Şimdi Ara

cowon S9 incelemesi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
1
Favori
92.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burası forum, hastahanede doktora danışınca sana yardım etmek istemiyorum,ya da öğretmenin git başka bir hocana sor demesi gibi bir hal ve tutum içerisindesiniz.. Komik geliyor..

-Ben müzik dinlemek için Cowon S9 kullanıyorum, diğer işler için LAPTOP kullanıyorum.
    -wi-fi gibi bilgisayara özgün özellikleri küçücük 3-5 inch arası ekranlarda internet tablet gibi kullanmak sevdasında değiliz biz. Laptopları kullanıyor tüm dünya bu iş için.

Şu iki cümleden wi-fi kullacanaksan laptop al manası açıkça çıkıyor, çarpıtma yok burada..

Yaptığınız haksızlık laptop konusuyla bağlantılı..Ayrıca burada f/p değerlendirmesi yapılmayacak nerede yapılacak? İnceleme yapılmış,hakkında yorum yapılmış ama tavsiye veya f/p değerlendirmesi yapılmıyor..

Diğer cümleler daha çok kendini savunmayla ilgili, ilk sert üslup sizden geldi ben gayet kibarca soru sordum..

İşte şu sonraki mesaj benim beklediğim cevaptı, ben çoğu duyguyu müzikle yaşayan bir insanım benim için öncelikli olan ses kalitesi,şarjın dayanma süresi ve hafıza miktarıydı.. Bu durumda iki cihaz arasında kaldım ve danışınca da sert bi üslupla karşılaştım

Neyse artık kararımı verdim, bundan gerisi beni ilgilendiriyor sanırım.. Sağolun..

• buraya da sorayım : )

cowon iaudio 7 4g ı nasıl bilirsiniz.
    cowonun o modeli iriver e100 ve creaitve zen arasında kaldım da. cowon biraz daha pahalı muadillerine göre.

65 euro.sizce eder mi?
  • İşte bahsettiğim üslup bozukluğu ilk satırda duruyor. "komik geliyor demek" açıkça alay etmektir. Ayrıca kimse doktoruna veya öğretmenine de bu lafı etmez. Çelişkili ve alaycı ifade.

Benim yazdıklarımda "komik" hiçbir şey yok, size komik geliyorsa sorunu kendinizde arayın.

Ben kimsenin öğretmeni veya doktoru değilim, yanlış benzetme yapılmış. Ben forumdaki herhangi bir kişiyim, bir misyonum yok.

Bu iki cümlemden asla bu anlam çıkmıyor. Çıkarım yanlış. Aksine şu anlam çıkyor: "Bu kadar küçük ekranlı bir cihazla wi-fi kullanımı bence manasızdır; Cowon S9 bir müzik cihazıdır, bunun dışındaki işler için uygun değildir, zaten olması da gerekmiyor; diğer işleri herkes laptopla yapıyor, yaygın olanı budur"

Evet, wi-fi ile internet bağlantısı için geniş ekranlarda kullanım yaygındır. Bu tartışılmaz bir gerçektir, bilineni tekrar ettim sadece.

Uslüp uygun olmayan ifadeler içeriyor. Bana yanlış gelen bir harf bile olsa, yaşa, cinsiyete, konuma, v.b. hiçbir şeye bakmadan tepkimi bildiririm. Hayat boyu da böyle yaptım.

Savunma söz konusu olamaz çünkü ben saldırı yapmadım. Sıkıldığımı ifade ettim.

Haksızlık yapmadım. Yanlış anlama devam ediyor. Çıkarım yanlış. Kimsenin hiçbir hakkı ile uğraşan bir önermem yok, aksine "kim ne isterse alsın" dedim. Ama doğru cihaz alsın dedim. Yani amacına uygun cihaz alsın dedim.

Burada bir başkasını "örnek alın" diye öğretmen tavrı ile tavsiyeler veren biri yazdıklarını okuyup kendi tavrını değerlendirirse neden tepki verdiğimi hemen anlar.

Ben kimsenin şahsını konu edip, yaşından, karakterinden bahsetmedim, ben cihazı değerlendirdim. ipod ve Cowon'dan bahsettim.

-------

Cowon S9 bu sınıfta şarjı en fazla giden cihazlardan biridir. Kapasite 32 GB'a kadar değişir.

ipod ile yaptığım kıyasalmada her bakımdan Cowon S9 üstte. Gayet açık bir sonuç: ipod almak için teknik olarak geçerli hiçbir sebep yok.

Biri ancak ben "Apple'ı çok seviyorum" derse anlayabilirim. ipod ses ve görüntü kalitesi beklentilerini yerine getiremiyor.

