önceki yazdığımı anlayıncaya kadar oku ondan sonra yazarsan memnun olurum en azından bir 12 saat sonra yaz...ben savaş esiri diyorum sen bebek diyorsun, ben azat etmek ve köleyle evlilik diyorum sen Amerikadan bahsediyorsun

• asderty A kullanıcısına yanıt
    Al bu konuda yazdığım ve diğer kişinin yazdığı;

İslam köleliği radikal bir şekilde yasaklamak yerine zamanla yok olmasını öngörmüştür evlilik ve azat etmelerle. Eğer radikal değişiklik olsa belki köleler aç kalma korkusuyla düşman safına geçip müslümanları öldürebilirdi veya müslümanlar esirleri azat etme zorunluluğu olduğunu Kuran'da yazdığını bildiğinden esir almak yerine hemen öldürmek zorunda kalırlardı düşmanlarda teslim olmak yerine ölünceye kadar savaşırdı ki bu savaşlarda daha fazla insanın ölmesine neden olurdu...

İslam köleliğin olduğu ve sıcaktan başörtüsü kullanan Araplara geldiği için kölelik gibi başörtüsü ayetlerde de geçmiştir başını sıcaktan korurken başka yerlerin açılmasına karşı olarak mesela göğüs bölgesini başörtüsüyle kapatılması söylenmiştir. Maksat göğüs bölgesinin kapatılmasıdır yoksa (maksat saç olsa) Fransızların türbanı yada kışın taktığımız bere gibi birşey takmamızı gerektirecek ayet gelmesi gerekirdi.

Diğer kişinin yazdığı;

Kölelik neden tamamen kaldırılmamıştır
    Konuyla ilgili olarak bu soruyu soranlara şu soruyu sorayım
    Çıkan bir savaşta esir alınma olaylarının olabileceğini (kurşuna dizmek daha iyi diyenler varsa kendilerinin bir savaşta esir düşmesi durumunu düşünmelerini tavsiye ederim)
    herkes kabul eder herhalde peki bu durumda esirler ne olacak çoğaldı çoğaldı çoğaldı bakmak zorlaştı ya hitler gibi imha edeceksiniz
    yada insaflıysan çalıştıracaksınız ki şu anda bütün dünyada ülkemiz de dahil mahkumlar (köle gibi değil )çalıştırılır İşte ülkeler esirleri imha etmesinler diye kötünün iyisi bir duruma da açık kapı bırakılmış köle yapabilirsiniz
    Ama zaten savaş dışında baskın borçtan dolayı vs köle edinmek kesin bir dille yasaklanmış
    diğer kölelerin de en kısa sürede özgürlüğüne kavuşturulması içinde nerdeyse emre yakın tavsiyelerde bulunulmuştur.Yani kısacası yine hayata verilen değer nedeniyle bazı istisnai durumlar için açık kapı bırakılmıştır.

• Sevgili arkadaşım adım adım gidelim

bebeklerin mal hükmünde olmasıyla alakalı hukuk kuruldu mu kurulmadı mı bu soruyu bir cevapla

Sonraki adım

İnsanların mal hükmünde alınıp satılabilmesiylr ilgili o dönemde hukuk kuruldu mu

Şimdi bunu cevapla -bunlar asr ı saadette mi oldu onu da cevapla.
    Bütün bunlara göz yumuldu mu onu da cevapla

Hah belki biraz anlamaya başlarsın.

Umarım

Tabi bir de yaradanın sonsuz gücünğ düşünürsen iyi olur. Uçakta da sigara yasaktır ama küllük vardır diyenlerden olmayı bırak artık. Yaradanı küllük tutar seviyesine indirmek ağır hakarettir

Üstüne üstlük Arapların suyuna giden, zamana bırakan, sınavı zorlaştıran da diyelim, hatta Araplara aman haksız rekabet olmasın bu nedenle köle ile cariyenin bebeğinin köle doğmasına ses etmeyeyim diyen yaradana inanılması da bana anormal gelmiyor. Saygım var. Tamamen özgür iradenizdir. Buna inanılır mı diyenlerin asla böyle bir şey deme hakkı yok.
    Ben inanmıyorum o kadar. İnanana saygım sonsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 28 Kasım 2018; 15:32:35 >

• Bunların hepsi yorum, umut, tavsiye vs vs.

