Şimdi Ara

COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.267
Cevap
419
Favori
496.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cosori 4.7lt'de bütün tavuk denemesi yaptım. Efsane oldu. Gerçekten bu kadar başarılı olmasını beklemiyordum, göğüs kısmı dahi sulu ve yumuşaktı.
    Standart boyutta bir tavuk kullandım. Sepete rahat sığdı.
    Marinasyon için:
    - 2 yemek kaşığı yoğurt
    - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    - 1 yemek kaşığı soya sosu
    - Karabiber, kırmızı biber, zerdeçal, kajun baharatı, tuz

Hepsini karıştırıp tavuğun iç dış her yerine eşit dağıttım. 1 saat dinlenlemeye bıraktım. Ön ısıtma yaptım. Tavuğu sepete yerleştirmeden tabana çeyrek çay bardağı su döktüm. Önce sırt kısmı üste gelecek şekilde yerleştirdim. 160° de 30dk pişirdikten sonra çevirip 160° de 30dk daha pişirdim. En son tekrar kontrol edip 190° de yaklaşık 5-10dk daha pişirdim. Sonuç mükemmel oldu.

Bu arada kek denemeleri de çok başarılı oldu. Kekin dışı çıtır içi nemli ve yumuşak oluyor. Yuvarlak kek kalıbı tam sığıyor hazneye.

Edit 2: Pişirme derecesini ilk 1 saat süresince 160° de bırakarak çok daha iyi sonuç elde etmeye başladım. Bu sebeple mesajı güncelledim. Son denemenin fotosunu ekledim

COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodmoney09 -- 9 Mart 2023; 14:46:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar uzun zamandır Cosori XXL modelini kullanıyorum.

Ben aynı anda hem tavuk hemde patates kızartmak istiyorum ama internetten araştırdığımda aksesur setleri satılıyor

Yurtiçinde baktığımda en uygun set 799 tl ye buldum 8 parça.

Amazon yurtdışından bir set buldum vergiler dahil 566 tl gibi bir rakama geliyor.

Yurtiçinden daha uyguna alabiliceğimiz bir yer var mı acaba?

• cosori dual blaze amazondan almak istiyorum fakat hem kargo hem gümrük ücreti çok fazla çıkıyor. Eskiden böyle değildi sanki. Cihazdan daha fazla ücret ödemek saçmalık

• KalemKolik kullanıcısına yanıt
    150 € üzeri astronomik gümrük masrafları çikiyor artik malesef. Ham ücreti 150€ üzeri olan ürünü spariş geçmek çok buyuk olasilikla iade ile sonuçlanacaktir. Çokça tecrube edildi forumda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • biyikliadam kullanıcısına yanıt

Kargo ücretleri de salak saçma bir hal almış. Eskiden alan çoktu. Bitirmişler resmen

• 5.5L için uygun silikon mat var mı? Baktım tek olarak bulamadım komple aksesuar seti olarak satıyorlar.

• 4.7 modeli net daha kaliteli daha yüksek dereceye çıkıyor ve daha sessiz.

Gerçekten tam premium bir ürün.

• 4.7 olanını aldım ben de. Şansızlık işte ilk kullanımdan sonra ikaz sesi bozuldu. Bir tane daha sipariş verdim yarın diğerini yollayacağım. İkisinin de ısısını ölçtüm çok tutarlılar hiç fark yok. Sadece yeni gelende fanı takarken hafif eğimli takmışlar. Minik bir titreşim hissediliyor hafifce elinizi koyunca. Bip sesi bozulan ilk aldığım daha pürüzsüz çalışıyor.

Eski sayfalarda millet kokudan şikayet etmiş hep. İnanır mısınız ikisinde de zerre koku olmadı bizimkinde. Öyle balkonda çalıştırma etme falan hiç yapmadık. Sepeti yıkadık güzelce kuruladık alete taktık sonra ön çalıştırmayı yaptım 5 dk 200 derecede. baktım koku moku yok attım patatesi içine pişirdim yedik COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI 

Soldaki yarın iadeye gidiyor al satçı demeyin hemen COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI 

Fikir olması açısından, İKEA da satılan mantar altlıklardan 2 tane koyunca çok güzel destek oluyor.

Bugün yürüyüşe çıkmıştım, milyoncuları geziyordum. Airfryer için silikon kaplar gördüm. Siyah kare olan çok kaliteli duruyordu kırmızıya göre. Kırmızı yağlı kağıt giib inceydi kıvrılıyor. Siyah ise bayağı mukavemetli. Aldım bir tane.

Hemen bi fajita yaptım bu kapla, yanına da ufak yufkalar :D yufkalar tavada tabi COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI 

Üstüne de künefe denedim,

Geçen gün denediklerim de bunlar ;

200 derece 10dk

230 10dk + 200 4dk

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Teknoloji işi şans işi hocam. Elinizde tavuk cesnisi ve kajun baharati da bulundurun. Lezzet katar tavuğa patatese falan. Ben bütün tavuk, kanat, incik, patates falan yaptım ama foto çekmedim hiç. Bir dahakine çekip atayım.

