Şimdi Ara

COROLLA Yeni kasa FREN MESAFESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kesinlikle corolla'larda abs zamanlması ile ilgili sıkıntı var aynı problemi bende yaşıyorum...
  • Arabayı kullanmayı bilmeyen diyen arkadaşlar bir faks numarası verirse bugune kadar toyota da 16 arac dahil sayısını hatırlamıyorum 30 a yakın aracımın ruhsatını fakslayayım. Bu arada forma yazan arkadaşlar kendi araç model ve markasını yazarsa sevinirim. Toyota harici bir araç kullanıp toyota için ahkam kesiyorlarsa onuda bilelim. Böyle rezalet ve kepazelık dolu bir frenleme diğer araclarımın hiçbirinde yaşamadım. Araç durmuyor ise ne yapalım. Ayağımızı cıkarıp yeremi sürtelim.
  • şu anda 2007 dizel megane ve 2011 model corolla dizel iki aracım var,panik frenlemede megane daha dengeli ve fren dozlaması daha başarılı ve araca hakimiyet daha kolay...
  • tekrar yazmakta fayda var, aracin test verileri ortalamalar icinde.bu durumda;
    1. kullanim hatasi soz konusu olabilir
    2. arac aslinda normaldir ancak psikolojik olarak durmayacagi hissi veriyor olabilir

ikinci durumu bilen vardir, eski brodwaylerde bu durum vardi, arac sanki durmayacakmis hissi veriyordu. soyle bir durum var, herkes fren tutmuyor demis ama bu yuzden hic kaza yaptim diyen olmamis. ben bir kere tahminimden bir arac onde durdum, serit bos olmasa vurmustum ama o zaman lastikler berbatti sirf frende suc yoktu yani.
  • Nacizane başımdan geceni anlattım ve öndeki ile mesafeyi uzun tutun diyede paylaşımda bulundum. ABS de kızaklama yapıp buz üstünde kayar gibi öndeki arabaya 5 cm kala duran arabayı kullandığım arabalar içinde görmedim. Diğer arabada corolla sol hb AT dir. Bir tanede auris avrdır. Onlarda böyle bir durum yoktur.
    Servis danışmanının frenlere bakın diye gidip test sürüşü yaptığımızda .abi öndeki aracla mesafeyi iyi ayarlayın demesi benim için yeterli olmuştur. Bana göre bu tionun açıklaması şudur. Abi aslında bu arabanın frenlerinde bir sorun var. Bunu çözmeye Toyotanında hiç niyeti yoktur. Başınızın çaresine bakın. Bana göre bunun başka bir açıklaması yoktur. Yukarda 2-3 arkadaşta aynı sorun varmış. Sorunun sadece bende olması tezini çürütür. Ya arada sırada bunu yapıyor yada belirli bir noktada.

Allaha Kuvvet frene asılacağız. Köküne kadar frene basacağız. 1988 ilk arabam sercedede köklüyorduk bundada kökleyeceğiz. Mesafeyi uzun tutacağız.
    Arabanın yol tutuşu, 55 lt ile 900 km yol yapışı dizaynı güzel. Toyotanın her modelinide kullandım. Land cruserinden kamyonetine, minübüsüne kadar. Ama bu fren özelliği canımı sıktı. Nacizane arkadaşlar can taşıyor mal taşıyor. Siz siz olun mesafeyi iyi ayarlayın veya boş yolda aracınızın durma mesafesini test edin. Dahada bu konu ile ilgili birşey yazmam. Bu arabayıda en kısa sürede dehlerim.

• Dmekki takip mesafesini aşmamak gerekiyor vesselam...
  • Kızaklamadan ziyade geç durma vardı bizim araçta.Lastik değiştik, şu an için gayet azaldı.Fakat dikkatimi çeken şu, ani fren de yapsam abs devreye girmiyor sanırım.abs devreye girerken ses falan gelmesi lazım bildiğim kadarıyla, hiç öyle bir ses duymadım daha.
  • abs devreye girdiğinde fren pedalında kütürtüyü ayaklarınla birlikte hissedersin....Hatta ben ilk abs devreye girdiğinde korkup ayağımı frenden çekmiştim çünkü ayaklarımı öyle geri itiyordu ki.....:-))))
  • Yazılanlara katılıyorum.2011 d4d corollam var.Ani frende aracı durdurmak çok zor.böyle abs mi olur ben kaza yapacaksam illa! Şehir içi trafikte(40-50 km hızlarda) önümde duran araca ani frende çarpmaktan son anda kurtuldum.araç abs yüzünden durmadı ve tak tak ederek ilerlemeye devam etti.Son anda sola atarak kurtardım.Kesinlikle bir güvenlik zaafiyeti.Eski aracım corsa bile daha güven veriyordu.Siz siz olun corollada takip mesafenizi koruyun ve fren mesafenizi iyi ayarlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metmyk

Yazılanlara katılıyorum.2011 d4d corollam var.Ani frende aracı durdurmak çok zor.böyle abs mi olur ben kaza yapacaksam illa! Şehir içi trafikte(40-50 km hızlarda) önümde duran araca ani frende çarpmaktan son anda kurtuldum.araç abs yüzünden durmadı ve tak tak ederek ilerlemeye devam etti.Son anda sola atarak kurtardım.Kesinlikle bir güvenlik zaafiyeti.Eski aracım corsa bile daha güven veriyordu.Siz siz olun corollada takip mesafenizi koruyun ve fren mesafenizi iyi ayarlayın.

Şuan mobilde olduğum için fren test videosunu ekleyemiyorum, segmentinde en başarılı fren mesafesine sahip araçlardan biridir corolla bunun aksi durumlar kullanıcı ve çevresel faktörler ile ilgilidir. Ayrıca fren pedalı diğer araçlara göre sert olması sebebi ile sizi yanıltabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: escober

quote:

Yazılanlara katılıyorum.2011 d4d corollam var.Ani frende aracı durdurmak çok zor.böyle abs mi olur ben kaza yapacaksam illa! Şehir içi trafikte(40-50 km hızlarda) önümde duran araca ani frende çarpmaktan son anda kurtuldum.araç abs yüzünden durmadı ve tak tak ederek ilerlemeye devam etti.Son anda sola atarak kurtardım.Kesinlikle bir güvenlik zaafiyeti.Eski aracım corsa bile daha güven veriyordu.Siz siz olun corollada takip mesafenizi koruyun ve fren mesafenizi iyi ayarlayın.

Şuan mobilde olduğum için fren test videosunu ekleyemiyorum, segmentinde en başarılı fren mesafesine sahip araçlardan biridir corolla bunun aksi durumlar kullanıcı ve çevresel faktörler ile ilgilidir. Ayrıca fren pedalı diğer araçlara göre sert olması sebebi ile sizi yanıltabilir.

Corollanın videosuna bakıp yorum yapacağınıza deneyimlere kulak verin bence. Daha öncede kabul edilmeyen hatalar nedeni ile araç geri çağırmalarını gördük. Belki belirli bir seride, belki bazı durumlarda gerçekleşen bir olay ama doğru. Benimde başıma birkaç kez geldi. Bunu kötülemek için değil, bir gerçeği ortaya koymak için söylüyor. Toyotanın bunu ciddiye alıp kesin bir çözüm getirmesini umuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KEYNESX

quote:

Orijinalden alıntı: escober

quote:

Corollanın videosuna bakıp yorum yapacağınıza deneyimlere kulak verin bence. Daha öncede kabul edilmeyen hatalar nedeni ile araç geri çağırmalarını gördük. Belki belirli bir seride, belki bazı durumlarda gerçekleşen bir olay ama doğru. Benimde başıma birkaç kez geldi. Bunu kötülemek için değil, bir gerçeği ortaya koymak için söylüyor. Toyotanın bunu ciddiye alıp kesin bir çözüm getirmesini umuyorum.

Deneyim öznel, testler ise nesnel kabul edilir ve bu şekilde çeşitli kuruluşlar tarafından onay alır ve kullanılır. Bir Corolla kullanıcı olarak sizin tespitinizin aksini iddia ediyor ve yapılan testi ekliyorum. Bugüne kadar Corolla ile ilgili yağ eksiltme, MMT sarsıntı,ısınma gibi temel kullanıcı şikayetlerine şahit oldum ve birçoğunu yakınımda bulunan araç sahiplerinden bizzat dinledim ancak karşılaştığınız bir sorunu genele mal edebilmek için kazanılmış bir mahkeme(MMT örneği), genel kabul görmüş test merkezi verilerine ihtiyacınız vardır bunları göz ardı etmeyin ve kulak verin.

http://youtu.be/iUZR_XGVsFc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.