Şimdi Ara

CPU çok hızlı ısınıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
14.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci emekli olmuş olabilir. Ama yinede başka bir anakartta işlemciyi veya anakartı başka işlemcide denemende fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteleo -- 26 Temmuz 2011; 13:01:22 >
  • biosu sıfırlamayı denedin mi?
    voltajlar da sıfırlanır. belki sorun voltajdadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

biosu sıfırlamayı denedin mi?

Biosu ASUS servisinde güncellettikten sonra varsayılan ayarlara döndürdüm; denedim. Aynı sonucu verdi.
  • bütün olasılıkları denemişsin.
    aklıma işlemcinin bozuk olma ihtimali geliyor başka da birşey gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oceylantr

quote:

Biosu ASUS servisinde güncellettikten sonra varsayılan ayarlara döndürdüm; denedim. Aynı sonucu verdi.

Serviste işlemciyi denetme şansın yokmuydu. Görmüş olurdun neticeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

quote:

Baya stabil duruyordu metal plaka; macunu sürerken tekrar kontrol etmedim. Bi bakayım akşam eve gidince...
    Voltajla felan ilgili olabilir mi peki? O tarz yorumlar gördüm...

Bios ayarlarındaki voltajları indir. Isı düşerse inik kalsınlar. Belki bi ara overclock filan denediysen ya da yanlışlıkla yükselttiysen o da zorluyor olabilir işlemciyi...

bunu deniycem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiteleo

quote:

quote:

Servise gönderdiğimde bu sorun çok kısa aralıkla devam ediyodu. Mesela oyun açınca pc kapanıyodu. Son bios güncellemesinden sonra bu hale geldi. Servistekiler hiçbir sorun olmadığını testlerin başarılı olduğunu söylediler ama bilmiyorum onların başarı ölçütü nedir.. Düzelir umuduyla aldık (garanti de yok) ; iyice batırdık yani anlayacağınız....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: whiteleo

quote:

quote:

Servise gönderdiğimde bu sorun çok kısa aralıkla devam ediyodu. Mesela oyun açınca pc kapanıyodu. Son bios güncellemesinden sonra bu hale geldi. Servistekiler hiçbir sorun olmadığını testlerin başarılı olduğunu söylediler ama bilmiyorum onların başarı ölçütü nedir.. Düzelir umuduyla aldık (garanti de yok) ; iyice batırdık yani anlayacağınız....

Pinlerini kontrol et bir de. Kırık pin filan olmasın...

• Az önce yaptıklarım ile baya bişeler değişti;
    veya sadece kendimi tatmin ediyorum :) En azından sonuç almak güzel.

Fan, heatsink, CPU herşeyi çıkardım. CPU yuvasının etrafındaki tozlar vardı; onları temizledim.
    Pinlerin girdiği yuvalarda da toz vardı, önce ucuna hafif kolonya sürülmüş pamuklu çubukla yuvaların üzerinden geçtim.
    Sonra nem kalmaması için sildim; süpürgeyle çektim. CPU'yu ve fanı tekrar yerleştirdim.
    Macun belki yetersizdir diye biraz artırdım, sürdüm; çok değil 1 mm yi geçmez.
    PSU'yu açtım, içinin tozunu aldım; fanını süpürgeyle sildim, döndüre döndüre. Kasa fanına göre biraz yavaş geldi, normal midir?

1 ram, 1 hdd, onboard ekran kartı ile 57 dereceye düştü. Bu da iyidir dedim :)
    Kasanın yerini değiştirdim. 4-5 metre ötesine bi vantilatör koydum. 57'den inmeye başladı; hayret !!!

Bu bilgiler size bişe veriyor mu? Elimden gelen bunlar :S
    ???

