Şimdi Ara

core E6600 işlemci o.c olmuyormu?/ ok- oluyormuş/ problem çözüldü =)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkez 6600 işlemcilere cayır cayır o.c yaparken...... ben, o.c yapamadığım için konu başlığını bu şekilde yazdım mecbur

imzamdaki sistemi kulanıyorum.....

yaklaşık 1 aydır yeni topladığım sistemi default ayarlarda kullanıyorum.. gerçi sistemimin stabili , hızı ve donanım uyumluluklarından çok memnunum

ama rahat duramadım
    sizler gibi, bendede bu aralar o.c öğrenme ve yapma merakı sardı

fakat işlemcime o.c yapamıyorum! yada ben beceremedim ki sanırsam...

bakınız: bendeki Aibooster menüsü >>> http://img259.imageshack.us/my.php?image=sseg4.jpg

screen shotta gördüğünüz aibooster deki multipleri seçemiyorum yada aktif edemiyorum! yani kilitli durumda ...

ayrıca: fsp sabit 266 da duruyor ve fsp yi çarpana göre azcık arttırsam makine açılmıyor .. ve tekrar sistemi default yaparak açıyorum

işlemcim o.c ye izinmi vermiyor yada bios ayarlarından bir seçenekmi kilitlimi?
    yada: biosdan benim bilmediğim farklı başka ayarlarmı yapılması gerekiyor?
    ----------------
    ayrıca: anakartımın biosu çok detaylı ve karışık..... yani beceremedim şu o.c işini.... bu konularda biraz acemiyim .....

yardımlar için tşk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 5 Mayıs 2007; 2:43:54 >

• saglıklı hızasırtma bıos ustunden olur..yazılımla yapılan hızasırtmada senınde yasadıgın kılıtlenmeler olur..Eger cok fazla bılgın yoksa bıraz arastırmanı tavsıye ederım...Bıostan yap o/c'yı..Yanlız hızasırtma yaparken sıcaklıkları kontrol ederek yap. . .
  • bende zaten sağlıklı olsun diye özellikle biostan o.c yapmak istiyorum ama bios menüsü çok karışık olduğu için o.c yi hiç beceremiyorum..
    daha doğrusu o.c konusunda hiç bir bilgim yok gibi.. ama biraz forumlardan edindiğim bilgi doğrultusunda o.c yapmak istiyorum..
    kulandığım anakartın bios menüsü çok karışık olduğu için kafam durdu
    zaten: biosada girip oradan o.c denediğimdede multipler aktif olmadığı için bu problemi baştan yaşıyorum..
    ---------------
    sistemimin default ayarlarında cpu 40 - mb 30 - ekrankartım 40 dereceyi geçmiyor... bunlarda sıkıntım yok
    -------------------
    biosta bilmediğim bir ayar dahamı varda acaba o.c ye izin vermiyor??
    yahuu bu anakarta Fransız kaldım tam o.c ayarlarını bilen varmı
    beyler lütfen yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 1 Mayıs 2007; 3:40:04 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_12964687/tm.htm burayı bır ıncele ıstersen...
  • bende bişey sorcam işlemcimin ısısı kaçı geçerse durayım bide benim bi tane pcmde 2.4 p4 işlemci var o/c yapınca en fazla 2.6 oldu neyse ama bilgisayar bu şekilde daha geç açılıyo window bekleme süresi artıyor neden acaba
  • Eğer bu video incelemeyi izlemediysen izlemeni tavsiye ederim.Bende bu incelemeyi izledikten sonra o.c yaptım

http://www.donanimhaber.com/videolar.asp?izle=74
  • koku gelene kadar devam etsaka bir yana sistemin kitlenmesinin bir cok nedeni olabilir ama oncelikle 1)ramlere bak belki voltaj yeterli olmuyordur veya hızının ustune cıkıyorsundur 2)islemcinin voltajı yeterli degildir bir kontrol et bunları
    quote:

Orjinalden alıntı: cem ve can

bende bişey sorcam işlemcimin ısısı kaçı geçerse durayım bide benim bi tane pcmde 2.4 p4 işlemci var o/c yapınca en fazla 2.6 oldu neyse ama bilgisayar bu şekilde daha geç açılıyo window bekleme süresi artıyor neden acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biosdan veya aibooster den multiplerin aktif olması lazım değilmi ???? bu seçenek kilitli olduğu için gram o.c yapamıyorum
    ayrıca fps yi 1600 e çekmek istiyorum.. ramlere zaten dokunmuyorum standart 800 de çok stabil çalışıyorlar....

ama işlemci fsp o.c ile ilgili herhangi bir şeye azcık dokunuyum makine açılmıyor!
    yaww ben bu konuda sanırım çok cahil kaldım forumlardaki o.c konularındanda kafam durdu....
    benim anakartın biosu çok karışıkdır ki sanırım profesyonel ayarlar gerekiyor
    uygulamalı tarif edebilirmisiniz?
    tşk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 2 Mayıs 2007; 2:42:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

biosdan veya aibooster den multiplerin aktif olması lazım değilmi ???? bu seçenek kilitli olduğu için gram o.c yapamıyorum
    ayrıca fps yi 1600 e çekmek istiyorum.. ramlere zaten dokunmuyorum standart 800 de çok stabil çalışıyorlar....

ama işlemci fsp o.c ile ilgili herhangi bir şeye azcık dokunuyum makine açılmıyor!
    yaww ben bu konuda sanırım çok cahil kaldım forumlardaki o.c konularındanda kafam durdu....
    benim anakartın biosu çok karışıkdır ki sanırım profesyonel ayarlar gerekiyor
    uygulamalı tarif edebilirmisiniz?
    tşk...

