Şimdi Ara

CrusonVictor'dan Lucian Rehberi -TAMAMLANMADI-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar efenim. İsmim ve sizşere yeni çıkan şampiyon Lucian'ın detaylı rehberini yazmaya çalışacağım. PBE'de bayağı bir oynadım ve yazsam iyi olur dedim. Yeni olduğu için g üncellemeler gelecek ve daha çok oynayıp daha da çok tecrübe edindiğim zamanlar gelip burayı güncelleyip yeni bilgiler ekleyeceğim. Umarım yardımım dokunur . Not: bu rehber şuan hazır değil. Müsait olduğum zaman lane match-up'ları (Türkçe çevirisini bulamadım ), Teamfightlarda nasıl etkili olunacağını, eşyaları, skill dağılımını, farklı maplerde vs anlayacağınız her şeyi ekleyeceğim. Dediğim gibi, rehber daha bitmedi.

Şu videoyu izlemeniz yararlı olur:
    http://www.youtube.com/watch?v=j9WJvS6gJaU

Hikâye

"Minnettar olmalısın. Seni yok ederek, ebedi eziyetten kurtarıyorum."

Kadim mi kadim bir güçle donatılmış birer yadigâr olan silahlarıyla, Lucian; yaşayan ölülerin yarattığı tehlikenin karşısında duran, yılmaz bir bekçi. Sahip olduğu katı kararlılıktan, arındıran saldırılarıyla yok ettiği, akla hayale sığmaz dehşetler karşısında bile asla taviz vermiyor. Lucian'ın kasvetli bir görevi var: Öte tarafa geçemeden hapis kalmış varlıkların ruhlarını temizlemek; bu talihsiz ruhların arasında, Lucian'ın biricik aşkı da var.

Lucian ve eşi Senna, tıpkı kullandıkları ikiz silahlar gibi, aynı hamurdan yapılmıştı. Birlikte yıllar boyunca Runeterra'yı kötülüklerden arındırarak, karanlığı aydınlattılar ve menfur güçlerin kirlettiği ruhları arındırdılar. Onlar, birer doğruluk ışığıydı: Senna, bu davaya bağlılıktan asla vazgeçmedi; Lucian'ın nezaketi ve sıcaklığı ise kurtardıkları pek çok kişinin yüreğinde yer etti. Bir elmanın iki yarısı olan karı koca, ayrılmaz bir ikiliydi.

Lucian ve Senna'nın tanık olduğu korkunç şeyler benim diyen savaşçıları bile sarsacak güçte idiyse de, Gölge Adaların yarattığı dehşetin yanında önemsiz kalıyordu. O lanetli bölgenin sakinleri Runeterra'ya yayılmaya başladığında, Lucian ve Senna buldukları yerde onları ortadan kaldırdı. Bu, kasvetli bir işti; ama korkusuz çift, hayatta kalmayı başardı... ruh koleksiyoncusu Thresh'le karşılaşana kadar. Lucian ve Senna daha önce de böylesi korkunç varlıklarla karşılaşmıştı; ama onların hiçbiri, bu kadar sinsi ve acımasız değildi. Korkunç savaş devam ederken, Thresh beklenmedik bir hamle yaptı. Lucian, dehşet içinde yaratığın Senna'yı gafil avlamasına ve ruhunu tutsak almasına tanık oldu. Hiçbir şey biricik eşini geri getiremezdi. Senna yitip gitmişti; Lucian, hayatında ilk kez, bu göreve yalnız çıkmak zorundaydı.

Zincirli Gardiyan, Lucian'ın hayat arkadaşını alarak, Gölge Adaların en tehlikeli düşmanını ortaya çıkarmıştı. Lucian karanlık bir metanete sahip, Runeterra'yı yaşayan ölülerden temizlemek için her şeyi yapacak birine dönüşmüştü. Senna'nın anısına, Lucian eşinin silahını aldı ve görevi tamamlamaya yemin etti. Şimdi iki yadigârı kullanan Lucian, Gölge Adalar'dan gelen yaşan ölülere savaşıyor ve onların ruhlarını temizliyor. Senna'nın ruhunun kaybolduğunu biliyor; ama bir gün eşini huzura kavuşturacağı umuduna sımsıkı sarılıyor.

