Şimdi Ara

Çorum'da Oturupta Uydunet Bekleyen Hemşehriler Okusun... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Logic hocamız için söyledim ben onu hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Netmaster yeni fiber modem mi çıkarmış.

Bu iş tamamen iss'lerin elinde. İsterlerse fiber kabloda çekebilirler hemde eve kadar. Ben sorumu gayet ciddi olarak sordum. Eski altyapılarda bu maliyet sebebiyle Türkiye şartlarında çok zor, fakat yeni altyapı kurulan şehirlerde-bölgelerde kurmasında herhangi bir engel yok. Sonuçta koaksiyel kabloda bedava değil. Hem fiber hemde koaksiyel için belli bir seviyenin üzerinde yatırım gerekiyor. Koaksiyel'in avantajı kurulumu daha basit.

Türk Telekom'un bakır kablo altyapısı rakipsiz olduğu halde ADSL, VDSL, g.fast gibi hizmetler verebilme kapasitesi varken dahi yinede yeni kurduğu şebekelerde eve kadar fiber götürmeyi tercih edebiliyor. Türksat kablo hizmeti veren bir firmada olsa sonuçta İSS lisansı var. Türksat'ın FTTH yapamaz gibi bir engeli olduğunada ihtimal vermiyorum. İlerde koaksiyel kablonun veri taşıma kapasitesi fiziksel sınırlarına ulaşabilir. Şuan bildiğim kadarıyla Docsis 3.1 kanal birleştirme metodlarıyla 10Gbps downstream sınırına ulaştılar. Bunu düşünerek eve kadar fiber altyapı oluştursaydı buna şaşırmazdım veya gülmezdim.

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Türkiye standartların da hızların ne durum da olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Aynı şekilde yurtdışı altyapısının da durumunu biliyoruz Uydunet'in.

Önce internet hızlarının fiyatlarının düşmesi,akk denilen saçmalığın kalkması sonrasın da ise yurtdışı altyapısı kurulması gerekmekte ki eve kadar fiber bir işe yarayabilsin. Yoksa eve kadar fiber gelse de benim için fazla değişiklik olacak yok gibi. 8 seneye yakın kullanıyorum, fiber(eve kadar) ihtiyacı duymadım. 100 mbit tam hız alıyorum çok şükür.

Tabii fiyatlandırma konusun da bir fikrim yok. Fiber daha ucuz ise tabii ki fiber kullansınlar. Sonuçta coax kablosunun da bir ömrü var. Fiber daha dayanıklı sonuçta ve uzun ömürlü.

Uydunet ayrıca Netmaster ile anlaşmalı bir yandan. Artık aralarında nasıl bir anlaşma var bilemiyorum, Tüm modemler Netmaster oysa diğer markalar ile anlaşsalar daha iyi bir performans alabilirdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 19 Mayıs 2016; 0:14:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uydu net bi yayğınlaşsa bir de onu denerdik
    http://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/internet/domashen-internet https://www.vodafone.ro/serviciifixe/client-nou Kıyaslayaca hiçbir ülke yok bu bir soyğunhttps://www.starnet.md/ro/services/internet
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.