Şimdi Ara

CPU Fan Error!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
27.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar Q9300 işlemcim ve asus rampage formula anakartım var.baktım bugun cok tozlanmış biraz temizliyim falan dedim.Yerine taktım pc acılırken CPU fan error! press f1 to resume diyo. f1e basında pc calışıyor.ayrıca bu işlemci fanının yanında ufak bir fan var sağ fanın sol tarafında duruyo ve sağ tarafa doğru hava üflüyo.neyse bu fandanda sesler cıkmaya başladı 1kac hafta kadar önce. biraz araştırdım hep aynı şeyler söyleniyo fakat benim fan doğru düzgün calışıyor ayrıca kablosu falan doğru yere takılı. ainaptan baktım 53 derece gösteriyo suanda ısısı boştayken. gercekten cok fazla:S ne yapabilirim sorunu cözmek için? fanı 3-4 kere yerine takıp cıkardım..

edit : şuanda 42 derece.
    edit 2: cpu fanın dönme hızı 0 rpm olarak gözüküyo . speed fandanda baktım şimdi
    edit 3 : 10-15 dakika bekledikten sonra baktım kii cpu sıcaklığı 40-45 arasında gidip geliyor.

acaba termal macun alıp sürmeli miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevez -- 24 Ocak 2010; 2:08:30 >

• Benimki 70-85 arası bir şey olmuyor
    Oyun oynuyamıyorsun sadece
  • başka bir fanla denedim şimdi sorun kalktı.demekki sorun fandaymış. yinede siz yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar.
  • yeni fan almali miyim arkadaslar ?
  • yok mu cevap?
  • hocam şimdi biosa gir anakartın , orda power management mıydı, pc health status muydu hangi sekmedeydi ezbere hatırlayamadım şimdi de bir yerde fan devrini ve sıcaklıkları gösteren bir bölüm var, cpu fan ın karşısında kaç rpm olduğu yazmıyorsa sensör bozulmuştur. Bu durumda yapacağın şey. cpu fan error 'u disabled yapmak. Bu da yine biosta aynı sekmenin altında da olabilir farklı bir yerde de olabilir yine ezbere bilemedim görmem lazım, bak sen heryere :) Yani cpu fan yok gibi görünse de sana o f1 e bas devam et hatasını vermeyecektir. Geçmiş olsun. İyi günler,hiickimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiickimse -- 27 Ocak 2010; 16:07:11 >
  • Veya standart cmos features ten all errors kısmını no errors yap, baslangıctaki f1 e bas devam et kısmı kalkar..
    Fanı bir kaç kez söktüm dedin thermal macun ne haldeydi acaba ? Bide everest le yük altında sıcaklık degerini kontrol edin bakalım kaç derece olacak..
  • yük altında şuanda 50-55 arası gidip geliyo sıcaklığı.termal macunu nasıl anlatsam ki birazcık soyulmuş ama işlev görebilecek haldeydi sanırım.pek anlamam ama.

ayrıca bugun yeni soğutucu aldım fakat anakart ile uyumsuz 3 konnektoru var benimkinde 4 girişli.ayrıca biraz büyük yerine koyduğumda ram takılmıyor.sol tarafında power fan var.hepsiburada.comdan almıştım geri alırlar mı fanı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevez -- 27 Ocak 2010; 16:27:57 >
  • Yuk altınca 50-55 derece ise normal sayılır stok sogutucu ile.. Therml macun sürülebilir yeniden faydası olur muhakkak. Hangi model sogutucu aldınız hepsibuaradan acaba ? Birde irtibata gecin geri alırsan bir kaç şiparişim var hepsiburada dan geri verdigim sorun yapmıyorlar...
  • http://www.hepsiburada.com/thermaltake-golden-orb-cl-p0220-intel-p4-lga775-k7-k8-islemci-fani/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd60802
    bu işlemciyi aldım.termal macun süreceğim bugün bakalım faydası olur mu diye.sizce yeni fan almalı mıyım ?
  • Yanlıs bir sogutucu seçimi yapmıssınız zaten geri verin gitsin Kule tarzı sogutuclara bakın
  • inş geri alırlar :) .hangi soğutucuyu önerirsiniz? fiyatı 75-80Lira arası olan?

• biosada biyerde o hatanın kapatılacak yerini görmüştüm hatayı istiyosan kapatabilirsin ama sen çözmeye bak
  • 90 TL ye ben titan amanda verebilirim. Hava soğutmada rakip tanımıyordu kendisi, şu anki sıralaması nerede olur araştırmadım yalan olmasın. Geçen sene rakibi yoktu diye biliyorum, bu da %100 emin olduğum birşey değil ama araştırın nasıl bir alet olduğunu göreceksiniz. İkinci elde mesaj sayım buranın 3 katıdır, bende yanlış olmaz kabloları kesmiştim sonra bantladım eski haline getirdim, eksik aparatı yok sanıyorum. İlgilenirseniz fotoğraflarını da eklerim. fanlarını uzattım 3 pinlidir 2 fanın bağlantı noktaları da. Fan kontrole takılabilir kasaya takılabilir, takılabilir babam takılabilir. ben fan kontrole takıyordum, oyunda biraz açıyordum, masaüstünde en kısık haliyle bile sıkıntı stres olmadan Q6600 işlemcimi 3.2Ghz de günlük kullandım. Şimdi amd ye geçiş yaptım 938 pin. buna uymuyor tabi :) duruyor kenarda.

• sağolun teşekkürler ilgilenmiyorum :)
  • neden öyle bir soğutucu tercih ettin. gerçekten vasat bir ürün. ben 5 yıldır AC7pro kullanıyorum ve halâ daha çok memnunum. fiyat/performans olarak üzerine tanımıyorum.
    şu kadarını söyleyebilirim max. devirde Q6600 quadcore işlemci 22°C yi görüyor.. HB de son yorum benim ordan okuyabilirsin.
    http://www.hepsiburada.com/arctic-cooling-freezer-7-pro-soket-775-islemci-sogutucu/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd9861

• arkadaşlar aynı durum benimde başıma geldi. ben stok fan yerine sunbeam core connact freezer aldım. stok fan dört pinli bu ise 3 pin. zaten anakartta cha fan 2 slotuna taktım. sıcaklık düştü. 30 derece cpu. ama acılışda cpu fan errror diyor ne yapmalıyım?
  • up!

bu sorun bende de var
  • bende de aynı sorun var.CPU FAN ERROR.şimdi esin sorun fandan mı arkadaşlar.kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.