Şuanki haliyle ipod ancak Cowon S9'un yarı fiyatı olursa alınabilir. Çünkü ses kalitesi bakımından Cowon S9'un çok gerisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 14 Ekim 2009; 0:58:44 >

• cowon s9 alan kardeşlerimi sevgiyle kucaklıyorum.Ve fanatiklik yapmadan bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum.Bende ses kalitesi ve flac formatı aradığım için almak istiyorum.Hiç internetten alışveriş yapmadım bursa da alışveriş merkezlerinde bulamazmıyım acaba bu aleti ? Ve 8 gb fiyat türk lirası olarak ne kadardır ?
  • bende bozulan ipodumun yerine cowon s9 almak istiyorum. nerden alayım yardım edin haydi dostlarrr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahla

bende bozulan ipodumun yerine cowon s9 almak istiyorum. nerden alayım yardım edin haydi dostlarrr.

Cowon S9, 32 GB Titanium Black modelini nasıl ve nereden aldığım konusunda bir mesajı PM'ine attım.

Cowon S9 camiasına hoş geldin. Şimdiden hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemanigation-2 -- 16 Ekim 2009; 10:47:27 >
  • Alım konusunda benim size bir tavsiyem yok, çünkü Türkiye'de nasıl alınır bilmiyorum, ben ABD Amazon'dan aldım.

Cowon S9 %100 compatible olduğu için Windows ortamında doğrudan arşivi atabilirsiniz, itunes gibi programları kullanmaya gerek yok.

Hep söylediğim gibi flac dinlerseniz ses kalitesi farkı çok daha belirgin çıkar ortaya.

Cowon S9, ipod'dan ses kalitesi olarak çok üstte.

Bende ikisi de var, ipod'u dinlediğimde bütün sesler birbirinin aynı geliyor, ipod'da. tiz, mid, bas çizgileri bile belli olmuyor.

Cowon S9 ses kalitesi çok yukarıda, üst sınıfta.

Hayırlı olsun.
  • arkadaslar 8 gb cowon s9 satiyorum. ilgilenenler benle iletisim kursun. Antalya'dayim, urun tamamiyle sifirdir. Kutuda tum aparatlar eksiksiz durmaktadir. Yurtdisindan almaya kalksaniz beklemesiydi yok gumruktu falan filan derdi olmucak hemen aninda teslim. İstanbul'dan elden teslim imkani bulunmaktadir. Satma nedenini sorarsaniz satmak icin getirdim de denebilir. İsteyen olursa yaninda 50 liraya v-moda kulakligida verebilirim. Cowon arti kulaklik 450 ytl istiyorum, sadece Cowon icin 400 ytl bi miktar pazarlik mevcuttur. İyi gunler.
  • alabileceğim en uygun fiyata 32 gb s9 almak istiyorum. biryerde görürseniz uygun fiyatlı ebay gg falan farketmez haber verin lütfen..
  • Merhabalar !!!

Uzun bir aradan sonra cowon forumuna biraz hüzün biraz gerginlikle girdim.

Üzüntümün sebebi cowon gibi özgün ve kullanıcısıyla güzel ilişkileri olan bir firmanın malesef türkiyede sahipsiz bırakılmış olması. Şu 2 aylık sürec içerisinde e2, iaudio9 ve um1 adlı ürünler lanse edilmiş olmasına ragmen panatelden bir firma yetkiliside zahmet edip bir konu aç(a)mamış. Türkiyeye getir getirme farketmez ama insan bir konu açar değil mi... Barındırdığı bir markayı tanıtır değil mi... Bu işler tamamen kullanıcıların özverisine kalmış durumda...

Gerginliğimin sebebi ise d2 topiğinden başlarıp süre gelen ipod cowon tartışması... Bıkkınlık geldi ayrı mesele... Yine benimde tartışmada bir tuzum olsun :)

Sanırım tartışmanın ana konusu ipod'taki wifi ve multitouch üzerine... Ben konuya şu açıdan yaklaşmak istiyorum.

Günümüz itibariyle avuç içi cihazlarda 4 temel ihtiyaçtan bahsedebiliriz. Bu ihtiyaçlar ses, video, kablosuz bağlantı ve telefon özellikleridir. Bunun yanında gps, ses kalitesi, hd video oynatabilme özellikleri gibi pek çok ihtiyaç sayabiliriz fakat bunlar 4 temel ihtiyacın gerisinde olan ihtiyaçlardır. Bu temel ihtiyaçlar ile ek ihtiyaçlar arasında bir yerde bulunan birde 3. parti uygulamalar vardır.

