Şimdi Ara

( çözüldü ) yeni i7 10700K lı sistem kapanıyor ( arkadaşın ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
3
Favori
6.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekran karti varken furmark testinde kapandi , ekran kartsizda cpu z stres testinde. ( garip olay ama pc tam kapanmiyormuş hala çalişmaya devam black screen olayi sanirim )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

ekran karti varken furmark testinde kapandi , ekran kartsizda cpu z stres testinde. ( garip olay ama pc tam kapanmiyormuş hala çalişmaya devam black screen olayi sanirim )
    o zman o kullandıgınız power yıllar içinde kendi kendini yemiş vede önerildiği watt değerlerini vermemekte. PSu değişiniz. al şyle evladiyeyelik corsair rm 850. daha sonraki yıllar çok işine yarar. kolay gelsin.

pardon black secren olayını görmemişim kart amd kartmı ?

hani istanbulda olsan yazıcı ğluna götür psu yu dicem. orda 3 cu kattı sanırım bir yer vardı seneler once bende gıtmıstım. psu gercek nomınal ne degerler ne vat amper verıyor bır makıneye baglıyolar gosterıyordu. ama dedıgım gıbı yıllar oldu belkı yerlerınde yokturlar. neyse kalay gelsın konuyu takıpteyım bende merak ettım acıkcası. işsallah biran önce cozulur sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 24 Eylül 2020; 23:34:17 >

• LeftEyeNine L kullanıcısına yanıt
    direk arizali parçayi bulabilsek iyi olacakta enson 3 parçayida servise yolla dedim.

• Stok halde 78 derce gören işlemci,normalmi olur.
    Soğutucu ne kullanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 24 Eylül 2020; 23:52:52 >
  • coler masterin 240m sıvı soğutması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

coler masterin 240m sıvı soğutması.
    işte en berbat aio.
  • arkadaşa ileteyim bunu bios pilini çıkartıp taktı ama ramlerle dediğiniz gibi bir uyuşmazlık olup fazla voltaj veriyor olabilir anakart.
  • Sistemin kapandığı saat dakika ve saniyeyi (saniye tahmini olabilir) not alıp, Windows olay görüntüleyicisinde aynı saati bulup hata kodunu paylaşırsanız burada birlikte bakalım

• Mustang2007 kullanıcısına yanıt
    Karnel power 41 63 hatası gözüküyormuş kapanma olayı yaklaşık 10dk 15dk arası oluyor. Ben tam olarak güç kaynağıda suçludur diyemiyorum.
  • Aynı sorunu yaşadım ramleri değiştim çözdüm ama şimdide oynadığım oyunlar tak diye kapanıyor bilgisayar kapanmasa da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Hocam kernel power 41 ve 63'den önce (!) bu şekilde sarı renkli gözüken uyarılar var ben o uyarıları düzelterek kernel power 41'den kurtulmuştum, onları da paylaşırsananız çok iyi olur

• işlemci ısınıyor ve kapanıyor. bende 10600k var standart stock ayarında bir fan ile oyunlarda 80 li dereceleri görüyordu bende kapanma olmadı ama bu işlemcilerin ısı durumları böyle. şuan corsair h45 takılı ve masaüstünde 30 lu derecelerde cinebench gibi uygulamalarda max 55-60 dereceleri gördü. sıvı soğutma diye o saçma seti almak hataydı tabi bunu sizin bilme şansınız yok.

ben cooler master 120 lik olanları defalarca kullandım o soğutucuların soğutma gibi bir eğilimleri yok. standart kule tipi soğutucu bile çok daha iyidir. bakınız corsair h45 ile 10600k buz gibi ve 120mm lik bir sıvı soğutma ama kalite

Tamamen Stok Hız ve Corsair H45 - Tek Fan - Aida64 Stabilite Testi 15 DK

( çözüldü ) yeni i7 10700K lı sistem kapanıyor ( arkadaşın )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C034FACC7 -- 26 Eylül 2020; 12:44:49 >

• Mustang2007 kullanıcısına yanıt
    ( çözüldü ) yeni i7 10700K lı sistem kapanıyor ( arkadaşın )

• sisteme girip olay günlüğüne bakın orada ist. sistemi ile alakalı bir problem varsa anlarsınız. eğer orada pek birşey yoksa geçmiş olsun sorun donanımsal. genellikle bu sorun aşırı ısınmadan kaynaklanıyor buna dikkat edin. düşük bir ihtimal de bozuk donanım olabiliyor. bende ekran kartı arizaliydi mesela bu problem başladı bir süre sonra da ekran kartı tamamen yandı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açılın çözümle birlikte geldim. Aynı sorun R5 1600 ve GTX 1060'ımda da oluyordu. Bilgisayar masaüstünde veya tarayıcıda iken sorunsuz çalışıyor, oyunlara vs girdiğimde kapanıyordu. Sorun kesinlikle güç kaynağı. Seasonic X 850 aldım ve aldıktan sonra hiçbir şekilde kapanma sorunu oluşmadı.
  • Frost05 kullanıcısına yanıt
    Sizin olaydada kapandıktan sonra pc kendini yeniden açmaya çalışığ açamadığı oluyormuydu ? Arkadaş güçkaynağını birkez sinerjiye yolladı 1 gün bakmışlar sorun yok deyip geri göndermişler ama ben baktıklarına inanmıyorum.
  • youonlylive Y kullanıcısına yanıt
    ekran kartını çıkarıp servise verdi arkadaş, aynı sorunu devam ediyor büyük ihtimal parça bozuk ama hangisi onu bulamıyor.
  • bu tip yükte kapanmalar ya psu dan ya ısıdan yada ramden olur başka psu denenmeli önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Eylül 2020; 1:43:35 >
  • ramler hangi marka ve model ? gskill ripjaws ise 3600 lık kitleri sorunlu. XMP aktif edildiğinde orjinal değerlerinde çalışıyor ama basit bir şekilde bile yüke bindiğinde ve ramlere olaya dahil olduğunda pat siyah ekran. ben çözümü xmp modu aktif iken hiçbir ayar değiştirmeden ram voltajını 1.40 yaparak çözmüştüm.

dediğim gibi eğer gskill marka ise bu kitler uyumsuzluk için yaratılmış. başka ram deneme şansınız varsa hayırınıza olabilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.