Şimdi Ara

Corsair H100i Sıvı soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
4.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Corsair.com 'dan sipariş etmiştim. 2 günde istanbul gümrüğüne geldi ve takıldı .119 Dolar + 30 dolar kargoydu.1 Gün gümrük işlemleri sürdü 4'cü günde elime ulaştı.

Corsair H100i 'ü monte etmek için kasanın biraz geniş olması gerekiyor benim kasam Midgard black ATX olduğundan biraz zorlandım birazda kablo karmaşası oldu kasayı değiştirmeyi bile
    düşünmeye başlıyorum . Su pompası; radyatör ve radyatöre bağlanan 2 adet stok fanla geliyor kutu. Su pompasına iki adet güç kablosu bağlanıyor bir adet klasik fan kablosu 3 pin anakarta ekstra olarak takılması gereken birde sata güç
    kablosu var oda pompadan yani corsair yazan üniteden bağlanıyor diğer taraftan radyatördeki 2 adet stok fan ek bir kabloyla gene sıvı soğutucu pompasına bağlanıyor son olarak birde pompadan anakarta USB kablosu bağlıyoruz ben önce bağlamadım
    ama fanların hızlarına erişim sağlayamayınca mecburen bağlamak sorunda kaldım .
    İşlemcim Core i7 3930k normalde 3.2 GHZ Max Turbo Frekansında. 3.8 GHz sıcaklıklar boşta 25-30 %100'de 40 . 4.8ghz 1.376v Overclock durumda boşta 36-40 %100 40-48 derece bazı bazı 50 yide görüyor .
    Pompada hiç bir ses yok şu anda bu fiyata dünyada alınabilecek en iyi sıvı soğutu benim kanımca yalnız radyatör ve stok fanlar fiyatı uygun olsun diye kalitesiz yapılmış stok fanlardan cırrrr diye kablo değmiş gibi ses geliyor bazen, bir süre geçiyor sonra gene geliyor
    ses. Radyatördeki stok fanların her ikisinin birden çok sessiz 2 adet fanla değiştirilip kullanılması durumunda hiç bir şekilde ses olacağını zannetmiyorum .
    Sonuç olarak
    Soğutması mükemmel, pompa ünitesi çok küçük ayrıca sessiz ve bir buzdolabı gibi soğutuyor (Overclock için rüya gibi).

• TRye geldiği an bir adet alacağım hayırlı olsun ^^
  • Corsairin genel bir dikkatsizliği yada üretim kalitesi bu, 300tl ye aldığım corsair psu nun fanındanda aynı cırrr sesi geldiği için iade ettim fanı böyle kalitesiz kullanan bir markanın diğer parçalardada ucuza kaçtığını düşünürüm. Pompadan eski modeldeki gibi birkaç ay sonra tırrrr diye ses gelmeye başlarsa hiç şaşırmam. 1-2 günde anlaşılmaz durumu biraz zaman geçmesi lazım.
  • Corsair ürünleri genellikle kaliteli kalburüstü ürünler, psu olsun, kasalar ve ramler olsun vs. Ancak fan konusunda size katılıyorum şimdiye kadar kullandığım en sesli en sorunlu fanlar corsaire ait
  • hayırlı olsun birader. güle güle kullan. bende gözümü h100i ye diktim nasipse. fakat gümrük konusunda sormak istediklerim var. gümrükten ürünü nasıl çıkarabildin ? 119 dolar üzerinden %8 vergi mi aldılar ?
  • Hayırlı olsun.Bende computeruniverse.net ten sipariş vermiştim.cuma günü geldi.gümrüğede takılmadı.250 tl ye almış oldum:)
    Dediğin gibi gerçekten soğutucusu süper.işlemcim 3770k 4.6 da prime95 te max 55-59 derece yi gördü.
    Ayrıca push/pull yapmaya karar verdim.2 adet corsair sp120 high performans modelini sipariş ettim.
  • Ardiye masrafı ve gümrükleme için 100 dolar daha verdim kargo hariç 219 dolara mal olmuş oldu . Zaten Türkiyeden eski model ve çok problemli olan H100 modelini alsam hemen hemen aynı parayı verecektim. Sonuçta yeni modeli olan H100i 'yi almış oldum . Çok memnunum performansından 2-3 kiloluk hava soğutuculardan ve anakartın çatlama kırılma riskinden de kurtulmuş oldum .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair H100 V2 Sıvı Soğutucu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 450kusure maal olmuş dahil sanki benmi yanlis hesap yaptim..100dolwr gümrük masrafi cok olmuş hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 10 Ocak 2013; 13:30:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cenk345