• quote:

bütün olasılıkları denemişsin.
    aklıma işlemcinin bozuk olma ihtimali geliyor başka da birşey gelmiyor

dün bunları yaptım; artı coolermaster 2500 rpm lik taktım. Yine 57 de takılıp kaldı. Tavsiyen var mı?
  • işlemcinin modelini yazar mısın?
    belki o modelle ilgili bir bilgi buluruz nette.
  • işlemcim amd x2 5600+ 2.9 ghz
  • işlemci brisbane kodlu mu? model derken bunu kastetmiştim.

brisbane'lerin windsor lara göre daha çabuk ısındığı söyleniyor.
    sanırım işlemci kaynaklı bir sorun.
    5600 lerde ve brisbane kodlu olanlarda bu sorunu yaşayan çok kişi varmış.

başka bir anakarta takıp deneme şansın olsaydı çok iyi olurdu.
  • quote:

işlemci brisbane kodlu mu? model derken bunu kastetmiştim.

tamam hocam sanırım artık servislik oldu , sağolasın
  • quote:

işlemci brisbane kodlu mu? model derken bunu kastetmiştim.

kademe kademe yaklaşıyorum hedefime. Forumlardan elemanın birinin tavsiyesiyle egsoz fanının bağlı olduğu telleri kestim. 51'e kadar düştüm :)
    Fantastik çözümleriniz varsa beklerim :)
  • 220v fan takın.

1 hafta önce taktım malum izmirdeyim hava evin içinde 35c oyun açınca ekran kartı 80 cpu 65c fırlıyordu. Kafam bozuldu Yan kapağı demirciye götürdüm sağolsun bi güzel kesti somun deliklerini açtı parada almadı :)

Şu an aynı oyun açıkken ekran kartı 55 cpu 43c kasayı arka odaya koydum seside yok.işlemci ve ekran kartına deli gibi hava üflüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 30 Temmuz 2011; 4:55:09 >
  • Heatsink tam oturmamıştır hocam.
  • Yanlış anlamadıysam Power içindeki fanı süpürge ile temizledin yavaş yavaş döndüre döndüre fan belirli bir hıza ulaştı. Ama işlemci fanından yavaş olduğunu belirtmişsin, bu çok anormal bir durum bana kalırsa çünkü;
    power içindeki fanında hemen hemen işlemci fanı gibi paralel dönmesi icap ediyor. Eğer power fanı yavaş dönerse bu powerin ısınması demektir. Powerin ısınması demek hemen altındaki işlemcinin ısınması anlamınada gelebilir. Bu kadar çok ısınma makinenin hastalanması için yeterli sebeptir.

Tavsiyem İşlemci fanı ve Power fanını söküp tekrar temizledikten sonra 30 numara makine yağı ile fanları yağlamaktır. Not: Fanların arkasında ufak bir bilye-mil kapağı vardır. Kapağı aç ve yağı dök sonra aynı şekilde kapağı kapat etiketini yapıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilayinki -- 30 Temmuz 2011; 6:23:54 >
  • arkadaşım bende benzer işlemciden kullandım.5200+2.6 windsor bende powerın yetersiz gelmesinden dolayı ekran kartı 70 işlemcide boşta 56-57 ye cıkıyordu dandik powerı değiştirdim şimdi ısılar baya bi normale döndü. power ının ve donanımının özelliklerini yazarmısın...
  • Aslında Hava Sıcaklıgıyla Da Ilgısı Var Bızım Ev Gunduz 30 Derecenın Uzerınde Halıyle Kasa Icındede 50 Derecenın Uzerınde Bır Sıcaklık Oluyor.Pc Kasası Kucukse Icerıde Hava Sırkulasyonu Olmadıgından Sıkıntı Buyuyor Olabılır Ancak 5sn de 1 derece olayı Gayet Korkunc Tavsıyem Kasanın Kapagında Fan Yoksa Kapagı Cıkarıp Calıstır.Yada Fanların Yerlerını Daha Mantıklı Yapmaya Dıkkat Et Bazıları Fanların Hava Ufleyıp Soguttugunu Dusunup Ters Cevırıyor :D fanın amacı aslında sıcak havayı dısarı atmaktır.fanların yerlerıde duzgunse bence Anakartı Kökünden Değiştir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.