Şimdi Ara

CPU seçimi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha önce de performans için bir konu açmıştım.
    Alacağım PC'ye hangi işlemciyi koyacağmı karar verdim. Şimdi;
    1) İki adet Phenom II X6'yı 4.8 Ghz OC yapsam İ7-2600K 5 GHZ OC'den performanlı olur mu?
    2) İ7 3930K ve İ7 970 fiyat olarak aynı. Performans anlamında hangisi daha iyidir.
    3) İki adet i7 2600k 5 GHZ OC yapsam çok performanslı olur mu?
    Yapacağım iş ciddi iş arkadaşlar. 3 dk'lık kısa bir film yapmayı düşünüyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Wooow! Kullanılacak program ve render motoru ne olacak? Önceki konuyu görmedim...

Render farm bir seçenek olabilir bence... Filmi normal makinada modeller ayarlarsaın, renderi farm'a yüklersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Wooow! Kullanılacak program ve render motoru ne olacak? Önceki konuyu görmedim...

Render farm bir seçenek olabilir bence... Filmi normal makinada modeller ayarlarsaın, renderi farm'a yüklersin.
    Kullanacağım program 3ds Max. Render motoru olarak bilmiyorum açıkçası. Araştırma yapıyorum. Siz ne önerirsiniz.
    Ayrıyaten render farm'a verecek kadar bütçem yok. Ben de iki Phenom II X6 ile çok çok çok küçük bir render farm kurmak istedim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Unknown

Kullanacağım program 3ds Max. Render motoru olarak bilmiyorum açıkçası. Araştırma yapıyorum. Siz ne önerirsiniz.
    Ayrıyaten render farm'a verecek kadar bütçem yok. Ben de iki Phenom II X6 ile çok çok çok küçük bir render farm kurmak istedim :D

Alıntıları Göster
    Beyler cevap verseydiniz iyiydi ya. İ7 930 VE 3930K fiyat olarak aynı seviyede. Hangisi daha performanslıdır render konusunda. Test sonuçarına bak demeyin link paylaşır mısınız ?
  • quote:

Beyler cevap verseydiniz iyiydi ya. İ7 930 VE 3930K fiyat olarak aynı seviyede. Hangisi daha performanslıdır render konusunda. Test sonuçarına bak demeyin link paylaşır mısınız ?

Alıntıları Göster
    Öncelikle, üstünde durman gereken konu, donanım değil. Çoğu kişi zannediyor ki iyi donanım alınca iş çözülecek. İyi bir donanımla render süresinin kısalacağı aşikar lakin ondan önce sahne ve render optimizasyonu gelir.

Bunun içine kullanacağın render motoru, sahnedeki ışık sayısı / tipi, sahnedeki poligon sayısı, kullanacağın materyaller, materyallerde kullanacağın shader'lar, shader'larda kullanacağın texture'lar, varsa displacement / fur kullanacağın objeler, yine kullanacaksan DOF ve motion blur, render alacağın çözünürlük gibi bir ton şey girer. Belli büyükteki stüdyolar boşuna render/lighting artist'i çalıştırmıyor.

Şimdi merak ettiğim şu:

Bu "kısa film" ile kastın, track'lediğin bir görüntünün üstüne 3D bindirme mi? Karakter animasyonu mu? Yoksa statik bir sahne için kamera animasyonu mu? Farkeder mi? Hem de acayip farkeder.

Beni yanlış anlama ama öncelikli üzerinde durman gereken konular bunlar. Yazdıklarımın hepsi render süresine ciddi bir biçimde etki eder. Mesela pek çok kişi bu tarz bir render alırken motion blur'u açmaz zira render süresini ciddi bir biçimde uzatır. Bunun yerine motion blur'u bir compositing programında eklemeyi tercih eder. Elbette bunun farklı teknikleri var.

Sonuç olarak, bunları halletmeden donanıma para yatırırsan hayal kırıklığına uğrayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-55024C953 -- 17 Aralık 2011; 23:58:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-55024C953

Öncelikle, üstünde durman gereken konu, donanım değil. Çoğu kişi zannediyor ki iyi donanım alınca iş çözülecek. İyi bir donanımla render süresinin kısalacağı aşikar lakin ondan önce sahne ve render optimizasyonu gelir.

Bunun içine kullanacağın render motoru, sahnedeki ışık sayısı / tipi, sahnedeki poligon sayısı, kullanacağın materyaller, materyallerde kullanacağın shader'lar, shader'larda kullanacağın texture'lar, varsa displacement / fur kullanacağın objeler, yine kullanacaksan DOF ve motion blur, render alacağın çözünürlük gibi bir ton şey girer. Belli büyükteki stüdyolar boşuna render/lighting artist'i çalıştırmıyor.

Şimdi merak ettiğim şu:

Bu "kısa film" ile kastın, track'lediğin bir görüntünün üstüne 3D bindirme mi? Karakter animasyonu mu? Yoksa statik bir sahne için kamera animasyonu mu? Farkeder mi? Hem de acayip farkeder.

Beni yanlış anlama ama öncelikli üzerinde durman gereken konular bunlar. Yazdıklarımın hepsi render süresine ciddi bir biçimde etki eder. Mesela pek çok kişi bu tarz bir render alırken motion blur'u açmaz zira render süresini ciddi bir biçimde uzatır. Bunun yerine motion blur'u bir compositing programında eklemeyi tercih eder. Elbette bunun farklı teknikleri var.

Sonuç olarak, bunları halletmeden donanıma para yatırırsan hayal kırıklığına uğrayabilirsin.

Alıntıları Göster
    Bildiğimiz film. PİXAR kısa filmleri gibi. Bir konu üzerine :) Bir de merak ettiğim birşey var. Mesela ben masa yaptım diyelim. Buna tahta materyalini uyguluyorum. Fakat masaya farklı yönden baktığımda tahta olduğu anlaşılmıypr. Dediğimi şimdi anlatamıyorum resim koyacağım müsait bir zaman. Fakat bir de profesyonel 3d baktığınız zaman mesela PIXAR'ın filmlerinde nesneye nereden bakarsanız bakın net gözüküyor. Bu materyalleri hangi çözünürlükte hazırlıyorlar veya özel bir yöntem mi kullanıyorlar. :D

• quote:

Bildiğimiz film. PİXAR kısa filmleri gibi. Bir konu üzerine :) Bir de merak ettiğim birşey var. Mesela ben masa yaptım diyelim. Buna tahta materyalini uyguluyorum. Fakat masaya farklı yönden baktığımda tahta olduğu anlaşılmıypr. Dediğimi şimdi anlatamıyorum resim koyacağım müsait bir zaman. Fakat bir de profesyonel 3d baktığınız zaman mesela PIXAR'ın filmlerinde nesneye nereden bakarsanız bakın net gözüküyor. Bu materyalleri hangi çözünürlükte hazırlıyorlar veya özel bir yöntem mi kullanıyorlar. :D

Alıntıları Göster
    Ve bana render motoru olarak ne önerirsiniz. Işıklandırma dediğiniz. MULTİPASS ve SINGLEPASS bunları mı kastediyorsunuz :D

• cevap verin ya sistemi toplayacagim son iki parca kaldu
  • quote:

cevap verin ya sistemi toplayacagim son iki parca kaldu
    Verdiğin cevaplardan sonra her makine işini görür diye düşünmeye başladım. Max ve render konusunda pek bilgin yok, ne alırsan al işini görür. Ben i7 920 (3,78 Ghz) ve 6 Gb ram ile çalışıyorum. Modellemede sıkıntı yok ama 30 saniyelik animasyon için render işte 1 gün ile 1 hafta arasında sürebiliyor, o da, altwo'nun dediği gibi ne yapacağına bağlıdır. Fly-Through için ayrı ayarlar, hareketli objeler içeren sahne için ayrı ayarlar.