Ya kitapta yazıyor diyorum. Kuran'da yazıyor Kuran'da. Hala aslında biraz yumuşatı, o sırada yasaklasaydı bilmem ne diyorsunuz ısrarla.

İSLAMİYETİN KUTSAL KİTABI KUR'AN-I KERİMDE NET BİR ŞEKİLDE YAZILAN ŞEY, KÖLE VE CARİYE ALMAK HELALDİİİİİRRR.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kölelik bitti demiyorum anlayamıyor musun allasen-nerede dedim?

Yani diyorsun ki gökyüzünde şimşekler çaksın bulutlar açılsın gökyüzünden haşa Allah insin herkesin beynini yıkasın ülkelerin etrafına çelik zırhlar örsün köleliği kaldırdım desin iş bitsin öyle mi? Kuranın indiği yıllarda o zamanki müşriklerde öyle diyorlardı gökten bir melek inmeli değilmiydi vs.Böyle bir şeyi yapabilri elbette Allah ama bu dünya hayatını anlamsızlaştırır çünkü bir imtihan dünyasıdır bu.Ki bu da apayrı bir konu

-------------------------------------
    Belki okuyanlar faydalanır diye birkaç bilgi daha ekliyeyim

Mantıki sebep
    Zina bir ülkenin sadece iç hukukuyla ilgilidir başka ülkelerle ilişkisini engellemez yada değiştirmez.
    Ama kölelik öyle değil özellikle savaşların sürekli olduğu tarihlerde.Yani bir ülke düşünelim sürekli savaşıyor askerlerinden %1 i savaşta esir alınıyor kendisi düşmanın askerlerini esir alamıyor savaş bittikten sonra öldüremediği içinde karşı tarafa veriyor 100 savaş sonra ne olur? İslam esir kampı vs de yasaklıyor çünkü esirlerin zamanla topluma kazandırılmasını öngörüyor. Yani esirler hemen öldürülmesin esir olarak satarız yada işimize yarar diye düşünülsün diye bir açık kapı bırakılmış

Yani islamda savaş dışında birisini köle yapmak dinen suçtur.

Bebeği köle etmek yok islamda ikide bir bunu söyleyip duruyorsun.Bebek savaşa mı katılıyor?
    Efendisinden çocuk doğuran câriye (ümmüveled) dir efendisi öldüğünde özgür olur.Böyle bir câriyeden doğan çocuk hür sayılır, onunla baba arasında normal bir nesep bağı kurulur ve her bakımdan normal evlilikten doğan çocukların statüsüne sahip olur.

Kölelerin hiçbir karşılık beklenmeksizin gönüllü olarak âzat edilmesi İslâm tarihi boyunca devam etmiştir. Osmanlılar’da genellikle yedi yıllık bir kölelikten sonra efendilerinin kölelerini âzat etmeleri oldukça yerleşmiş bir uygulamaydı.
    Mükâtebe yoluyla âzat vardırİslâm hukuku bir diğer âzat yolu olarak köle ile efendisinin belli bir bedel karşılığında hürriyete kavuşma anlaşması yapmasını kabul etmiştir. Mükâtebe denilen bu anlaşmayla köle efendisine belli bir bedel ödemeyi taahhüt etmekte ve sonuçta hürriyetini kazanmaktadır.
    Peki Osmanlıya belirli oranda da olsa köle nerden geliyordu
    savaş yoluyla kölelik kaynağının beslenemeyişi, öte yandan mevcut kölelerin çeşitli âzat usulleriyle yavaş yavaş eritilmesi, köle sayısının İslâm toplumlarında genelde çok kabarık olmaması sonucunu doğurmuşsa da kölelik bütünüyle ortadan kalkmamıştır. Bunda Afrika, Kafkasya, Rusya ve başlangıçta belirli bir dönemde Türkistan’dan yapılan köle ithalinin önemli rolü vardır. İslâm dünyasının çeşitli bölgelerinde kurulan köle pazarları bu trafiğin düzenli işlemesinde rol oynamıştır. Yine bu durum, ticarî ve iktisadî hayatta belirli bir ağırlığı olan köle tâcirlerinin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Özellikle Akdeniz havzasında yapılagelen köle ticaretinde yahudiler, Venedikliler ve Cenevizliler önemli bir yer işgal etmişlerdir. Bu pazarda savaşlarda esir alınanlar, yabancı ülkelere yapılan akınlarda ele geçirilenler, korsanların baskınlarında yakalananlar veya bazı tâbi devletlerin İslâm devletlerine aynî vergi olarak gönderdikleri köleler satılmaktaydı.

