Şimdi Ara

Cooler Master NotePal D-Lite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, arkadaşlar bugün notebook soğutucusu almak için vatan bilgisayara gittim. Kafamda thermaltake massive23 lx almak vardı. Ancak satış danışmanı Notepal D-lite'i tavsiye etti. Her iki ürünü de denedim ve bariz bir şekilde Notepal D-Lite daha fazla hava veriyordu. Massive 23 lx'in oluşturduğu rüzgar elle pek hissedilmiyor.
    Şuan eve geldim ve kullanıyorum. Bilgisayarın altı buz gibi oldu. Ayrıca boşta sıcaklık değişimini ss ile aşağı koyacağım. Finallerim dolayısıyla şuan oyun testi yapmam mümkün değil. Belki bir 10 gün sonra. Bios'tan fanın sürekli dönmesini engelledim. Belli bir sıcaklığa gelince, sanırım 50-60 gibi bir değer, fan otomatik çalışıyor. Şuan Notepal D-Lite ile bilgisayarın fanı çalışmıyor.

Ayrıca ilk önce özelliklerini yazalım;
    Model R9-NBC-DLTK-GP
    Color: Black
    Materials: Plastics, Rubber
    Weight: 0.65 kg, 1.44 lbs
    Dimension: 346 x 269 x 53 mm (W x H x D)
    Fan Dimension: 140 x 140 x 15 mm fan (W / H / D)
    Fan Speed: 1400(±15%) R.P.M.
    Fan Speed Adjustment: Single speed
    Fan Airflow: 46.8 CFM
    Fan Noise Level: 21 dBA
    Power: USB 5V DC
    USB: USB 2.0/1.1 x1 (for power input)
    Power Consumption: 0.34A, 1.7W
    Compatibility: Supports up to 15" laptops

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psirik -- 7 Haziran 2014; 11:05:22 >

• thermaltake massive23 lx kullanıyorum hiç memlun değilim.Oyun oynarken 70 Derece Bilgisayar pek sanki iyi değil.Değiştirmek istiyorum düzgün bir soğutucu aramaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xAsiriDozx

thermaltake massive23 lx kullanıyorum hiç memlun değilim.Oyun oynarken 70 Derece Bilgisayar pek sanki iyi değil.Değiştirmek istiyorum düzgün bir soğutucu aramaktayım.

Bana göre soğutucu ile oyun oynarken 70 derece gayet iyi. Zaten normalde 80-90 dereceye kadar sıcaklık çıkıyor. Yaklaşık 15-20 derece bir düşüş sağlaması bence gayet iyi. Tabi oyundan oyuna da değişmekte bu sıcaklıklar. Gelecek hafta bu soğutucu ile pes 2013 sıcaklıklarını koyarım. Thermaltake'in fanı 230 mm, D-lite'nin fanı 140 mm. Ancak Thermaltake fan hızı 600± 10% R.P.M iken D-lite'nin 1400(±15%) R.P.M. Yani İki katından fazla dönüş yapıyor. Dolayısıyla dediğim gibi Thermaltake, Cooler master'dan daha az bir hava üflüyordu, cooler master daha fazla rüzgar oluşturuyordu. Elle bile bariz fark ediliyor. Herhangi bir vatan bilgisayar mağazasında ürünü deneyebilirsiniz. Thermaltake'i kullanmadığım için düşük dönüş hızına rağmen büyük fanı ile nasıl bir performans sunacağını bilemiyorum. Şuanlık cooler master'dan memnunum. Normal kullanımda bİlgisayarın hdd hariç diğer donanımların sıcaklıkları 48-55 derece arasında değişmekte, hdd ise 34 derece civarlarında. Ancak daha yazın başındayız, çok sıcaklarda nasıl bir performans sunar bilemiyorum.

bana sorarsanız bu ürünü tavsiye ediyorum. 14 cm fana 1400 rpm dönüş hızı cuk oturmuş. Fanın küçük olması dezavantajını, hızıyla kapatıyor. Dolayısıyla daha fazla rüzgar oluşuyor. Hafif bir fan sesi de doğal olarak duyuluyor, çok değil bilgisayarın ki kadar. Geceleri daha fazla ses duyulabilir. Pasif soğutması iyi değil. Fan sürekli çalışırsa da bu sorun olmaz zaten. Metal yada alüminyum malzeme kullanılmamış, tamamı plastik bir ürün. Ancak cooler master ya da zalman dan en ucuz ürünü bu şekilde alabilirsiniz. Bir dezavantajı da 15"'e kadar desteklemesi.

• psirik kullanıcısına yanıt
    Bunu duymam iyi oldu ısınma sorunlarından pek anlamam :) CS:Go Oynuyorum 70 Derece gördüm 1 saatte.İnşallah daha fazla artmaz ama daha iyi ürün bulursam direkman alacağım.
  • Soğutucu ile 35-40 dakika kadar Metro Last Light oynarken aldığım sıcaklıklar. 3 yıllık bilgisayar, en son 1 yıl önce temizliği yapıldı, yani soğutucusuz 90 dereceyi çok rahat buluyor. Bir kaç derecede tab ile geçtiğimde kaybettiğini düşünürsek, soğutucu ile oyunda 80 derece cpu ile oynuyorum, kısacası 10 derecelik bir düşüş sağlıyor. Ayrıca oyun sonrası bilgisayarın daha çabuk soğumasını sağlıyor.

• güzel inceleme, ben de bunu almayı düşünüyorum. hâlâ memnun musun?
  • Ben memnunum şahsen. Kış aylarında pek ihtiyaç olmuyor ama oyunlarda bir sorun görmedim. Laptopun altında havalandırma delikleri varsa, etkisini fazlasıyla görürsün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • psirik kullanıcısına yanıt
    kardeş incelemeni yorumlarını falan okudum... bende almaya karar verdim. crysis 1-2-3 oynamayı seviyorum steam dan paket şeklinde satın aldım 3 hariç.. nası oynayacam diye düşünüyodum pc yi yakmadan .. teşekkürler..
  • EVVET n11 den kargo dahil 39 tl ye aldım.. vatan bilgisayar 63 tl mi ne diyodu.... aradaki bu uçurum niye ki abi ? bilen varmı ? ha bide aynısı mı değilmi diye ürün modelini özelliklerini 4-5 kere okudum... forumda duymuştum.. telefon şarj adaptörüne bağla diyodu birisi o zaman laptop usb girşi ısınmaz diyodu aslı varmı abi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin208

EVVET n11 den kargo dahil 39 tl ye aldım.. vatan bilgisayar 63 tl mi ne diyodu.... aradaki bu uçurum niye ki abi ? bilen varmı ? ha bide aynısı mı değilmi diye ürün modelini özelliklerini 4-5 kere okudum... forumda duymuştum.. telefon şarj adaptörüne bağla diyodu birisi o zaman laptop usb girşi ısınmaz diyodu aslı varmı abi ?

aynısı merak etme, ben de n11'den sipariş verecektim indirimde olduğu için

değerler(5v) aynı olduğu için olur. adaptörüne göre de fanların performansı ortaya çıkar. ben eski soğutucumu şarj aletine bağladım, denedim oldu. ki zaten gücü adaptörden almak daha iyi. usb'den kullandığımızda chipsete zarar verme olasılığı bile var

bu soğutucuyu ise almaya karar vermiştim, arkadaşın aldığı değerler de makul gelmişti lakin alüminyum olmaması kararımdan caydırdı

• crysis oyununu oynuyorum 2.cisini.. steamdan almıştım.. 2-3 saat kadar oynuyorum en fazla 95 e çıkıyo , sonrasında 80-85 arasında stabil devam ediyo sıcaklık.. laptopum acer 5755G ..
  • en iyisi el yapımı dostum, hem fanları ızgaraların olduğu yere ayarlarız hem de 2 katı daha iyi performans alırız
  • o ilerde inşallah.. ben evde bacağı kırık ama pervanesi çalışan büyük vantilatörü kullanmayı düşündümde sonra çılgınca geldi.. aşırı gelir dimi laptopa ? peki pcye o kadar güçlü sğoutma uygulasak masaüstüne ?
  • Elektrik faturası???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cooler Master D-lite Kullanan arkadaşlara bi sorun olacak lütfen acil cevap lazım
    usbye taktığımınzda fan dürekli dönüyor mu yoksa dönüp dönüp duruyor mu bende aralıklı aralıklı çalışıyor acaba sıkıntı mı var ona göre değişim yapıcam
  • gesdesa1 G kullanıcısına yanıt
    Sürekli çalışıyor. Aldığınız ürün arızalı geri iade edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.