Şimdi Ara

Corsair Force Gs 128Gb Raid 0 Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin DH ahalisi, son birkaç aydır ssd alma hayalleri kuruyordum ve sonunda inventus indiminden yararlanarak 2 tane force gs ssd disk aldım.

Diskleri elime ilk aldığımda bir an bana ufacık geldiler. Bir arkadaşımın yardımıyla raid yapıp windows kurulumunu tamamladım.

Tüm çipset sürücüsü ve bilimum ıvır zıvırı yükleyip teste soktum. Test sistemim MSI Big Bang X-Power. Sanırım LGA 1366 Platformunun en iyi anakartı diyebilirim. (yanılıyorsam düzeltin)

Öncelikle disklerden istediğim verimi alamadığımı belirtmeliyim. Bir sürü makale, test sonucu artı kimi üyelerin de afaki yorumlarını da dikkate alarak bugüne bugün ssd ile yoluma devam etmekteyim.

Önce Atto 64K test sonucum

İkinci Olarak 256MB test sonucum (En son eklediğim)

Daha sonra da Atto 2GB test sonucum.

Bu AS SSD programında MB cinsinden test sonuçları

AS SSD IOPS değerleri

Argus Monitoring

Kimi değerler şaka gibi kimi değerler sanki gerçek değil.

Burda ssd almayı düşünenlere söyleyeceğim tek şey eğer LGA 1366 yada daha öncesi sistem platformu kullanıyorsanız ssd disklere dünya para bayılmayın.
    Raid yaptığım halde tek disk yazma performansının ancak yarısını aldığımı söylersem yalan olmaz.

İlerde sistem toplarsam bunları ona takarım artık.

RAMDISK kurdum ve her iki başlığa 256MB sonucu ekledim, 256MB ölçü seçince ani bir düşüş gözlenmiyor ama RAMDISK'imde bu durum mevcut.
    Atto'ya mail attım sanırım bana dönüş yapınca diğer resimleri de göndereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 16 Şubat 2013; 0:25:23 >

• Hayırlı olsun ve ellerine sağlık.
    Tek ve raid arasındaki hissedilen performans farkından da bahsedebilir misin?
  • Eline sağlık incelemen güzel olmuş. Yalnız performans ciddi anlamda kötü. Bunun sebebi sadece anakart değildir diye düşünüyorum , kurulum kaynaklı bir sorun olmasın ? Diskin birini tek olarak kurup onun sonuçlarınıda buraya koyarsan daha sağlıklı yorum yapılabilir.
  • vertex 4 ve force gs arasinda buyuk fark varmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerler bayağı düşük kontrolcü marvel ama onda bile çok düşük gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

Hayırlı olsun ve ellerine sağlık.
    Tek ve raid arasındaki hissedilen performans farkından da bahsedebilir misin?

acil olarak direkt raid yapıp windows kurdum tek disk performansından hiç haberim yok. ileride bir tane 256 mb ssd alıp onu bu sisteme takarım diye düşünüyorum.

daha iyi bir bilgisayar toplayınca ona bu raid setup'ı bağlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

vertex 4 ve force gs arasinda buyuk fark varmi ?

benim arkadaşta vertex 4 128 gb var ama hiç karşılaştırmadık. anca internette force gs vs vertex 4 diye aratırsanız bazı testlere rastlayabilirsiniz.

her halikarda üç asağı beş yukarı benze değerler geleceği için yada günlük kullanımda pek fark yaratmayacağı için tüm olay fiyatta bitiyor.

şu da var insanlar'ın ocz'den dili fazla yanıyor. Newegg de bile ocz hakkında rma'sı kötü diyorlar. Corsair bu konuda çok daha ileride bilinir.

Bu sitede h100 soğutucusundan problem yaşayıp kısa sürede yurtdışından sağlam parçayı teslim alan kullanıcı var. Corsair sağlam firma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPTAL
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: enessezgin

Değerler bayağı düşük kontrolcü marvel ama onda bile çok düşük gibi.

donanım bölümünde yetkin bir arkadaş bana söylemişti ama kimisi de kulaktan dolma klişelerle o kadar performans alamayacağımı söylemişti. Ortada elle tutulur veri olmayınca
    pile of shit gibi ortada kaldım biraz. Şimdi insanlara örnek teşkil etsin diye sonuçları buraya koyuyorum. Herkes konuşuyor ama icraat yok.
  • Banada Marvel kaynaklı gibi geldi,tabi intelde demeden kesin bir şey yanlış olur.Board ne kadar iyi olursa olsun 1336 artık eski bir platform sayılır.Mesela Z77 den şöyle örnek veriyim malum raid yapınca 4k sonuçları artmazdı ve 4k bizim kullanım kullanımda en çok hissedecegimiz degerler.Ama Z77+Win 8+Güncel IRST driver i iler 4K sonuçları neredeyse dört katladı.
  • skorlar inanılmaz düşük çıkmış
  • Arkadaşlar şimdi elimde pm55 chipset li bir notebook var MONSTER® MS-16F11 modeli
    ben buna ssd takviyesi yapmak istiyorum ve aklımda vertex 4 veya force gt almak var hangisini almak daha mantıklı...
  • Skorlar çok düşük tek ssd performans bile ulaşmamış
  • Arkadaslar sistemim p35 platium combo sata 2, 6 gb ddr2 ram, q9550 işlemci.650 watt power sup.

Intelin fiyat performans canavarı olan 330 serisi 120 gb ssdleri ile yaptım. Sata için cok guzel sonuclar aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omenra -- 16 Şubat 2013; 20:23:29 >

• İlan tarihi eski ama yine de herkese yanlış örnek olmasın dedim.
    64k testi öyle yapılmaz. AttoDisk'i çalıştırınca sadece START'a basacaksın o kendisi tüm 4k,32k,64k... sıra ile kendisi yapıyor. Doğrusu böyle çıkar.

• orhuncoskun kullanıcısına yanıt

atto'yu techpower'dan indirip direkt çalıştırdım, zaten kuruluma gerek yok bildiğin portable gibi çalışıyor.

çıkan sonuç bu. Yani kendi kendine bir tarama tekrar tekrar test edip sonuç verme felan yok.

aylar sonra aynı testip yaptım sonuç aşağıdaki gibi, biraz daha stabil ama böyle işin içine edeyim, resmen almam gereken performansın üçte birini alıyorum.

yaramı deştiniz diyebilirim en sonunda anakart işlemci ikilisini 400-500 tl'ye satıp yeni maceralara yelken açacağım.

bu şimdi yaptığım 2gb testi.

sonuç daha normal duruyor. (ilk koyduğum resme göre tabi.)

64k her zamanki gibi mala bağlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 22 Aralık 2013; 0:16:38 >

• SandyBridge board ile sadece intel sata3 ile benim sonucu alabilirsin sen GigaSata3 veya Asmedia Sata3 yada Marwell sata3'e takmışsın.

Board'un tam modeli nedir? Yardımcı olayim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.