Şimdi Ara

Crimson Desert [PC ANA KONU] Türkçe (286. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.733
Cevap
113
Favori
190.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş

Orijinalden alıntı: ultralisan

Bu çiftlik hayvanları ne kadar yemek yiyor arpa buğday et yetişmiyor neredeyse.

Üstelik 15 hayvan anca tutuyorum buna güncelleme gelmeli.

Hayvanlar büyüdükten sonra bir önemi yok, yemek vermesen de bir şey olmuyor. Bir de hayvancılık, tarım vs. bir getirisi yok, tamamen görüntü. Başta kampı buradan beslerim gibi bir niyetle başlanıyor da, kampın ihtiyaçlarının yanında devede kulak kalıyor, o yüzden maksat çeşitlilik olsun diye duruyor öyle. Zaten oyunun en büyük sorunu da bu, her şey temelsiz, bir şey yapılıyor ama yapmasan da olur.

Hocam simdi bütün ugrasmaca arasinda bir de o ciftlik gorevleri ile ugrassak ben oyunu birakirdim, ha orada bir ciftlik var mi var, bir zaman sonra doner ben de ugrasirim ama meraklisi icin guzel bi etkinlik, oyun olabildigince ozgur birakiyor baglamini sen kur istiyor. Ticaret isine hala bakamadim mesela, ama 1-2 tur yapsam herhalde banka geliri ile bir daha para ile ugrasmam.

Full kapasiteye kadar yemek vereyim o zaman hepsi doğursun 30 35 hayvan olsun. Ya aslında mantığı olmadığı bellide dikkatimi çekti 10 15 hayvan günde en az 40 50 yemek materyali tüketiyor. Ağaç işine zaten tek görev için girdim daha da bakmadım elma falanda çıkmıyor Demeniss'de görüyorum ağaçlar ve otlar sulanıyor kesin onun için bir mekanik var ama yapınca elde edilecek bir şey yok.

Aslında dediğiniz gibi çoğu şey olsun diye var ben daha hiç olta kullanmadım her görev için suya atladım 2sn içinde tuttum balığı madenlere yumruk atmak ekipmandan kazma seçmekten daha kolay. Oyun bir geyik verdi 5 dk bindim oyunda 1 hafta geçti daha geyiğe bindirmiyor bırak süreyim işte neden kısıtlıyorsun. 77 boss var diyor çoğu birbirine benziyor özellikle Demeniss bölgesinde.

Yani oyun gereksiz büyük haritası olsun yapılacak işler olsun çok büyük ama temeli yok 1 sene erken çıkmış bu oyun. Her bölgede 20 30 haydut bölgesi var ufak çaplı hepsini temizleyince ne oluyor kocaman muamma Pauline bölgesini temizledim bir şey demedi oyun.

her bölgede 40 50 sakin hikayesi var ama oyun bunları denk getirmiyor böyle say say bitmeyecek ayarsız işler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ultralisan

Full kapasiteye kadar yemek vereyim o zaman hepsi doğursun 30 35 hayvan olsun. Ya aslında mantığı olmadığı bellide dikkatimi çekti 10 15 hayvan günde en az 40 50 yemek materyali tüketiyor. Ağaç işine zaten tek görev için girdim daha da bakmadım elma falanda çıkmıyor Demeniss'de görüyorum ağaçlar ve otlar sulanıyor kesin onun için bir mekanik var ama yapınca elde edilecek bir şey yok.

Aslında dediğiniz gibi çoğu şey olsun diye var ben daha hiç olta kullanmadım her görev için suya atladım 2sn içinde tuttum balığı madenlere yumruk atmak ekipmandan kazma seçmekten daha kolay. Oyun bir geyik verdi 5 dk bindim oyunda 1 hafta geçti daha geyiğe bindirmiyor bırak süreyim işte neden kısıtlıyorsun. 77 boss var diyor çoğu birbirine benziyor özellikle Demeniss bölgesinde.

Yani oyun gereksiz büyük haritası olsun yapılacak işler olsun çok büyük ama temeli yok 1 sene erken çıkmış bu oyun. Her bölgede 20 30 haydut bölgesi var ufak çaplı hepsini temizleyince ne oluyor kocaman muamma Pauline bölgesini temizledim bir şey demedi oyun.

her bölgede 40 50 sakin hikayesi var ama oyun bunları denk getirmiyor böyle say say bitmeyecek ayarsız işler var.

Maksat aktivite olsun diyorsan bir süre sonra mecha işçiler ve bölgelerden kiralayabildiğin insanlarla 500'den fazla çalışanın oluyor, ben mesela onlardan bir kısmını meyve, sebze, tahıl vs. görevlerine gönderiyorum gelenlerin hepsini hayvanlara veriyorum ama dediğim gibi aç kalıp, ölme durumları yok. Tarım içinse fertilizer sprayer elde etmen gerekiyor, gübre ile sulamadığın sürece ektiğin her şey çok az ürün veriyor, gübre ise mahsulün sayısını üç, dört katına çıkarıyor ama o da çiftçilik gibi başta keyif veren sonra boşa vakit kaybına dönüşen bir mekanik.

Oyunun genel yapısı mmorpg'lerdeki gibi boş yapmak üzerine aslında, bu kafa ile girildiğinde sıkmıyor ama mesela Witcher oynar gibi oynama çalışılırsa bayıyor zira boss'lar yavan, görevler yavan, hikayeler yavan oyunun oyuncu üzerindeki motivasyonu çok zayıf o anlamda. Tabii gömüyormuşum gibi oldu ama bilakis ben mmo mantığını çok seven biriyim, o yüzden oyunda boş yapmaktan bile keyif alıyorum, oyun sürem 450 saati geçti, bir gram sıkılmadım o yüzden oynama şekli, niyeti çok fark yaratıyor.

