Şimdi Ara

{ÇÖZÜLDÜ} Gtx 780 donma sorunu yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    görüşünüz için teşekkür ederim bu ihtimali en son göz önünde bulunduracağım daha önce diğer ihtimallerle bir test edeyim umarım anakartım arızalı değildir tekrar teşekkür ederim.
  • Ekran kartı için hangi sürücüyü kuruyorsunuz yani cdden mi yoksa en güncelini mi?Aklıma gelen iki şey var biri anakart bıos güncellemesi diğeride sürücü çakışması.Kartları değiştirirken mevcut sürücüleri ve reg kalıntılarını temizlemeniz gerekli.Eğer format atarsanız buna gerek kalmaz tek yapmanız gereken çipset,anakart,ekran kartı ve diğer harici bileşenlerinizin son sùrücülerini indirip kurmaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabınız için çok teşekkür ederim aklıma en çok yatan cevap bu oldu diyebilirim. Ekran kartının sürücüsünü gtx680 de iken 320.xx tarzı bir versiyona güncellemiştim 780 takınca sürcüyü silmeden üzerine kurulum yaptım sürekli en son versiyon 331.xx tarzı birşeydi eğer 680den kalan birşeyler varsa etkiliyor olabilir deneyeceğim. anakartın biosunu güncellemeyi ve slotu değiştirerek denemeyide düşünüyorum umarım herhangi bir parçam arızalı değildir. Bu arada her ne kadar saçma gelsede bana çizgi elektronik rma servisinin tavsiyesi üzerine dvi konnektörünüde değiştirip deneyeceğim. clock speedi düşür diyen arkadaşlarda var hatta birden fazla kişi söyledi bunu 941 normalde 850 ye kadar düşürmek benim için hiçbir sorun teşkil etmez şu anda burdan bilgilendireceğim sizi.Tekrar çok teşekkür ediyorum.
  • DeathAnqeLs kullanıcısına yanıt
    Psu sorunlu olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathAnqeLs

cevabınız için çok teşekkür ederim aklıma en çok yatan cevap bu oldu diyebilirim. Ekran kartının sürücüsünü gtx680 de iken 320.xx tarzı bir versiyona güncellemiştim 780 takınca sürcüyü silmeden üzerine kurulum yaptım sürekli en son versiyon 331.xx tarzı birşeydi eğer 680den kalan birşeyler varsa etkiliyor olabilir deneyeceğim. anakartın biosunu güncellemeyi ve slotu değiştirerek denemeyide düşünüyorum umarım herhangi bir parçam arızalı değildir. Bu arada her ne kadar saçma gelsede bana çizgi elektronik rma servisinin tavsiyesi üzerine dvi konnektörünüde değiştirip deneyeceğim. clock speedi düşür diyen arkadaşlarda var hatta birden fazla kişi söyledi bunu 941 normalde 850 ye kadar düşürmek benim için hiçbir sorun teşkil etmez şu anda burdan bilgilendireceğim sizi.Tekrar çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim,eski sürücülerden kalan artık dosya ve kayıt girdileri bir ihtimal bu tarz şeylere yol açabiliyor.Ama her şeyden önce anakartın bıosunu mutlaka güncelleyin.Aynı slotta başka kart çalışıyorsa slot sağlam demektir ayrıca kart biraz iri olduğundan slota tam oturduğuna emin olun.Son olarak 331.82 whql yada 331.93 sürücülerinden birini kurulum aşamasında temiz kurulumu seçerek kurun.Kurmadan önce ccleaner tarzı bir programla regedit temizliği yapın.Son driveri kurduktan sonra kartı tam yüke alan bir test çalıştırın ve yine sorun var mı gözlemleyin.Kart hızını düşürmenize gerek yoktur çünkü kart kendı hızındada oc yapılsada sorunsuz çalışmalı tabi arızası yoksa.

• işte hocam sıkıntı orda bilgisayarın yükte olup olmaması hiçbirşeyi değiştirmiyor. 3d funmark tı sanırım programı denediğimde de 10 15 snde bir takılıyor program kapalıykende skoru falan gayet güzel bilgisayarın yani zorlandığından kasmıyor.
  • quote:

işte hocam sıkıntı orda bilgisayarın yükte olup olmaması hiçbirşeyi değiştirmiyor. 3d funmark tı sanırım programı denediğimde de 10 15 snde bir takılıyor program kapalıykende skoru falan gayet güzel bilgisayarın yani zorlandığından kasmıyor.

Slota tam oturttuğunuzdan emin olun kartı. Ben imzamdaki kartı slota taktıntan sonra heyecandan mıdır nedir mandalı kapatmamışım sadece oyunlarda gördüğüm karıncalanma oluyordu. Kasayı açıp kartı iyice oturttum ve mandalı kapattım sorun düzeldi.

