Şimdi Ara

Corsair 400R Mod başlıyacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar kasayı yeni aldım montajını yaptım ve modifikasyon yapmak istiyorum neler yapabiliriz. şerit led var elimde 1 metre kadar nasıl bağlayayım kablo eklerinin falan gözükmemesi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishCoder -- 12 Ağustos 2014; 21:06:45 >

• Ledi kasana U şeklinde döşe uçlarınada molex uç yaptınmı tamamdır molex ucunu gizlersin gözükmez güzel olur onun haricinde mod için kısaca şunları yapabilirsin :

Kablo Toplama
    Sleeve
    Yan kapağa plexi
    Fan grilleri
    kasanın temasına göre hdd tutucularının ve pci slotlarının boyanması

gibi şeyleri yapabilirsin ama ilk önce aklında bir taslak çıkart böyle yapacağım diye tam emin olmadan başlama sakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckoloji41

Ledi kasana U şeklinde döşe uçlarınada molex uç yaptınmı tamamdır molex ucunu gizlersin gözükmez güzel olur onun haricinde mod için kısaca şunları yapabilirsin :

Kablo Toplama
    Sleeve
    Yan kapağa plexi
    Fan grilleri

gibi şeyleri yapabilirsin ama ilk önce aklında bir taslak çıkart böyle yapacağım diye tam emin olmadan başlama sakın

hocam kablo toplama yeteri kadar olmamış mı çünkü pci 8 pin yetmedi onun için ek kablo alacağım. poewr ın genel olarak kabloları kısa kaldı. diğer dediklerinze göz atacagım bi plan olusturacacgım teşekkürler :D

• TurkishCoder kullanıcısına yanıt
    aynı kasadan bende var..

mod yapıcam ama yapmıyorum mahfederim diye biri yapsın güzel olursa benzerini yaparım diye bekliyodum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

quote:

Orijinalden alıntı: pckoloji41

Ledi kasana U şeklinde döşe uçlarınada molex uç yaptınmı tamamdır molex ucunu gizlersin gözükmez güzel olur onun haricinde mod için kısaca şunları yapabilirsin :

Kablo Toplama
    Sleeve
    Yan kapağa plexi
    Fan grilleri

hocam kablo toplama yeteri kadar olmamış mı çünkü pci 8 pin yetmedi onun için ek kablo alacağım. poewr ın genel olarak kabloları kısa kaldı. diğer dediklerinze göz atacagım bi plan olusturacacgım teşekkürler :D

Hocam kablo toplama tamam ama onları düz göstermek için aparatlar var tanesi 1 tl olması lazım onlardan alıp yaparsan daha hoş gözükecektir birde istersen klasik siyah sleeve i kesip kendin sleeve yapabilirsin veya hazırda alabilirsin sleeve yapılınca güzel durucaktır ama sen bilirisin :) ama ilk önce kasanın renk teması ne olacak onu belirlemelisin yani genel renk mesela fanların kırmızısya kırmızı temalı yap veya sen kafanda belilre ona göre kasanın rengini temasını ayarlarsın

• renk olarak diyorsunuz anlıyorum. hocam kablolar kısa kaldı hazır sleeve ler pahalı biraz kendim yapabilirmiyim bilmiyorum ayrıca power ı yeni aldım garanti dışı kalır sanırım :D değil mi
    @TurkishCoder

kablolama biraz zayıf gibi geldi bana. özellikle ATX soketini arkadan geçir kasanın arkasında yeteri kadar pay vardır. eğer sleeve yapmak çok istemiyorsanız en kötü ihtimal mevcut kabloları bez bantla bantlayabilirsiniz biraz daha derli toplu olacaktır. pci express kablosunu da bir üstten geçirebilme ihtimaliniz varsa iyi olur. kasa benim kasadan geniş ve ferah görünüyor custom sıvı soğutma için ideal gibi referans olarak almak isterseniz benim sistem de şöyle: 300r kasa imzamdaki sistem... yardımcı olabilirsem sevinirim.