Anakartlarımız aynı(tabi sistemin imzandakiyse) ben çok rahat o.c yapıyorum hem anakartın biosu bana çok karışık gelmedi.Bende bu forma girmeden o.c namına hiç bilgim yoktu ama şimdi o.c yapabiliyorum.Hem aibooster'ı bende ilk başta kullandım ama sonra bilgisayar kitlenmeye başladı bende onu kaldırıp herşeyi biostan ayarladım.
    Tekrar diyorum bence bu vidoyu incele
    http://www.donanimhaber.com/videolar.asp?izle=74

• 3.5 de 1.40 voltaj ile stabil olarak kullanıyorum arkadaslarında soyledıgı gıbı anakartının videosunun oldugu linki izlemelisin
  • dostlar tamamdır bu iş....... çok tşkler....

işin açıkcası, anakart tanıtım video yu izlerken bios ayarlarındaki FSP memory nin ( unlinked ) yapıldığına hiç dikkat etmemiştim
    videoyu dikatlice izleyince, asıl sorunun kendimde olduğunu anladım.. boşu boşuna gül gibi işlemcime çamur atmışım

şimdilik çok az bilgim olmasına rağmen ilk o.c denememi yaptım......

nasıl? >>> http://img236.imageshack.us/my.php?image=screenle4.jpg

işlemciyi 2400 den 3600 e çok rahatca çektim.. sıcaklık 44 dereceyi ve MB de 30 u geçmedi..
    acemilik deneyimlerimi atlatıncada bunu 5000 yaparım heral

------------------
    Ramlere dokunmadım.. 800 de çalışıyor...
    çünkü kullandığım Twinmos ramlerin huyunu bilmiyorum..

peki: Ramleri o.c yapmak için tavsiye edebileceğiniz değerleri verebilirmisiniz? yada dokunmayımmı ??

cevap için tşk....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 3 Mayıs 2007; 2:45:45 >

• bende kingston hyperx 800 mhz var ben 2.1volt da 900 mhz de sürekli kullanıyorum tabi twinmos ramlarin o.c potansiyelini bilmiyorum fakat azar azar arttırıp deneyebilirsin ben öyle yaptım.Eğer bilgisayarın açılmazsa anlaki ramin verdiğin değeri kaldırmıyor demektir.Ben 1000mhz nin üzerine çıkınca bilgisayar açılmıyor.(sistemler aynı olsada o.c potansiyeli aynı olmuyor tabi)
  • aynı sournu bi arkadaşım daha yaşamıştı bu sayede bizde çözmüş olduk sağolun:)
  • SkYNeT-06 kullandığın ayarları detaylı olarak verebilirmisin ben 1.51V vermeme rağmen 380x9=3.4 Ghz de stabiliyi sağlayamadım..?? 3Dmark06 yı tamamlayamıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: badtr

SkYNeT-06 kullandığın ayarları detaylı olarak verebilirmisin ben 1.51V vermeme rağmen 380x9=3.4 Ghz de stabiliyi sağlayamadım..?? 3Dmark06 yı tamamlayamıyor...

dostum yardım etmeyi çok isterdim ama bu O/C davalarında inan ben senden daha cahilim
    -------------
    kullandığım 6600 işlemciye 1.55 voltaj verdim ve fsp yi 266 dan 400 e yükselttim ve çarpanı 9 yaptım
    ilk denememde çok rahatca 3.600 gördü ...
    sorun çıkmadı gibi............ gerçi bende doru dürüst stabiliğini test edemedim
    fırsatım olunca o/c yaptığım ilk sistemimin 3d mark testlerini alacağım ve ona göre stabil tutturarak gerekli tam ayarları burda sunacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 3 Mayıs 2007; 23:38:44 >

• SuperPI 32M testini mutlaka yap ben bi denemde 3Dmar96 yı bitirmişti ama 32M de çakmıştı sistem.
    sonuç ayarlarını bekliyorum...
  • ŞÜKRÜ HADİ HAYIRLI OLSUN DOSTUM KAPTIN İŞİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALİCENGİZ06

ŞÜKRÜ HADİ HAYIRLI OLSUN DOSTUM KAPTIN İŞİ

sağol ŞÜKRÜ kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 5 Mayıs 2007; 0:08:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.