İst'da olsaydın benim sistemde de denerdik kartı fakat Aydın'dasın profilinde yazana göre. Arkadaşın dediği mantıklı, mhz düşürmeyi dene deirm. Powerın kaldırmıyor olamaz heralde, fakat powerdan karta giden kablolarda belki %0.001 ihtimal bile olsa arıza olabilir. Mümkünse kabloyu değiştirip dene derim.

İşlemciye OC yaptıysan geri al, yapmadıysan yapıp dene belkide onunla ilgili bişey vardır aklıma bunlar geldi sadece. Birde monitörden kasaya giden kablo verimsiz ise görüntüyü düzgün iletemiyor da olabilir.

Belki saçma ve çok düşük ihtimaller lakin olası şeyler. Sonuç olarak denemediğin farklı şeyleri denemeni tavsiye ederim. Örneğin HDD'nin ısındığından pc'nin kilitlendiğini, her 2-3 ayda bir formattan sonra kendine geldiğini fakat sonra yine kilitlendiğini sorunun ısınmadan kaynaklandığını söylemişti birisi ve gerçekten öyleymiş. Benim aklıma gelmezdi şahsen, ben olsam bad sector arar, sata kabloları ve slotlarda sıkıntı olabileceğini düşünür dururdum.

• öncelikle teşekkür ederim önerileriniz için.
    Dün akşam bir dizi operasyonun ardından pc kullanılmayacak hale geldi.
    ilk önce format attım daha sonra saat hızlarını düşürdüm arkadaş 50 mhz düşürdüğümde normale dönüyor demişti. Önce 50 sonra 100 sonra 150 mhz düşürmeme rağmen hiçbirşey değişmedi.Ekran kartını 3 slotada taktım fakat aynı şekilde hiçbirşey değişmedi.
    Son olarak bios update yaparak z87 1603 (son güncelleme) yaptım .
    şu anda bilgisayar boşta iken işlemci kullanımı %99 gpu kullanımı %99 mouse 'u hareket ettirmek bile ölüm. Sizi buradan bilgilendirmeye devam edeceğim. İyi günler Teşekkürler.
  • DeathAnqeLs kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, elimden geldiğince yardım ederim. Eski biousu yükle tekrar öyleyse. Sıkıntı onda bence. Yani son kullanım değerleri için diyorum.

• şu anda eski biosun bi üst versiyonunu yükledim ve eski haline döndü yani hafif takılmalar devam ediyor teknik olarak hiçbirşey değişmedi şimdi arkadaşın bilgisayarını istedim ekran kartını onda deneyeceğim burdan bilgilendiririm.
  • Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum sorun çözüldü.

Çözüm aslında sürekli tekrar tekrar denediğim şeylerin bir arada yapılmasından oluşan saçma bir kombinasyon ve hiçbirisini tektek yaptığımızda çözüme ulaşılamıyor.

ilk olarak şüphelendiğim bir ram vardı onu devre dışı bıraktım

sonra bios update ile en stabil sürümü test ede ede yükledim.

daha sonra ekran kartını en alttaki slota taktım.

bu işlemler sonucunda kasma problemi kalmadı, ayrıca pcie 2.0dır fps düşmesi yaşarım diye üzülüyordum funmarkta bütün slotlar aynı sonucu verdi şu an için hiç bir problemim kalmadı herkeze tekrar teşekkür ediyorum iyi akşamlar diliyorum.
  • quote:

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum sorun çözüldü.

Çözüm aslında sürekli tekrar tekrar denediğim şeylerin bir arada yapılmasından oluşan saçma bir kombinasyon ve hiçbirisini tektek yaptığımızda çözüme ulaşılamıyor.

ilk olarak şüphelendiğim bir ram vardı onu devre dışı bıraktım

sonra bios update ile en stabil sürümü test ede ede yükledim.

daha sonra ekran kartını en alttaki slota taktım.

bu işlemler sonucunda kasma problemi kalmadı, ayrıca pcie 2.0dır fps düşmesi yaşarım diye üzülüyordum funmarkta bütün slotlar aynı sonucu verdi şu an için hiç bir problemim kalmadı herkeze tekrar teşekkür ediyorum iyi akşamlar diliyorum.

Geçmiş olsun hocam.Bundan sonraki zamanda sorunsuz kullanmanızı temenni ediyorum.İyi forumlar.

• geçmiş olsun
  • Çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız içi n henüz oyunlarda deneyemedim iş yerindeyim eve gidince tam olarak deneyebileceğim umarım farklı sorunlar çıkmaz karşıma inanın zippo gazını döktüm yakacaktım bilgisayarı sonra kıyamadım :)
  • quote:

Çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız içi n henüz oyunlarda deneyemedim iş yerindeyim eve gidince tam olarak deneyebileceğim umarım farklı sorunlar çıkmaz karşıma inanın zippo gazını döktüm yakacaktım bilgisayarı sonra kıyamadım :)

Sorun tam olarak neredeymis peki

• 1 adet ram arızalı
    bios versiyonu sorunlu
    pcie slotlarımdan sadece 1i düzgün çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.