P.S. Render motorunun ne olduğunu araştırman lazım işe başlamadan önce... Multipass ile alakası yok...
  • haklisiniz fazla birsey bilmiyorum fakat egitim seti aldim. arasturiyorum ama fazla birsey yok. bana ayrintili olarak anlatirsaniz sevinirim.butcem fazla olabilecek en yuksek sistemi topluyorum
  • quote:

haklisiniz fazla birsey bilmiyorum fakat egitim seti aldim. arasturiyorum ama fazla birsey yok. bana ayrintili olarak anlatirsaniz sevinirim.butcem fazla olabilecek en yuksek sistemi topluyorum
    Bütçede sıkıntı yoksa, para yatırman gereken parçalar - İşlemci+RAM. Rahat modelleme için profesyonel ekran kartı alabilirsin, QUADRO ya da FIRE-PRO. XEON Çift işlemcili workstation düşünebilirsin, Xenon renderde çok iyidir, normal işlemcilerden üstündür, fiyat tabi tuzlu. Ama ne kadar gerekli ki? Eğitim seti alıp düşük makine ile denemelerini yapasrın, sonra baktın, oluyorsa ve makine yetmiyorsa her türlü güncelleme yaparsın.
  • peki amd ati radeon 6870
    ile rahat calisabilir miyim. bildigim kadariyla ekran karti sadece viewport isine yariyor
  • quote:

peki amd ati radeon 6870
    ile rahat calisabilir miyim. bildigim kadariyla ekran karti sadece viewport isine yariyor
    Çalışırsın ve aynen PRO kartlar sadece Viewport içinde etkili oluyor. Yalnız sahnede çook fazla poligon olursa kasılmaya hazır ol... Bazen çalışamayacak kadar zorlayabilir - 2-3 FPS... RAM'den hiç şaşma, mümkün olduğu kadar fazla al... 16-24GB.
  • i7 3930k ile 4 dklik animasyonun renderi ne kadar surer peki.
  • quote:

i7 3930k ile 4 dklik animasyonun renderi ne kadar surer peki.
    Daha önce yazdık, animasyon tipine göre ve sahneye göre değişir. 20dakika sürebilir, 20 saat sürebilir, 20 gün sürebilir, bunun sonu yok...
  • son uc sorum var.
    ben cuda kullanarak render yapabilir miyim
    iki phenom iix6 i7 2600k esit midor
  • quote:

son uc sorum var.
    ben cuda kullanarak render yapabilir miyim
    iki phenom iix6 i7 2600k esit midor
    Arkadaşların dediği gibi yanlış alanda vaktini harcıyorsun gibi.

Bu tür alanlarda asıl zaman alması gereken şey yaptığın proje ölçüsünde bilgi sahibi olmak kendini eğitmek. Mesela 3d animasyonsa animasyonunun kriter ve tekniklerini biliyomuyuz. Kullandığımız yazılımla bunları uygulayabiliyormuyuz. Yani demek istediğim tekniğini ona göre seçip zayıf bir makinada da harikalar yaratabilirsin. En son düşünmen gereken şey makina.
  • biraz acar misiniz
  • quote:

biraz acar misiniz
    Örneğin ben grafikerim mesleğim kadar olmasada kendi çapımda 2d animasyon yapıyorum. Biraz da motion graphic

Çizimim idare eder biraz daha geliştirebilirim. Yazılım bilgim idare eder. Ama ana yazılım olarak after effects kullanıyorum onda iyi değilim halen kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
    After effectsi daha iyi kullanmak için çalışıyorum. Ona uygun pluginleri topluyorum. Bu arada işler çıkmaya başladı ama animasyonda özellikle karakter animasyonunda iyi olmadığımı yeni yeni anladım. Karakter hareketlendirmesi ve anatomi üzerinde çalışmam gerekiyor. falan filan
    Kullandığım yazılımlarda orta güçte bir işlemci ve yüksek ram lazım. Şu an core i7 920 vee 6 gb bana yetiyor. Harddiskim de SSD bu da işleri hızlandırıyor.

Core i7 serisi bir işlemci veya üstü minumum 6-8 gb ram işini fazlasıyla görür çok açılmana hiç gerek yok

• arastirmalarimda anatomi cok kullaniyorlar . neden bu kadar onemli . daha dogrusu ne tam olarak
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.