Şimdi Ara

Crohn mu Ülseratif Kolit mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Benim 4 senedir süregelen günde ortalama 1-2 maksimum 3 seferi geçmeyen cıvık kıvamlı ishal problemim var.Yine hazımsızlık halsizlik ve kolay yorulma eşlik ediyor. Bu şikayetlerim başladıktan 1 ay sonra yani 4 sene önce bir özel hastanede kolonoskopi yaptırdım ve doktor parça alma gereği bile duymadı barsakların gayet sağlıklı dedi.Ama şikayetlerim geçmedi. Bunun üzerine bir de endoskopi yaptırdım yine gayet iyi dedi. Bende galiba psikolojik dedim. 4 sene boyunca kendimi psikolojik diye avuttum ancak şikayetlerim hiç geçmedi. Bunun üzerine artık yeter dedim ve derin bir check up yaptırma kararı aldım. Doktor kalp ekoma bakarken bir anormallik farketti ve ilaçlı tomografi çektirmemi istedi. İlaçlı tomografi ile hem bütün sindirim sistemime hem de kalp ve damarlara baktılar. Çok şükür kalbimle ilgili önemli bir problem çıkmadı ancak bu ishal halsizlik ve hazımsızlığımın sebebini bulmuş olduk. Doktor maalesef sende çok büyük bir ihtimal inflamatuar barsak hastalığı var muhtemelen de ülseratif kolit dedi. Tomografi sonucum şöyle:

    Sağda hepatik fleksuradan başlayıp tüm tranvers kolon boyunca splenik flaksuraya kadar uzanan, ayrıca inferiorda rektosigmoid alanda, sigmoid kolonda belirgin haustrasyon sıklığında belirgin artış, yer yer psödodivertiküler oluşumlar ve eşlik eden diffüz barsak duvarı kalınlaşması dikkati çekmiştir. Bulgular enflamatuar barsak hastalığı açısından anlamlıdır.

    Kolonoskopime daha 3 hafta var ve sürekli kafamı başlıkta yazan soru kurcalıyor. Doktor muhtemelen ülseratif kolit dedi ama bende hiç şiddetli kanama falan olmadı. En fazla nadiren tuvalet kağıdında görülecek kadar kanama oluyor o da muhtemelen basurumdan. Yine bu iki hastalığın da zaman zaman çok şiddetlendiği ve hastaların günde 15-20 kere dışkıladıkları yazıyor. Bende 4 senedir hiç böyle bir durum olmadı en fazla günde 3 oluyor. Kilo kaybım var ancak eve kardiyo bisikleti aldım. Bisikletle spora başlamadan önce bir kilo kaybım yoktu. 6 ay önce bisikleti aldım ve günde 45 dakika her gün 400-500 kalori yakıyordum.1 ayda 7 kilo verdi bu şekilde. Ancak bundan 6 ay öncesine kadar 4 senedir şikayetlerim olmasına rağmen hiç kilo kaybetmedim. Kafam çok karıştı ve endişeleniyorum bu da psikolojimi de çok bozuyor. Lütfen bu konuda bilgili arkadaşlar doktorlar varsa burada benim için biraz bu sonucu detaylı açıklayabilir mi? Başka daha basit irritabl barsak sendromu gibi rahatsızlıklar bu tür bulgulara sebep verir mi?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.