Şimdi Ara

Core i7 920 normal sıcaklık değerleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar core i7lerin normal sıcaklık değerleri kaçtır bilen birisi yardım edebilirmi acaba ? İşlemcimin çok fazla ısındığını düşünüyorum.IE explorer açıkken 36 37 derece arası masaüstündeyken 35-34 derece arasında çalışıyor.Cod4'te 47-48 derece oluyor.Bunlarda pek sorun oldugunu dusunmuyorum fakat GTA 4'te masaüstüne bi dönüş yapıp sıcaklığa bakayım dedim gördüğüme inanamadım.Tam 92 derece gösteriyordu ölçek.Oyunu view distance dışında full ayarlarda oynuyorum.Sizce 92 derece normalmi ? İşlemciyi yakma olasılığı varmıdır ? Ayrıca sistem bileşenlerimde şunlar:

Gtx 275-OCZ Gold edition 3x1 GB triple kit 1600mhz-Gigabyte EX-58 UD3R overclock kesinlikle yapılmamıştır.Yardımlarınızı bekliyorum.

• İntel işlemcinin yanması demek Türkiyenin Amerikayı işgal etmesi demek.boşta iken benim işlemci 44-46 derece yük altına girincede 76-77 derece senin işlemci nedense yük altında çok bendeki ise boşta çok.Bendeki değer boşta normal yalnız senin yük altına girince o kadar çıkmasının bir nedeni olması lazım ben stock fan kullanıyorum overclok yok.İşlemci yazmaz merak etme 100 derecelerde otomatik kapatır yanma gibi bişi asla olmaz.intel işlemciyide yakamazsın zaten otomatik kapıyor kendini.:Sen iyi bir işlemci fanı al derim yada başka bir programla bak belki yanlış gösteriyordur.
  • Hava sıcaklıkları abartı bu aralar iyi bir soğutma yoksa aşırı ısınması normal. Şöle 80-100 liralık bir soğutma alabilirsin. Thermalright gibi tabi kasana sığıcaksa.
    Hangi program ile bakıyorsun sıcaklıkğa CPUID HWMonitor öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgnr -- 26 Temmuz 2009; 16:47:24 >
  • Dostum D0-920 kullanıcısıym. Havalar sıcak olduğu için OC yapmadan kullanıoyurm ve işlemci Boşta iken 35-40derece arası çalışıyor oda sıcaklığı 30-40derece arasıdır herhalde klima kapalıyken :)) Yük altından özellikle senin için GTAIV'te baktım Çekirdekler 60-70 arası gezerken, Yüzey Sıcaklığı 50-55 derecelerde geziyordu ki Ben de Zalman CNPS9700Led var, Fan hızı Minimumda. Intel'in maksimum dönüş hızı eşit neredeyse buna. Yani aslında makinan iyi çalışıyor endişe etme ;)
  • i7 920 D0 Kullanıcısıyım Sıcaklıklar Gerçekten Başa Bela Bende Boşta Overclock Yokken 36-37 derece yükte 55-60 derece gibi .

3500 MHZ HT Açık Hızında Kullanıyorum boşta 48-49 Yükte 70-71 Derece ( 30 dk %100 Yükte ) ( Prime 95 )

4000 MHZ HT Kapalı Durumda Boşta 48-49 Derece Boşta İse 70-71 Derece Sıcaklıklar .

Ortam Sıcaklığı Yaklaşık 33-35 Derece Gibi , İşlemci Çok Isınıyor ve Soğutmasıda Çok Zor Malesef

Akşam Bir Defa Denedim 4000 MHZ DE 30DK Prime Sonunda 67 Derece Oldu Oda Daha İner Belki Ama Ortam Sıcaklığı Hala Yüksek .

2660 MHZ HT : 1.05v -- 3300 MHZ HT : 1.12V -- 4000 MHZ : 1.184v - 1.200v -- 4200 mhz : 1.232V

• Boşta sıcaklıkların gayet iyi, sadece gta4' de sıcaklıkların o kadar fırlaması garip ama masaüstü sıcaklığın 35 - 40' sa korkmanı gerektirecek bir şey yoktur.
    Benim sistemimde 920 d0 3.8ghz da boşta 50-55 yük de ise 80+ yı zorluyor bu yaz sıcaklıklarında.
  • dostum madem boşta dahi 55 derece gibi neden o kadar zorluyorsun hiç 80+ üstü kullanılır mı ?

evet kullanılabilirde ama o kadara gerek yok bence ya o şekilde ht kapatarak kullan yada hızı 3.2 gibi yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 7 2700X sıcaklık sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi bench aldım odanın camını açtım , 4200 mhz ht ile sıcaklık boşta 47-48 derece , 4000 mhz ht 45-46 derece , 4000 mhz sıcaklık 43-44 derece , 2600 mhz yi sormayın bile

Evet Yeni Bir Skor Daha Ekliyim , Devam Ediceğim Yanlız Ortam Sıcak Klimalı Bir Odaya İhtiyacım Var Sadece ..