Hayırlı olsun.Bende computeruniverse.net ten sipariş vermiştim.cuma günü geldi.gümrüğede takılmadı.250 tl ye almış oldum:)
    Dediğin gibi gerçekten soğutucusu süper.işlemcim 3770k 4.6 da prime95 te max 55-59 derece yi gördü.
    Ayrıca push/pull yapmaya karar verdim.2 adet corsair sp120 high performans modelini sipariş ettim.

Kac voltaj ile peki.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

quote:

Hayırlı olsun.Bende computeruniverse.net ten sipariş vermiştim.cuma günü geldi.gümrüğede takılmadı.250 tl ye almış oldum:)

Kac voltaj ile peki.

1.320

• quote:

quote:

quote:

Kac voltaj ile peki.

1.320

voltaj cok değil mi hocam..

birde şuan bende xigmatek 120mm fan var 960rpmde dönüyor 1.175v ile 4400mhzde kullanıyorum i7 3770kyı fakat bunda bile ses oluyor..rahatsız etmiyor ama corsair h100i ile aynı rpmde dönüp fan sesi duyacaksam cok almamın bir mantıgı yok gibi.

şuanki durum bu..

1.216v 1189 rpmde çekirdek ısıları 70-75-75-71 4500mhz
    1.175v 1166 rpmde 67-70-70-68 4400mhz
    1.100v 1050 rpmde 59-62-63-58 4300mhz
    -----------------

ilk geldiğinde cpu 1.175 ile 4500mhzde calısıyordu sonra hata vermeye başladı anlamadım gitti..

bu testlerin hepsi 2ila 5 saat arası prime ile blend test sonucu aldım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kac voltaj ile peki.

1.320

voltaj cok değil mi hocam..

birde şuan bende xigmatek 120mm fan var 960rpmde dönüyor 1.175v ile 4400mhzde kullanıyorum i7 3770kyı fakat bunda bile ses oluyor..rahatsız etmiyor ama corsair h100i ile aynı rpmde dönüp fan sesi duyacaksam cok almamın bir mantıgı yok gibi.

şuanki durum bu..

1.216v 1189 rpmde çekirdek ısıları 70-75-75-71 4500mhz
    1.175v 1166 rpmde 67-70-70-68 4400mhz
    1.100v 1050 rpmde 59-62-63-58 4300mhz
    -----------------

ilk geldiğinde cpu 1.175 ile 4500mhzde calısıyordu sonra hata vermeye başladı anlamadım gitti..

bu testlerin hepsi 2ila 5 saat arası prime ile blend test sonucu aldım..

H100i 'nin sessiz modunda (quiet mode)2 adet stok fan 1060 rpm de çalışıyor fanların sesi şu anda SIFIR desibel :) yalnız ilk gelip montajı yaptığımda radyatördeki stok fanlardan biri cızzt diye ses yapıyordu bazen 2500 rpm de 2 dakika kadar çalıştırdım o ses yapan fanı tespit edip ses tamamen kayboldu
    Quiet mode (sessiz)1000-1080 rpm ses yok alıştığımız fan sesi olmayınca uyku bastırıyor
    Balanced mode (dengeli) 1600-1670 rpm çok hafif bir fan sesi rahatsız edici değil en azından böylece kasadan azda olsa bir ses geliyor içinde yaşam olduğunu anlıyorsunuz
    Performance mode (performans) 1800-1900 rpm standart hava soğutma fanı kadar sesi var
    Maximum mode ) (azami) 2350 çok sesli istenirse ayarlardan 2500 rpm e kadar çıkıyor

• Yurtdışı testlerde 80i ile 100i arasında son hız fan ayarında fark yok diye ve kasam da 500r olduğundan sığmaz diye 80i bugün sipariş ettim. Geldiğinde monte etmeden önce yapmam gereken bir test kontrol vs gerekiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: drserk

Yurtdışı testlerde 80i ile 100i arasında son hız fan ayarında fark yok diye ve kasam da 500r olduğundan sığmaz diye 80i bugün sipariş ettim. Geldiğinde monte etmeden önce yapmam gereken bir test kontrol vs gerekiyor mu?