Kullanıcı kimse bu temel ihtiyaçları bir cihazda kullanmak isterse zaten seçeceği yol bellidir. Başta iphone, htc, blackberry, palm, nokia, samsung, sony ericsson, lg ve daha sayılamayacak kadar marka içerisinden tercihini yapabilir.

Kullanıcı kimse bu temel ihtiyaçları bir cihazda kullanmak için teknolojinin yetersiz olduğunu düşünürse işte bu aşamada 3. parti uygulamalar ve ek özellikler devreye girer. Bu yüzdende alım çeşitliliği fazlalaşır. Örneğin bir kullanıcı basit bir telefon alıp yanına ses, video ve internet özelliği barındıran bir media player alabilir. Başka bir kullanıcı ise klasik 300 500 ytl arası telefon ve internet özelliği barındıran bir telefon, bunun yanınada ses ve video özelliği barındıran bir media player alabilir.

Bunun dışındada mali durum, özel durumlar gibi bir çok ihtiyaçtan kaynaklanan değişik tercih sebepleri olabilir. Hatta günümüde çoğu kullanıcı 2 ile 5 inç arasındaki bütün cihazların internet işlevini kullanışsız bulmaktadır.

Ben neden ipod touch yerine s9 aldınız diye soru soran arkadaşlara şunu sormak istiyorum. Siz nasıl bir düşünceyle ses ve video özelliğini barındıran bir cihaza ek olarak wifi yi uygun görüyorsunuz anlamakta zorlanıyorum. Yani ben olsam ses ve video özelliğinin yanına wifi özelliğini ekleyeceğime gider telefon özelliğini eklerdim.

yazının devamı gelecek :)

• Öncelikle yazınızı doğru anladıysam, benimle (bizimle) aynı fikri savunuyor.

Aslında bu tartışmada ısrarla, Cowon S9'daki SES KALİTESİ ipod'dan üstte diye belirttim (belirtildi). Olay bundan ibaret.

Bu tür bir cihazda en önemli husus SES KALİTESİ olup diğer özellikler birçok cihazda bulunabilir.

Yani net olarak bir "flac player" için SEÇİM KRİTERİ, SES KALİTESİdir dedim ve ısrarla aynı şeyi söylüyorum. Diğer özellikler birçok cihazda bulunabilir .

Ben şunu söyledim özetle: "ipod ses kalitesi olarak daha düşük üstelik fiyatı da aynı, benim için önemli olan şey SES KALİTESİ, bu nedenle ipod almak için geçerli bir sebep yok benim için"

"Touch pad" üzerine hiçbir tartışma olmadı, Cowon'da da aynı özelliğin bulunduğu söylemiştim.

Ayrıca yazınızın son satırına da aynen katılıyorum. Öte yandan böyle ses veren bir cihaza GSM özelliği koyarlarsa fiyatın çok korkutucu olacağını da tahmin ediyorum. Ayrıca telefon gibi sürekli ortalara çıkarsa, terden veya darbeden 2 günde bozulurdu bu cihaz, onun için GSM özelliğinin olmasını ben istemezdim.

Müzik aleti olunca daha fazla özen gösteriyor insan. Telefonlar yerlerde, masalarda, ellerde oyuncak gibi, tespih gibi dolaşıyor. Bakıyorum çoğu kişi masada topaç gibi çeviriyor telefonları. Hatta birbirine uzaktan havlu atar gibi telefon atanları görüyorum. Arka cebinde telefon taşıyıp üzerine oturanlar görüyorum. Bu kişilerin elinde Cowon görmeyi asla istemem. GSM özelliği olursa birçok kişi alacağı için görüntü böyle olur ne yazık ki.

Cowon S9 ise verdiği SES KALİTESİ ve GÖRÜNTÜ KALİTESİ ile başköşede durmayı ve elde çok dikatli taşınmayı hak ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 17 Ekim 2009; 0:07:39 >

• Dostum aslına bakarsan benim belirtmek istediğim tamamen ipod touch'un wifi özelliği. Doğru düzgün Flash desteklemeyen, youtube dan video izlenilebiliyo zannedilen, 3. parti uygulamaları itunes tekeline bağlamış bir firmanın ek özelliklerinden bahsetmeleri biraz ayıp geliyor açıkçası bana. Yani şu anda bana en saçma cihaz ipod touch gibi geliyor. İstiyorum ki bu tartışmada açılsın... Artık fanatizm usandırdı...

http://www.donanimhaber.com/Applein_yeni_reklam_malzemesi_Windows_7-16116.htm

Alın okuyun yani malesef apple fanatizmi heryerde böyle... Emin ol s9'da wifi olsaydıda sen burda onlara cevap vermekle uğraşıyor olurdun... Tamamen yalan ve imaj üzerine kurulmuş bir tekelle, topictede belirttiğim gibi postmodernizmin hayatımızı sardığı bir dönemde bu politikalarla başetmek imkansız.

