Şimdi Ara

Corelli Mtb Bisikletler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum sakinleri.

    1000-1500 fiyat bandında bir bisiklet bakıyorum. Hem yerli hem kendi şehrimden olması dolayısı ile Corelli firmasına sıcak baktım bu fiyat skalasında.

    Fakat kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.

    Snoop modellerini sanırım bu sene çıkarmışlar fakat component/ yan parçalar bana adi geldi. Tabi fiyatı da düşürme politikası ile normal diyorum. Bu seriden kullanan varsa yorumunu almak isterim.

    Bir de 1400 küsür lira civarında teton model serisi dikkatimi çekti. 3.2 29"jant modeline böyle yavaş yavaş gitmeye başladım. Aynakolu, maşası zoom marka olması ben de bir tedirginlik oluşturuyor. Ama yine de kullanıcı yorumu almak istedim.

    Tüm yorumları okumak isterim. Umarım kullanıcıları vardır bu forumda.



  • Corelli Neon'a bakın Neon serisi Tetin'dan daha üst model. Altus vites sistemi var ve kompanent olarak sanki biraz daha iyi. 1.600 fiyat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amasseia kullanıcısına yanıt
    Dusty 2.2 aldım. Vites kolu altus. Arka artırıcı tourney. Ön maşa zoom. Fakat hidrolik freni var ve shimano.

    Benim durumum 1500 lirayı geçmemeye yönelikti. Bu modelin liste fiyatı 1700 küsür. 1345 liraya sıfırını kapatabildim. Ve bu durumdan oldukça memnun kaldım. Umarım kadrosundan da memnun kalırım. Merak ediyorum nasıl bir deneyim yaşayacağımı corelli ile.

    Bilginiz var mı diye soruyorum. Ön ve arka değiştiricileri altus'a değiştirme imkanı olabilir mi ileride? Değer mi? Yoksa deore modeli mi değer değiştirmek için? Ve şu an aklımdaki önce maşayı değiştirmek suntour ile biraz kullandıktan sonra. Daha sonra lastik ve vites olabilir. Frene dokunmayı düşünmüyorum. Hidrolik ve shimano olmasından ötürü. Para denkleştikçe güncellerim düşüncesi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desper4do -- 3 Temmuz 2019; 0:26:22 >
  • Desper4do kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ön aktarıcı için 3x7 vites uyumlu bir model lazım çünkü vites kolu, Altus'un eski bir serisi. Güncel Altus M2000 serisi 3x9 vitesli olduğundan ön aktarıcı uyum sağlamaz. Arka aktarıcıda ise durum farklı. Dağ bisikletinde Shimano arka aktarıcılar 9 vitese kadar birbiriyle uyumlu. Ancak şu an en kaliteli 9 vites arka aktarıcı olan Alivio RD-M4000'i takamazsınız çünkü bu bisikletin rublesi 14-28, ve Alivio 32 dişten aşağısını desteklemiyor. Arka aktarıcı alırken aktarıcının desteklediği dişli oranlarına dikkat etmeniz lazım. Kısa bacaklı olanlara bakın. Örnek olması açısından birkaç link bırakıyorum;


    https://www.erdoganlarbisiklet.com/yedek-parca/vites-sistemleri/on-vites/shimano-acera-fd-m360-orta-aktarici-3x7-8v.html

    https://www.dogabisiklet.com/Shimano-Altus-FD-M310-On-Aktarici-3x7-8S,PR-8146.html


    https://www.dogabisiklet.com/Shimano-Acera-RD-M360-SGS-Arka-Aktarici-7-8V,PR-2441.html

    https://www.dogabisiklet.com/Shimano-Altus-RD-M310-SGS-Arka-Aktarici-7-8V,PR-2438.html

    Son olarak, jantınız vidalı ruble desteklediğinden 3x7 vites sizin için üst sınır. Deore parçalar çok kapsamlı yükseltme gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwarang -- 3 Temmuz 2019; 11:41:23 >
  • hwarang kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim güzel bilgilendirmeniz için.

    Evet sonuçta bir sistem var o sisteme müdahale edeceğimden uyumlu olması gerekiyor. Benim endişemde bu yöndendi ve o yüzden merak ettim. Tamamen vites takımını değiştirmek istesem bile jantı da değiştirmem gerekiyor anlaşılan. Bildiğim kadarıyla altus serisi de tourney'in bir üst modeli hani birkaç üst modeli değiştirmek istesem komple vites takımı ve jant değişmesi gerekiyor sizin verdiğiniz bilgilerden. Öyle anladım yani.

    Peki sizin fikrinizi alayım. Altus eski modelleri ile sizin verdiğiniz linklerdeki parçalarla değiştirmek değer mi para kıymaya? Yoksa deore değiştirmezsen yarı amatör bir sürücü için pek bir şey ifade etmez mi diyorsunuz? Yani aslında demek istediğim o kadar komple değiştirmek mi vites koluyla yoksa yeni bir bisiklet mi bir- iki seneye?
  • Desper4do kullanıcısına yanıt
    200-250 TL masraf yeni bisiklet almış biri için bence lüks. Bir süre kullanın, belki de yeterli gelecek. Eliniz bollaşınca düşünürsünüz. Hem maşayı da değiştirmek istiyormuşsunuz. Değip değmemesine gelince; aktarıcılarınız Tourney'in bile alt modeli. İlla ki performans artışı olur.
  • Hayırlı olsun. Yeni bir bisiklet almissiniz ve hemen kompanentleri yukseltmek, değiştirmek istiyorsunuz bence şu an için ugrasmayin ve yeni bisikletinizin keyfini çıkartın.
    Parça eklemenin sonu yok. Parça yerine aksesuar eksikleriniz varaa5 onları alin.
    Tourneyin size bir eksisi olmayacaktir, varsin 0,3 saniye daha yavaş gecsin nlcak ki! Varsin 3-5 desibel sesi biraz daha fazla olsun ne zarari olacak.
    Rampa varsa ve cikmakta zorlaniyorsaniz ruble degisebilir ilerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hwarang kullanıcısına yanıt
    Evet parayı denk ettiğimde ilk maşayı düşünüyorum. Uzun süre kullananların zoom maşa hakkındaki yorumlarına binaen bu düşünce. Şimdilik taze tabi. Yeniyken keyfini biraz çıkarmalı. Katılıyorum.
    Yalnız aktarıcınız Tourney'in alt modeli demişsiniz onu anlamadım. Arka vites değiştirici Tourney serisinden. Neden öyle dediniz?
  • amasseia kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bir kaç ay kullandıktan sonra değiştirmeyi düşünüyorum zaten. Normalde aldığım gibi değiştirmeyi düşünmem böyle parça değişimini başka ürünlerde de "zoom" maşayı uzun kullananların yorumlarından dolayı bu düşüncede oldum yeni bisikleti alırken.
  • Desper4do kullanıcısına yanıt
    Tourney'in de kendi içinde kademeleri var. TX-800 içlerinde en iyisi. Ondan dedim. Diğer arkadaşa katılıyorum. Bisiklete bir bisiklet parası daha harcamaya gerek yok. Keyfinizi kaçırıyorsa değiştirin.
  • Bisikletten memnun musunuz ? Bende 2500 liraya kadar uzun ömürlü kullanabileceğim bir MTB bakıyorum. Ancak 1100 lira civarı Snoop 5.3 bulabiliyorum. Kararsız kaldım marka ve kullanılan malzemeler konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben memnunum. Fakat tabii ki beğenmediğim özellikleri var. Bir mtb bisikleti olmasına rağmen yine de ağırlık olarak fazla. Amortisörleri kaliteli değil benim aldığım modelin. Sunny markaydı. Ama tabii bunu bilerek almıştım. Fiyatına göre olan bu malzemeyi kullanmışlar. Bunların haricinde fren kablo sistem tasarımları hoşuma gitmedi. Gidon içinden gidebilecekken saçma sapan emaneten tutturmuşlar. Sürerken çıkabiliyor. Tasarım açısından böyle deneyim paylaşabilirim. Parasına göre ise kullanılan malzemeler normal, hatta bir tık iyi diyebilirim.
  • Desper4do kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Ben şuan kararsızım birkaç model buldum farklı markaların 2300-2500 civarında internette satılıyor. Bayii fiyatlarından daha uygun olduğu için almayı düşünüyorum. Ancak 2500 de bisiklete harcamak konusunda rahat değilim. Sanırım birkaç hafta daha gözlem yapacağım gerçekten ihtiyacım varsa ihtiyacımı karşılayacak kadar bir bisiklette alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben snop 29 jant 3.4 serisini aldım (V fren için ). İlk defa bir bisiklet alıyorum deneyim olarak pek bilgi sahibi değilim. Bisiklet gayet güzel ve sağlam duruyor. Ağırlık olarak diğer markalar ile aynı. Corelli Mtb Bisikletler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dusty 2.2 aldım sizce nasıl daha teslim almadım yarın gelecek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.