Şimdi Ara

Cruze Yakıtı Canımdan Bezdirdi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
394
Cevap
2
Favori
12.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Citroen C4'ün yakıt deposu 60lt, fabrika verisi şehir dışı tüketimi 3,8-4lt.

1600km gidebilmesi için, dümdüz bir yolda 80km/h gibi bir hızla gitmek lazım. 50km/h ile giderseniz 2.000km'yi de geçer.

Güzel kardeşim, 220TL ile 1600km yol gitmek demek km'de 13kr yakıyor demektir. Bunun içinde ortalama 3,2lt/100km mazot tüketimi lazım, yani kimsenin tutturamayacağı farika verisinin bile altında.
    Zaten konu şehirdışı tüketim ile ilgili değil, bir lancer bir de C4 kullanıcısı forumdaş Ş.DIŞI tüketim değerleriyle konuyu başka yere çekmeye çalışıyor.

Arkadaş son zamdan önceki fiyatı baz alarak yazdı muhtemelen. Şu anda 60L motorin deposu 240TL'ye dolar. Çok çok sakin kullanımda da 1600km gitmesi mümkündür. yani 3,75L/100km ortalama tutturulabilir.

Ama bu kullanım şeklinin kimseye uygun olduğunu ve 1600km boyunca devam ettirilebileceğini sanmıyorum.

Unutmadan, Cruze da aynı kullanım şekliyle 5,5-6L yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 16 Mart 2012; 13:01:30 >

• Boyle konularin acilmasi guzel oluyor

Forumda bir kac arkadas bu arac cok yakiyor diyince kimse kaile almadi dun gibi hatirliyorum

Hanimin polosu 10 litre yakiyor hic sesim cikmiyor ben bilerek aldim lpg takmiyorum zaten ::)))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Citroen C4'ün yakıt deposu 60lt, fabrika verisi şehir dışı tüketimi 3,8-4lt.

1600km gidebilmesi için, dümdüz bir yolda 80km/h gibi bir hızla gitmek lazım. 50km/h ile giderseniz 2.000km'yi de geçer.

Güzel kardeşim, 220TL ile 1600km yol gitmek demek km'de 13kr yakıyor demektir. Bunun içinde ortalama 3,2lt/100km mazot tüketimi lazım, yani kimsenin tutturamayacağı farika verisinin bile altında.
    Zaten konu şehirdışı tüketim ile ilgili değil, bir lancer bir de C4 kullanıcısı forumdaş Ş.DIŞI tüketim değerleriyle konuyu başka yere çekmeye çalışıyor.

ben bir yere çekmedim konu cruze du , ben kendi aracım c4 diye bahsetmedim ama forumdaş dediğin tarikat üyeleri senin c4 söyle böyle demeye başladı, km konusuna gelince ben bu araçla ankara bodrum 820 km gittim ve geri kalan mazıtla toplam 1480 km yaptım ekranda 140 km civarı bir değer vardı , 140 daha gidermiydi bence giderdi , en son sıfır yazdığında 20 km daha sürüp benzinliğe girdim, zaten benim derdim bu değildi konun başladığı yeri dikkatle oku , ben eski bir cruze sahibi olarak lpg taksanda fayda etmeyeceğimi söyledim , ama tarikat şeklinde gezen 4-5 kişi mesaj bombardımanına tutup yok senin c4 , yok sen böyleydin şöyleydin konuyu çeke çeke bu durma getirdiler, kişisel tercih bana soranlara almayın diyorum, onlar alın diyor, ama ben almayın diyince kaldıramıyorlar hayat memat meselesine dönüyor konu, hızını alamayıp jetta dan filan iyi demeleri işin eğlencelesi oluyor, bunu diyenlerle araba tartışmanın sonucu 5-6 sayfa atışma olur, bana sataşan arkadaş bir iki defa ceza aldığı için intikam peşinde , ince ayarı bozulunca bana çatar ayarını tamamlar yollarım çünki o uzun yazılarının içi boş bilgisi bitince hakaret eder 3-4 ceza alır geri döner,

• aracınızda bir sorun yok. 1.6 klas bir araç. sorun benzine %600 vergi koyan devlette. kafalar değişmeden sömürülmeye devam.

