Şimdi Ara

Corsair H150 RGB 360 mm CPU PUMP RGBSINI YAPAMIYORUZ ! YARDIM PLS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. 6 ay önce ben aldım şimdide bir arkadaşım almış benden habersiz sorsa alma derdim belki :) Ürün harıka performans efso ama abi çözemedik.

    Benim sistemimde AM5 - Gigabyte B650M GAMING X AX - Kasam Cooler Master TD500 v2 Mesh- Herşeyi doğru takıyoruz ama olmuyor. Bılgısayarcılara goturdum Radyatörün üzerindeki fanları rgb olarak kasadan kontrol edebılıyorum ama işlemci soğutucununki hiç yanmıyor bile. Anakartta başka giriş bulamadık yer yok. Başka yerlere takınca calışmıyor. Onu tak bunu cıkar vs vs her yol denenıyor ama orası calısmıyor. Salladım artık performans guzel ıslemcı buz gıbı dedım rgb olmasın ee şimdi arkadaşta aldı aynı sorun AM4 anakartta Asus marka onunkide b550 gerısını hatırlayamadım Kasası full cam olan kasalardan rgb controllerlı felan ee dedım baba hayırdır. Yabancı sıtelerde baktım baya bu sorunu yaşayan olmus ama cozum bulan mantıklı bısı sunan olmamış yada anlayamadık ınkılıccemız mı yetmedı noldu bılemedım. Bızım tayfadan mutlaka kullanan vardır bununla karşılaşmıştır dıyerek buraya yazmak ıstedım. Yardımlarınızı beklıyorum teşekkurler dostlar.


    Corsair H150 RGB 360 mm CPU PUMP RGBSINI YAPAMIYORUZ ! YARDIM PLS







  • OpenRGB yazılımını deneyin belki işinize yarar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • USB bağlantısı üzerinden yazılım ile kontrol edilmiyormu? Bunu anakart üzerinden değil kendi yazılımı aracılığı ile yapacaksınız .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unconc3rn3d -- 1 Haziran 2023; 11:9:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tyler_durden kullanıcısına yanıt

    Hocam hiç gelmiyor ışıkları yanı kontrol etmeyı bırak elektrık gıtmıyor kısaca bağlantıların hepsını denedık olmadı anlayamadım. Bu programıda deneyım ama zannetmıyorum. Bağlantıyla ılgılı bır sorun var cozemedıgımız.

  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    Hocam yabancı sıtelerıde kontrol ettım dedıgım gıbı yukledımde kendı programını ancak bu model degılde ELİTE olanını desteklıyormus. Çok saçma dedık onuda eledık. Halen bole duruyor kapkaranlık. ben sallamıstım aylar once oldugu ıcın artık arkadasımda sımdı aldı oda pımpırıklı bırı sabahtan berı darlıyor benı bakalım buralardan bırıyle cozerız belkım :)

  • ORNALDO kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi ise uyumsuzluk problemi olabilir. Bayağıdır uzağım bu konulara hatırladığım kadarıyla rgb çıkışlarının iki farklı versiyonu var biri her seferinde tek renk iletirken diğeri aynı anda birden çok renk iletebiliyor ikincisi her anakartta yok olandada minimum seviyede oluyor genellikle Pump-RGB hangisini destekliyorsa o çıkışa bağlamayı deneyin birde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    Hocam bıldıgımı unuttum ya okadar konuya yogunlastık denedık kı en son yıldım yanı. Anakart herşey en son model kı buda oyle nasıl uyumsuz olur nasıl calıstıramayız anlamadım. Acaba RGB controllarlar var ya corsair felan baya pahalı ama bır tane alsam cogaltıcıyla denesem sorun cozulurmu ama yıne bırlıkte calısma sorunu olcaktır sanırım. :(

  • Bu modelde USB bağlantısı yokmuş ben de bilmiyordum şaşırdım doğrusu genelde Corsair'in bütün ürünlerinde ICue için usb bağlantı kablosu olurdu.


    Benim de almayı düşündüğüm bir model olduğu için biraz inceledim ve 5V RGB konnektör kablosunda 4 adet RGB çoğaltıcı olduğunu gördüm. Bunlardan sanırım 1 tanesi 3pin, diğerleri 4pin eğer yanlış görmediysem. Pin sayılarına dikkat ederek bağlantı kurun. Örneğin pompadan gelen RGB ucu 4 pin ve onu 5V kablonun devamındaki uçlardan 4 pin olan ile (Yani pompa 1 numaralı kablo ile bağlanacak aşağıdaki resimdeki gibi) bağlayın. Corsair yine kendisine has değişik bir kurulum yapmış. Eğer yine olmazsa 5V bir led kontrolcü ile deneyebilirsiniz benim de aklıma bir şey gelmedi açıkçası.



    Corsair H150 RGB 360 mm CPU PUMP RGBSINI YAPAMIYORUZ ! YARDIM PLS




  • ORNALDO kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşta aydınlatma kapalı geldi diyorsan genel bir sorun olabilir araştırmak gerek corsair support mail atabilirsiniz konu hakkında.

    RGB çıkışları şu şekilde
    5v-3pin
    12v-4pin
    buradan yola çıkarak aio bağlantısı hangi çıkışa uyuyorsa anakart üzerinden ona eşleştirirsiniz .

    kontrolcüyü mecbur kilmamışlardir bence sadece pompa üzerindeki aydınlatma için hiç mantıklı değil. anakart yazılımıyla kontrol edersiniz tahminim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HaybridX kullanıcısına yanıt

    Sagolun hocam aksam gıdınce bırde bu yonden denıcem ama dedıgım gıbı sanırım bır kontrolcu alarak olabılır dıye dusunuyorum. Cok tesekkurler guzel bılgıler ıcın.

  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

    Bencede şart koşmamışlardır ama neden yapanmadık anlayamadım hocam akşam eve geçtıgımde tekrar kontrol edıp haber edecegım. Arkadaşta ugraşıyor kendı halınde bakalım onda bırşey cıktımı hıc bılmıyorum. Cok sagolun guzel cevaplar ıcın teşekkurler

  • ORNALDO kullanıcısına yanıt

    Sogutucu nun usb kablosunu taktiniz mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.