Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Formattan önce laptopta kasılmalar oluyordu. Bir önceki formatın üzerinde 2 sene geçtiği için, kasılmaların normal olacağını düşündüm. Bu yüzden yeni bir format attım. Fakat bilgisayarda hala kasılmalar mevcut. Bu kasılmalar tarayıcılarda (firefox, chrome vs..) daha da artıyor. Ayrıca sistemimde SSD de var. Acaba SSD'den kaynaklı bir problem olabilir mi?

Sorunun kaynağını nasıl tespit edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azomania -- 22 Haziran 2014; 18:47:55 >

• Hdtune programı ile disklerinize ait benchmark,health, errorscan ve errorscan sekmesi altındaki speed map testlerini yapın ekran görüntülerini gönderin.
    Hwmonitor programı ile boşta ve yükte olmak üzere iki ayrı ekran görüntüsünü alıp gönderin.
    Atto disk ile solid diskinizin performans testini yapın ve ekran görüntüsünü gönderin.
    Farbar recovery, Conbofix programları ile tarmaa gerçekleştirin ve çıkan log dosyalarını gönderin. Bundan sonra bilgisayarınızdan dosya silmeyin, kopyalamayın, program ekleyip kaldırmayın, yerlerini değiştirmeyin, bu işlemleri otomatik yapan programlar var ise geçici olarak bunları kapatın. En sonunda da bana da haber vermeyi unutmayacağınızı umuyorum, kolay gelsin.

• Hocam öncelikle yol gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. İlgili dosyaları ekliyorum.

Farbar Recovery kayıtları:

https://www.dropbox.com/s/cgb0vcgmlqwamov/Addition.txt

https://www.dropbox.com/s/73nqz3qbo829d0m/FRST.txt
     [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması..

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Benchmark resimleri:
     [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması..

• Sıcaklık, voltaj, disk yzma/okuma, disk test değerleri normal. Kısacası anormal hiç bir sonuç görünmüyor. Sadece farbar programının çok eski bir versiyonunu kullanmışsınız onun için uyarı vermiş, dilerseniz burada ki linkten yenisini indirip bir tarama daha gerçekleştirebilirsiniz. . Sıkıldım bu kadarı yeterli dersenizde problem değil. Acaba combofix taraması sonrası da probleminiz devam ediyor mu?

Ayrıca bilgisayar donanımınıza ait bilgileride iletirmisiniz. Ben daha ziyade mevcut donanımınızın günümüz şartlarına ayak uydurmadığını düşünmeye başlıyorum.

Hocam "sıkıldım" hiç olur mu? Şu sorunu çözeyim yeter, yoksa laptop yavaştan soğutmaya başladı kendini.

Hocam sıfırdan kurulum yapıp, herzamanki formattan sonra yüklediğim sürücüleri yükledim. Format öncesi combofix taraması yapmıştım, sorun düzelmemişti. Ben de donanımsal bir sorundan kaynaklı olduğu düşünmeye başladım.

Format öncesi laptobın iç bakımını yapmıştım. Yani fanı temizledim. Termal macunları yenisiyle değiştirdim.

Sorun olarak gördüğüm kısım: Ofis bilgisayarı olarak kullandığım için, tarayıcılarda fazla sekmede, flash tabanlı sitelerde yavaş açma ve takılma yaşıyorum. Bu durumu tüm tarayıcılarda yaşıyorum. En son sürüm flash yüklü sistemimde. Ayrıca bazen LOL oynarım. Eskiden yüksek ayarlarda rahatlıkla oynardım. Şimdi düşük ayarda bile takılma yapıyor.

Sorunu başlangıçta SSD'den kaynaklandığını düşündüm ama şimdi ise ekran kartından kaynaklanabileceğini düşünmekteyim.

Donanımlarım:

PC: Dell Inc. Inspiron N5010
    BIOS: A15
    Anakart Çipseti: Intel Ibex Peak-M HM57, Intel Ironlake-M
    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 460 @ 2.53GH
    RAM: 4+4 gb (DDR3 1333 Mhz)
    Grafik İşlemci Özellikleri:
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Mobility Radeon HD 4650 (M96)
    GPU Kod Adı M96 (PCI Express 2.0 x16 1002 / 9480, Rev 00)
    GPU Saati 450 MHz (Gerçek: 450 MHz)
    Bellek Saati 598 MHz (Gerçek: 600 MHz)

Daha ayrıntılı bir rapordan alıntıladım. İsterseniz onu da gönderebilirim.

• Aygıt yöneticisinden ayrıntılı bir görüntü alabilirmiyim, ses ve video yound enetleyicilerine kadar olan kısmı yeterli, ayrıca cpu-z programı ile ram ekran kart anakart ve işlemci bilgilerine ait ekran görüntülerinide rica edeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ekran alıntılarını ekliyorum hocam.
     [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması.. [ÇÖZÜLDÜ]Format sonrası bilgisayarın hala kasılması..

• azomania kullanıcısına yanıt
    Çok öenmli bişey rica edicem: pc kasarken görev yöneticini kontrol edermisin çalışan işlemciyi yoran bişey var mı diye?
  • Verdiğiniz ekran kartı modeli nedense farklı görünüyor acaba 4650 ekran kartı olduğunda eminmisiniz?

EDIT: Hwmonitor pillerde bir anormallik tespit edememiş. Belki adaptördeki elektriksel sorun dediğiniz gibi neden olmuş olabilir. Umarım tespitiniz doğrudur ve yenisi gelince probleminiz düzelecektir. Ancak hala aklıma takıldı 550 v modeli görünen ekrna kartınızın 4650 olduğuna eminmisiniz? Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 22 Haziran 2014; 19:31:43 >
  • Sorunu çözdüm arkadaşlar.

Sorun benim şarj adaptörünün 3-4 ay önce bozulmuş olması. Şarj adaptörü bataryayı şarj edemiyordu, ama pc'ye güç gidiyordu. Bende bu şekilde devam ettim, yeni bir adaptör almaya gerek duymadım.

Bugün adaptörü bilgisayardan çekerek bir mühlet dizüstü bilgisayarı kullandım. Hiçbir sorunla karşılaşmadan bilgisayarı kullandım ve sorunun buradan olduğunu çözmüş oldum. Bugün orijinal bir tane adaptör siparişi için güvenilir sitelere bakacağım. Yeni gelen adaptörle bu sorunu çözeceğimi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.