İntel İ7 920 4200 MHZ HT - G.Skill 3x2 GB 2000 MHZ 9-9-9-24

Core i7 920 normal sıcaklık değerleri ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gangstaa

Arkadaşlar core i7lerin normal sıcaklık değerleri kaçtır bilen birisi yardım edebilirmi acaba ? İşlemcimin çok fazla ısındığını düşünüyorum.IE explorer açıkken 36 37 derece arası masaüstündeyken 35-34 derece arasında çalışıyor.Cod4'te 47-48 derece oluyor.Bunlarda pek sorun oldugunu dusunmuyorum fakat GTA 4'te masaüstüne bi dönüş yapıp sıcaklığa bakayım dedim gördüğüme inanamadım.Tam 92 derece gösteriyordu ölçek.Oyunu view distance dışında full ayarlarda oynuyorum.Sizce 92 derece normalmi ? İşlemciyi yakma olasılığı varmıdır ? Ayrıca sistem bileşenlerimde şunlar:

Gtx 275-OCZ Gold edition 3x1 GB triple kit 1600mhz-Gigabyte EX-58 UD3R overclock kesinlikle yapılmamıştır.Yardımlarınızı bekliyorum.

bu arada GTa 4 ü kaç FPS ile oynuyorsun ?

• bende de o.c. suz i7 920 C0 var stok fanla bosta 45-50 gta4 te full ayarda 65-72 e kadar çıkıyor oda sıcaklığı 26 ile 27 derece arasında gidip geliyor. Ve ayrıca 60fps ile oyunuyorum
  • Başarılarının devamını dilerim umarım ilerde sorunlarla karşılaşmazsın 64 bit mi 32 bit mi sıcaklık derece programları kullanıyorsun 92 derece falan 775 socket derece programı 1366 socketleri ölçermi bilmiyorum net bişey diğil gibi bios sıcaklığını kontrol et oda sıcaklığını düş normal değerlere ulaşırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 6 Ağustos 2009; 15:43:37 >
  • arkadaşlar bende i7 920 kullanıyorum boşta 49-50 derecede çalışıyor
  • stok fan ise normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukalyuz

bende de o.c. suz i7 920 C0 var stok fanla bosta 45-50 gta4 te full ayarda 65-72 e kadar çıkıyor oda sıcaklığı 26 ile 27 derece arasında gidip geliyor. Ve ayrıca 60fps ile oyunuyorum

GTA 4 ü orjinal mi aldın ?
  • Bendede i7 920 var soğutucu sunbeam core-contact freezer boşta iken 45 derece civarında bana yüksek geliyor sizce normal mi termal macunu tekrar mı sürsem?
  • yooo sahte, kasa soğutmam ve ekran kartım iyii
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSerenity

Bendede i7 920 var soğutucu sunbeam core-contact freezer boşta iken 45 derece civarında bana yüksek geliyor sizce normal mi termal macunu tekrar mı sürsem?

Şuan stok fanla işlemcim bu değerlerde.
  • Bende i7 920 var GTA 4 oynarken bile sıcaklığı 23-25 derece arası değişiyor. :)
  • Arkadaşlar Stock FAN ile 65-68 derece arası çekirdekler bende. Yük altında bile değil. Bende bir sorun var galiba :)

i7 920
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaststreetz

Arkadaşlar Stock FAN ile 65-68 derece arası çekirdekler bende. Yük altında bile değil. Bende bir sorun var galiba :)

i7 920

Galibası kalmamış hocam fırın gibi... Sizin kasanın hava tahliyesi çok mu kötü acaba ?

Benim sistem imzamda ki gibi. Overclock'suz kullanıyorum. boşta 40'larda yük altında ise ev fazla 60'a çıktığını gördüm o kadar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.