Şimdi Ara

Cozum3d kimya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cozum3d kimya sorusu
    Sicakligin arttirilmasi tepkime hizini nasil azaltiyor. Bu sorudan hiçbir şey anlamadım ayrintili anlatabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam 1.öncülü bende anlamadım ikinci için dermişim artıyor hız artar asit-baz , asit metal ,asit amfoter metal ,baz amfoter metal tepkimeleri ekzotermik olduğu için derişim arttığından o da artar
    3.öncül çapa eklenirse hız değişmez çünkü katılar hız denklemine girmez diğer kısmı doğru toz haline gelince enzimatik olaylar artar ama katalizör tepkime ısısını değiştirmez birinci kısmı hatalı olduğu için yanlış 2.öncül doğru ama birinci öncül aklıma gelmiyor.

    Edit:Hocam sıcaklık artarsa hız artar onda sıkıntı yok ama tepkime ısısı da değişir çünkü tepkime ısısı sıcaklığa ,basınca,madde miktarı ve cinsine bağlıdır ama tepkime süresince alınan yola bağlı değildir.
    Nasıl derseniz de sıcaklık ile enerji artar böylece ürünlerin ve girenlerin toplam enerjisi değişir delta H enerji olduğuna göre değişir.

    Umarım anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-06A46B2B3 -- 31 Mayıs 2019; 0:30:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız kısmı doğru zaten açığa çıkan ısı artar
  • baris7777 B kullanıcısına yanıt
    Cozumde azaliyor diyordu hocam anladım. Peki bu cıkan isi neden artiyor?aciga cikan isi entalpi degil mi? Entalpi ile sicaklik arasinda nasıl bir ilişki var? Mesela endotermik tepkimelerde sıcaklığı arttırırsak entalpi ne oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam artış miktarını nasıl bileceğiz? Mesela girenler 25 urun 5 olsa sicakligi arttirinca giren 27 urun 7 olsa entalpi değismez? Neye gore artar diyebiliyoruz? Endotermik tepkimelerde nasıl olur peki? İsiyi arttirirsak hiz yine artacaktir ama bu seferde vermemiz gereken isi miktari da mi artacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhammed2000 kullanıcısına yanıt
    Entalpi değişir sıcaklıkla hocam nasıl bir durum olacağından ziyade önce değişeceğini bilmek daha önemli onun dışında sorun için durum şöyle ekzotermik tepkime sıcaklık artarsa ürünlerin ısı kapsamı(entalpisi) daha çok artar böyle tepkime ısı artar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.