Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] HP G62 5470 Ekran Kartı Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş ben bu zamana kadar böyle bir şey ile karşılaşmadım. HP G62 marka laptopa sahibim.

Laptop özellikleri;

İşletim Sistemi : Windows 7
    İşlemci : Intel(R) Core(TM) i5 cpu m 460 @ 2.53GHz
    Ram : 6 GB
    Ekran kartı (1) : Intel(R) HD Graphics
    Ekran kartı (2) : ATI Mobility Radeon HD 5470

Sıkıntı 2. ekran kartında. Sorunu anlatacağım lütfen okuyun belki çözümünü biliyorsunuzdur.

Yaklaşık 4 ay önce HP G62 laptop aldım, Windows 7 işletim sistemine sahipti, gayet güzel çalışıyordu, 2 ekran kartını da tanıyordu. 2. gün Win10 a çevireyim dedim. Win10 a çevirdim. Bir hafta gibi falan kullandım, sonra ekran kartını test etmek amacıyla Call Of Duty 4 ü indirdim. Girerken hata veriyordu. Biraz araştırdım sorun ekran kartındaymış, fakat aygıt yöneticisinde iki ekran kartını da tanıyordu. Yabancı sitelere baktım ve HD 5470 ekran kartının Windows 10 a uyumlu olmadığını fark ettim. AMD'nin kendi sitesinden ekran kartı bulup indirdim. (Eskisini güvenli moddan Display U. gibi köküne kadar temizleyen program ile temizledim). Driverı kurduktan sonra sadece Inteli tanıdığı gördüm. Yani ATI ekran kartını tanımıyordu.

İnternette baya bir araştırdım. Denemediğim driver kalmadı, inanın bakmadığım site kalmadı. Çözüm doğru düzgün yoktu. En sonunda tekrardan format attım Win7 e çevirdim.

İşletim sistemi Win7 de iken ATI ekran kartını indirip kuruyorum. Her şey gayet güzel, tanıyor. Fakat bu sefer farklı bir sorun;
    Aradan bir kaç saat geçiyor PC ekran kartını devre dışı bırakıyor. Aygıt yöneticisinde hiç gözükmüyor. (Ünlem falan ondan bahsetmiyorum. Bildiğiniz hiç gözükmüyor)

[ÇÖZÜLDÜ] HP G62 5470 Ekran Kartı Sorunu!

Güvenli moddan giriyorum ekran kartı gözüküyor fakat yanında devre dışı işareti var. Sağ tık özelliklerden baktığım da "Bu aygıt devre dışı (Code 22)" yazıyor.

Güvenli moddan bütün yazılımı silip tekrar yeni driver bulup arıyorum aynı sorun. Onlarca driver denedim, bazıların da ünlem işareti veriyor. Bazen yüklerken ise driver setup ekranında %90 gibi bir kısımda takılı kalıyor. Saatlerce böyle kalıyor. Setup ile kurulmayınca kapatıp aygıt yöneticisinden ekran kartına sağ tıklayıp driver güncelleme kısmından "bilgisayarımda tara" bölümünden driverı yüklüyorum, güzelce kuruyor. Bir kaç saat sonra yine aynı sorun. Pc ekran kartını devre dışı bırakıyor.

Tek ekran kartıyla kullanıyorum laptopu. Bu konu hakkında zerre bilginiz varsa yorum yapmaktan çekinmeyin. Belki çözüm bulabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7015A580 -- 7 Aralık 2017; 21:45:10 >

• İlk aldığında kurulu olan ekran kartı sürücüsünün sürümünü biliyor musun? Onu yüklemeyi dene.

Bilmiyorsan amd'nin sitesinden eski sürümleri tek tek denemen gerekecek.

Eski amd ürünleri işte bi ton sorun var bunlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

İlk aldığında kurulu olan ekran kartı sürücüsünün sürümünü biliyor musun? Onu yüklemeyi dene.

Bilmiyorsan amd'nin sitesinden eski sürümleri tek tek denemen gerekecek.

Eski amd ürünleri işte bi ton sorun var bunlarda.

HP nin kendi ekran kartı sürücüsünü indiriyorum olmuyor. AMD'de deki bütün driverlerı denedim, farklı farklı. En az 10 kere. Sonuç nafile.

Şimdi Leshcatlabs olayını araştırıyorum.
  • Leshcatlabs olayı çözdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D7015A580

Leshcatlabs olayı çözdü

Nasıl çözdü ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GT740 ekran kartı sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.