Crea ve Thomson.Bütçeme göre bu 2 Lcd'den birisini almak durumundayım.Tabi ki philips,Lg gibi markalardan almak isterim ama onların biraz bu iki modele göre iyi ürünleri 1000 ytl oynuyor.Ama aynı özelliklerdeki ürün içinde o markalara 500 ytl fazla vermek istemiyorumj.Özellikle ben Crea'yı begendim ama yeni bir marka olması biraz kafamı karıştırıyor.Thomson ise fransız markası ama bizde bu kadar ucuz olmasının nedeni sadece piyasada rekabet edebilmek için mi ya da kaliteden ödün mü veriliyor.O açıdan bu iki markanın(LCD)kullanıcılarından performansla ilgili yorumlarını rica ediyorum.Teşekkürler.
CREA 32CLVSST LCD TV
2028 ytl.
81 cm. Ekran Boyutu Multi-media LCD Display & TV Yüksek görüntü kalitesi 1366 x 768 Piksel (WXGA) Çözünürlük 16 milyon renk 500 cd/m2 Parlaklık 600:1 Kontrast Oranı 8 ms Tepki Süresi 176’ Görüntülenme açısı Mono, Stereo, 3D Sound Tek Tuner Ses Geçişi
Thomson 32LB040S5 LCD Televizyon
2028 YTL
1366 x 768 piksel görüntü çözünürlük 16:9 ekran format 1000:1 kontrast oranı 500 cd/m2 parlaklık 2 x 7 Watt ses çıkışı Virtual Dolby ses sistemi 2x S kart, PC, S-Video, komponent girişleri
pesin 2.400 ytl'ye LG 32LC2R modeli var. 400 ytl fark verilir.
LG Yİ TERCİH ETMENİ TAVSİYE EDERİM BENDE
Tabiki ortalama 10 yıl kullanılıcak bir cihaz için 400 ytl fark verilebilir.Ama neden özellikleri aynı iken bu kadar fiyat farkı var.Benim korkum sadece marka bilinilirliği için fiyat farkı ödememek.Aradaki farkla dvd recorder alabilirim mesela.Tabii yorumlarınıza göre yan yana benim yazdığım 2 marka ve Lg'nin yazdığınız modelini görmek te istiyorum.Benim için en önemli olan görüntü kalitesi aslında.Çünkü sadece maçlar ve dvd filmlerde bana keyif versin yeter.Pc ile ortak kullanım istemiyorum.Diğer günlük yayınlarıda uydu üzerinden next 8000 x cam plus'la izliycem.
1490 ytl ye strong al bence hdmi yok, ama crea ve thomsonda da hdmi yok
2400 lg ye verilmez 32" için 1000 ytl cebine kalsın, ileride daha iyi modeller çıkınca strongu satarsın cepte kalan 1000 ytl yide ekler daha iyi bişi alırsın
quote:
Orjinalden alıntı: gokhanmer
Tabiki ortalama 10 yıl kullanılıcak bir cihaz için 400 ytl fark verilebilir.Ama neden özellikleri aynı iken bu kadar fiyat farkı var.Benim korkum sadece marka bilinilirliği için fiyat farkı ödememek.Aradaki farkla dvd recorder alabilirim mesela.Tabii yorumlarınıza göre yan yana benim yazdığım 2 marka ve Lg'nin yazdığınız modelini görmek te istiyorum.Benim için en önemli olan görüntü kalitesi aslında.Çünkü sadece maçlar ve dvd filmlerde bana keyif versin yeter.Pc ile ortak kullanım istemiyorum.Diğer günlük yayınlarıda uydu üzerinden next 8000 x cam plus'la izliycem.
arkadasim, sen urunleri incelememissin anlasilan benzer ozelliklere veya markasina para vermeyeceksin. LG ile Crea kiyaslanir mi yaw, yada thomson... bi kere daha iyi urun olmasa, tavsiye etmeyiz. al onlari gule gule kullan deriz.
