Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU] (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.106
Cevap
212
Favori
526.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yalnız benim dikkatimi ayarlanan sıcaklıklar çekti. Kullanıcılar 21 ile 24 derece arasında değişen ayar yapıyorlar. Bu çok büyük bir fark değil mi?

Ben 24 dereceye ayarladım, bana ılık geliyor eşim ise soğuk olduğunu söylüyor.

Yani diğer arkadaşlar gibi 21 dereceye ayarlasam evin içinde montla dolaşmam gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosa unitem kırmızı yandı kaldı wi-fi şifrem doğru eşleme yapamıyorum yapsam da bu sefer de yeşil yanıyor geri sönmüyor.hepsini demedim sıfırlama yaptım modeme reset attım baştan kurulumu yaptım olmadı gene ne yapacağımı bilemedim.neden olabilir

İnternet kopuk olduğu zaman cihaz çalışıyor, kombi ünitesi kopuk olduğu zaman kırmızı ışık yanıyor. Ana üniteyi kombi ünitesine yaklaştırıp eşleştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi css2005 -- 4 Kasım 2017; 3:48:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bağlantı kopukluğu bende yaşamıştım müşteri hizmetlerine mail attım geri dönüşü şu şekilde cevapladılar. Dediklerini yapınca sorun ortadan kalkmış oldu. Sizde de işe yarar umarım. Gönderdikleri mail:

Değerli Cosa Kullanıcısı,

Yaşadığınız sorun genellikle kablosuz modem ayarlarından kaynaklanmaktadır. Modeminizde aşağıda belirttiğimiz ayarlamaları sağlayarak sorununuzu çözebilirsiniz,

Kablosuz ayarlarda;

- Kanal değeri 11 olarak seçilmeli,

- Bant Genişliği 20 Mhz ya da 20/40 Mhz olarak seçilmeli ve

- Şifreleme Protokolü ya da Şifreleme Algoritmesı AES ya da TKIP/AES olarak seçilmelidir. İlginiz için teşekkür ederiz.

Her türlü soru ve öneriniz için bize destek@cosa.com.tr veya 0850 558 0850’den ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Cosa Müşteri Hizmetleri

• gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Haklısınız modemden diye tahmin ediyorum.gece 3 e kadar uğraştım Sabah Yola çıktım şehir dışına.donuste denerim artık.ana ünite çalışıyor kombiyi en düşüğe aldım çıktım evden herhangi sorun yaşamam değil mi

Siz eve döndüğnüzde ilk modem ayarlarını yapın bilmiyorsanız nasıl yapıldığını yardımcı olurum. Ondan sonra uygulamadan cosa ayarlarına girip cihazı sıfırlayın evi silin yani herşeyi sıfırladıktan sonra kurulum talimatlarına göre tekrardan kurulum yapın böylelikle cihazda bir arıza yoksa sistem düzgün çalışacaktır. İyi yolculuklar kolay gelsin.

Bu durum kombiye elektrik kesintisi olduktan sonra başıma geldi.tekrar iletişim kurmadi.kombi çalıştı ama 65c de ateşleme yaptı tâbi ev modu devreye girmedi.aslinda evde olmasaydım elektrik kesintisi yada internet kesintisi olsaydı tekrar devreye girdiğinde 60-65 de tüm hatta sonu çalışacaktı.tasarruf yapalım derken masraf açacaktik:) gittiğimde size sorarım
    Bu arada ürünü kampanyalı almamizda Bilgi verenlere teşekkür ederim kargo dahil 258 e kombi klima paketi almış oldum:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben surekli kombi unitesiyle baglanti kurulamadi hatasi alıyorum neden kaynaklanıyor. Birde herhangi bi ariza durumunda uyati alma imkanimiz yok mu? Ben merak edip kontrol ettiğimde unite ile baglanti sorunu uyarısini aliyorum. Sonra kendi duzeliyit ben bisey yapmadan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noname0056 -- 4 Kasım 2017; 19:54:7 >
    Bahsettiğiniz durum mantıklı ancak şöyle düşünün benim elektrik bağlantısı gitti ve geldiğinde mod algılama yapmadı sürekli 65de ateşleme yaptı evde olmasaydım yada birkaç gün dışarıda olsaydım tasarrutan ziyade problem olmaz mıydı bu durumlarda nasıl çözüm bulabiliriz fikriniz var mı acaba.

Henüz çok yeni kullaniciyim

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

Orijinalden alıntı: djangobjk

Bahsettiğiniz durum mantıklı ancak şöyle düşünün benim elektrik bağlantısı gitti ve geldiğinde mod algılama yapmadı sürekli 65de ateşleme yaptı evde olmasaydım yada birkaç gün dışarıda olsaydım tasarrutan ziyade problem olmaz mıydı bu durumlarda nasıl çözüm bulabiliriz fikriniz var mı acaba.

