Şimdi Ara

crab virüsü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
8.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C:\CRAB-DECRYPT.txt kopyalayıp 5 tane resimlebirlikte test-decryption dosyası oluşturup masaüstünde içine koydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirtan

C:\CRAB-DECRYPT.txt kopyalayıp 5 tane resimlebirlikte test-decryption dosyası oluşturup masaüstünde içine koydum
    Masaüstünde test-decryption denen bir klasör oluşturduktan sonra, programı başlatmak için BDGandCrabDecryptTool.exe yürütülebilir dosyasını yönetici olarak (Dosya üzerinde sağ tık ve yönetici olarak çalıştır deyin.)çalıştırın.

Başladıktan sonra, devam etmek için Kabul Ediyorum düğmesine ( I Agree) tıklamanız gereken bir lisans sözleşmesi görüntülenecektir. Lisans sözleşmesini kabul ettiğinizde,
    Bitdefender GandCrab Decryptor ekranı aşağıda gösterildiği gibi görüntülenecektir.
    https://www.bleepingcomputer.com/news/security/free-decrypter-available-for-gandcrab-ransomware-victims/

Browse butonu aracılığı ile masaüstünüzdeki test-decryption klasörüne gidin tıklayın ve sonra Tara düğmesine tıklayın. Şifre çözme aracı şimdi kurban kimliğinizi fidye notundan alacak ve eşleşen bir şifre çözme anahtarına sahip olup olmadığını görmek için Bitdefender sunucularına yükleyecektir.
    Şifre çözme anahtarı kontrol edilecek.

Bir şifre çözme anahtarı bulunabilirse, decryptor 5 şifreli dosyayayı test edecektir (Bu nedenle klasöre 5 dosya koyduk). Bu dosyaların şifresini çözemezse, decryptor diğer dosyaların şifresini çözmeye çalışmaz. Başarılı olursa, program taramanın bittiğini ve belirtilen klasördeki tüm dosyaların şifresini çözeceğini belirtir.

Eğer klasördeki dosyaların şifresi çözülürse zararlı uzantıların kalktığını göreceksiniz.(Uzantıların kalkıp kalkmadığını klsöre koyduğunuz dosyalara bakarak anlıyabilirsiniz.) Aksi taktirde çözülememiş demektir.

Yukarıda yazdıklarımı iyice okuyup anlayın. Herhangi bir sorunuz varsa başlamadan önce sorun.

İşlem başarılı olursa ne ala. Seviniriz. ve diğer adıma geçeriz.

Başarısız olursa şifre çözümü işi başka bahara deriz.

• initialization faıled yazdı galiba olmadı

ne olacak şimdi ne yapmam gerekir
  • quote:

initialization faıled yazdı galiba olmadı

ne olacak şimdi ne yapmam gerekir
    Başlatma başarısız oldu diyor.
    -----------

Masaüstünde test-decryption isminde bir klasör oluşturdunuz.
    Klasörün içinde;
    CRAB-DECRYPT.txt + 5 kopya şifreli dosya koydunuz.

Doğru mu ?

Bu klasör nerede masaüstünde mi ?
    Şifre çözücü yazılım nerede,o da masaüstünde mi ?
  • hocam olmadı ne yapmam gerekir bir akıl verebilirmisin pc yi kapatıp bi daha açmasam bişey olurmu kendi kendine belki konuyu çözebilecek bir sistem çıkar o zaman açarım ne bilim hocam bi akıl ver dosyalar dursa bu şekilde belki bir yazılım çıkar yüklerim bekleyeyimmi pc yi kaldırıp atayımmı kırayımmı ne yapayım
  • evet aynen öyle hepsi masaüstünde

yalnız dosya dediğiniz nasıl ben beş tane resim seçip koydum
  • hocam anlamadığımdan soruyorum kusura bakma
    kopyaladığım dosyada CRAB-DECRYPT yazıyor .txt yok onu bulamadım yanlışmı yaptım yoksa
  • quote:

hocam anlamadığımdan soruyorum kusura bakma
    kopyaladığım dosyada CRAB-DECRYPT yazıyor .txt yok onu bulamadım yanlışmı yaptım yoksa
    C:\CRAB-DECRYPT.txt

Bu adresteki txt uzantılı dosya olması gerekiyor. Yazılımın bu dosyayı klasör içerisinde görmesi gerekiyor.

