Şimdi Ara

Çözemediğim basit soru !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A işçinin günde 6 saat çalışarak t günde yaptığı işi,B işçi günde 8 saat çalışarak 2t günde yaptığına göre,A en az kaçtır ?

http://sketchtoy.com/63068917

Ne yaptıysam çıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 19 Eylül 2014; 16:20:07 >

• Bu nalet olası sorular çok zamanımı kaybettiriyor,sabah saat 10 da kalktım verimli olsun diye,saat 16:26 oldu hayla bu sorularda takıldım,adam akıllı mantıken gidiyorum yok arkadaş olmuyor,karamalarımı attım,mantıksız yönlerini söylerseniz sevinirim.
    2. yol antrenmanlarla matematik 2 kitabının bana gösterdiği yoldu,o da olmadı,ya sabır
  • hocam 1/2 olabilirmi (konuya çalışmadım yanlışsa)
  • 3 ya da 8 olması lazım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkaan1502 kullanıcısına yanıt
    1/2 işçi nasıl olabilir hocam :)Çok ders çalışmaktan olsa gerek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 01anavarza

3 ya da 8 olması lazım..

8 hocam
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    A.6.t=B.8.2t A nın en küçük olması için B ue öncelikle 1 ver ama o zaman A tamsayı olmaz.Saatde tamsayı olmazsa olur ama işçi sorulduğu zaman mutlaka tam sayı olur.Yarım işçi olurmu hiç :) A yı tam sayı yapan en küçük b değeri 3 olur.O zaman

A.6.t=B.8.2t b yerine 3 yaz A.6.t=3.8.2t olur
    A.6t=48t olur A buradan 8 çıkar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çözemediğim Türkçe Sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • B ye 1 yazsam,A 2 çıkıyor hocam
  • quote:

A.6.t=B.8.2t A nın en küçük olması için B ue öncelikle 1 ver ama o zaman A tamsayı olmaz.Saatde tamsayı olmazsa olur ama işçi sorulduğu zaman mutlaka tam sayı olur.Yarım işçi olurmu hiç :) A yı tam sayı yapan en küçük b değeri 3 olur.O zaman

A.6.t=B.8.2t b yerine 3 yaz A.6.t=3.8.2t olur
    A.6t=48t olur A buradan 8 çıkar

böyle oluyor ben yanlış almışım tamam doğru

Değer vererek oluyor demekki.

Sabahtan beri bu sorularla cebelleşiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 19 Eylül 2014; 16:59:00 >
    Hocam 8.2 ye 12 demişsiniz

• quote:

Hocam 8.2 ye 12 demişsiniz

Ben en yukarıda karalama atmıştım,bizzat özenerek matematik mantığına göre yaptım,demek her soruda farklı mantık işliyor,nasıl bulacaksak.
    Hocam dikkatimi çekti sorduğunuz her soruyu basit diyerek soruyorsunuz.Böyle yapmayın kendinizi küçümsemeyin.Bu motivasyonunuzu bozar :)

• quote:

Hocam dikkatimi çekti sorduğunuz her soruyu basit diyerek soruyorsunuz.Böyle yapmayın kendinizi küçümsemeyin.Bu motivasyonunuzu bozar :)

Ben de ona şaşırıyorum,yaklaşık 3-4 yıldır bilgisayar programları yapmaktayım,ama en basit sorularda takılıyorum,matematiğe başlayalı 1 ay civarı oluyor
    Antrenmanlarla matematik 1 kitabını bitirdim,şu an antrenmanlarla matematik 2 kitabındaki Oran-Orantı konusundayım,önceki konuları anlamışken,bu konu bana illallah ettirdi,çözüm yönteminin belli olmaması güzel bir şey olabilir,mantığı çalıştırıyor,lakin insan çözülüş mantığını bilmeyince cehennem azabı gibi geliyor
    Sabah saat 10 gibi kalktım,başladım oran-orantı çalışmaya,ters orantıya kadar güzel gidiyordum,daha sonra ip kopu verdi karıştı herşey,bin bir türlü orantı denklemi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 19 Eylül 2014; 17:20:47 >

Hocam bende mat1 hastasıyım ama mat2yi hiç beceremiyorum.Durumlarımız çok benzer :)

• quote:

1/2 işçi nasıl olabilir hocam :)Çok ders çalışmaktan olsa gerek :)

hocam kafa gitti ya benim valla davul gibi oldu mat2 çalışmaktan ygs ye başlamadım daha
    Normaldir hocam.Bende fazla çalışınca kafayı yiyorum :)

• quote:

Normaldir hocam.Bende fazla çalışınca kafayı yiyorum :)

ama işçi vs olmasa 1/2 olabilirdi bence :) çünkü okekten öyle geliyor çözümümhttp://sketchtoy.com/63069011 yarım işçili
    Bu soru tipleri böyle çözülmez hocam :)

• Önceden çözdüğüm soruyu unuttum ya la

290 kitap 2 ve 3 ile ters 4 ile doğru orantılı olacak şekilde üç farklı koliye yerleştiriliyor

kitap sayısı en çok olan kolide kaç kitap vardır ? Şöylemi yapsam acaba

2x = 3k = c/4 = 290

ve ya şöylemi yapsam

k/2 + k/3 + 4k = 290

bir de şu var

k/3+2 + 4k = 290

NOT: k/3 + k/2 +4k = 290 dedim,o şekilde çözdüm,ama tam kavrayamadım hayla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 19 Eylül 2014; 17:54:12 >
    Ters orantı dediyse çarpılır doğru orantıda bölünür.Yani ilk soru 2k+3k+k/4 =290 olur.Sonra bunları eşitlersin virgüllü çıkmasın diye 6da eşitliyorum 6=2k=3k=k/4 yani 3,2 ve 24le orantılı olur.Toplam 29k olur.29k=290 olur.k 10 olur.En çok bulunan ise 10.24=240 olur :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.