Bir örnek daha vereyim. İngilterede İphone reklamı içinde yalanla karışık abartı olduğu için yasaklandı. Apple fanlar "ya bu çok hızlı internet yalanmıymış" demediler :) Ne dediler biliyo musun :) "Dava açacağız" dediler. Sanırım bu herşeyi özetliyor.

Saygılar

• Yazınızın her satırına katılıyorum. Verdiğiniz linke baktım, sinirim bozuldu. Apple kullanan sportif giyinmiş, rahat, cool adam sözde.

Alakası yok elbette, aksine windows gibi rahatça müdahale edilebilen bir işletim sistemi bile yok. Herşeyi bağlamış bir sistem, aksine hiç özgürlükçü değil. Yalanın böylesine pes doğrusu.

Çok haklısınız, tümüyle göz boyama. Yalanın dik alası. Bir kere Cowon S9'da müzik dinleyen ipod kullanıcıları çarpılıyor, yüzlerine "kazık yedik ifadesi" hemen oturuyor.

Marka bağımlılığı budur işte. Ben size şunu söyleyeyim ipod'un sadece kasası çıksa, yani içinde hardware hiçbir şey olmayanı, mesela sadece el feneri olsa aynı fiyattan yine satar. Buna inanın.
  • Apple aipod touch a ses kalitesi (kalitesizligi) yüzünden soguk bakılması gayet normaldir...helede bizim gibi ses kalitesi en önemli etmen olan kullanıcılar icin...

ben olaya birde su acıdan bakarak diyorumki...Cowon s9 da wifi olsa daha güzel olmazmıydı...bana bu fikir güzel geliyor acıkcası...bir yandan nette sörf yaparken bir yandanda en sevdigin parca sana eslik ediyor...(ama öte yandanda sadece ses kalitesine ve müzige odaklanmak yerine nette yaptıgın sörfe müzigin eslik ettigi düsüncesiyse beni biraz sogutur gibi oluyor)...

Aslında bu konu hicbir yere varmaz varmayacakta... Cowon firması bunu bir eksiklik yada teknik yetersizlikten yana yapmıs olamaz...sebebi zaten wifi si olan modelleri mevcut...bana göre bu tamamen bir strateji ve maliyet politikasıdır...yeni üretilen bir model firmaya her zaman yüksek maliyete malolmustur...isin icine wifi yide soksa bu kez maliyet artacak ,ürünün fiyatı yükselecek,dolayısıylada hedef kitlede daralma olacaktır diye düsünüyorum...tahminimce ilerleyen zamanlarda Cowon firmasıda daha genel kitlelere hitap etmek adına,yeni üretecegi cihazlarda standartlarını tekrar gözden gecirecektir diye düsünüyorum..

sonuc olarak yeni nesil cep telefonları bu wifi özelligini destekledigine ve genel olarak bizde bu telefonlara sahip oldugumuza göre sorun yok...

Ayrıca sayın AA_1965 inde dedigi gibi S9a mp 3 calar dememek lazım...Flac calar yada kayıpsız calar gibisinden biseyler demek lazım...bu aleti basit bir kalıba sokmamak gerek...

Cowon s9 la müzigi iliklerimize kadar hissediyoruzya sanırım bu yeterde artar bile...

son söz: ipod cular emin olsunki,Cowon firmasının bütcesi Apple ın 4/1 i kadar olsaydı,Apple ın müzik departmanı batardı...o kadar ilan reklam vs nin parası nımı ödüyorsunuz yoksa gercek ses kalitesininmi... THİNK AGAİN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 17 Ekim 2009; 0:28:33 >

• Ben daha önce de söylediğim gibi wi-fi olmayan bir modeli özellikle seçtim. Çünkü 5" ekranlarda bile zoom yapa yapa bir satır okuyacağım diye çırpınmaktan başka bir şey olmuyor, o da arada wi-fi bağlantısı kopmazsa.

Wi-fi aslında aşağı yukarı radyo alıcısı fiyatında olacağı için maliyeti pek arttırmaz ama koymama nedenleri tamamen "concept". Cowon S9 bir müzik aleti ve bu yüzden aldığımızı da çok iyi biliyorlar.

Cowon S9 alan kişi ne için aldığını çok iyi biliyor. Bunun sebebi çok açık. Sayfalarca yazıyor nedeni: SES KALİTESİ.