Özet geçecek olursak, Lucian ve eşi Senna, acı çeken ruhları kurtarıp huzura kavuşturmak. Fakat bir görevlerinde Thresh, Senna'nın ruhunu fenerine alıyor ve Lucian intikam yemini ediyor.

Artılar / Eksiler

Artılar
    Eksiler

+Menzilli
    -Kırılgan

+Amansız Takip ve İntikam Ateşi onu çevik yapıyor
    -Gerekli eşyalar olmadan işe yaramaz

+Hızlı farm yapabilir
    -Ultiyi tutturmak zorlar

+Güçlü, ve çevik ulti
    -Bir stun ile ulti mahvolur

+Koridoru güzelce dürtebilir

Sihirdar Büyüleri

Sıçra oyunda en işe yarayan büyü. Çoğu durumda duvardan sıçrayarak hem adamı ölümden kurtarır, hem de oyunun gidişatını değiştirir. Aynı zamanda rakibi yakalarken de işe yarıyor. Lucian için her zaman seçilmesi gerekir. Çünkü bu büyü ultisini engellemiyor.

Bariyer de tam Lucian'a göre bir büyü. Herhangi bir ADC oynarken çok gerekli bir büyüdür. Genelde odak üzerimizde olacağı için, 2. olarak bu büyüyü seçmek en iyi seçenek.

Rünler

Gelişmiş Büyü Direncinde Artış Nişanı
    9
    Karşıdaki AP şampiyonlara karşı mükemmel savunma rünleri. Flat yerine Scaling kullanmamın sebebi late game'de daha işe yarar oluyorlar.
    Gelişmiş Saldırı Gücü Damgası
    9
    Oyunun başlarında koridorda kontrolü ele almada çok yardımcı oluyorlar. İlk dakkalar gerekli hasarı verip oyunu daha iyi taşımada büyük rol oynuyorlar. Ne de olsa 8.55 saldırı gücü de bir şeydir.
    Gelişmiş Zırh Mührü
    9
    Karşı ADC'den haliyle hasar alacağız fakat bu rünler hasarı biraz indirgeyecek. 100 canla hayatta kalmakla ölmek arasında büyük bir fark var sonuçta. Sadece Lucian için değil, bütün ADC'ler, hatta sınıf farketmeksizin bütün şampiyonlarda kullanılabilir.
    Gelişmiş Can Çalma Cevheri
    2
    Ezreal ve Caitlyn gibi şampiyonlar bizi ne pahasına olursa olsun dürteceği için, minyonlardan ve kendilerinden kolayca canımızı yenileyebiliriz.
    Gelişmiş Zırh Cevheri
    1
    Karşıdaki ADC'nin zırhını biraz da olsa yok sayarak büyük yardımcı olur. Aynı zamanda Taric'in Parçala pasifini de yok sayabilir.

Kabiliyetler

Klasik ADC Kabiliyetleri, oyun başlarında ihtiyacınız olan her şeyi veriyor. Tahribat yerine Kasap kabiliyetine odaklanmamın sebebi minyon farmlamayı daha da kolay kılması.

Yetenekler

Işık Silahşörü
    Lucian bir yetenek kullandığında sonra 6 saniye içinde saldırırsa çift vuruş yapar. İkinci vuruş AD'ye bağlı olarak 50-75% hasar verir. Minyonlar ve yaratıklar 2. vuruştan tam hasar alır. 2. vuruş kritik vurabilir.
    Mükemmel bir pasif. Etkili olmasını istiyorsanız, her yetenek kullandıktan sonra bekleyin, pasiften sonra yine yetenek kullanın.
    Işık Atışı
    Bekleme süresi: 9 / 8 / 7 / 6 / 5
    Mana: 50 / 55 / 60 / 65 / 70
    Mesafe: 1100
    0.4 saniye bekledikten sonra düşmana doğru 80 / 10 / 160 / 200 / 240 (+60 / 75 / 90 / 105 / 120 % bonus AD) hasar verecek şekilde bir ışık hüzmesi ateşler. Minyonlar 75% hasar alır.
    Bu yetenek Lucian'ın olmazsa olmazı. Koridorda iken dürtmek için genelde bu yeteneği tercih edeceğiz. Uzun mesafesi var, ama düşmana çarpması için bir hedefi olması gerekiyor.
    İntikam Ateşi
    Bekleme süresi: 14 / 13 / 12 / 11 / 10
    Mana: 60
    Mesafe: 1100
    Lucian, rakibe çarptığında ya da mesafeye ulaştığında 60 / 100 / 140 / 180 / 220 (+90% AP) (+80% bonus AD) hasar verecek şekilde yıldız şeklinde bir ışık yollar ve onları 6 saniyeliğine işaretler.
    Eğer Lucian işaretleri düşmanlar üstünde yetenek kullanır ya da hasar verirse 2 saniyeliğine 40 / 45 / 50 / 55 / 60 hareket hızı kazanır. Bu olay işareti kaldırmaz.

