Şimdi Ara

COROLLA'NIN GERÇEK YAKIT TÜKETİMİ NEDİR?... (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
319
Cevap
4
Favori
240.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 96 model corolla 1,6 xli var. atiker sıralı sistem takılı. şehir içi 100 km de 12lt gaz harcıyor bana biraz fazla gibi geldi.normalmi? değilse normal değerler kaç olması lazım? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .şimdiden teşekkürler...
  • kimse yok mu ya cevap verecek????
  • kullanım tarzına göre çok oynamakla beraber,
    2009 D4D M/M corolla,
    şehir içinde 6,5-7
    şehir dışında 6,0-6,5 yakıyor.

sakin kullanırsanız şehir içinde 6'nın altı görülebiliyor, ben şahsen çok yoğun trafikte 5,5 litre ile de kullandım, hiç trafik olmadığında 4.5la da kullandım. ama çok sakin kullanım gerekiyor bunun için. şehir dışında da 4 kişi ve tam dolu araçla 5.2 tutturduğum oldu ankara bolu arasında otoyolda. orda da gaz pedalına nasıl basacağını bilerek hassas hareket etmeniz gerekiyor ama. 110-120 ortalama hızla gelmiştim. 170e çıktığım bile olmuştu. ama sadece yokuş inerken. yokuş çıkarken ise 90a indiğim oluyordu. yukarıda yazdığım değerler ise uzun vadede gördüğümüz değerler. enteresan ama araba şehir dışında anlamlı derecede az yakmıor. bunu şehir dışı yolculuklarımın dolu arabayla, şehir içinin boş arabayla yapılmasına ve arabanın motorunun düşük hacimli ve güçsüz olmasına bağlıyorum. sonuçta frene olabildiğine az bastığımı da belirteyim. yol açıksa nerdeyse hiç basmam. gereksiz ara hızlanmalardan da kaçınırım. sol şeridi meşgul edip de gıcıklık da yapmam. özetle dizel corolla yakıt ekonomisi için oldukça iyi.

• Bu gün benzine kollama zammı yedikten sonra ne yakıyorum ? Diye oturup çok ayrıntılı hesapladım...İstanbul şehir içi trafikte km de 32 kuruş....uzun yolda ise km de 25 kuruş ( 90 - 120 km / h süratle...)yakıyorum....2004 COROLLA SOL...Gaza ve frene fazla yüklenmem...Yerinde ve zamanında hızımı ayarlarım....Bilgi notu düştüm..EN SON ZAMLI BENZİNLE İSTANBUL FİYATLARI...Başka şehirleri bilemem....Saygılarımla..( İstanbul, Düzce arası 195 KM /h gösterdiği zaman 21 LT / 100 km yazıyor...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 8 Mart 2012; 22:50:38 >
  • merhaba değerli arkadaşlar
    96 model 1.3 xe tüplü aracı istanbuldan satın alıp mardine ş.arası 1700 km katedip ölçüm km de 143 kuruş yaktı şimdi şehir içi kullanıyorum 250 kuruş yakıyor arada bu kadar fark olurmu
    ş.arası 143 kuruş yakıyorsa
    ş.içi 180-185 kuruş beklerdim ama
    ş.içi 250 kuruş yakıyor sizcede bir gariplik yok mu
  • Yakıt tüketimi konusunda özellikle şehir dışı tüketimi fabrika verileri ile örtüşüyor.2 yıldır sürekli takip ediyorum şehirlerarasında bölünmüş yol,tek yol vb her türlü yol şartlarında 120'yi geçmemek koşolu ile 100 km'de 4,7-5 lt arasında yakıt tüketimi değerlerine ulaşılıyor.Ancak şehiriçi bence göreceli bi kavram ve herkes farklı değerlere ulaşabiliyor.Ne kadar çok dur kalk o kadar yakıt tüketimi demek.Eğer küçük yerleşim merkezlerinde kullanıyorsanaz mesela İlçeler gibi ve en fazla 3-5 km kullanılıyorsa 100 km'de 7-7,5 değerlerini görmeniz sizi şaşırtmasın.Şehiriçi kullanımında ne kadar çok kavşak ne kadar çok trafik ışığı varsa o kadar çok yakıt tüketiminiz artacaktır.
  • şehir içi 3-5 km kullandığım doğru ancak hesaba göre 100 km de ş.içi 12 lt lpg tüketmesi beni şüpeye düşürdü 12 fazla geliyor bir sorunmu vardır diye düşündüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logitech34 -- 1 Aralık 2010; 19:22:41 >
  • Arkadaşlar bu corollada yeni olan 1.33cm hacmindeki motoru kullanna var mı?

Daha ziyade şehir içini merak ediyorum.Şehir dışı hep aynı nede olsa ufak rampalar uzun yolda tüketimi pek etkilemez..
  • merhaba arkadaşlar,

96 uno sxi 70 lık vardı gecen ay sattım.

arac bakıyorum aklım toyotada,

1.3 ler hakkında arastırma yapıyordum. 1.3 lerin hangi modelleri enjeksiyonlu,

tek nokta mı çok nokta mı?

cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • yıl 2011 : 2005 corolla 32000 de : 90 ile 5. vites 2700 devirr 100km şehirdışı 5.8 (dolu araba ),,100 5. vites ile şehir dışı 3000 devir 6.2 lt yarı dolu ,,120 ile 5. vites 3300 devir şehir dışı 6.6 lt yarı dolu ,, kısaca devir 2700 de olucak ama arabayı kullanma amacından sapıyorsunuz uzun yolda hız 100km ideal 120 de yakıt artıyorr atrıca kazadanda çıkamayabilirsibnizzz ,, önemli olan lastikler yaz lastiği olmalı ilk son ve yazın ,, kışında egedekiler takabilir hava tam ideal olmalı ,, devirdede 3000 ideal vites geçişlerinde gaza basmayınn ,, 110 beygir araba içimn ideal arkadaşımda auris var dizel 90 hp o bile şehir dışı klimalı ben açmıyorumm ,, : benimle aynı yakıyorr ,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: h_kilic38

merhaba arkadaşlar,

96 uno sxi 70 lık vardı gecen ay sattım.

arac bakıyorum aklım toyotada,

1.3 ler hakkında arastırma yapıyordum. 1.3 lerin hangi modelleri enjeksiyonlu,

tek nokta mı çok nokta mı?

cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Terra olanları
  • Aracım 2013 model corolla . Yeni bayiden aldım . Yakıtı falan unutun bunda . Yağ yakmayı servisi falan . Yeni nesil DENSO enjektörlü sorunsuz ve sessiz motorlu corolla . Siz bunlara inanmayın . Toyota İnşaallah yeni kasayla acilen diğer rakiplerine cevap verir. Çünkü yeni kasa için gerçekten çok geç kaldılar. Atı alan Üsküdarı geçti. Bence Corolla Dizel 1.4 dizel fiyaskosu devam ederse , Gelecekte Corolla Dizel artık satmayacak.

COROLLA'NIN GERÇEK YAKIT TÜKETİMİ NEDİR?...

• Toyota Yeni bir dizel motor 1.6 dizel 1.400 kg. corolla için ideal motor . Ancak anlaşılan japonlar teknolojide artık geç kalıyor. Çünkü Türkiye nin ihtiyacı olan güçlü ağırlığa uyumlu atak motorlu dizel kesinlikle 1.6 dizel . 205 tork da ataklık gibi bir his yok . en az 260-280 olmalı . Araba kendini toplamak için epey motor kendini yoruyor. Yakıt olarak corolla dizel iyi fakat 100 ü geçtikten sonra ekonomi falan kalmıyor . Araba benzinli gibi oluyor.
  • Abartmayı ne kadar da çok seviyorsunuz arkadaşlar.

Toyota'nın büyük hacimde dizel motoru yok sanıyorsunuz heralde.
  • Corolla ya 2.0 diesel motor bence büyük olur . Vergi de çok yüksek olunca araba c segmentinden çıkar d ye yükselir . bu da tüketiciye
    pek fayda sağlamaz. acilen 1.6 diesel diyorum bu kasaya.
  • Ford focus ta yıllardır 1.6 diesel kullanılıyor. Renault megane 1.5 diesel ve fluence diesel de aynı . Bu arabaların bir üst segmentine çıktığımızda aynı motor başarılılı . Ford Mondeo ve Renault Latitude . 1.6 dizel iyi bir seçenek süphesiz.
  • Yakın gelecekte 2014 de EURO 6 standartları avrupa birliği ülkelerinde zorunlu olacak . Türkiye 2012 de Euro 5 zorunlu . Şuanda Euro 4 motorlu araçlar piyasada satılıyor . Ancak yeni kasa modeller euro 6 standartları düşünülerek tasarlanacak şüphesiz. Buda otomotivcileri zorluyor .Daha düşük yakıt tüketimi ve Azot Oksit NOX bileşenleri . Bunun çözümü daha az yakan motor , yani daha az sürtünmeli motor , yeni nesil enjektörler ve egzosa DPF . İşte size Euro 6 Motor . Bu çalışmayı PSA grubu Ford a çalışan grup tamamladı ve EURO 6 standartlarını sağlayacak motoru üretiğini açıkladı . Ancak uzak doğudan bir açıklama duymadım.
  • 1.6 diesel in faydaları .

1-) Düşük vergi ÖTV dolayısıyla düşük fiyat .
    2-) Yıl sonlarında düşük vergiler .
    3-) 1.4 e göre güçlü motor dolayısıyla daha seri motor.
    4-) Hantallıktan uzak bir araç.
  • 1.6 diesel uygulaması VW grubununda dikkatini çekti ve Golf , Jetta ve Passat Modellerine uygulandı .
  • 1.6 diesel VW e şu avantajı sağladı . Yüksek torkla ağırlık ortalaması alınınca , çok düşük yakıt tüketimi . ve Passat Modeliyle neredeyse sınıfının en düşük yakıt tüketimini yakaladılar . Passat Bluemotion Modeller Türkiye' de satılıyor. VW Euro 6 ya geçişte fazla zorlanmayacak.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.