İslâm dünyasına getirilen ve pazarlarda satılan bu insanların gerçekten köle statüsünde oldukları tartışmalıdır. Ele geçiriliş biçimlerinin doğuracağı sakıncalar bir yana, gerek Afrika’dan kaçırılan zencilerin gerek Kafkasya’dan getirilen Çerkez ve Gürcüler’in bir kısmının aslında müslüman olduğu bilinmektedir.
    Dolayısıyla bunların sonradan köleleştirilmesi mümkün değildir.
    Osmanlı Devleti’ne getirilen bir kısım Çerkez kölelerin aileleri yahut bizzat kendileri tarafından Osmanlı saray ve konaklarında parlak bir gelecek ümidiyle ve İslâm hukukuna aykırı bir tarzda köle olarak satıldıkları da bilinmektedir. Bundan dolayı son devirde yaşayan bazı İslâm hukukçuları bu sakıncaya dikkat çekmekte ve özellikle bu tür câriyelerle istifrâş söz konusu ise bundan önce nikâh kıyılması gerektiğine işaret etmektedir (Mahmud Esad, s. 128). Uygulamada bu tip nikâhlara da rastlanmaktadır (örnek olarak bk. İstanbul Şer‘iyye Sicilleri, Bab Mahkemesi, 489 nolu defter, s. 119, Rebîülevvel 1293 [Nisan 1876] tarihli nikâh).

-------------------
    Neyse senin derdin bu değil yukarda yazdığım gibi herşey bir anda bitsin

• örnegin nur suresini okuyun

http://www.kuranmeali.org/kuran/nur-suresi/

islamda kölelik cariyelik var diyenler !!

bak köleliği kuranda bulacaz bak iyi oku

32. ayet min ibadiküm sizin kölelerinizden

bak kuranda kölelik var iyi oku

kölelik peygamberin yasadığı toplumda VAR . islamda degil kitabta gecmeside gayet tabi çünkü asırlardır varolagelen bir yapı kurumsallaşmış toplumun bir sınıfı olmuş

mantık şu ; bende bunu söylüyorum işte kabul etmiş onaylamış HARAM KILMAMIŞ . haram kelimesinin anlamını bilmez fikir beyan eder . ALLAHa dinini öğretmeye kalkar babasının 1 damla suyundan annesinin yumurtalıklarında döllenen insan ..

bu insanlardan dünde vardı yeni degil bunlar

onaylamış kesin hüküm koymamış derler köleliği kabul etmiş bir sınıf olarak

32. 33. ayette nikahlayın diyor .. köleleri evlendirin nikahlayın burası önemli beratın dediği gibi

Ellerinizin altında malik olduklarınızdan (kölelerinizden, cariyelerinizden) yazılı antlaşma (mukatebe yapmak: para kazanıp, bedelini ödeyerek azad olmak) isteyenlere, eğer onlarda hayır olduğunu bilirseniz, o zaman yazılı antlaşma (mukatebe) yapınız

paranteze almış ma meleket eymanikümü !! varsayalım ki köle cariye ok

yazılı anlaşma !! bu ne için yapılır hür olmak için böyle bir hakları YOKTU demekki

feteyatada genc cariye demişler kart cariyeler de var demekki

Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.

dianette feteyata cariye demiş halbuki feteyat bu demek degil bir önceki sayfada videoda ali rıza demircan anlatıyorne oldugunu

bak şindi kuranda fuhuş ta var bak ayette geciyor

diğr sure ve ayetlerde yapılan hataların cezası olarak köle azad edilmesinide düşünürsek şu sonuca varırız

KÖLELİK SİSTEMİNİN DİBİNE DİNAMİT KOYMAKTIR BU .