Toyota Corolla 1.6 GLi Special Gümüş Gri ( Atiker LPG )
  • quote:

Adam 220 lirayla 1600km gidiyormus beyler dagilinn.

ya hocam 220 tl 1600 km yol nasıl gidiliyor?ben konunun dışında kaldım biraz.
    ARaç dizel mi benzinli mi anlamadım hiçbişey

Orijinalden alıntı: aob_hatay

quote:

Ne benzinli, ne mazotlu, EFSUNLU

• Ben konu bile actim gecen yaz

İstanbul sivas sivas istanbul

2250 km yol 280 tl mazot yakti

Reno symbol 1.5 dci goderkende gelirkende yol calismasina denk geldim

Çok iddialıyım ki şu forumda Jetta'yı benim kadar çok eleştiren bir üye daha yoktur. Yorumlarımı okuyanlar doğruluğunu söyleyecektir. İtin bir tarafına sokup sokup çıkartıyorum resmen.

Buna rağmen "Cruze Jetta'dan iyidir" görüşünüzün gerçeği yansıtmadığını söylemek isterim.

Subjektif olarak değerlendirilebilecek alanlarda Cruze'un kişiye göre değişebilecek üstünlükleri olabilir, doğrudur.

Objektif ve komple bir değerlendirmede Jetta'dan iyi demek hayalcilikten başka bir şey değildir.

Objektif bir degerlendirmede Jetta daha deyip kestirip atiyorsunuz ama ben neyi objektif olarak kiyasladiginizi anlayamadim.

Kalite mi mesela? Jetta daha mi kaliteli? Golf derseniz tamam derim eyvallah. Ama Jetta Cruze'dan daha kaliteli degildir.

Konfor mu? Jetta daha mi sessiz? daha yumusak bir suspansiyonu mu var ? O da degil.

Yol tutus mu? her ikisininde gayet iyi yol tutusu var.

Donanim mi? burada verilen paraya karsilik sundugu donanimda Cruze cok daha iyi.

Guvenlik mi? yine Cruze daha ustun hem donanim hem crashtest skoru olarak.

Tasarim mi? (bu biraz subjektif kabul) ama genel bir kani var sonucta. Ben daha Cruze'un tasarimi kotu diyen birisini duymadim. Jetta'da iyi bir tasarima sahip kabul. Fakat ic tasarima gelirsek Cruze'un bariz ustunlugu var. Jetta'nin ici o kadar siradanki bu arac 2012 model demek icin sahit getirmeniz lazim. Hicbir modernlik yok tasariminda.

Genislik mi? burada da kafa kafaya diyebilirz.

Performans / ekonomi ? Burda Jetta daha iyi kabul. Fakat Cruze aradaki buyuk fiyat farkiyla bunu zaten telafi ediyor.
    ABD versiyonlarinda bu durum tam tersi. yani Cruze daha iyi bir performans / ekonomi sunuyor farkli motor secenekleri kulanildigi icin.
    Ama fiyati da Jetta ile ayni seviyede ABD'de.

Toplamda baktiginizda Cruze f/p goz onune alindiginda daha iyi bir arac. Motor disinda geri kalir hicbir yani yok. Aslinda o da abartildigi kadar kotu degil. Sonucta 1.6 atmosferik motorlu tum araclar hemen hemen ayni performans ve ekonomiyi sunuyor. Turbo olmadigi surece degisen cok bir sey yok. Civic'te alsaniz ayni yakiti yakicak ayni gidicek.

Dedigim gibi Turkiye'de insanlar suru psikolojisiyle arac aliyor. Mantikli secim yapan cok az insan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 16 Mart 2012; 18:30:47 >

• quote:

quote:

quote:

için cız ediyor demi, olur okadar der etme

• bunu simdi gordum tesadufen

Ozetle "bugune kadar kullandigim arabalar icerisinde soylenebilecek hicbir ozelligi olmayan tek araba" diyor. Meksika'da uretilmesi disinda" diye de ilave ediyor.

Offf cok sert

Jeremy agzina saglik.

Yurt disinda Jetta'nin imaji budur iste.

Siz hint inegi yapmaya devam edin bu siradan arabayi. Soyleyecek baska sey bulamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 16 Mart 2012; 18:32:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafam33

quote:

quote:

quote:

için cız ediyor demi, olur okadar der etme

Her cevabinda anlamsiz bir cumle kurup birakiyorsun.
    Neyin kafasini yasiyorsan soyle ben de kullanayim. Belki o zaman anlarim seni.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bbasci06

quote:

Bunun içinde ortalama 3,2lt/100km mazot tüketimi lazım, yani kimsenin tutturamayacağı farika verisinin bile altında.

Belkide dizele tüp koydurmuştur..
    Bu sayade bir depo ile 1600 km gidiyordur..

Veya yarım depo mazota yarım depo memba veya zemzem katıyordur..

Okunmuş mazot

Kia Cerato CRDİ 2009

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.