Bildirim
CORE DE FORCE (INSANITY'ye Alternatif geldi)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
3 Tur Insanity 2 tur max30 1 tur FocusT25 yapmış birir olarak deneyimlerimi yazmak isterim.
- Insanity ismi gereği çok ağır bir HITT cardio programıdır! Unutmayın videoları izlediğinizde görürsünüz ki, uygulayanlar fit hatta kas kütleleri yüksek insanlarıdır. Hiç bir zaman hayal dahi etmeyin ki, o fit vücut ve kondisyona ulaşmadan o videolardaki hareket ve egzersizleri aynen yapmanız mümkün değildir. İş zayıflamaya gelince bu iş kesinlikle mutfakta biter, hiç bir suretle ne kadar spor yaparsanız yapın değişmez.
Temel kural vücuda giren kalori ve tüketilen kalori dengesidir.! Bu yeme4 dengesini sağlasanız bile...Insanity, P90 tarzı, ağırlığı HITT olan cardio programlarının tümü, mevcut yağınızı atmakla kalmaz beraberinde mevcut kas kütlesinide süratle kaybedersiniz, tıpkı benim yaşadığım gibi.
Yemenize dikkat ettiniz diyelim,.. mutfakta haftalık 7K cal açığı oluşturdunuz ve beraberinde Insanity yapıyorsunuz, sonuç ayda ortalama 3,5-4kg kilo kaybı ve azalan beden ölçünüzdür, 2 ay sonra birde bakmışınız, 6-10kg civarı bir kilo kaybı var ancak aynada ki silüyetiniz aynı! Ne demek istiyorum? Şöyle açıklayayım sadece Insanity + calorie hesabı yaparak yağ yakabilirsiniz, hatta kondisyon ve dayanıklılığınızda artar ancak önemli nokta, kas inşaa etmek en azından kaybetmemek, değilmi? İşte kas inşaasında ve kaybında önemli bir sorun oluşur! Bedeniniz küçülür ancak görünümünüz özellikle çıplak haliniz neredeyse ilk göbekli yağlı halinizle neredeyse aynıdır! Unutmayın bu yazdıklarım kendi deneyimlerim sonucudur!
Peki ne yapmak lazım? Çok basit arkadaşlar! Düzenli beslenin iyi uyuyun ve kesinlikle kadın yada erkek, Ağırlık ile ağır çalışın!
Bu serüvene yani kilo kaybedip fit bir vücuda ulaşma hayaline nerdeyse 1,5 sene evvel kapıldım, 99kg idim yaş 47 boy 180,
Insanity i keşfettim ve direk sorgulamada başladım, ilk 2 ayda 89kg ye düştüm, daha sonra ki 4 ayda, 8kg daha kaybedip 81kg ye indim, ancak bir tuhaflık olduğunu farkettim, tamam 17-18kg kaybetmiştim ama yağlarla birlikte kaslarımda erimişti.
Bu süreçte ayrıca belirtmek isterim ki, defalarca eklem sakatlıkları menüsküs yırtılması, bağ dokularında çeşitli iltihaplanmalar yaşadım ve toplamda 6 ay kadar ara vermek durumunda kaldım, bu kısım çok önemli!
Daha sonra 84-85kg civarlarında yukarıda bahsettiğim ağırlık çalışmalarının ne kadar faydalı ve bilimsel bir gerçek olduğunu farkettim. Kısaca AMERİKA'YI YENİDEN KEŞFETMİŞ OLDUM :)
Takip eden 6 aylık zaman zarfında ise, 85k den 79kg civarına düştüm bu 6 ayda, ancak aynada ki çıplak görüntümde muazzam bir fark olduğunu gördüm,
Yüksek mikatarda kas üretmeyi başarabilmiştim! Hem beden ölçüm küçülmüş hemde kaslı bir görünüme sahip olmuştum.
