Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
171.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murat.nur

Pm atmakta sıkıntı yaşadım kusura bakma. Evet megaflow. Yan tarafa tıpatıp uydu. Şimdi sen tepeyede 2 tane alsan ses ve toz artımı sorunlarıyla karşılaşacaksın. Fan fontrolcüyle sesi düşürsen bile toz işiyle uğraşman lazım. Benim kasadaki bütün toz filtrelerini söktüm. Ondan öyle ledleri janjanlı görünüyor. toz filtreleri takılı bırakınca filtre gözenekleri hemen doluyor ve ledli fan ile ledsiz fan arasında fark kalmıyor. Biriken tozdan dolayı fanların eskisi gibi soğutamamasıda cabası. Toz filtresiz kullanımda 3 ayda bir kasa içi temizlik yeter. Fotoğraftada göründüğü üzere toz filtresi nimetmi, başa belamı ? Kasanın tepesindeki toz filrelerini yıkamak veya temtemizlemek istediğinde yaşayacağın sıkıntı bile 3aylık temizlemeden bile fazla. Kasanın geri kalan kısımlarındaki tozlu filtreleride hediye.

Hocam MegaFlow'un uyumlu olduğunu öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler :) Toz filitrelerini kompresörle temizlemeyi düşünüyorum zaten.. Bizim kanaldakini arada bir alır götürürüm, olmazsa alırım bi tane ama şimdi de şu kafama takıldı, MegaFlow çok mu ses yapıyor? Rüzgar sesi problem değil benim için de, fan sesi mi geliyor acaba?..

• Ya bu büyük fanlara 110cfm diyorlar ama bana pek öyle gelmedi acıkcası sadece oldugu yerde ufak bi hava akımı yapıyor

haf932 de şahsen hiç menmun değilim bu büyük fanlardan
  • Fan kontrolcün ne marka ve nerden temin edebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

Ya bu büyük fanlara 110cfm diyorlar ama bana pek öyle gelmedi acıkcası sadece oldugu yerde ufak bi hava akımı yapıyor

Aslında bu konuda daha detaylı bir bilgilendirme olsa iyi olur, bende yakın zamanda Megaflow 200mm almayı düşünüyordum, ses düzeyi ve özellikle yarattığı hava akımı konusunda tatmin olmadıktan sonra almayı düşünmüyorum.
  • quote:

Pm atmakta sıkıntı yaşadım kusura bakma. Evet megaflow. Yan tarafa tıpatıp uydu. Şimdi sen tepeyede 2 tane alsan ses ve toz artımı sorunlarıyla karşılaşacaksın. Fan fontrolcüyle sesi düşürsen bile toz işiyle uğraşman lazım. Benim kasadaki bütün toz filtrelerini söktüm. Ondan öyle ledleri janjanlı görünüyor. toz filtreleri takılı bırakınca filtre gözenekleri hemen doluyor ve ledli fan ile ledsiz fan arasında fark kalmıyor. Biriken tozdan dolayı fanların eskisi gibi soğutamamasıda cabası. Toz filtresiz kullanımda 3 ayda bir kasa içi temizlik yeter. Fotoğraftada göründüğü üzere toz filtresi nimetmi, başa belamı ? Kasanın tepesindeki toz filrelerini yıkamak veya temtemizlemek istediğinde yaşayacağın sıkıntı bile 3aylık temizlemeden bile fazla. Kasanın geri kalan kısımlarındaki tozlu filtreleride hediye.

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu

kasanın belkide en güzel yanını çıkarmışsın ve bence olmamış hocam
    o toz filtrelerini temizlemen 5dk nı alır ama fanların hepsini temizlemeye kalkarsan 1-2 sa uğraşırsın(psu nun fanı da dahil)
    hava akışı tabii artar ama 1-2 derece için değmez bence hocam
    bir kaç dh üyesinin sırf haf932 de toz filtresi yok diye satıp haf-x e geçtiğini hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 11 Mart 2011; 14:19:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: #Gakko_

quote:

Hocam MegaFlow'un uyumlu olduğunu öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler :) Toz filitrelerini kompresörle temizlemeyi düşünüyorum zaten.. Bizim kanaldakini arada bir alır götürürüm, olmazsa alırım bi tane ama şimdi de şu kafama takıldı, MegaFlow çok mu ses yapıyor? Rüzgar sesi problem değil benim için de, fan sesi mi geliyor acaba?..

Megaflow fan sessiz sayılmaz. Rahatsız edecek kadarda sesli değil. Öndeki 23cm fan 700 rpm, ben fan kontrolcü ile 600 rpm e düşürünce sesi kalmadı. Yandaki 20cm fan 700 rpm, onuda fan kontrolcü ile 450 rpm e düşürünce sesi kalmadı. Şimdi bu aradaki 150 rpm fark nereden geldi diyeceksin. Yan kapaktaki Petek tasarımdan dolayı olmalı. Herhangi bir fanın üzerine "fan grill" takıp kullananlardada aynı ses sorunu var. İkinci neden şu olabilir, fan petek yüzeye çok yakın, ön fan ise kendi önündeki çıkarılabilen kapağa biraz daha uzak. Ayrıca ön kapağın delikli tasarımıda farklı. Fan tasarımındada bir fark var ki ondanda bahsedelim. Öndeki 23cm fanın arkasında 4 adet tutturma kolu var, yan kapağa uyan 20cm fanlarda ise 8 adet tutturma kolu var. bununda ses artmasına katkısı olabilir.

• @murat.nur

Paylaşımlar için teşekkür ederim öncelikle...

Bende sanırım bu hafta Haf-X alacağım, ancak bu 700rpm'lik fanların sesli olduğunu belirtmeniz canımı sıktı, ses takıntılı biri olarak beni de ciddi çekilde etkiler mi acaba diye düşünüyorum, oldukça düşük devirde dönüyorlar çünkü...

Şuan Akasa Infiniti'de;

2x12cm fan ön tarafta, 1150rpm,
    1x12cm arka da, 1150rpm,
    1x12cm tavanda, kontolcüde devirini bilmiyorum sonuna kadar kısık,
    2x12cm yanda, birine direnç taktım 850rpm'de anakarta bağlı 3pin, diğeri kontrolcüde kısık durumda.
    1x14cm yanda, kontrolcüde bağlı 1100rpm std hızı sesli oluyor, kontrolcüde yarı açık durumda.

şuan da çalıştığı bile belli değil bu kasanın gece nadir ses duyuyorum.

Haf-X'e oranı ses açısından nasıl olur diye de düşünüyorum, Haf-X'e ek olarak kırmızı megaflow fandan alıp yana takıp, yandakini de tavana takmak istiyorum, arkada egzostu 1200rpm'lik onu da direnç ile 800'e filan düşürmeyi düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 11 Mart 2011; 16:26:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

Ya bu büyük fanlara 110cfm diyorlar ama bana pek öyle gelmedi acıkcası sadece oldugu yerde ufak bi hava akımı yapıyor

Aslında bu konuda daha detaylı bir bilgilendirme olsa iyi olur, bende yakın zamanda Megaflow 200mm almayı düşünüyordum, ses düzeyi ve özellikle yarattığı hava akımı konusunda tatmin olmadıktan sonra almayı düşünmüyorum.

Cooler Master 20cm megaflow fanı fan kontrolcü ile kullanıyorum. 700 rpm değeri doğru, fan fontrolcü ile en fazla alınan değerde bu. Bu fan 300 rpm e düşürüldükten sonra fan kontrolcü (Scythe Kaze Master fan kontrolcü) sesli uyarı veriyor. Fanın rpm ayarını az biraz daha düşürünce fan çalışmıyor. Öndeki 23cm fanda aynı şekilde tepki veriyor. Öndeki fan Kasaya takılı iken 600 rpm den sonra, yan fan oda kasaya takılı iken 450 rpm den sonra sesli çalışmaya başlıyor. Kendi pc sistemim oldukça sessizdir, bu verdiğim rpm değerleri buna göre dikkate alınabilir. 700 rpm de iken fanların arkasında elimi tuttuğuma çok kuvvetli bir hava akımına sahipler. 110cfm değeri doğru olsa gerek. Eğer haf 932 deki megaflow fanları full hızda çalıştırmıyorsan , hava akımı 110cfm nin çok altında gerçekleşir. Fanların önüne Kendin fan filtresi taktı isen ve filtrelerde temiz değilse gene full hızda tam verim alamazsın. Yok bunların hiçbiri değil diyorsan, daha extrem bir hava akışı alabileceğin başka bir fan bulabilmen biraz zor. Bulsan bile çıkardığı sese tahammül sınırın yetmeyebilir. 700 rpm megafow bile, sessiz bir kasada kendini hissettiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 11 Mart 2011; 23:39:15 >

• @LEON-X

Fan kontrolcüsü olduktan sonra ses sorunu rahatsız etmez. Kaldı ki şuan ki seside pek rahatsız edici değil. Sadece egzoz fanı rahatsız edebilir. Tahmin ediyorum ki duyulan sesin çoğunluğu bundan geliyor.

Ben de fan kontrolcü alacağım. Aklımda NZXT Sentry LX var. Ancak yurtdışından temin etmek gerekiyor. Alternatif olarak Aerocool Touch 2000 düşünüyorum.

NZXT'de fanları kapatabiliyoruz. Aerocool'da da böyle bir özellik var mı acaba? Fan devir aralığı klavuzlarında belirtilmemiş.

NXZT görüntü olarak daha hoş geliyor ama Aerocool'da fena değil. Kararsız kaldım yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@murat.nur

Paylaşımlar için teşekkür ederim öncelikle...

Bende sanırım bu hafta Haf-X alacağım, ancak bu 700rpm'lik fanların sesli olduğunu belirtmeniz canımı sıktı, ses takıntılı biri olarak beni de ciddi çekilde etkiler mi acaba diye düşünüyorum, oldukça düşük devirde dönüyorlar çünkü...

Şuan Akasa Infiniti'de;

2x12cm fan ön tarafta, 1150rpm,
    1x12cm arka da, 1150rpm,
    1x12cm tavanda, kontolcüde devirini bilmiyorum sonuna kadar kısık,
    2x12cm yanda, birine direnç taktım 850rpm'de anakarta bağlı 3pin, diğeri kontrolcüde kısık durumda.
    1x14cm yanda, kontrolcüde bağlı 1100rpm std hızı sesli oluyor, kontrolcüde yarı açık durumda.

şuan da çalıştığı bile belli değil bu kasanın gece nadir ses duyuyorum.

Haf-X'e oranı ses açısından nasıl olur diye de düşünüyorum, Haf-X'e ek olarak kırmızı megaflow fandan alıp yana takıp, yandakini de tavana takmak istiyorum, arkada egzostu 1200rpm'lik onu da direnç ile 800'e filan düşürmeyi düşünüyorum...

Ben canını sıkmak istemezdim ama durum dediğim gibi. Bu kasayı aldıktan sonra eski kasandaki kontrolcü ve direnç aparatını haf x e takabilirsen sıkıntın kalmaz. Ön fan 700 rpm de iken çıkan sesi sana şöyle tarif edeyim. 900 rpm de tamamen sessiz çalışan bir 14cm fanı misal olarak alırsak ; 23cm megafow fan , 1000 veya 1050 rpm de dönen 14cm fan gibi oluyor. Yan kapaktaki 20cm fan 700 rpm de iken , 1300 veya 1350 rpm de dönen 14cm fan gibi oluyor. Ön fanı 600 rpm e , yan fanı 450 rpm e çekince ise 900 rpm de çok sessizleşen 14cm fan gibi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

@LEON-X

Fan kontrolcüsü olduktan sonra ses sorunu rahatsız etmez. Kaldı ki şuan ki seside pek rahatsız edici değil. Sadece egzoz fanı rahatsız edebilir. Tahmin ediyorum ki duyulan sesin çoğunluğu bundan geliyor.

Ben de fan kontrolcü alacağım. Aklımda NZXT Sentry LX var. Ancak yurtdışından temin etmek gerekiyor. Alternatif olarak Aerocool Touch 2000 düşünüyorum.

NZXT'de fanları kapatabiliyoruz. Aerocool'da da böyle bir özellik var mı acaba? Fan devir aralığı klavuzlarında belirtilmemiş.

NXZT görüntü olarak daha hoş geliyor ama Aerocool'da fena değil. Kararsız kaldım yine.

NZXT , Aerocool a nispeten hem daha kaliteli, hem daha kullanışlı. Aerocool kontrolcüleri daha önceden satan ama şimdi o markaya sıcak bakmayan "Firebal" müşteri temsilcisinin bana dediği şu oldu. Aerocool marka sattığımız ürünlerin en az 3 te 1 i geri döndü , çabucak bozuluyorlar , hatta büyük kısmı direk bozuk çıktı, depomuz bozuk Aerocool marka kontrolcülerle dolu dedi. Bende bu uyarsı ve bizatihi kendi tavsiyesi üzerine Scythe Kaze Master Fan kontrolcüyü aldım. Bunu günde en az 3 - 4 adet aylardır satıyorum, daha bir defa bile bozulup geri gelmedi dedi. Scythe Kaze Master Fan kontrolcünün bir diğer artısıda diğerleri gibi basma düğmeli değil, manuel olarak ibrelerini çevirerek , hemen istediğimiz rpm ayarına getirebiliyoruz. Bu hem daha pratik hemde cihazın kullanım ömrüne katkı sağlıyor. Aerocool Touchh 2000 nin fan devir aralığı kontrolcüye bağlayacağınız fanın rpm hızına göre değişiyor. Şöyleki , kontrolcüye bağladığınız fanın maksimum devir hızının % 50' siyle % 100' ü aralığında sadece 5 ayar kademesi ile yapılıyor. Mesela kontolcüye bağladığımız fanın maksimum deviri 2000 rpm olsun. Bu durumda "Aerocool touch 2000" fan kontrolcümüz maksimum devirin % 50' si yani 1000 rpm ( 2000 rpm in % 50 ) ile maksimum devirin % 100' ü yani 2000 rpm aralığında sadece 5 kademeli bir ayar imkanı sunuyor. Buda demek oluyorki bu kontolcüye 2000 rpm maksimum devirli bir fan taktığımızda 1000 - 1200 - 1400 - 1600 - 1800 - 2000 rpm gibi bir rpm ayar imkanımız var. Ayrıca fanı tamamen kapatamıyoruz. Fan bozulursa veya bir nedenle tamamen durursa uyarı sinyali veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 12 Mart 2011; 18:51:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

toz filtrelerini sökmekle büyük hata yapmışsınız bence toz tutması işini iyi yaptığını gösteriyo dediğiniz gibi benimde çok kısa sürede toz doluyor ancak elektrikli süpürge ile 1 dadikamı almıyor tozları çekmek

Dışı ve gözenekleri toz içinde görünen bir pc çok canımı sıkıyor. Fanların üzerine sanki ince bir battaniye örtmüş gibi duruyor. Hele birde o güzelim kasayı tavan arasından yeni indirmiş gibi, paçavra gibi göstermesi yok mu ... 3 ayda bir yapılan kasa içi temizliği bana daha sevimli. Haf x kasanın üstteki plastikten tavanını sökmeden fan filtrelerini temizlemek çok güç olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 24 Mart 2011; 10:44:43 >
  • Haf-x kullanmıyorum fakat Megaflow konusundaki tecrübe içeren bilgiler için teşekkürler, sanırım megaflow alıp sadece üst egzost fan olarak kullanmak benim için daha iyi olacak, yan kapakta Megaflow yerine x4 140mm fan kullanmak daha etkili olacak gibi gözüküyor, 1000 rpm devirde pek sorun olmayacaktır, en azından kasadaki xigmatek 140mm fanlardan şikayetci olduğum söylenemez, yinede sanırım her ihtimale karşı Aerocool Touch 2000 almak iyi olabilir. Sizin fan yada fan kontrolcü tavsiyeleriniz neler olur?
  • quote:

@LEON-X

Hocam teşekkür ederim, bende sadece arka egzostun sesli olacağını düşünüyorum...

quote:

Ben canını sıkmak istemezdim ama durum dediğim gibi. Bu kasayı aldıktan sonra eski kasandaki kontrolcü ve direnç aparatını haf x e takabilirsen sıkıntın kalmaz. Ön fan 700 rpm de iken çıkan sesi sana şöyle tarif edeyim. 900 rpm de tamamen sessiz çalışan bir 14cm fanı misal olarak alırsak ; 23cm megafow fan , 1000 veya 1050 rpm de dönen 14cm fan gibi oluyor. Yan kapaktaki 20cm fan 700 rpm de iken , 1300 veya 1350 rpm de dönen 14cm fan gibi oluyor. Ön fanı 600 rpm e , yan fanı 450 rpm e çekince ise 900 rpm de çok sessizleşen 14cm fan gibi oluyor.

Teşekkür ederim açıklamalar için...

Ancak size göre bu kasa haddinden fazla sesli görünüyor, zira 700rpm'lik fanın devirini biraz daha düşürürsek, kasanın soğutma performansı oldukça düşer.

Yarın aksilik olmazsa alıcam kasayı, bende çok merak ediyorum bu ses olayını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 11 Mart 2011; 18:34:56 >

• quote:

quote:

@LEON-X

Hocam teşekkür ederim, bende sadece arka egzostun sesli olacağını düşünüyorum...

quote:

Teşekkür ederim açıklamalar için...

Ancak size göre bu kasa haddinden fazla sesli görünüyor, zira 700rpm'lik fanın devirini biraz daha düşürürsek, kasanın soğutma performansı oldukça düşer.

Yarın aksilik olmazsa alıcam kasayı, bende çok merak ediyorum bu ses olayını...

hocam haf-x in ön yan ve üstteki fanları ses yapıyor ama çok değil dayanabilinecek seviyede
    egzoz fan ses yapmıyo ama diğer 3 fan az ses yapar ve devir düşürücü kullanınca fan çalışıyor mu yoksa çalışmıyor mu belli değil ama fan çok yavaş dönüyor

• @-erna-

Teşekkürler kardeşim ilgin için...

Ancak şunu anlayamıyorum 700rpm'lik bir fan nasıl ses yapabiliyor, aklıma gelen tek şey fanların yatakları ya da kaliteleri çok düşük, kasa parası kadar da fana harcama yapmak istemiyorum, yakınımda olan birinde olsa şu kasa çalışır vaziyette görmek isterdim...

Fanların devirini düşürünce de bu sefer vereceği soğutma performansı da düşecektir, yani şuan 1200rpm'lik Akasa'nın 3 tane 12cm'lik fanı ve diğer arka sayfada yazdığım fan düzenekleri beni rahatsız etmiyor ve soğutma performansı da gayet iyi, şimdi bu kasaya bu kadar para verip bir de ses sorunu yaşarsam atarım 10.kattan daha iyi yani, boşuna almış olmayı istemiyorum kasayı...
  • 7v lık olan dönüştürücü ile fanın rpm i çok düşmüyo
    ama 5v la baya düşüyor hatta sizin destek vermeniz gerekiyo fana dönmesi için
    bu 7v lık dönüştürücüler ile kullanabilirsiniz fanları
    ama nerede bulunur bir bilginiz var mı?
  • quote:

@-erna-

Teşekkürler kardeşim ilgin için...

Ancak şunu anlayamıyorum 700rpm'lik bir fan nasıl ses yapabiliyor, aklıma gelen tek şey fanların yatakları ya da kaliteleri çok düşük, kasa parası kadar da fana harcama yapmak istemiyorum, yakınımda olan birinde olsa şu kasa çalışır vaziyette görmek isterdim...

