Corsair Force 3 serisi 240gb ssd aldim. Sata3 portundan aleti bagladim. biostan AHCI moda aldim ve windowsu kurdum. ssd yi de son firmware olan 1.3 update etmistim windowsu kurmadan once. Windowsu kurduktan sonra ne windowsun acilisinda ne windowsun kapanisinda nede oyunlarda loading isleminde herhangi bir hiz farki almadim hersey eskisi gibi. hard diskten dosya aktarirken 95mb gibi bi hizla aktariyo sadece burda biraz hizlandi ama bunlarin disinda hic bir sey degismedi. forumda okudugumda windowsun aclisinin cok hizli oldugu oyunlardaki loading olayinin ortadan kalktigi gibi yorumlar var diger kullanicilarda.
bunlarin nedeni nedir acaba bende niye boyle oluyo. konu ile ilgili bilgili arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum
benim sorunum bence daha cok donanimsal yukarida verdigin link genel olarak ssd nin omrunu uzatmak icin yapilmis birsey hiz problemi ile ilgili bir seye faydasi olmaz
AHCI Driver kurdunuz mu?
windows uzerinden windonsun kendisinin driveri var. bu konuyu biraz acarsaniz daha cok sevnirim belki orda bir hata yapmis olablirim