C: içerisinde o txt uzantılı dosyayı görebiliyor musunuz.?
  • yok hocam c d de d de de yok arama yaptım tek tek baktım hepsi crab-decrypt olarak çıkıyor

.txt yok
  • aynı zamanda şunuda söliyim belki işimize yarar tüm dosyalar aynı isimde ve aynı boyutta 4.07 kb
  • C:\CRAB-DECRYPT.txt
    C:\Users\CRAB-DECRYPT.txt

Frst.txt log dosyanıza bakın orada görebilirsiniz. Ama siz neden bulamıyorsunuz anlamadım.

Üstte verdiğim 2. dosyayı bulabiliyor musunuz ?
  • hocam az kaldı kafayı yemek üzereyim c nin içini didik didik aradım ne user var ne o dosya

ama frst.txt.log dosyasında gözüküyor

birşeyi atlıyor olabilirmiyim

yada yarın sakin bir kafa ile tekrarmı baksam daha iyi olur
  • user diye bir dosya var fakat JScript Komut Dosyası (.js) diyor açmıyor hata veriyor bu olabilirmi

buysa açmak için ne yapmalıyım

kusura bakma hocam okumayı yeni öğrenen çocuk gibi düşün beni hakkını helal et çok uğraştırıyorum
  • Muhtemelen sizin bulduğunuz dosya doğru dosya. Sonunda .txt yazmama sebebi de kullandığınız bilgisayarda bilinen dosya uzantılarını gizle seçeneğinin aktif olması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokberk4321 G kullanıcısına yanıt
    Kapalıysa nasıl aktif ederim yardımcı olursanız sevinirim

• .txt uzantıları kapalıymış açtım aynen dediğiniz gibi yaptım dosyaları tarattım fakat yine aynı hatayı verdi

ınitialization failed

şimdi nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmam gerekir
  • hocam az kaldı kafayı yemek üzereyim c nin içini didik didik aradım ne user var ne o dosya
    user diye bir dosya var fakat JScript Komut Dosyası (.js) diyor açmıyor hata veriyor bu olabilirmi
    birşeyi atlıyor olabilirmiyim
    ınitialization failed

şimdi nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmam gerekir
    kusura bakma hocam okumayı yeni öğrenen çocuk gibi düşün beni hakkını helal et çok uğraştırıyorum

====================================================================================

Öncelikle hakkımız helal olsun tabi. Yardımcı olabilirsek huzurlu ve mutlu oluruz.

Sakin ve serinkanlı olmanız gerekir. Dünyanın sonu değil.

----------

Geldiğimiz bu noktada txt dosyasını neden bulamadığınızı loglara tekrar tekrar baktım ama bir belirti göremedim. İzin sorunları filan.

Yabancı kaynakları da araştırıyorum ama bu noktada bir ipucu göremedim. Şifre çözücüyü çalıştırabilmemiz için o txt uzantılı dosya ''bir fidye notu'' bilgisi veriyor. O nedenle önemli. Önemli belgelerinizi ileride bir çözüm bulunur ümidi ile saklasak dahi nu fidye notu dosyası olmadan çözülmez diye düşünüyorum. Bilmediğimiz başka bir çözüm yolu bulunursa o başka tabi. Herneyse.

Şimdi karar sizin !!! Ne yapalım ?

İki yol var.
    Çok önem verdiğiniz şifreli belgeleri kopyalayıp yedekleyin.
    Ardından sistemi temizleyelim.

Ne dersiniz ?

Not: Size cevap yazmakta gecikmelerim olabilir. Bu konu ile ilgilenmediğim anlamına gelmez. Sürekli araştırıyorum çünkü.