Sulukol öncelikle yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim.Benim yaklaşımım biraz farklı sanırım.Özetle düşüncem;özelliklerine baktığımda çözünülülürlük 1366/768,kontrast:1000 ve 8 ms tepki süresi demek Lg'de farklı bir anlamamı geliyor..Bu özellikler Creada varsa ve Lg'de aynı özellikleri ürün katologunda görüyorsam neden 600 ytl fark vermeliyim.Önceliğiminde kusursuz bir görüntü yerine iyi bir görüntü olduğunuda eklersek buna ; tek korkum ürünün servis sıkıntısı olup olmayacağı ve kullanım ömrünün daha kısa olma ihtimali.Bir kere daha yardımcı olmaya çalıştığın için teşeşkkür ederim.Birde bugün teknosada crea 37 ve Lg'nin lc modellerini gördüm kesinlikle Lg görüntüsü daha iyi ama aradaki farkın 700 ytl etmeyecegini düşündüm.
bu da ne demek, siyah renklerde bi hayli sorun yasarsin demek.
Bu biraz bütçe, biraz da kişisel zevk olayı. Ben şahsen o farka değeceğini düşünüyorum. Kendim şahsen arkadaşımın aldığı ve görüntüsünü beğenmediği için 3 gün içinde iade ettiği 32" Crea lcd tv'yi izleme imkanı buldum. Görüntüsü beni tatmin etmedi ama dediğiniz gibi fiyatı 2000 lira seviyesinde ve oldukça makul. Daha sonra kendim LG 32LC2R aldım ve şu anda da bu televizyonu kullanıyorum. Böylece her iki televizyonu da inceleme şansım olmuş oldu. Renklerin canlılığı, görüntünün netliği, siyah tonlarındaki başarısı, hdmi girişi v.s gibi sebeplerden dolayı aradaki 500-600 lira farka değeceğini düşünüyorum. Sonuçta bu tip bir ürünü her sene almıyoruz. Almışken en az 5-6 yıl hatta belki daha fazla kullanacaksınız. Kağıt üzerinde yazan değerlere takılıp kalmayın. Çin malı 8ms paneller de var ama samsung, lg, panasonic'in ürettiği 8ms paneller ile kıyas kabul etmez görüntüleri mesela.
sulokal ve ozan tamamen haklısınız maç seyrederken bile sorun çıkarmıyorki bu tv arkadaşım bence aradaki farkı ver ve kendine bi LG al keyfine bak kullanan kişiler olarak sana tavsiye ediyoruz
Cevap verip yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Forumdaki genel yorumlar ve özellikle sizin son yorumlarınız okuduktan sonra bana Lg almak daha mantıklı geldi.Sanırım o modelin fiyatı 2699.Bütçemin çıkabilecegi max.fiyat 3000 ytl.Eger ek olarak Lg'nin bu modeline alternatif önerisi varsa onuda incelemek isterim.Dediğiniz gibi ortalama 10 yıl izlenicek bir cihaz için biraz bütçeden birazda ekran abatından fedakarlık yapılmalı.Teşşekkür ederim cevaplayan herkeze.
LG 32LCZR LCD TV
Stereo ses sistemi, 800:1 kontrast oranı özelliğine sahip LG 32LCZR LCD TV ile televizyon izlemenin keyfini yaşayın.
16:9 Ekran formatı HDMI, S-Video, AV, Scart giriş 100 adet kanal hafızası 500 cd/m2 Parlaklık 2 adet Scart 2 x 10 Watt Ses çıkış gücü 1366 x 768 piksel Çözünürlük
2,699 ytl--Teknosa
LG RZ32LZ55 LCD TV, LG AL26-32WA37M ASKI APARATI
Çözünürlük (piksel) : 1366 x 768 Kontrast oranı : 1000:1 Menşei : İthal Ekran formatı : 16:9 Girişler 1 : S-Video/ Component MODEL : RZ32LZ55 LCD TV Parlaklık(lumen) : 500 cd/m2 Tipi : LCD
2,328 ytl--teknosa.
Alttaki modelin kontrast oranı daha yüksekken fiyatının daha düşük olmasını anlamadım.Yardımcı olabilirmisiniz.Benim anladığım kadarıyla bulunabilirse rz32lz55 daha mantıklı.
LZ ile baslayan modeller eski model 32 LC2R modelinin kontrasti 1200:1 olmasi lazim. www.digicom.com.tr sitesinde bak, bende problem var, acamiyorum sayfayi...
almışken hdmi olsun bari madem 10 yıl(!) kullanacaksın tvyi
açıkası bu aralar 10 yıllık bir yatırım yapmak için uygun zaman değil
evet 32LC2R nin kontrastı 1200:1
LG RZ32LZ55 modelini de kesinlikle almayın. Eski serisi Lg'nin ve onu da izleme imkanım olmuştu. Yeni seri çok daha iyi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme