başlık herşeyi ifade ediyo heralde yardım ederseniz sevinirim
cpu fanının klipsleri var ordan yapcan işte genelde fanlar değişik oluo foto fln koysan
cpu ratio,cpu nun ram ile olan orantısıdır.Yani isterseniz ram ile cpu yu 1:1 senkron aynı mhz de de çalıştırabilirsin (ramin kaliteliyse) değilse, 5:4 gibi bir ratio ile örneğin cpu 250 fsb ise rami bu sayede 200 mhz de çalıştırabiliyorsun.
peki cpu ratio ya nasıl bi değer veriyim normalde 8x ben 12x yaptım
ramım 256 ddr 266 mhz dandik işlemci celeron 1.7
Ha sen cpu clock ratiodan yani çarpan değerinden bahsediyorsun.Onu değiştirsende bir şeyu farketmeyecek çünkü intel işlemciler bazı istisnalar hariç çarpanları kilitlidir.Yani senin işlemciyi ne yaparsan yap 17x100 dür.Sadece fsb yi arttırarark oc yapabilirsin tabi board ve cpu izin verirse.
cpu ratio işlemcinin çarpan değeridir mesela barton 2500+ amd 11 çarpanındadır
fsb si 166 mhz olduğundan 166*11=1833 mhz işlemci hızındadır
peki ben napcam ya olmaz böyle bi şey!!!!! biosun zaten o\c diye bişeyden haberi yok biosu update de edemiyorum. ami biosun 2001 versiyonunu update eden varsa nolur yardım etsin. ayrıca benim cpu nun üstünde intelin standart fanı ve soğutucu plakası var
Vazgeç bu 0/c işinden bence hocam. Yazık etme işlemcine boşu boşuna. O/cu ihtiyacın gerçekten ihtiyacın ve uygun sistemin varsa yap. Aksi taktirde fazladan masraftan başka bi şey getirmez.
fazla masraf gibi bi amacım yok bu işlemciyi o\c etmem lazım artık
O zaman fspyi yükseltebilirsin biostan. Biosta ayar yoksa anakarttaki jumperlardan. Ama dikkatli ol box fanla birden yüklenme Şu notu da ekleyeyim. Fazla birşey bekleme. Birden uçacak bilgisayarım gibi.
bios tan fsb ayarları değişmiyo ama celoron cpu kullandığım için boarddaki jumper ayarları 100mhz de p4 işlemci takmış gibi jumperları 133mhz ayarlasam nolur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme