Şimdi Ara

corsada debriyajı bırakınca araba gidiyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya normalde araba viteste iken debriyajı bırakınca araba stop etmezmi.Tamamen bırakınca.Hatta boşa atıp ayağımızı debriyajdan çekeriz.
  • ömer merak etme sorun yok frene basmassan çoğu turbodizel araba rahatça kalkar yerinden. frene basarsan fren gücü yüksek gelecei için stop eder.
  • hoca walla dalga geçion sen bizle ya. abi nie stop etsin sen giderken arabayla devamlı ayağın debriyajdamı duruyor ..
  • Hıı.Ben böle bi şey bilmiyodum.Çok sağol ya.Bu benim 3. arabam.Biri otomatik ve hala var.İlki düzdü.Benzinliydi.Debriyajı bırakınca frene basarken stop ederdi.Ama frene basmazken hiç hatırlamıyorum.Olabilir ama şaşırdım.
  • Ya abi araba duruyo tamam mı.Ben debriyaj ve frene basarken ikisinide bırakıyorum araba harekete geçiyor.Ben anlatamamışım galiba.
    quote:

Orjinalden alıntı: DobloJTD

hoca walla dalga geçion sen bizle ya. abi nie stop etsin sen giderken arabayla devamlı ayağın debriyajdamı duruyor ..
  • sen kafanı otomatiğe çok takmışsında sanırım ondan böyle oldu nese yardımcı olabildiysek önemli değil kendine ii bak..
  • Tamam artık sağolun.Normal demek böle bi şeyi daha önce hiç denememiştim.Demek olabiliyomuş.
  • normal şartlar altında hiç gaza basmadan araç kaldırmak çok büyük ustalık gerektirir..fakat eğer araç boşta çalışırken normal rölanti devrinin üzerinde devir çeviriyorsa hiç gaza basmadan uygun debriyaj ayarı ile yürütülebilir..yani burada önemli olan motor ısındıktan sonra aracın rölanti devrinin ne olduğudur..eğer 800-900 d/dk nın üzerindeyse otomatik jikle mekanizması takılı kalmıştır ve hiç gaz vermeden kalkılabilir...jikle takılı kalıyorsa bu bir arızadır..aracı yürütebilirsiniz ama fazla tüketime neden olur..
  • Verdiğin bilgi için sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerdonmez -- 4 Nisan 2008; 23:25:33 >
  • yani ben acemiyim diyodum ama neler varmış dicem karbüratörlü araçlarda bu dediğin iş olmaz ama enjeksiyonlu araçlarda oluyo diye biliyorum şahsen , araç stop etmesin diye ayarlıyo aracın beyni galiba bu işi
  • Dizellerde gaza basmadan kaldırabilirsun. Arkadaşım Doblo'yu 3. vitese kadar çıkartmış söylediğine göre. 5 bile çıkartırım diyor.
  • Debriyajla yürüme zengin karışım gerektiren bir durumdur(jikle) gaza dokunmadan aracı kaldırabilirsiniz fakat belli bir süre bu şekilde yola devam etmek hem baskı balatasına zarar verir çünkü aşırı zorlanma meydana gelir,bunun yanındada araç rölanti devirle haraket edeceği için zengin karışım ister ve yüksek sarfiyata sebep olur.Ayrıca bu olay yüksek tork nedeniyle sadece Dizel(özellikle TurboDizel) araçlarda gerçekleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganea -- 5 Nisan 2008; 14:07:57 >
  • ben eski corsamı 5. viteste kaldırmıştım gaza dokunmadan. gaz vererek 4.viteste itüyü bilen varsa nükleer kapıdan para ödeyip kalkabilmiştim. tabi gereksiz iddaalar sonucu bunları yaptım normalde yapmam kıyamam yeni arabama
    quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Dizellerde gaza basmadan kaldırabilirsun. Arkadaşım Doblo'yu 3. vitese kadar çıkartmış söylediğine göre. 5 bile çıkartırım diyor.
  • Bugün baktım.Yokuşta çıkabiliyor.Ben belki böyle bi şeyden kuşkulanmazdım ama 1 ay önce girdiğim bir kuaförde adam servisten geliyorum.Debriyajı çekince araba gidiyor.Çok tüketiyor dedi.O yüzden serviste bunu ayarlattım dedi.Bende bu yüzden kuşkulandım aslında.
  • Ayrıca bu olay her arabada olmuyomuş.Mesela benzinli arabada olmuyomuş.Bende daha önce hiç düz vites bir dizel araba kullanmadım.Kullandığım benzinli araba ise 1996 model bmw 318 di.Ben o arabada böyle bişey hiç yaşamadım.Zaten her arabada böyle bişey olsa sürücü kursları boşboşuna kavrama diye bişey öğretiyor.Çek debriyajdan yavaş bas gaza tamam.Ne uğraşıyosun kavramayla falan.
    quote:

Orjinalden alıntı: Zayber

yani ben acemiyim diyodum ama neler varmış dicem karbüratörlü araçlarda bu dediğin iş olmaz ama enjeksiyonlu araçlarda oluyo diye biliyorum şahsen , araç stop etmesin diye ayarlıyo aracın beyni galiba bu işi

• quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

ömer merak etme sorun yok frene basmassan çoğu turbodizel araba rahatça kalkar yerinden. frene basarsan fren gücü yüksek gelecei için stop eder.

evet dizel araçlarda tork yüksek olduğundan debrajla araç kalkabilir bence bi sorun yok
  • bizim corsa da da ( 2008 1.2 ) aynı durum var. parkederken iyi oluyo :) umarım bi zararı yoktur
  • @DobloJTD

Kusura bakma ama konunun başından sonuna kadar tekrar bir oku (kendi mesajların da dahil)
    Ne kadar saçmaladığının farkına var yoksa geleceğin hiç iyi değil
  • bu gayet normal .yeni nesil araclarda otomatıklerdekı gıbı kalkısları kolaylastırmak amacıyla var.tamamen cekıncede stop etmez arac cunku bı kere hareket etmeye başlamıştır .ben bı gun boş bı alanda denedım sırf debrıyajla 300 metre gıttım.ancak cok anı cekersen araba stop eder halıyle. guzel bı sıstem yokuş yukarı bıle yarım debrıyajla gıdıo araba:)
  • Evet öyleymiş.Benimde hoşuma gitti.Ama zararı varmış galiba.Hem yakıt tüketiminide olumsuz etkiliyor diyorlar.O yüzden debriyajla kalkmamaya özen gösteriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerdonmez -- 17 Nisan 2008; 12:22:23 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.