Eşi benzeri olmayan bir yetenek. Rakibe isabet ettikten sonra vurduğunuzda hareket hızı kazandığınızı unutmayın. Yıldız şeklinde patladığı için 1'den fazla rakibe isabet edebilir. Aynı zamanda çimenlere attığımızda birkaç saniyeliğine görünür kılar.
    Amansız Takip
    Bekleme süresi: 18 / 16 / 14 / 12 / 10/
    Mesafe: 425
    Lucian kısa bir mesafeye atılır ve tüm yavaşlatma etkilerinden kurtulur. Eğer İnfaz ile asist alır ya da rakip katlederse bekleme süresi sıfırlanır.
    Bizi hayatta tutan yetenek. Ulaşılamayan duvarlardan atlayabilir, aynı zamanda rakip yakalamada 1 numara. İnfaz kullanılırken bunu da kullanabiliriz.
    İnfaz
    Bekleme süresi: 100 / 75 / 50
    Mana: 100
    Mesafe: 1400
    Lucian 3 saniye boyunca 7.5 + (7.5 / 9 / 10.5 x süre içerisinde Lucian'ın saldırı hızı) kere ateş ederek ulaştığı ilk rakibe 35 / 50 / 65 (+33% AD) ( +40% AP). hasar verir. Boşalttığı mermiler saldırı hızı ile paraleldir. İnfaz, kanalize büyü sayılır ve yarıda kesilebilir. Fakat Lucian Sıçra gibi çeviklik büyüleri ve Amansız Takip yeteneğini yarıda kesmeden kullanabilir.

İnfaz'ı yeniden aktifleştirmek, süre bitmeden yarıda kesilmesini sağlar.

İnfaz, minyonlara 3 kat daha hasar verir fakat tarafsız yaratıklara hasar bonusu vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusonVictor -- 26 Ağustos 2013; 17:01:42 >

• Önlerden.

Daha bitmemiş bitince bakarım.
  • Kardeş BRONZ 4sün?

http://www.lolking.net/summoner/tr/323348#profile

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rehber için erken değilmie bro
  • quote:

Orijinalden alıntı: NDS

Kardeş BRONZ 4sün?

Belki luci yi iyi oynuyordur öyle deme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fucuklu Sumurta -- 26 Ağustos 2013; 13:30:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynısı mobafireda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kardeş BRONZ 4sün?

Son on maçın üçünü yenmiş sadece :O

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kardeş BRONZ 4sün?

Silver V'ten düştüm Bronze'a. Gerçi Silver da iyi değil ama, vaktim olmadığı için ranked girmiyorum. Bir de girdiğim zaman support oynasam bile küfür yiyorum. Ayrıca vaktim yok, çalışıyorum ben de, yine de birazcık da olsa yardımı olur rehberin . Eğer olmazsa, devam etmem . Ayrıca, ismimi sansürlemeyerek pişman oldum. Hayır, niye illa uşrağı da bakıyorsunuz ki milletin hangi ligde olduğuna, kaç lose-streak'i olduğuna?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrusonVictor -- 26 Ağustos 2013; 17:09:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CrusonVictor

quote:

Kardeş BRONZ 4sün?

Silver V'ten düştüm Bronze'a. Gerçi Silver da iyi değil ama, vaktim olmadığı için ranked girmiyorum. Bir de girdiğim zaman support oynasam bile küfür yiyorum. Ayrıca vaktim yok, çalışıyorum ben de, yine de birazcık da olsa yardımı olur rehberin . Eğer olmazsa, devam etmem . Ayrıca, ismimi sansürlemeyerek pişman oldum. Hayır, niye illa uşrağı da bakıyorsunuz ki milletin hangi ligde olduğuna, kaç lose-streak'i olduğuna?

+1 insanları ezmek çok mu hoşunuza gidiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.