Corsair 400R Mod başlıyacak. Corsair 400R Mod başlıyacak. Corsair 400R Mod başlıyacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan739 -- 13 Ağustos 2014; 1:51:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet garanti dışı kalabilir. Hazır sleeve kablolarını yurtdışından getirebilirsiniz Aliexpress.com dan geliyor türkiyeye rahatlıkla hemde türkiyeden çok daha ucuza bir siparişimiz olmuştu aliexpressten 7 günde geldi bize 7-20 gün arası değişebiliyor kargo süresi ama büyük ihtimalle 7-10 gün arasında gelicektir :)
  • Şu anda bende kasama mod yapıyorum 1-2 parçam kaldı onlarıda alınca başlicam moda inşallah forumdada konum vardı onu günceller ss leri falan atarım neyse konumuza geliyim bende Aliexpressten sleeve kabloları alıcam hazır türkiyeden çok daha ucuza geliyor sizin alacağınız satıcının feedback ine bakmanızı öneririm feedback ne kadar yüksekse okadar güvenilirdir
  • quote:

Orijinalden alynty: TurkishCoder

arkada?lar kasayy yeni aldym montajyny yaptym ve modifikasyon yapmak istiyorum neler yapabiliriz. ?erit led var elimde 1 metre kadar nasyl ba?layayym kablo eklerinin falan gözükmemesi için.

Bence kasan yapcaklaryn:
    1- 1 veya 2 tane neon getitir sana kalmy? bi?ey
    2-kasa yan kapagyna flex
    3-fan kontrolcü
    4-helleflush veya carbon cabi uygulama yapylabilir nereye yapacagyn sana kalmy?
    5-steve kablo uv boyalu olusa daha iyi olur
    6-lcd ekran olabilir

Bu ?ekilde bunlar yeterli olur modifikasyon için bütçen varsa al derim

• @erhan739 hocam: sizde 2 ekran kartı görüyorum kasayı dolduruyor bayağı. ayrıca benim power kablolarım kısa baya hemde. atx kablom arkadan yetişmediği için önden götürdüm mecburen. uzatma kablo alacağım. aslında uzatma kablolarını kendim yapabilsem renkli sleeve kullanabilirim. böyle bir imkan varmı bilmiyorum. kablolarım dediğim gibi bayağı kısa kaldı. hiç hoş olmadı farkıdnayım :D birde anakartım ufak kaldı kasaya kaldı ki 750d almak istiyordum onu alsam baya baya ufak kalacaktı. renklendirme yapmayı düşünüyüroum ışık fan boyama gibi.

@pckoloji41 hocam: aliexpress den link verebilirseniz buradan ya da özelden çok sevinirim baktım bulamadım set halinde satılan parça parçada almak istemedim.

@llTheWorlKingll hocam: flex nedir bilmiyorum. fan kontrolcü akasanın 6 fanı kontrol eden modelini düşünüyorum bende. 4. şık hakkında hiç bilgim yok. maalesef ama fikirler güzel teşekkürler.

2. ekran kartını deneme amaçlı kullandım doldurdu ama ısı sorunu olmadı. sleeve olayı eğer ekonomik olacaksa biraz bilgi gerekiyor lehimleme izole etme gibi. valla bilmiyorum o psu nun kabloları nasıl kısa geldi bende bi tomar kablo arttı yan kapak kapanmadı fazlalıktan birazını da dürüp psu nun önünde bıraktım. Uzun lafın kısası led düşünürseniz metresini 10 liradan (RGB) temin ettim 1 metreden biraz fazlası yetti. Birde 20 liraya kontrol devresi aldım otomatik renk değişimi istediğim rengi elde edebiliyorum kısabiliyor ve kapatabiliyorum düşünürseniz iyi olur. fam boyamayla uğraşmayıp renkli fan da düşünebilirsiniz veya ledli. valla o anakart için yorum yapmicam ama kapımdan sokmam o ayrı :)

@TurkishCoder
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.