Şimdi Ara

ÇÖZÜNÜRLÜK VE MAT 1 PROBLEMLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ÇÖZÜNÜRLÜK VE MAT 1 PROBLEMLERİ Cevap :C

ÇÖZÜNÜRLÜK VE MAT 1 PROBLEMLERİ Cevap :B

• hocam 8. soru yanlız 1 çünkü su katarsan çözünen miktar artacaktır. Çözünürlük değişmez. Sıcaklık falan değişseydi veya yabancı madde falan eklenseydi değişirdi.Aynı şekilde yoğunlukda değişmez su miktarıyla bir alakası yok.100 v su koysan 100m kütle koyuyosun aynı olay :) Biraz açıklama sorunu yaşıyorum anladıysan ne mutlu bana
  • Yoğunluk olayını tam anlayamadım. Bu tür sorularda zaten yoğunlukta kafam karışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (çözünene tuz diyorum)
    ilk soruda %20 lik 250g çözelti demiş.250 nin yuzde 20 si 50 yapar.yani çözeltinin 200 gr ı su 50 gr ı tuz mus.
    son durumda çözelti 50 derece olacakmıs.50 derecede 100 g su 75gr tuz cozdugunden 200 gr su 150 gr tuz çözer.zaten çözeltide 50gr tuz vardı.aradaki 100 gr ıda çözeltiye eklemen gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alan Wake

Yoğunluk olayını tam anlayamadım. Bu tür sorularda zaten yoğunlukta kafam karışıyor

yogunlugun formülü kütle bölü hacim.çözeltide çözen sıvının hacminde(yani v de )degisiklik yoksa ve çözünen miktar artıyorsa toplam kütle artacagından ve hacim degismeyeceginden yogunluk artar.
  • Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.