Bildirim
Çözülemeyen Esrarengiz Heykeller - Pascalya Adaları
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Paskalya adası şimdilerde çok ilgimi çekiyor, tüm kıtaları bizzat gördüm ama bu adaya henüz gitmedim. En kısa zamanda gidip göreceğim. Tonlarca ağırlığındaki o heykeller nasıl ve kimler tarafından yapılıp taşındığı, bence insanlık adına çok önemli bir giz. Yerinde görüp o atmosferi yaşamayı istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pruvap -- 28 Mayıs 2016; 19:18:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Imkan varsa hiç düşünmeden gidebilirsiniz, benimde 1. Önceliğim yeni zelanda ve pascalya
kanalın -
Görünüşe göre Polinezya yayılması sırasında Paskalya adasına kadar gelip orada mahsur kalmış bir grup insan var. Bu mahsur kalma 1000 yıla yakın sürmüş. Bu arada adanın tüm kaynaklarını kurutmuşlar. Adadaki 2 kraterde biriken yağmur suları, kıt balık kaynakları, yetiştirdikleri tatlı patates ile hayatta kalmışlar. Ada çevresi zaten doğal olarak balık açısından zengin değil. Zamanında çok zengin olan kuş populasyonunu ise insanlar yok etmiş.
Heykeller de tanrıya bir yakarış ifadesi sanırım. Tüm Heykellerin yüzü adanın içine dönük. Bu da adadan ayrılma ümitlerinin kalmadığını gösteriyor. Ada tüm karalara o kadar uzak ki bu konuda haklılar üstelik sal yapacak ağacınız yoksa.
Adaya gitmek isteyenler için kısaca bilgi veriyim. İstanbul- Sao Paulo arası 14 saat + Sao Paulo- Santiago 4 saat + Santiago- Paskalya adası 5 saat. Toplam 23 saat havada geçiyor. Ara vermeden aktarma yaparsanız birkaç gün kulak uğultusu çekebilirsiniz. Tavsiyem Santiago'da birkaç gün mola. Sao Paulo biraz karışık ve güvensiz geldi bana.
Uçak biletlerini 6-8 ay erken alırsanız 5000 civarı kapatma şansı var. Adadaki pansiyonlar emsallerine göre biraz pahalı ama zaten pek para harcayacak bir durum yok.
-
Tüm heykellerin yönü adanın iç kısmına bakıyor demişsiniz. Ben tüm heykeller okyanusa, batı ufkuna bakıyor diye biliyorum, google eart dan doğruladım. Lakin bu yöne sonradan da çevrilmiş olabilir o konuda bilgim yok. Konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim.
Kıyıya yakın heykellerin tamamının yüzü adanın içine dönük. Tabii ki iç savaşta heykellerin hemen hepsi yıkılmış ama sonra orjinale sadık kalarak dikildiklerini düşünüyorum.
Ada yerlilerinin yazılı kaydı olmaması çok yazık. Neler olup bittiği çok merak uyandırıcı. İlginç bir yer. Büyük bir trajedi yaşanmış orada. -
Açıkçası Paskalya Adası, Stonehedge gibi gizemli, henüz aydınlatılamayan geçmişi olan yerleri param ve zamanım olsa gezmeyi ben de çok isterim. Bana güneş ve kum turizminden her daim daha ilginç gelmiştir böyle yolculuklar. Bilinmeyen tarih insanın doğası gereği çok ilgi çekici oluyor. Bu arada Paskalya Adası hakkında bilgi isteyenler için güzel bir kaynak paylaşayım.
http://www.serenti.org/paskalya-adasinin-gizemli-heykelleri/
şuraları gidipte görebilsem keşke.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X