• Hocam günaydın son bir teyit alayım sizden ondan sonra karar verelim

. txt dosyasını izinlerden açtım c nin içindeki. txt ve 5 dosyayı masaüstünde oluşturduğum dosyaya kopyalayıp taramayı söylediğiniz şekilde başlattım fakat aynı hatayı tekrar aldım initi failed gibi bir terim

Şimdi buraya kadar talimatlarınıza uygun bir şekilde ilerledim bu konuda yapılacak bir şey kaldımı

Kalmadıysa şayet önemli dosyaları harici bir harddisk alıp onamı kopyalayayım yoksa bilmediğim farklı bir öneriniz varmı

Bugün ben şehir dışına çıkıyorum cuma akşamı döneceğim o zamana kadar biraz daha düşünelim kararı birlikte verelim

Gerekirse sıfırlayacağız yapacak bir şey kalmadığı için, yada belki o zamana kadar çözüm yolu çıkar seçenek olarak kullanırız

• quote:

Hocam günaydın son bir teyit alayım sizden ondan sonra karar verelim

. txt dosyasını izinlerden açtım c nin içindeki. txt ve 5 dosyayı masaüstünde oluşturduğum dosyaya kopyalayıp taramayı söylediğiniz şekilde başlattım fakat aynı hatayı tekrar aldım initi failed gibi bir terim

Şimdi buraya kadar talimatlarınıza uygun bir şekilde ilerledim bu konuda yapılacak bir şey kaldımı

Kalmadıysa şayet önemli dosyaları harici bir harddisk alıp onamı kopyalayayım yoksa bilmediğim farklı bir öneriniz varmı

Bugün ben şehir dışına çıkıyorum cuma akşamı döneceğim o zamana kadar biraz daha düşünelim kararı birlikte verelim

Gerekirse sıfırlayacağız yapacak bir şey kalmadığı için, yada belki o zamana kadar çözüm yolu çıkar seçenek olarak kullanırız
    Tamamdır.

.txt uzantılı dosyaları izinlerden açtım dediniz de. raporlara yansıyan izin sorunları da gözüküyordu. Teşke onları düzeltme işlemi yapsaydık Farbar ile. Bu noktayı aştığımıza sevindim.
    -----------------------------------------

Şimdi;

Not: Bu işlemler sırasında internetinizin sağlıklı çalışıyor olması gerekir.

test-decryption isimli masaüstünde bir klasör açtınız. İçerisine de şifrelenmiş 5 dosya ve CRAB-DECRYPT.txt dosyasını attınız.

GandCrab Decryptor yazılımı üzerinde sağ tıklayın.Yönetici olarak çalıştır deyin.
    Lisans sözleşmesini kabul etmenizi isteyen I Agree butonuna onay verin.
    Şimdi, yazılım üzerinde sağda görülen browse butonuna basarak masaüstündeki test-decryption klasörüne ulaşın.

Şimdi yazılım penceresinde;
    C:\Users\gm\Desktop\test-decryption

yolunu görüyor olmalısınız. Buraya kadar herşey yazdığım gibi mi ?

Evet ise; Scann(Tara) butonuna basın.

Yazılım Bitdefender sitesine dosyalarınızı yükleyecek ve eğer başarılı olabilirse şifreleriniz çözülmüş olacak. İnşallah çözülebilir.

Başarılı olursa bu sefer klasörün içine diğer şifreli dosyaları koyup tam tarama yapacağız.

Güzel haberlerinizi bekliyorum artık. Umarım eksik bir şey yazmadım.

• hocam bi teamviewer yükleyin de rahat edin :) eziyet ettiniz birbirinize :) sırayla birkaç farklı virüs programının deneme versiyonlarını yükleyip deneyin bence. kaspersky, eset internet security, mcafee vb. sıradan yükleyin, güncelleyip tam tarama yaptırın, olmazsa sıradakine geçin. aynı anda 1 den fazla virüs programı kullanmayın. sonucu en son yazın lütfen, ben de merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.