Ancak sixpack ler halen ortada yoktu ve 2. yanlışı yaparak tekrar Insanity serisine Max30 ve T25 olarak başladım, Ağustos 2016 gibi 71kg. a kadar indim, Bir yanda da ağırlık antrenmanları yapıyordum yani, Haftada 6 gün 45-60dk ağırlık idmanı üzerinede 25dk. T25 yaptım. 180cm boy 71kg da bile sixpack lerin sadece 4 ü belirmiş durumdaydı :::::::::(
Halen ağırlık çalışmaktayım son 1 aydır.
Ancak sistemim artık şu şekilde Haftada 4 gün çok ağır olmak kaydı ile ağırlık antrenmanı, antrenman sonrası 3 gün T25 , kARBONHİDRAT MİKTARIMI BİRAZ ARTTIRDIM, şu an 76-77kg civarıyım ve inanın hem daha hacimli bir vücudum hemde varolan karın kaslarım durmakta..
Umarım yazdıklarım faydalı olmuştur...
-
azminiz takdir edilesi, hiit antremanlar yaptığınızda (insanity, t25 vs.) protein kac gr alıyordunuz? -
quote:
Orijinalden alıntı: justorcun
azminiz takdir edilesi, hiit antremanlar yaptığınızda (insanity, t25 vs.) protein kac gr alıyordunuz?
Insanity sırasında hiç dikkat etmiyordum sadece az tüketiyordum genel olarak, özel bir beslenme şeklim yok tu karbonhidrat diyeti tarzında besleniyordum. Ancak daha sonra proteini kilo başına 1,5-1,8gr civarına çıkarttım, ağırlıkla birlikte 70li kilolarda ise bu oranı 2-2,5gr civarına çıkarttım. -
bu işin beslenme ile olduğunun farkındasınız, kas yıkımı da eksik protein alımı ile olur. kalori hesabı yapmak gerekir tabii ki ama kaloriyi de ne yiyerek aldığınız önemli.
kg başına 2 gr olarak en başından beri alsaydınız belki cok daha fit bir görünüme kavuşacaktınız.
bu arada bende yıllardır salonda spor yapıyorum, hic insanity yada p90x gibi antremanları denemedim ama kafamdaki vücudu bu sekilde yapabilirim diye düsünüyorum. bu arada 2.5 senedir spor yapmıyorum onun icin arastırmaya devam ediyorum henüz başlamış değilim :) -
quote:
Orijinalden alıntı: justorcun
bu işin beslenme ile olduğunun farkındasınız, kas yıkımı da eksik protein alımı ile olur. kalori hesabı yapmak gerekir tabii ki ama kaloriyi de ne yiyerek aldığınız önemli.
kg başına 2 gr olarak en başından beri alsaydınız belki cok daha fit bir görünüme kavuşacaktınız.
bu arada bende yıllardır salonda spor yapıyorum, hic insanity yada p90x gibi antremanları denemedim ama kafamdaki vücudu bu sekilde yapabilirim diye düsünüyorum. bu arada 2.5 senedir spor yapmıyorum onun icin arastırmaya devam ediyorum henüz başlamış değilim :)
Aslında benim kısaca demek istediğim, kaslı ve fit bir vücuda kavuşmak için sadece Insanity benzeri HIIT kardio programlarını uygulamak yetmez, kesinlikle ağırlık çalışmak zorundasınız ilave kilo vermek yada define olmak istiyorsanız da elbette HIIT yapmalısınız.
-
Bugün başlıyorum zamanla izlenimlerimi yazıcam. -
Insanity gibi bir programla kilo da verilir, çok güzel kas da yapılır. Yapmanız gereken doğru dürüst bir beslenme uzmanına gitmek(diyetisyen)
Ben Insanity'nin çok faydasını gördüm. Ayrıca alışınca her türlü hareket yapılıyor, o ekranda gözüken kişiler bir hareketi 20 tekrar yapıyorsa siz 5 ile başlayın zaten açıldıkça sayısı artacaktır.
Dediğim gibi, kafaya göre yapılan diyetle yapılan Insanity hiçbir işe yaramaz.
Ben nerden mi biliyorum? Diyet listemi uygulayıp Insanity yaptığım 2 haftada 2 kg yağ yakıp 2 kas yaptım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X