Şimdi Ara

'Corsa' Genel (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42.189
Cevap
81
Favori
2.541.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saol yavaş yavaş araba donanımlanıyor. birde serdarın body kite merak saldım şu anda. geçen gün tamponun altını sürtmüşüm kararsızım body kit konusunda. spoiler hariç almayı düşünüyorum. orijanl opcline için 1200 ytl dediler spoiler istemem dedim onu sormamız lazım dediler ama fiyat çok pahalı geldi. sonuçta 250 liralık kar paleti içinde 520 ytl fiyat koymuş servis!
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK
    evet bende cruise controllendim:)
    ama odak ın servis politikası yine sinirlendirdi beni. satışta yaptıkları en ucuz fiyat teklifi serviste bir türlü yanlarına uğramıyor. 250 ytl istediler cruise control için. sonra 125 liraya indiler!
    cam filminde kabarma var biraz hırlayınca onuda önce tamir ederiz demişlerdi değiştirmeye ikna oldular. yine bana servisli günler göründü:(

Güle güle kullan

250 dedikleri zaman "Arkas 115 YTL'ye yapıyor, 70 liralık sinyal kolunu takmak için 180 YTL işçilik mi istiyorsunuz" deseydin de biraz utansalardı...

Edit : Bence sen en kısa zamanda yakanı kurtar bu adamlardan...

Edit 2 : Böyle olaylar başkasının başına gelse de benim çok canımı sıkar, o yüzden parça parça aklıma geliyor.
    tifosi, sana niye yaptırdın demiyorum, herkesin kendi bileceği iş tabi ama; birisi bana bir iş için 250 deyip sonra 125'e inse ben o adamın niyetinden şüphe ederim ve o işi yaptırmam. Pazarlık yapmayı sevmeyen bi adam olsa utanmadan kazık atmış olacaklar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 26 Aralık 2007; 21:41:32 >

• 7500km kontrolünden sonra(ısrarla çaırıyorlar bakalım noolcak) ve cam filmindeki sorunu giderdikten sonra daha uramam. hem evime uzak hem pahalı hemde yavaş çalışıyorlar. 2 saatten fazla sürdü cc montajı. üstelik arabayı yıkamayın diye tembih etmeme rağmen yine yıkamışlar.
    edit: işin ilginci satış danışmanım 200 lira diye biliorum diyor astralar için ben ısrar edince yukardan arayıp servisi fiyat alıyor 70 ytl parça fiyatı +işçilik diolar aşağıya indimmi servis danışmanları parça fiyatını yükseltiyorlar. hani yukardan aramasak neyse de saçmaladılar.
    quote:

Orjinalden alıntı: Serdar99

quote:

evet bende cruise controllendim:)
    ama odak ın servis politikası yine sinirlendirdi beni. satışta yaptıkları en ucuz fiyat teklifi serviste bir türlü yanlarına uğramıyor. 250 ytl istediler cruise control için. sonra 125 liraya indiler!
    cam filminde kabarma var biraz hırlayınca onuda önce tamir ederiz demişlerdi değiştirmeye ikna oldular. yine bana servisli günler göründü:(

Güle güle kullan

250 dedikleri zaman "Arkas 115 YTL'ye yapıyor, 70 liralık sinyal kolunu takmak için 180 YTL işçilik mi istiyorsunuz" deseydin de biraz utansalardı...

Edit : Bence sen en kısa zamanda yakanı kurtar bu adamlardan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiFoSi_BJK -- 26 Aralık 2007; 21:43:55 >

• bugun 2005 36000 de corsa enjoy+spor paket+sunroof aracın pazarlıgını yaptık.18400 e bıraktı.kaporasını verdık.(1.2 twinport)
    fıyatı nasıl?
    artı bı arkadasım cekmez o araba cok yakar fılan dedı.rampalarda 90 a duser fılan.bıraz gıcırım kactı.yanlısmı yaptık acaba?
  • biraz fazla gibi kmsi az ama biraz daha km yapmış dizelini bulabilirsin o fiyatlarda. ama sunroof iyi bir artı. 1.2 de çok kolay bayılmaz 80hp motoru var ama baymamak için devirli kullanman lazımki oda tüketimi artırır.
  • arac tertemız.boya fılan yok.ıstetme cıkarılmamıs daha.hocam ben rampada kaca duserım ya.bu onemlı benım ıcın :)
  • 4.viteste devir çevirirsen 120nin altına inmezsin tahminen. 70 hplik dizel bile bayılmıyor rampada klima açık doğru vites seçildiğinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahonix
    bugun 2005 36000 de corsa enjoy+spor paket+sunroof aracın pazarlıgını yaptık.18400 e bıraktı.kaporasını verdık.(1.2 twinport)
    fıyatı nasıl?
    artı bı arkadasım cekmez o araba cok yakar fılan dedı.rampalarda 90 a duser fılan.bıraz gıcırım kactı.yanlısmı yaptık acaba?

Arkadaşınız alınmasın ama, herkes bu konularda o kadar uzmanmışçasına konuşuyor ki, benim o ortamlardan kaçasım geliyor.
    Aslında o kavramlar o kadar göreceli ki, kimse çıkıp tek doğru budur diyemez, "Çekmez o araba" ve "çok yakar" gibi iddialı ifadeler kullanamaz.

Öncelikle "çekmez" ne demek; ne kadar yükle, kaç derecelik rampayı tırmanırken, kaçıncı viteste iken, kaç kilometre ile gittiğinde "çeker" diyebiliriz ?

Aracın vites kolu sürücünün elinin altında; bulunduğu viteste aracın çekmediğini farkettiği an vites küçültmesini ne ya da kim engelliyor ?
    1.4 litrelik motorun da o anki çekiş gücünün yetersiz kaldığı durumlar oluyor, doğru vites seçilmezse 1.6 motorun da olur, 1.8'in de olur.
    Önemli olan yanlış beklentilere girmemektir; 1.2 motor temel ihtiyaçları gayet güzel karşılayacak çekiş gücüne sahiptir.
    Ama eğer bir yüksek performans beklentisi varsa o zaman zaten yanlış yere bakılmakta demektir.

Bir de "çok yakar" konusu var ki o da apayrı bir mevzu.
    Ne kadar yakarsa yeterince azdır, 4 litre mi, 5 mi ? 5 değil de 6 yakıyorsa çok mudur ?
    Amaç sadece az yakmaksa, zaten 1.2 motor bunun için vardır ve amacına uygun şekilde sakin sakin motora aşırı yüklenmeden kullanıldığı takdirde gayet de ekonomiktir.

Bence siz gönlünüzü ferah tutun, normal bir fiyata güzel bir araç almak üzeresiniz; şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
    Herkesin ne dediğine çok da kulak asmayın derim, özellikle de direksiyona geçen herkesin birden bire otomotiv mühendisi oluverdiği bu memlekette

• haklısın hocam.da ıste ınsanın aklına dusuo.ya tabı 1.2 motordan cok sey bekleyemezsın.ama o arkadas ole bı lanse ettıkı sankı benım eskı bı kartal vardı 92 model .sen arkasına bıraz yuk koy onla aynı olur fılan dıınce bıraz moralım bozuldu.yakıt konusunda da tahmınım 200-220 cıvarında sehır ıcı 150-160 da uzun yol tahmın edıorum
  • O arkadaş muhtemelen fiat yada tofaş sevdalısıdır....
  • quote:

saol yavaş yavaş araba donanımlanıyor. birde serdarın body kite merak saldım şu anda. geçen gün tamponun altını sürtmüşüm kararsızım body kit konusunda. spoiler hariç almayı düşünüyorum. orijanl opcline için 1200 ytl dediler spoiler istemem dedim onu sormamız lazım dediler ama fiyat çok pahalı geldi. sonuçta 250 liralık kar paleti içinde 520 ytl fiyat koymuş servis!