• melkor23 kullanıcısına yanıt

Hocam 450 saat iyi oynamışsınız yapacak bir şeyler kaldı onları mı bitiriyorsunuz yoksa eğlencesine mi oynuyorsunuz.

Ben 140 saate gelmişim. Açıkçası 60 70 saat daha anca oynar gibiyim ana görev + fraksiyon görevlerini bitireyim tüm bossları keseyim ve abis katını bitireyim benim için biter.

Öyle tüm bulmacaları challengeları bitireyim ticaret kovalayayım gibi düşüncem yok. Daha öncede hiç mmo oynamadım arkadaşlarım knight silkroad oynarken ben fifa nfs gta counter age of falan oynardım bu oyunu da zaten dediğiniz gibi açık dünya klasik single player olacak diye almıştık. Tabii beklentiler ile oyun farklı çıktı gene de oyunun büyüklüğü bence haritasının baya iyi ve çeşitli olması aksiyonun çeşitliliği ve yapılacak tonla iş olduğu için oynattı bir şekil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KutsalNova -- 30 Nisan 2026; 11:50:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KutsalNova kullanıcısına yanıt

Sonrasinda da bi gorev daha veriyor, o yakaladigin keciyi kestiriyor :D Bi yerlerden inek bulup satin almistim o tek basina gezip takiliyor, 1 kere bile yemek vermedim.

Hayvanlara bakan adamla ilişkiyi 100 yaparsan ve oyunun başındaki tanıştığın 2 3 npc var onlarla da ilişkini 100 yaparsan bunlar senin çiftliğine para ile yeni hayvan sağlıyor inek kaz domuz gibi bunları da hayvanlara bakan adamdan satın alıyorsun.

Bu hayvanlar günlük süt yumurta tüy boynuz falan veriyor yemek yapmak ve craft için lazım olur ava çıkmakla uğraşmamayım diye çiftliği büyüttüm ben gelişen hayvanları da kesiyordum et ve kemik veriyordu.

Ama bir yerden sonra çok beslemek gerekiyor gelişmeleri için astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Bazı challenge'lar ve getir götür görevlerinin bir kısmı duruyor, pek bir şey kalmadı. Mmo niyetine keyfi girip boş yapıyorum, normalde FF14 oynuyordum ama aylık ödemesi 600'lere çıkınca bıraktım, oradan doğan açlığı buradan gidermeye çalışıyorum diyelim.

100 saat ya da 1000 saat fark etmiyor, oyunun en büyük sorunu motivasyon. Görevlerin ödülleri önemsiz, challenge'ların, bulmacaların ödülleri artifact ve bir noktadan sonra bu da önemsiz hale geliyor. 185 taneyi geliştirmeye harcadığım halde, birikmiş 160 tane daha artifact'im var. O yüzden çok bir anlam yüklemeden, sıkılana kadar oynamak en doğru yöntem.

Benim aslında çok malzeme sıkıntım olmadı gittiğim her yere geze geze gittim kimi kesersem köpek topladı vs. Benim de son 2 bölgem kaldı ve son 5 chapter 200 saate tamamlarım gibi. Bu oyunu o kadar uzun oynadım ki FH6 oynayasım gitti ona da uzun süre vermek istemiyorum artık

şöyle listemdeki robocop doom RE gibi hızlı biten oyunlara yöneleceğim gibi biraz Crimson Desert [PC ANA KONU] Türkçe 

mesajı görmek için tıklayın.
    10.seviye ve üstü stamina basmam için hangi enstitüye gidip araştırma başlatmam gerekiyor?
    Nintendo Switch 2 | 8BitDo Ultimate 2C Bluetooth | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | 27" Samsung Odyssey OLED G5 G50SF QHD 180 Hz | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4 | Apple iPhone 17
  • brnbry kullanıcısına yanıt
    Çöldeki olandı sanırım. İsmini hatırlamıyorum. Kırmızı deniz yosunu olan.

Orijinalden alıntı: KutsalNova

Çöldeki olandı sanırım. İsmini hatırlamıyorum. Kırmızı deniz yosunu olan.

tamamdır çok sağol  

Nintendo Switch 2 | 8BitDo Ultimate 2C Bluetooth | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | 27" Samsung Odyssey OLED G5 G50SF QHD 180 Hz | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4 | Apple iPhone 17
  • brnbry kullanıcısına yanıt
    İnternetten baktım ismi : Ervah (Urdavah )Araştırma Enstitüsü

• Ben bu baştaki taş ocağındaki matkaplı bossu yenince eldiven vermişti otomatik kazıp topluyordu. Ben bunu sattım galiba yanlışlıkla. Tekrar almak için adamları sevkiyat görevine yollamama lazım ama araştırma yapılmadı diyor. Bilgi entüsündeki yerden mi araştırma yapıcam ? 500 gümüş isteyen bir araştırma var. O mu ?

Crimson Desert [PC ANA KONU] Türkçe

Crimson Desert [PC ANA KONU] Türkçe

• shinji mikami kullanıcısına yanıt

Yanlış hatırlamıyorsam (1 ay olmuştur) Hernand bölgesindeki yüksek dağlarda yaşayan ork üni hocalarının olduğu üniversiteye giderken geçit açmak için veriyordu bu özelliği. Chapter 4 olabilir.

Teşekkür ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.