Henüz çok yeni kullaniciyim

Bu dediğiniz olmaz. Kombi ve cosa çalışırken elektrik gitti ve geldi diyelim. Elektrik kesilince kombi ünitesi rölesi devre dışı kalacak ta ki elektrik gelip cosa internete bağlanıp oda sıcaklığını ölçüp kombi aç komutu gelene kadar.

Bir başka senaryo da diyelim cosa kombiyi açtı ve o sırada bir nedenle sinyal kirliliği vs gibi kombi ünitesi- cosa istasyon arası bağlantı kesildi. Kombi ünitesi bir iki dk içinde kendisine sinyal gelmediği için devreden çıkar ve kombi durur.

Bu ve buna benzer senaryolar düşünülüp test edilip bu günlere gelindi. En büyük testler ilk senede bizler üzerinde yapıldı :)

Birde son günlerde Cosa alıp montajı yapan soluğu burada alıyor ;) genelde gördüğüm kombiler balkonda oluyor ve kombi ünitesinide kombinin dibine dolaba koyup içeride oda ile sinyal kesikliği yaşanıyor. Bu tip sorun yaşayan arkadaşlar kombi ünitesinden kombiden gelen kabloyu söküp uygun yeri tespit edin. İçeri almayı, yada biraz daha uzatıp kombi sacının sinyalleri kesebileceği düşünülmeli. Dubleks veya tripleks evlerde kullananlar var. Bu tarz kablosuz cihazlar sinyal kirliliğinden etkilenebilir. Her eve her konuma göre sakin sakin deneme yanılmayla sonuca ulaşacaksınız.

Bir diğer önemli konu odada istasyonun yeri. Oda kapısı yanı yada cam duvar kenarı gibi hava sirkülasyonu olan yerlere koymamalı. Zemin çok önemli, cam ahşap gibi soğuk sehpa büfe gibi zeminlerden soğuğu emeceği için ve ısıyı geç algılayacağı için sorun yaşanır. Termostat üreticileri yerden 1.5 mt yüksekliğe konmasını öneriyor.

• Gece elektrik kesintisi olduktan sonra tekrar devreye sokamadim.yanbtusa bastim ana ünite devreye girdi orada sorun yok istasyon algılama yapmadı kırmızı ışık yandı kaldı.o esnada baktım yakıyor sürekli 15 dk boyunca 65 de yanmaya devam etti.istasyondan dereceyi almadığı için o anki ayarlı Petek sıcaklığında çalıştırmış olabilir mi.durum öyle olunca herşeyi denedim eşleme yapamadım kırmızı da kaldı istasyon 40c aldım evden çıktım bende.yani şu anda eski sistemde çalışıyor sanırım doğru mu.
    Şunu mu anlamadiliyim ben yandaki tuşa basarak Ana uniteyi maviye getirdim istasyon kırmızı da kaldı 40a aldım çalışmaya başladı cosa derece algılama yapamaz manuel çalışır diyebilirmiyiz.

Yukarıdaki senaryo ve dikkat edilecek kriterleri göz önüne aldım uyguladıklarmda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djangobjk -- 4 Kasım 2017; 21:40:53 >
  • Hemen ekleyim Mobil den wi-fi gördüğünde mobil tarayıcı kurulum sitesine yönlendirme yaptı wi-fi mobilden kapatıp açtım düzeldi.qcaba istasyon ağ şifresini girmiş bile olsam bağlantı mı kuramıyor.

Şu senaryo var cosa durumu dediğinde çevrimiçi görünüyor du ama

• GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Daha Cosa almadan soluğu burada almıştık. :)

Gördüğüm kadarı ile Cosa istasyon ile kombi ünitesi arasındaki bağlantı çok güçlü değil ve dış olumsuz etkenlerden çok kolay etkileniyor. Bunun için öncelikle iki ünite arası mesafe uzak (arada çok duvar) olmayacak, sinyali etkileyecek yakında metal(kombi veya başka herhangi bir metal cihaz/eşya) olmayacak, özellikle kombi balkonda olsa bile kombi ünitesini bir şekilde oda içine almak iki ünitenin doğru haberleşenilmesi için çok önemli.

• Haklısınız. Ben de daha önce yazılan yorumlara istinaden kombi unitesini kombinin dışına yerleştirdim. Termostatı da kombiye en yakın odaya koydum. Aralarında 1.5 mt mesafe var yok. Arada sadece 1 duvar var. Modem de aynı odada.

Ona rağmen kısa süreli kopmalar yaşanabiliyor.

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

Hocam evinizin de maaşallahı var yani, grafiğe bakılırsa zaten kombinin çalışmasına gerek yok 😊. Anladığım kadarı ile evin yalıtımı güzel ve komşularınızın ısıtması sayesinde siz oda sıcaklık hedefini nispeten yüksek (24 derece civarı) belirlemiş olmanıza rağmen sizin kombi yakmanıza gerek kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 5 Kasım 2017; 16:14:06 >

Rapor veriyor olması da bu termostatı almamdaki etkenlerden biriydi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.