Şimdi Ara

Çözünürlük sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar benim monitörüm 19". Wide screen değil. Oyunları 1280x1024'de oynuyorum. Şöyle bir sorunum var ;

Oyunları oynarken (özellikle FPS'lerde çok rahatsız ediyor bu olay) ekrandaki bazı şeyler görünmüyor. Nasıl yani diyeceksiniz, anlatayım hemen.

Mesela Battlefield 3 Tank kullandığımız bölüm. Tankın hızını gösteren yazı ekranın sağına kaymış gözüküyor. Yani sanki eyefinity varmış da görüntü diğer ekrandan devam ediyormuş gibi.

NFS Shift. Kokpitden oynandığı zaman dikiz aynasının yarısı gözüküyor. Diğer yarısı yok. Ekranın sağında kalmış. Sanki sağda başka monitör varmış gibi. Aynı zamanda soldaki aynanın da ucu kaymış gözüküyor ve arabanın belli yerleri gözüküyor.

Herhangi bir fps'de silahın genelde %75'ini görüyorum. Adamın elini ve silahın kabzadan devam edişini.

Mass Effect olsun, Dead Space olsun bütün TPS'lerde karakter ekrana çok yakın gözüküyor ve bazen önümü bile göremiyorum.

Çözünürlüğü 1280x720'ye alınca ekranı tamamı ile görebiliyorum fakat netlik rezil denecek bir seviyeye düşüyor. Yani mükünatı yok oynamam o çözünürlükte.

Bunun nedeni nedir acaba ? Bir çözümü var mı bunun ?

• dostum artık herşey wide screen formatında üretiliyor ve kare monitörlerin sağladığı çözünürlük formatlarını maalesef desteklemiyor.
    ekranın çözünürlüğünü düşürerek de optimum çözünürlüğü terk ettiğin için görüntüyü bozacaktır mutlaka. şuan yeni widescreen bir monitör al demekten başka bir çözüm aklıma gelmiyor maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerschenkirschen

dostum artık herşey wide screen formatında üretiliyor ve kare monitörlerin sağladığı çözünürlük formatlarını maalesef desteklemiyor.
    ekranın çözünürlüğünü düşürerek de optimum çözünürlüğü terk ettiğin için görüntüyü bozacaktır mutlaka. şuan yeni widescreen bir monitör al demekten başka bir çözüm aklıma gelmiyor maalesef

Ben de öyle düşünüyorum. Önerebileceğin şöyle kaliteli bir monitör var mı ? Bu sorunu bir daha yaşamayacağım bir monitör. Çok sinir bozucu birşey çünkü bak altta ss ile de göstereyim :

Bu 1280x800
     Çözünürlük sorunu !

Bu da 1280x1024
     Çözünürlük sorunu !

Çözünürlüğü biraz daha düşüdüğümde kadraj daha da geri gidiyor ve o ekranın yanındaki çerçeveyi, bir nebze tankın içini dahi görebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 11 Kasım 2011; 11:59:51 >

• ben Asus kullanıyorum ve gayet memnunum. sana da bütçene göre aşağıdaki iki modeli önerebilirim.

21.5" analog sinyal-fullhd
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-vs228d-21.5-vs228d-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=55909

23.6" fullhd-analog, hdmi ve dvi
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-vs247h-23.6-vs247h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=57307

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chrome çözünürlük sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Tivibu çözünürlük sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.