ne yasaklaması haramı

ki 34 35. ayet gösterirki O TOPLUM BU KÖLELİK SİSTEMİ KARANLIK TA KALMIŞ

ve ALLAH yer ve gökleri aydınlattığı nur oldugu gibi bu karanlık köle sisteminide zeminden kökünden dinamitlemiştir ve aydınlık bir dünya bize bahsettiği gibi kitab ile yol göstermiştir

örnegin ; zina haramdır denmez

derki وَلَا تَقْرَبُوا الزِّنٰٓى

zinaya yaklaşmayın

aradaki farkı anlayamayan güççük beyinliler sefihler her şeyi satırlanmış arıyorlar ALLAHa hadlerini aşarak din öğretmeye kalkıyorlar

• ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hiç kimsenin isteklerim üzerinden bana yönelik spekülatif ve yalan iftiralarda bulunmamasını istiyorum.

İkinci olarak bebeklerin köle doğmamasını ve insanların mal hükmünde alınıp satılmamasını istiyorum. Görgü kuralı dikte eden bir yaradanın da “ne yaptınız siz başlarım (bebeklerin köle doğduğu, insanların mal edildiği) hukukunuza” demesini bekliyorum. (Görgü ve hukuk kuralları dikte ediyorsa- bence etmiyor tabi)

“Bir anda olsun istiyorsun” gibi bir spekülasyon daha patlatmışsın. Hırsızlık da yasaklandı. Bir anda bitti mi?

Ama bilriz ki islamiyete aykırıdır, cezası kırk değnektir. E insan alıp satma konusu nedir?

Biliyoruz ki asla kölelikle ve kölecilikle asr ı saadette mücadele filan olmamıştır. Senin deyiminle köle stoku azaltılmıştır.

Tamam işte stok yönetimi ve ıslahat konusunda payeler islamiyetin olsun. Kölecilikle mücadele ve savaş, bebeklerin köle doğmaması konusu ise asla paye alamayacakları bir vaka olmuştur.

Yok yıldırımmış da bilmemneymiş. Arapların suyuna gitmesin, bebekler köle doğmamalı, insanlar üzerine mal hukuku kurulmamalı dese yeter. İnsanlar mal hukukunda alınıp satılırken “tamam ya evlatlığının kızıyla evlen” diyen yaradan size uyar bana uymaz. Ben inanmıyorum yahu. İnanana da saygı duyuyorum herkesin kendi bileceği iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 28 Kasım 2018; 16:19:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

Ya şu Cübbeliyi ciddiye alan varmı ki?

Adam, Çıkarına göre İslami açıklamalarda bulunuyor.

"Peygamberler kötü deveye mi biniyordu, Ne yani tenekeye mi binelim?" diyen birisinden söz ediyoruz...

(Binmiş olduğu Maybach'a gösterilen tepkiler üzerine söylediği söz)
    fethullah bunu bi ara içeri attı fethullah hocaefendi demeye basladı çıkınca o zamanlar iktidar ile birlikte idi cemaat 15 temmuz da bi bakmışız feto nun karsısında iktidarın başkanın yanında

çıkarlar hep ön planda insanoğlunda . kim güçlüyse o tarafta

• Bu kadar sayfa neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum ki din tüccarı birşey demiş hoşunuza gidiyor galiba cariyelik kölelik orta çağda kaldı o dönemler.Herkes eşit herkes hür bu devirde bir islam coğrafyası rezil bu konuda.Birde geri kalmış afrika ülkeleri.Oda karşı cinse nezaket konusunda.
  • quote:

Öncelikle hiç kimsenin isteklerim üzerinden bana yönelik spekülatif ve yalan iftiralarda bulunmamasını istiyorum.

İkinci olarak bebeklerin köle doğmamasını ve insanların mal hükmünde alınıp satılmamasını istiyorum. Görgü kuralı dikte eden bir yaradanın da “ne yaptınız siz başlarım (bebeklerin köle doğduğu, insanların mal edildiği) hukukunuza” demesini bekliyorum. (Görgü ve hukuk kuralları dikte ediyorsa- bence etmiyor tabi)

“Bir anda olsun istiyorsun” gibi bir spekülasyon daha patlatmışsın. Hırsızlık da yasaklandı. Bir anda bitti mi?

Ama bilriz ki islamiyete aykırıdır, cezası kırk değnektir. E insan alıp satma konusu nedir?