Orjinali için 1200 ytl süper fiyat yada bir yanlışlık var. İstersen Opelin sitesine girip bak 5 parçayı ayrı ayrı topladığın zaman 2000 ytl yi geçiyordu ama ben tam hatırlamıyorum şu anda. Bende bi ara çok meraklanmıştım ama şimdilerde askıya aldım. O zaman araştırırken öğrendiklerimi sana aktarıyım istersen.

Orjinalleri epeyce pahallı olduğu için yan sanayii mala yönellmiştim (görünüş olarak hiç bir farkı yok kalite olarakta farklı olduğunu sanmıyorum) Opel mar'dan en son 900 ytl fiyat aldım sonra komşumun aksesuar dükkanında muhabbet ederken laf body kitten açıldı. İstanbulda yan sanayii body kit yapan tek bir yer varmış ve opel servisi bile yan sanayiileri ordan alıyormuş. Orası 350 ytl ye boyasızını 400 ytl ye de boyayıp satıyorlarmış. Yani benim servisten aldığım 900 ytl lik fiyatın 500ü işçilik ve kar. Sende böyle bir tuzağa düşmezsin inş.

• zaten şu anda almayı düşünmüyorum ama orijinal ithal olduğunu idda ettiler gümrük belgelerini görürsem spoileri de çıkarırlarsa 1000ytl verilebilir belki. ama kararsızım karda kışta tampon altı spoilerin engel olma ihtimali var. birde kaldırım meselesi var. bu tampon bile alçak geliyor gözükmeyen alt yüzeyde bir sürtük oldu bile. hiç yapmadığım halde kafadan gireyim dedim kaldırımada uzak durdum sandım ama iş işten geçmişti.
    quote:

Orjinalden alıntı: Bekapa

quote:

saol yavaş yavaş araba donanımlanıyor. birde serdarın body kite merak saldım şu anda. geçen gün tamponun altını sürtmüşüm kararsızım body kit konusunda. spoiler hariç almayı düşünüyorum. orijanl opcline için 1200 ytl dediler spoiler istemem dedim onu sormamız lazım dediler ama fiyat çok pahalı geldi. sonuçta 250 liralık kar paleti içinde 520 ytl fiyat koymuş servis!

Orjinali için 1200 ytl süper fiyat yada bir yanlışlık var. İstersen Opelin sitesine girip bak 5 parçayı ayrı ayrı topladığın zaman 2000 ytl yi geçiyordu ama ben tam hatırlamıyorum şu anda. Bende bi ara çok meraklanmıştım ama şimdilerde askıya aldım. O zaman araştırırken öğrendiklerimi sana aktarıyım istersen.

Orjinalleri epeyce pahallı olduğu için yan sanayii mala yönellmiştim (görünüş olarak hiç bir farkı yok kalite olarakta farklı olduğunu sanmıyorum) Opel mar'dan en son 900 ytl fiyat aldım sonra komşumun aksesuar dükkanında muhabbet ederken laf body kitten açıldı. İstanbulda yan sanayii body kit yapan tek bir yer varmış ve opel servisi bile yan sanayiileri ordan alıyormuş. Orası 350 ytl ye boyasızını 400 ytl ye de boyayıp satıyorlarmış. Yani benim servisten aldığım 900 ytl lik fiyatın 500ü işçilik ve kar. Sende böyle bir tuzağa düşmezsin inş.

• ankara'dan bir tek ben varım yahu? :)
    ankara'lı corsa d kullanıcısı bekliyorum foruma..

kimse yanlış anlamasın çoook şey öğrendim sizlerden ama örneğin cruise control olayında istanbul'a gelip taktırmam söz konusu olmadığı için ankara'daki servisleri tek tek kendim taramam gerekiyor.. yada servis bana 200 ytl fiyat söyleyip 3 saat sürer dediğinde, istanbul'da şu servis yarım saatte yapmış 125 ytl diye cevap veremiyorum haliyle :)

ve en çokta serdar'ın yaşar ustasından faydalanamamak üzüyor beni :)

şaka bi yana ankara'da corsa d sayısı günden güne artıyor, lakin kendilerini burda görmek isterim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dk2403