500r ise kasa h100 hic sorunsuz kasaniza sigacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: law1979

quote:

Yurtdışı testlerde 80i ile 100i arasında son hız fan ayarında fark yok diye ve kasam da 500r olduğundan sığmaz diye 80i bugün sipariş ettim. Geldiğinde monte etmeden önce yapmam gereken bir test kontrol vs gerekiyor mu?

biraz modifikasyon gerekiyormuş push/pull da yapılması zor olabilir gibi. Dün siparişi verdim ama h100i de çok büyük.o kadar gerek olmayacak. Amacım büyük ağır soğutucu yerine h80i gibi sıvı soğutma ile daha hafif ve daha etkin soğutma.

• quote:

www.madshrimps.be/articles/article/1000363/Corsair-Hydro-Series-H80i-and-H100i-Liquid-CPU-Coolers-Review/5#axzz2HUUjyntx

bu sitenin incelemesine göre ısı olarak fark var baya.fakat ses olarak bir inceleme göremedim.

• quote:

www.madshrimps.be/articles/article/1000363/Corsair-Hydro-Series-H80i-and-H100i-Liquid-CPU-Coolers-Review/5#axzz2HUUjyntx
    bu sitenin incelemesine göre ısı olarak fark var baya.fakat ses olarak bir inceleme göremedim.

o sitede dikkatimi çeken quite ve balance fan hızları dışında değerlendirme yapılmamış. bir de delta-T değeri de önemli oluyor diye biliyorum.
    benim gördüğüm sitelerde de benzeri sonuçlar olduğundan öyle bir kanıya ulaşmıştım.
    http://www.kitguru.net/components/cooling/henry-butt/corsair-h80i-liquid-cpu-cooler-review-firmware-v1-0-4/6/
    http://www.bit-tech.net/hardware/cooling/2012/11/30/corsair-h80i-review/2

bu da tam tersini mi göstermiş şaşırdım>> http://www.anandtech.com/show/6530/closing-the-loop-contained-liquidcoolers-from-corsair-and-nzxt-compared/5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 13 Ocak 2013; 16:48:38 >

• quote:

quote:

o sitede dikkatimi çeken quite ve balance fan hızları dışında değerlendirme yapılmamış. bir de delta-T değeri de önemli oluyor diye biliyorum.
    benim gördüğüm sitelerde de benzeri sonuçlar olduğundan öyle bir kanıya ulaşmıştım.
    http://www.kitguru.net/components/cooling/henry-butt/corsair-h80i-liquid-cpu-cooler-review-firmware-v1-0-4/6/
    http://www.bit-tech.net/hardware/cooling/2012/11/30/corsair-h80i-review/2

bu da tam tersini mi göstermiş şaşırdım>> http://www.anandtech.com/show/6530/closing-the-loop-contained-liquidcoolers-from-corsair-and-nzxt-compared/5

gelince belli olur hocam insallah..bende denemek istiyorum bu sogutmayı ama işte çok mantıklı gelmiyor su sogutma bakalım..

• Serin serin kullan,çok güzelmiş.
    119 Dolar + 30 dolar Kargo Gümrük ücreti dahil mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: law1979

quote:

biraz modifikasyon gerekiyormuş push/pull da yapılması zor olabilir gibi. Dün siparişi verdim ama h100i de çok büyük.o kadar gerek olmayacak. Amacım büyük ağır soğutucu yerine h80i gibi sıvı soğutma ile daha hafif ve daha etkin soğutma.

Hayırlı olsun gümrüğe takıldığında ne kadar ödeme alıyorlar %18 mi ?

Ayrıca H100i 500R kasaya sığardı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.