Şimdi Ara

Cs'den Virüs Girme Olasılığı Varmıdır ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: StopAndWatchMe

UnT0ucHabLe off gece gece öldüm ya gülmekten

Orjinalden alıntı: Çeyun

quote:

Orjinalden alıntı: FoxitcL

Counter-Strike Oyunu Hiç Bir Şekilde Virüs içeriği içerebilecek dosyaları kullanmaz

quote:

Orjinalden alıntı: Çeyun

Aslında map dosyasının yanında yüklemesi için bazı dosyalar gerekir, o dosyarların yanına virüslü dosya koyulur ve mapin yüklemesi için sanırım res dosyasıydı içine dosya adı yazılırsa girebilir .

Gönüllü varsa deneyebilirim

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Map dosyalarına, ses dosyalarına, model dosyalarına virüs bulaşmaz.

Ama Ceyun'un dediği gibi, .res yükleme listesine virüslü bir dosyanın adı eklenirse, o dosyayı oyun dizinine indirirsiniz bilerek.

Ama virüs programları o tip yüklemeleri her zaman kontrol ettiği için yakalar bence.

Kaldı ki, serverlarda da antivirüs programları var, zaten çoğu cs sunucusu Linux olduğu için virüsü olmaz kolay kolay.

RES Dosyaları Normalde Bir Takım dosyaların gömülebildiği dosyalardır. ama cs de bunun kullanış şekli farklı bu dosyalar text içerikli dosyalardır.

tga,mdl,wav,wad gibi Counter-Strike Oyununu kullandığı dosyaları yorumlar. exe,dll,vb uzantılı dosyaları kullanıcının Bilgisayarına atmaz. ve o satırları res dosyasında değerlendirmez. Ayrıca HLDS Uygulamasıda kullanıcının bilgisayarında bir dosyayı değiştiremez kendi kendine ona dosya atamaz bu ve bunun gibi girişimlerde bulunamaz.

içiniz rahat olsun virüs içerikli dosyalar Counter-Strike Oyunundan bulaşmaz.

Bi şekilde kesin sokarım ama ya bulaşmaz yada aktif olmaz (aynı şey sanırım) .

Konu başlığı : Cs'den Virüs Girme Olasılığı Varmıdır ?
    Evet vardır, girer(bulaşma değil girme) ama dediğim gibi aktif olmaz, sonuçta girdi mi ? girdi . ()

Saçmalamışsın

exe,dll uzantısı haric dosyalar virüs içerikli değildir çünkü diğer uzantılı dosyalar herhangi bir dosyaya mudahale edemez laf salatalığı yapmaya gerek yok. Valveye bu oyunda yardımcı olmama gerek yok zaten programlamadan anlayan her uygulamanın özetini çıkartabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxitcL -- 4 Nisan 2009; 16:55:29 >

• Büyük vs... İsmet vs Ceyhun . Bakalım kim kazanacak. İzleyelim ve görelim :D

Orjinalden alıntı: Fenerbahçe.

Büyük vs... İsmet vs Ceyhun . Bakalım kim kazanacak. İzleyelim ve görelim :D
    bu ne demek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: FoxitcL

Saçmalamışsın

exe,dll uzantısı haric dosyalar virüs içerikli değildir çünkü diğer uzantılı dosyalar herhangi bir dosyaya mudahale edemez laf salatalığı yapmaya gerek yok. Valveye bu oyunda yardımcı olmama gerek yok zaten programlamadan anlayan her uygulamanın özetini çıkartabilir.

Cs'den Virüs Girme Olasılığı Varmıdır ?

Can`m diyorum ki girer ama bulaşmaz, zarar vermez, ama girmiş olur sonuçta bilgisayara . Onu diyorum bende zaten müdahale eder demedim, girer mi diyor arkadaş, bulaşır mı demiyor ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 4 Nisan 2009; 17:45:29 >
    | MSI B450 GAMING PLUS MAX | AMD Ryzen 3700X | ASUS GTX1060 ROG STRIX | G-Skill RipjawsV 32GB 3600Mhz | Seagate SV35 2TB / Corsair Force LS / Sandisk SSD Plus 240GB | Tagan 2ForceII 800W | Bloody A90 Gaming Mouse | Thermaltake Armor+ MX | LG 27MP36HQ-B |

• aynı şeyi yazmaya gerek yok zaten. wad dosyasıyla trojanı birleştirebilirsin fakat uzantısını .exe yapmadığın taktirde virüs değildir. zaten diğer ayrıntılarıda söyledim virüs bulaşmaz dedim şuan virüs girmez diyorum. çünkü senin attığın wad dosyası exe uzantılı olmadna virüs olmaz. virüs içeriği sadece wad dosyasına yapışan dosyada var. wad odluğu sürece çalışma ihtimali yok nod32 içerdiği kodlara bakıp virüsmü değilmi algılayan bir sisteme sahip o yüzden wad dosyası ile birleştirilen dosyanın içerdiği kodlar sayesinde trojan içerikli diyor. wad odluğu takdirde virüs değildir. virüs de wad da değil senin birleştirdiğin uygulamada oluyor bu durumda

öncelikle cs yada başka bir online oyunu ilk kurduğunuzda,
    ve oyuna girdiğinizde windows güvenlik duvarı penceresi gelir.
    hani engellemeyi kaldır dediğimiz yer...
    burda oyuna bazı yetkiler veriyoruz, bunu bilmek lazım bu bir...

ikicisi sxe...
    sxe'yi yapanlar eğer art niyet yada ticari bir çakallık içinde olsalar...
    çok rahat içine bir malware, spyware gibi bir programcık gömebilirler...
    sonuçta antivirüs sxe'nin yapmak istediklerini engelleyip bize soruyor, biz de yetkilendiriyoruz.
    bir ara sxe versiyonu kendi sitesinde bulunmadan internette yayılıyordu yeni sürümün adı, bazen de downloadı.
    hatırlayan var mı bilmem... çakma sxe de yemiştir belki bazıları o zaman...
    bu forumda bile eleman yazılım genelde bi program paylaşıyor...
    rapidden çekiyorsun, içinden virüs çıkıyor... ben de denk geldim...
    eski forum üyeleri haricinde pek itibar etmiyorum atık açıkçası...
    (post sayısı 20-30un altında olanlara...)

üçüncüsü korsan kopyanın güncel olmaması...
    programlar iyileştirme, hata ayıklama ve güvenlik açıklarından dolayı güncellenir...
    bu bazı oyunlar için de geçerli...
    sonuçta özellikle online oyunlarda public serverlar haricinde kişilerin serverlarına da bağlanılıyor...
    ve bu bir yerden sonra sıkıntı oluşturuyor...
    çünkü bazı kişiler kötü amaçlar için çalışmalarını sürekli sürdürüyor...

map ve ses downloadı üzerinden virüs bulaşabileceğini sanmıyorum ama.

crackli her oyun belli bir güvenlik riski taşır beyler, bunu gözardı etmemenizi öneririm.

• Kimin umrunda
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.