Şimdi Ara

Çözünürlük Ve Resim Arızası! - COM Surrogate Çalışmayı Durdurdu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben Kıvanç Şahin. Bugün sizlere bana çok sorun çıkartan ve aylardır çözemediğim bir sorunu paylaşıcam.
    Konu adından fark ettiğiniz gibi resim dosyalarıyla büyük bir sıkınıtım var. Ama size olayın başlangıcından bir anlatmak istiyorum.
    -
    Benim işlemcimde soğutamama sorunu vardı.(AMD A8-5600)
    Bende bilgisayarcı bir arkadaşıma götürüp baktırdım ve nerdeyse yanma döşeğine geldiğini söyledi. Çözüm ne dediğimde yenisini almamız gerektiğini söyledi ve AMD A8-7600 aldırdık(sıfır aldık). Uyum konusunda bir sıkıntımız yok ve bir arıza sıkıntı yoktu. Taktık falan , 2 gün sonra sabah bilgisayarda normal oynuyorken kapattım ve akşam geldiğimde çözünürlük sıkıntısı vardı. Ekran monitöre sığmıyordu ve görüntü ayarlarını kontrol ettiğimde bir sıkıntı göremedim. Normal ayarlardaydı. AMD Catalyst Control Center indir dediler ve indirdim çözünürlük sorunu geçti ama bu seferde oyunlara girdiğimde sanki ekran kartı yokmuş gibi 1-10 fps arası oynuyordu resmen. 2D küçük oyunlarda bile böyleydi. Yine sorunu araştırırken Aygıt Yöneticisine girip görüntü bağdaştırıcıları kısmından ekran kartına baktım ve güncelleme vardı.

Güncelledim ve resimleri açmaya çalıştığımda COM Surrogate Çalışmayı Durdurdu Hatası Veriyordu!

Ve oyunlara girmeye çalıştığımda yine FPS yok denilebilecek kadar bir kasma vardı.
    Bilgisayarı kapatıp yeniden açtığımda Çözünürlük yine bozulup taşıyordu ve AMD Catalyst Control Center kendi kendine silinmişti.

AMD Radeon Settings'i Açtığımdada Bu Hata Çıkıyor.

Catalyst Control Center'dende Bir Hata!

Şimdi hala aynı sorunu yaşıyorum.

*Bilgisayarı Formatladım , Yine Aynı.
    *Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartını devre dışı bırakınca resim dosyaları açılıyor.
    *Driverleri sildim ve en güncelini indirdim yine aynı.
    *Herhangi bir programdan resim açmaya çalışınca direk program kapanıyor.
    *Onlarca virüs koruma programıda virüs bulamadı.
    *Bilgisayarı resetlediğimde ekran kartı güncellemeleri gidiyor.
    *Bilgisayarı açarken çözünürlük normal ama kilit ekranı geldiğinde taşma başlıyor.
    *Windows 10 Kullanıyorum.(Orjinal)
    *Visual C++'lar Güncel.

Lütfen bilen arkadaşlar ilgilensin.

• Merhabalar,

İşlemcide fazla ısınıyorsa ve soğutma sorunu varsa ya termal macun özelliğini kaybetmiştir ya heatsink (soğutucu) aşırı tozlanmıştır ya işlemci fanı gerektiği hızda dönmüyordur yada hepsi birden olmuştur, termal macun yenilenir heatsink (soğutucu) temizlenir fana bakılır ve o işlemciyle yola devam edilir, yanma döşeğine gelmek nedir işlemci aldırmak nedir mantığı anlamış değilim.

Gelelim sorununuza, ben dahili ve harici ekran kartlarının çakışma yaptığını düşünüyorum, sizin sorununuzun bir benzeri geçen gün başıma geldi arkadaşım amd bir kart getirdi ve sağlam mı diye denememi istedi ve yukarıdaki hataları bende aldım anakartın tümleşik ekran kartını pasif edince sorunum düzeldi.

Bilgi birikiminiz dahilinde ise anakart bios güncellemesi yapın yada bilmiyorsanız yapabilecek birinden yardım isteyin, en olmadı biosu default yani fabrika ayarlarına alın.
    Biosta tümleşik ekran kartını pasif etme seçeneği varsa pasif duruma getirin (Disable) konumuna getirin
    Tümleşik ekran kartı yani R7 biostan disable yapıldıktan sonra windosta aygıt yöneticisinde halen görünüyorsa sağ tıklayıp devre dışı bırakın,
    şayet bunlar yapıldıktan sonra sorun düzelirse ve elinizden geliyorsa temiz bir windows kurulumu yapın.

• parcapincik kullanıcısına yanıt
    termal macun sıkıntısı yok. yanmıştı ve fanı değiştirmemize rağmen çok hızlı ısınıp kapanıyordu. 0 güçlü bir fan açtırmama rağmen aynıydı. termal macun yenilendi. soğutucu yeni işlemciyle geldi. fanda sıkıntı yok.
    dediğiniz dahili ve harici ekran kartı çakışması bende düşündüm. ama ne yapmam gerketiğini bilmiyordum.
    Anakart ve bios güncellemesi falan bildiğiniz bir video varsa yollayabilirmisiniz?
    etrafımda yapabilecek kimse yokta.
  • Merhabalar,

Bios update yapmayı bilmiyorsanız sizin için riskli olabilir. İlla ki yaparım derseniz anakartınız marka ve modeli ile internette bios update yazarak aratabilirsiniz.

Bios update yapmayı şimdilik es geçelim, önce biosa girip ekran kartını kapatabiliyorsanız kapatın. Ekran kartı kapatmaktan kasıt ya r7 yi pasif yapın yada 6570 i primary yani birincil konuma getirin.
    Biosa nasıl gireceğini bilmiyorsanız bilgisayar açılırken ilk siyah ekranda size hangi tuşlarla girileceğini alt köşede gösterir bu delete tuşu olabilir, F2 olabilir F12 olabilir anakartınızın marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir.

Bilgi vermesi açısından konuyla ilgili link vereyim,

o/b ekran kapatma

Öncelikle dediklerimi yaparsanız bios update hariç belki sorununuz çözülür ve bios update yapmaya gerek kalmaz.

Yok halen işin içinden çıkmadıysanız biosun resimlerini gönderin öyle yardımcı olmaya çalışalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.