Tavuk olarak 2 çeşidi var, salçalı - yoğurt sulu versiyonu ve balli meksika usulü.. Benim airfry tarif defteri Türkçe, bi ara atacağım. Cok lazım olucaktir.

Tavuklarda salmonella riski olduğu için içinin iyi pişmesi gerekiyor. Bilginiz olsun hocam.

Slikon kaplari normal fırın zamanında da önermiyorlardi, ben airfryda da onermiyorum. Bırakın kirlensin, hem daha sağlıklı olur, slikonda bpa falan olabilir, hazne kirlenince süngerin sarı tarafıyla yıkayıp kurularsiniz.

• mikailc78 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle, bir de çok evhamlı olduğum için mutlaka çekerim problemi üstüme  

Baharatlara bayılırım. Kendim yapıyorum kajun'a benzer baharatı. Granül olarak alıp makinede çekiyorum. Arkadaşlarıma falan götürürüm ufak baharat kavanozu hazırlayıp, yemeğe çağırdıklarında :D

Aaa iyi hatırlattınız, salçalı soslar da denenebilir bunda. Ben döküm tava seven biri olduğum için sulu soslu yapmak imkansız onda. Yanıyor duman duma gidiyordu. Airfryer da denenebilir iyi hatırlattınız hocam :D

Pişirmede termometre kullanıyorum. Yemek yapmakla aram iyidir hocam meraklıyım  

Vallahi her yerde satılan bir silokon kaptan almıştım böyle şeyler yapmak için. 37 yaşına gelmişim bu yaştan sonra bpa olsa ne olur olmasa ne olur bekarım zaten çoluk çocuk da yok yemek yapacağım   Şaka bir yana çok sık kullanmıyorum, sıvısı fazla bir şey olursa kullanırım. Ama silikonda bpa oluyor muydu emin değilim. Daha çok eriyen plastiklerde ya da kalitesiz teflon kaplamlarda oluyor diye biliyordum.

5.5 modelini alalı aylar oldu.
    Plastik kokusunu hala alıyorum ben.
    Evdekiler almıyor kokuyu ama. Benim burun hassas demek ki. Pişen ne varsa yanında o plastik koku devamlı geliyor burnuma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler aklımda yokken 3000 e amazondan 4.7 lik modeli alarak aranıza katıldım. Muhtemelen 50 kere soruldu. İlk kullanımda preheat ve steak modunda 5 er dk açmak yeterli mi? Sonra hemen patates ile denemeye başlayalım.

• carlitoss kullanıcısına yanıt
    bu işlemleri yaptıktan sonra, havadar bir yerde cihaz tamamen soğuyana kadar, tepsisi açık bekletin. koku varsa uçup gitsin.

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Tamamdır üstat sağol. Ben hiç yemek yapamıyorum. Bakalım bu üründen umutluyum. En azından tavuklara baharatı basar pişiririm.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • carlitoss kullanıcısına yanıt
    ilk bir kaç denemede en iyi sonucu alamazsanız bile vaz geçmeyin. ufak ufak işin kompetanı olursunuz.

sarımsak tozu yakışıyor bence her şeye. tabii ki damak tadıyla alakalı. kajunu yapıyorsanız tavuk çeşnisi alın muhakkak. lezzet katıyor resmen. ek olarak 2 yemek kaşığı normal su koyuyorum alt haznesine buhar yapsın diye. yoğurtlu yaparsanız üstü çok iyi yanıyor deri çıtır çıtır oluyor. ben bu kadar sulu bütün tavuk yemedim ömrü hayatımda.

döküm tavada mühürlendiği için sos olmaz pek. onda yapılacak tek şey eti mühürlemek ve tereyagla mantolamak. ben döküm tavada sadece bonfile pirzola falan yapıyorum.

termometre kullanıyorsanız bütün tavuğu daha iyi pişirirsiniz.

ek olarak, ev patatesi yapacağınız zaman, kestikten sonra 10 dakika soğuk suda bekletin, süzüp havlu ile iyice kurulayın. burası önemli hocam. üstündeki nişastanın gitmesi lazım. daha sonra kajun+baharat+çok az bir yağ ile karıştırıp patates modunda, her 5 dakikada 1 açıp sallama usulüyle gayet güzel patates yapabilirsiniz.

• bloodmoney09 kullanıcısına yanıt

hocam güzel görünüyor ellerinize sağlık, yanmasının nedeni yogurttan. yoğurdu azaltıp biraz yogurdun suyunu da kullanırsanız yanma daha az olacaktır. tavuk çeşnisi diye bir baharat var migroslarda falan var. onunla da deneyin. güzel oluyor.

• Hemen ilk denemeyi yaptım gerçekten dediğiniz kadar varmış. Çok pratik be lezzetli oldu. Bunun yağsız olması hele çok acayip(nanopax sprey ile 5-6 fıs zeytinyağ sıktım sadece)

• 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.