En sinir olduğum cihazlar her şeyden bir parça içinde bulunduran, bana göre "mutant" aletler. Her şey yarım, her şey eksik. Kalsın, ben almıyorum. "Abi biliyor musun Marstaki vericiye bağlananı çıkmış...".

Cowon S9 müzik dinlemek için, şu bıktığımız diğer özellikler uzak dursun.

batman19, son satıra katılıyorum ama şunu söyleyeyim, Cowon zaten yapacağını yapmış, bütçe çok daha fazla olsaydı da durum değişmezdi. Ama bu sefer SES KALİTESİ için değil, marka için alınacağından ötürü aynı durum oluşur ve garip özellikler eklenirdi. Bir süre sonra SES KALİTESİ ikinci plana düşüp, malum kullanıcıları cezbedecek özellikler ön plana çıkardı. Ben istemezdim, aman kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 17 Ekim 2009; 0:54:13 >

• Uzunca bir süredir forumu doğru dürüst ziyaret etmemiştim.
    Yine vaktim yok, ancak dayanamadım. Son tartışmalar hakkında ben de bir şeyler yazma ihtiyacı hissettim.

Cowon S9 yalnız ama yalnız ses tutkunları için üretildi. AA_1965'in de ifade ettiği gibi, Cowon'un sahibi bir ses mühendisi ve aynı zamanda sıkı bir audiophile. Cowon S9'un piyasaya sürülmesinin sebebi, tanıtımlarında da belirttiği gibi, Ultimate MP3 çaları (her ne kadar Cowon "Ultimate MP3" dese de, bunun cihaza haksızlık olduğunu düşünüyorum, belirtildiği gibi "FLAC Player" veya "Ultimate Lossless Player" belki daha uygun olurdu) müzik tutkunlarına sunmak. Gerçekten audiophile forumlarında Cowon S9 ile birlikte birkaç MP3 çalar üst sıralarda yer alıyor, Ipod serisinin ise esamesi okunmuyor.

Cowon'ları yine üst sıralarda yer alan diğer MP3 çalarlardan ayırt eden özelliği ise, desteklediği kayıpsız ses formatları ve pil süresi. Bir de buna muhteşem, olağanüstü AMOLED ekranı ekleyin; Cowon S9 tartışmasız lider konuma geliyor.

Bütün bunlardan şu çıkarımı yapabiliriz: Cowon S9 ses kalitesine önem verenler için dizayn edilmiş. Bu nedenle bence başka hiçbir benzer cihazla karşılaştırılamayacak özelliklere sahip. Hitap ettiği hedef kitle tamamen farklı ve seçkin.

Ipod ise tamamen markasının sattığı, içi boş, AA_1965'in de dediği gibi barındırdığı özelliklerin hiçbirini iyi bir şekilde yapamayan, sadece moda olduğu için satan bir "süs". Apple'ın tek istediği para kazanmak. Bunu da çok iyi yapıyor. Güncellemelerden, ek uygulamalardan bile ücret talep ediyor! Daha ötesi var mı?

Çok yorgunum, biraz "Black Album" dinlemem lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemanigation-2 -- 17 Ekim 2009; 1:56:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: materhan

cowon s9 alan kardeşlerimi sevgiyle kucaklıyorum.Ve fanatiklik yapmadan bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum.Bende ses kalitesi ve flac formatı aradığım için almak istiyorum.Hiç internetten alışveriş yapmadım bursa da alışveriş merkezlerinde bulamazmıyım acaba bu aleti ? Ve 8 gb fiyat türk lirası olarak ne kadardır ?

Cowon S9'u nereden, nasıl ve ne kadara aldığım konusunda PM'ine mesaj attım... görüşmek üzere...
  • Saatlerdir Bu Topiği Okuyorum Yazmadan Edemeyecem...
    Cowon S9'um Geldi Ve Şuan Şirkette Masamın Üstünde Duruyor ISTANBUL-KADIKÖY
    Ama Ben Neredeyim LİBYA - TRİPOLİ..
    Cihaza Kavuşacağım Ve Bu Müzik Zevkini Tatmak İçin Sabırsızlanıyom..GG'deki hödüğe dememe rağmen geç kargoladı i.b.n.e.
    Ha Arkadaşlar Unutmadan Bendeki Kulaklık ULTİMATE EARS TRİPLE SÜPER Fİ5 PRO bu kulaklığa kulaklık papucu nerede bulunabilir üzerindekiler deforme olduda..
  • icemanigation-2 öyle bir yazmış ki üzerine ekleyecek kelime kalmamış.

srdrergl hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 17 Ekim 2009; 14:02:51 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.