Fanların devirini düşürünce de bu sefer vereceği soğutma performansı da düşecektir, yani şuan 1200rpm'lik Akasa'nın 3 tane 12cm'lik fanı ve diğer arka sayfada yazdığım fan düzenekleri beni rahatsız etmiyor ve soğutma performansı da gayet iyi, şimdi bu kasaya bu kadar para verip bir de ses sorunu yaşarsam atarım 10.kattan daha iyi yani, boşuna almış olmayı istemiyorum kasayı...

yani 700rpm hakikaten sen yapıyor ama çok değil dediğim gibi
    1200rpm li egzoz fan ses yapmıyor
    dönüştürücülerle fanlar sessiz olacaktır
    ya da noctau fanı olsa onlardan alırdım ama yok maalesef 200mm ve 230mm de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 11 Mart 2011; 19:37:31 >

• Firebal'da var kardeşim, 7v devir düşürücü;

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=900100112

700rpm'lik fanı 450-500rpm'e çekersen soğutma fiilan yalan olur o zaman mesele bu, hava soğutmada ya sesten ya da soğutmadan ödün vermek lazım bu genel birşey bana göre ama ,şuan ki kasamın ses ve soğutma performansından daha kötüsü olursa yazık olur yani, bunu netleştirmek lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Haf-x kullanmıyorum fakat Megaflow konusundaki tecrübe içeren bilgiler için teşekkürler, sanırım megaflow alıp sadece üst egzost fan olarak kullanmak benim için daha iyi olacak, yan kapakta Megaflow yerine x4 140mm fan kullanmak daha etkili olacak gibi gözüküyor, 1000 rpm devirde pek sorun olmayacaktır, en azından kasadaki xigmatek 140mm fanlardan şikayetci olduğum söylenemez, yinede sanırım her ihtimale karşı Aerocool Touch 2000 almak iyi olabilir. Sizin fan yada fan kontrolcü tavsiyeleriniz neler olur?

4 adet 14cm fan 20cm megaflowdan daha çok cfm hava kasanın içine verecektir fakat bu fanından fanına çok değişiyor. 14cm ebatındaki xigmatek fandan (xigmatek xlf-f1453) bendede var. firmanın verdiği bilgi 1000 rpm - 63,5 cfm - 16 dBa . Verilen 1000 rpm olduğu bilgisi doğru, fan kontrolcümle ölçtüm en fazla 1000 rpm devri . 16 dBa olması ise palavra , cooler masterın 14cm fanınıda kullandım oda 1000 rpm ve 16 dBa ve 60,9 cfm ve tamamen doğru ve 1000 rpm bile ses yok . Xiğmatek 14cm fanın ancak 720 rpm e düşürülmüş sesi ile Cooler Master 14cm fanın 1000 rpm deki ses seviyesi birbirine denk. Sessiz bir pc için xigmatek fanların devrini kısmak zorunluluğu var. Buda sana düşük hava akımı olarak dönecektir. Bu durumda megaflow fanla birbirine denk gelecek. Eğer megafow fanı takacağın yer Haf x kasanın yan kapağındaki gibi petek şeklinde değilse, 600 rpm de sessiz bir şekilde kullanılabilir. Ayrıca 4 tane 14cm fanın kapladığı yüzey alanı 1 tane 20cm fandan çok daha fazla olacağından, akrilik pencereli veya mesh panelli yüzeyin çoğunu bu fanlar kaplayacaktır. Pc nin iç kısmını göstermeyecektir. Fotoğraftaki kasada farkedildiği üzere 4 adet fan 12cm olduğu halde kasa içi perdelenmiş durumda. Gayem sadece hava akışı benim, öyle moddingle işim olmaz diyorsan o başka. Tavsiye edebileceğim fan kontrolcü scythe kaze master . Bunu bulabilmen şu anda zor ama 2 ay önce piyasada vardı. Zalman zm-mfc1 plus fan kontrolcüde iyidir. Bu şu an "Sanal Marketim" de ve "İnventus" da var. Bu iki fan kontrolcünün Rpm ayarı manuel olarak elle çevirmek suretiyle yapıldığından, tuşa her basışta bir kademe artan veya azalan diğer pek çok model konrolcülere göre daha pratik ve kullanışlı. Scythe kaze master da vfd dijital ekranda bulunmakta. Bu ekranı sayesinde herhangi bir bakış açısından bile ekran yazıları net okunabiliyor. Diğer lcd ekranlı kontrolcüler ise böyle değil. NZXT Sentry LX ve ZALMAN ZM-MFC3 fan kontrolcülerin ekranları lcd olmasına rağmen kullanılan lcd nin bakış açıları çok iyi ve kalitesi yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 12 Mart 2011; 18:58:03 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.