Şimdi Ara

corollada frenlerden gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar herkese,benim artık inanılmaz derecede sinirimi bozan frenlerden gelen bi ses var arkdaslar. ilk aldgm gunden beri servise göturuyorum olabılr böle sesler diyolar frenlerı temızleyıp gönderıyolar. bu sorun sizlerde de varmı,ben artık fren yapmaya utanıyorum vallahı herkes bana bakıyo,sanki kamyon fren yapıyo :).sizde böle bı problem var mı. bunu çözen bilen yapılması gereken nedir hiçde anlamıyorum.bikac gun sonra 30.000 bakımına gıdıcem çingenlik yapsam bagırıp cagırsam çözerler mı bunu :)

• aracınız sanırım 2008 model...
    fren kaliperleri ve balaaları değişirse sorun kalmaz... ben de de vardı parçalar değişti...
    hangi şehirdesiniz?
  • aynısı benim araçta da var 2008 model ? çözemedim bende,bir gün bende patlayacağım servise ama kim bilir ne zaman...
  • 2008 modellerin çoğunda var...
    2009 modellerde düzeltildi, diye biliyorum...
  • benımkı 2007 model, izmirde oturuyorum.hep tokullar servisine gittim bakalım.bu fren kalipreleri ve balatalar garantiden değiştirirler mi biraz baskı yapsam ve düzelir mi sonunda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefakucuk

benımkı 2007 model, izmirde oturuyorum.hep tokullar servisine gittim bakalım.bu fren kalipreleri ve balatalar garantiden değiştirirler mi biraz baskı yapsam ve düzelir mi sonunda ?

daha önce dedim ama eksik oldu... bu sorun 2008'in sonuna kadar var...2007'lerde de hata var...

baskı yapın, normalde garantiden değişmesi lazım....
  • tmm bakalım çingenlık yapıcam ins değiştırler,buraya yazarım sonucu başkalarında da varsa belkı yardımcı olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Motordan Gelen Garip Ses?
    5 yıl önce açıldı
    ŞANZUMANDAN GELEN SES
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 ay kadar ücretsiz check up sırasında sağ ön kapı camından ve sağ yan dikiz aynasından gelen sesleri dinletmek üzere test sürüşü istedim ve formenle beraber sesleri dinlemeye başladık... Bu seslerle ilgili gerekli işlemler yapılacak dedikten sonra adam dikkat kesilerek aracı dinlemeye başladı... Benim duymadığım bir sesi duydu ki fren kaliper pimleri de garantiden değişecek dedi... 2 hafta sonra aradılar, değiştirdiler...
  • bu kasa ilk çıktığında aldık.yaklaşık 2 defa kaliper ve bi defa diskleri değiştirdik ve hala fren yaparken ses geliyor.enteresan olan geri giderken 30 tonluk bir aracın yokuş inerken çıkardığı sesin aynısın, sanki hiç değişim yapılmamış gibi çıkartması...arabamda insanlar varken geri park yapmaya utanıyorum.belki 10 defa şikayet ettim.balataları temizleyip gönderiyorlar.bunun servisten kaynaklanan bir durum olmadığı apaçık ortada.2008 modellerde çözüm varda bizimkinde niye çözüm yok hayret edilecek birşey.
  • arkadslar sonunda uzun ugraslar sonunda frenlerden gelen sesi halleti servis.balataları garantiden değiştrdiler. bu sayade düzeldi sorun.izmirde bu sorunu yaşıyan varsa tokullar servisinde güneş hanımı bulsunlar ,o sayede kurtulabılrler bu sesden
  • selam ben sakaryadan frenci bu siteye üyeyim sorularınızı ve yedek parça ihtiyacınızı gideriyoruz saygılar
  • Benim arac da 2008 model ve benimkinden de ciddi fren sesi geliyor. Daha once bu sorun icin Toyan'da fren pabuclarina bir solusyon sikmislardi ama sorunu gecici olarak cozdu. Sorun tekrar ortaya cikti.

Ise bakin ki ben de Cumartesi gunu 30bin bakimi icin servise gidecegim ve yasadigim bazi sorunlarin giderilmesi icin garantiden talepte bulunacagim.

Eger garantiden isi halletmezlerse Toyotayla olan munasebetimi kesmek icin harekete gececegim.
  • Bu ses 2009'larda da var.Aracımı Mart 2009'da aldım bende de var.Ben bu sesin çözümü yok sanıyordum.
  • 2008 Nisan çıkışlı Corolla MMT, herhangi bir fren sesi problemi yok.
  • bu fren sesini insanların abarrtığını düşünüyodum ama artık beni de sinir etmeye başladı normal yolda seyrederken yok ama duracak kadar yavaşlayınca ıslık sesi gibi!! cik cik cik.....
    kimileribu sesi fren balatalarını tornalattırarak giderebilmiş kimileri garantiden fren balatalarını değiştirmiş. Koskoca Toyota firması sorunu temelden çözmeyi akıl edememiş mi?
  • Benim Corollanın fren balatalarını Salı günü yenileri ile değiştirecekler ve diskleri de kontrol edecekler. 2008 modellerin fren balatalarında bu tip ses sorunları oluştuğu için yeni geliştirilen balatalarla değiştiriliyormuş diye söyledi. Ancak bu serviste yapılan incelemeden sonra gerçekleşiyor.

Bu işlem garantiden gerçekleşecek. Bakalım ses gidecek mi göreceğiz.

Bu arada bu ses sanki nemli ve soğuk havalarda çıkıyor.
  • bende her zaman olmayan bir fren sesi var sanırım lastikler sert ondan oluyor.
    (yokohama) böyle sanki lastik kitlenmiş de yere sürtüyor şeklinde. dişli sıkıştırmışsın gibi ses çıkıyor kesik kesik.
    sizin ki böyle değil sanırım. 2010 model benim araç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreone -- 20 Mart 2010; 3:15:39 >
  • slm,önceki aracımda yeni nesil corolla 2007 d4-d di disklerde çok ıslık sesi geliyordu serviste hallettikleri sölediler,eve bile ulaşamadan tekrar başladı, 2009 da malesef o aracım pert oldu dengesiz bir minibüs şöförü,karşı şeritten üzerime uçtu,benim aracı perte çıkarttırdım neredeyse minibüsbile pert olmuştu,2009 da sıfırını aldım d4-d comfort füme, şuan 12.700 km de nazar değmesin disklerde ötme yok,sonradanda çıkabiliyormuş inşallah olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulduker

bu fren sesini insanların abarrtığını düşünüyodum ama artık beni de sinir etmeye başladı normal yolda seyrederken yok ama duracak kadar yavaşlayınca ıslık sesi gibi!! cik cik cik.....
    kimileribu sesi fren balatalarını tornalattırarak giderebilmiş kimileri garantiden fren balatalarını değiştirmiş. Koskoca Toyota firması sorunu temelden çözmeyi akıl edememiş mi?

selam mbulduker,
    biraz geç bir yanıt oldu ama başlığı yeni gördüm.
    bu senin dediğin ıslık sesi bende de var. bence o elektronik bir ses. sert frenlerde çıkıyor. ama arkadaşların burada bahsettiği farklı olmalı. çünkü bu ses derinden geliyor ve araç sessizken duyulabiliyor..
    buradaki arkadaşlar başka sesten bahsediyorlar gibi geliyor bana?

• benim 97 otomatik corolla var.R ye takıp geri giderken kavramayı beklemeden gaza bastığımda tak diye bir ses yapıyor.bunun nedeni ne olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.