Biliyoruz ki asla kölelikle ve kölecilikle asr ı saadette mücadele filan olmamıştır. Senin deyiminle köle stoku azaltılmıştır.

Tamam işte stok yönetimi ve ıslahat konusunda payeler islamiyetin olsun. Kölecilikle mücadele ve savaş, bebeklerin köle doğmaması konusu ise asla paye alamayacakları bir vaka olmuştur.

Yok yıldırımmış da bilmemneymiş. Arapların suyuna gitmesin, bebekler köle doğmamalı, insanlar üzerine mal hukuku kurulmamalı dese yeter. İnsanlar mal hukukunda alınıp satılırken “tamam ya evlatlığının kızıyla evlen” diyen yaradan size uyar bana uymaz. Ben inanmıyorum yahu. İnanana da saygı duyuyorum herkesin kendi bileceği iş.
    Savaş riski tamamen
    sona erdikten sonra da onları, ya iyilik olarak veya fidye karşılığında salıverin
    gitsinler....” Muhammed suresi 4
    Köle yapın esir edin öldürün gibi bir seçenek bırakmıyor
    Bu yasak değil de nedir?
    Aynen hırsızlığın bitmemesi gibi kölelikte bir süre sonra hortlamış .Zina gibi içki gibi
    --------
    Şeytan gibi , şeytanı neden yoketmedi Tanrı söyler misin?
    -------
    Konu kötülük problemi
    Madem tanrı var kötülük neden var sorusu.Ki ayrı bir başlıkta konuşulması gerekir.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    1400 yıl öncesini biliyor musun tahayyül edebiliyor musun? Ben birşeyler anlattım inanmak istemiyorsun

Tamam

Malcolm x diye biri var ve filmi. Niye müslüman oldu? Irkçılık yüzünden 20 yy da bile ırkçılık var düşünebiliyor musun? Millet aya çıkmış , nükleer santraller yapmış, uçak yapmış hala ırkçılık var, buna hiç hayret etmiyorsunuz ama taa bilmediğimiz 1400 yıl önceki olaylardan hesap sormayı pek meraklısınız

Malcolm x beyazlar müslüman değil diye müslüman oldu siyah ırkçılığı yapmaya başladı sonra hacca gidince bu fikrinden döndü fakat diğer ırkçı musluman siyahlar tarafından öldürüldü. Bunlar 1400 sene önce olmadı belki 50 sene bile olmadı

Ben kuran mealine bakarken kölelikle ilgili yerleri atlarım artık hükmü geçti diye en son Amerika'da vardı ve Avrupa'da .Afrikalılar en sonunda bu zulümden Amerikali Avrupalı cellatlarından kurtuldular zaten diye

Peki konu nedir? İslam'a karşı olan Yahudilerin Ermenilerin Rum Ezidi vs.lerin veya ateistlerin kimsenin bilemeyeceği 1400 sene önceye gidip İslam'a laf söyleme isteğidir başkaca bir amacı olduğunu düşünmüyorum

• ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Keşke şeyhülislamlar, halifeler hatta peygamber de sizin gibi düşünseydi de kölelikle savaş payesi islama verilseydi.

Kölelikle ve kölecilerle savaş anlamında dünya tarihinde pek de öncü görülmüyoruz. Ha yazdım işte ıslahat derseniz belki kurtarır.

Kuranın indiği dönemlerde oluşturulan köle hukukuna asla kölecilikle mücadele eden maddeler konmadığına göre dediğiniz gibi Allah sınavı zorlaştırıyor denebilir.

Efendisinden başkasına intisaba kalkan kölenin ibadeti sahih olmaz diyen peygambere de düzeltme gelmemesi normaldir zannediyorsunuz.

Ben burada dönemin Araplarını ıslah etme dışında bir durum göremiyor ve sonsuz güçlü yaradanın izlerini de orada göremiyorum.

Dediğim gibi görüp inanana saygım var. Ben görmüyorum. Köleliği yasaklıyorum diyen Sümer kralı ya da güneyle köleciliği bitirmek için savaşanlar mesela gayet kudretli görünüyorlar fakat Sümer krallarının bile ilahilik iddialarına inanmıyorum. İnanana da saygım var.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.