bu ve başka sitelerdeki birçok açıklamayı denedim. olmadı. uzantılar, anasayfa değişimi, kısayoldaki chromeden sonra gelen .exe ler... bir arkadaş reklam kaldırma deyince aklıma ADVANCED SYSTEM CARE den olabilir mi diye geldi. çünkü kullandığım başka hiçbir extra yazılım, toolbar yok. hatta regeditten yandex ile ilgili herşeyi aratıp sildim. anasayfayı değiştirip yeniden chroma girince gene yandex geliyordu. chromu sildim yeniden kurunca bile aynı.
sonunda ADVANCED SYSTEM CARE programını kaldırdım. anasayfayı değiştirdim. düzeldi. ASC yi yeniden kurdum. hızlı kurulum değil de detaylı kurulumu seçtiğimde küçük puntoyla yazılan kutucuklarda. yandexi arama sağlayıcım yap ve yandexi anasayfam yap seçeneklerini gördüm. onları kaldırdım. siz de aynı hatayla karşılaşırsanız bu tip programları kaldırıp yeniden manuel kurulumla kurmayı ve yandex seçeneklerini seçmemeyi deneyin. umarım işinize yarar.
Bilgi için teşekkürler ilk satırları okuyunca nerede bu yandex o zaman diyesim geldi Çok kurnazca ASC 'un içine gömmüşler direk farklı bir setupda yaratmamışlar ilginç ..