Yaşar'ı da epey meşhur ettim ha

Geçen bi muhabbet esnasında söyledim seni tavsiye ediyorum filan diye
    ama şöhretinin bu kadar yayıldığını hayal edememiştir herhalde
  • Ben corsayı seviyorum ama Astra sahibiyim

@serdar99: aracın 10 numara olmuş kardeş.. kazasız belasız iyi gunlerde kullanmak nasip etsin allah..

bende yeni kasa astraya bu karlıklardan taktırmayı düşünüyorum..nekadara maloldu sana?
  • quote:

zaten şu anda almayı düşünmüyorum ama orijinal ithal olduğunu idda ettiler gümrük belgelerini görürsem spoileri de çıkarırlarsa 1000ytl verilebilir belki.
    quote:

Orjinalden alıntı: Bekapa
    quote:

spoiler hariç almayı düşünüyorum. orijanl opcline için 1200 ytl dediler spoiler istemem dedim onu sormamız lazım dediler

Benim bildiğim bayilerden Erpaş, Odak ve Arkas Bursa'daki bir imalatçıdan alıyorlar.
    Bu bayiler bana o zamanlar 750-1250 arası değişen fiyatlar çekmişlerdi.
    750 YTL'yi veren Erpaş idi ve ben oradan almıştım.

Gedizler ise İstanbul'daki Poliset'den alıyor, onlarınki şekil olarak da biraz farklı.
    Yanlış hatırlamıyorsam 900 YTL fiyat vermişlerdi.

Orijinal OPC Line araçla birlikte paket olarak sipariş edildiğinde fiyatı 2400 YTL ama pakette bodykit dışında başka özellikler de var. Sadece bodykit parçalarını sonradan almak istersen de Bekapa'nın dediği gibi 2000 YTL civarına geliyor. 1200 YTL fiyatın aynı kit için verildiğini sanmıyorum, ithal olabilir ama ya Opel değil başka bir markadır, ya da sadece kiti oluşturan 5 parça içinden bazılarının toplam fiyatıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: tuffurchin
    Ben corsayı seviyorum ama Astra sahibiyim
    @serdar99: aracın 10 numara olmuş kardeş.. kazasız belasız iyi gunlerde kullanmak nasip etsin allah..
    bende yeni kasa astraya bu karlıklardan taktırmayı düşünüyorum..nekadara maloldu sana?

Selam tuffurchin

Çok teşekkür ederim, ben de sana kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Ben de Astra'ları severim.
    Çok aşırı olmayan güzel aksesuarlar giydirilmiş hafif modifiyeli Astra'ları çok beğeniyorum.

Karlık derken sadece ön spoileri mi kastediyorsun ?
    Ben komple 5 parçalık bodykit'i 750 YTL'ye aldım.
    Yani parça başı ortalama 150 YTL gibi düşünebilirsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: dk2403

ankara'dan bir tek ben varım yahu? :)
    ankara'lı corsa d kullanıcısı bekliyorum foruma..

kimse yanlış anlamasın çoook şey öğrendim sizlerden ama örneğin cruise control olayında istanbul'a gelip taktırmam söz konusu olmadığı için ankara'daki servisleri tek tek kendim taramam gerekiyor.. yada servis bana 200 ytl fiyat söyleyip 3 saat sürer dediğinde, istanbul'da şu servis yarım saatte yapmış 125 ytl diye cevap veremiyorum haliyle :)

şaka bi yana ankara'da corsa d sayısı günden güne artıyor, lakin kendilerini burda görmek isterim :)

Ankara'dan ben varım Corsa D 2008 enjoy 1.4 otm

• quote:

Orjinalden alıntı: gateway_15
    Ankara'dan ben varım Corsa D 2008 enjoy 1.4 otm

@Serdar;
    tut kulağından at listeye #26

@Gateway
    donanım, renk, fiyat bilgilerini de alabilirmiyiz,
    teşekkürler
  • teşekkürler serdar..aslında ben ön ve yanlara düşünmüştüm sadece..arka tampona spoiler takılması zormuş gibi geldi bi de gereksiz gordum.rüzgarlık da cok iyi olur..parça başına 150 gayet iyi aslında..
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.