Şimdi Ara

Cool & Quiet bi türlü olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar imzamdaki sisteme sahibim anakartın cd sindeki amd64 driverını kurdum ayrıca amd nin sitesindeki driverı da denedim asus cool & quiet programınıda kurdum cd den biostan cool & quiet zaten aktifti kitapçıkta yazan acpi 2.0 support yazan yeride no idi yes yaptım denetim masasındaki güç seçeneklerini en az güç yönetimi seçtim sistemi tekrarda başlattım ama tık yok asus un cool & quite programı 2000.00 mhz yazıyo biraz değişme yok 10 dakka 15 dakka bekledim işlemci yüzde 0 ile 2 arasında çalışıyodu yine değişmedi başka izleme yazılımlarınada baktım ordada 2000 yazıyor amd nin izleme yazılımlarındada 2000 yazıyor bi yerde eksik yaptığım bi yer mi var arkadaşlar anlamadım gitti

• ben bu iki siteye daha öncden baktım harfi harfine uyguladım hepsini ama hala 2 ghz in altına inmiyor işlemci bi el atın arkadaşlar şuna
  • Vallaha aynı sorunu bende yaşıyorum.Bazen işlemci hızı masaüstündeyken düşük gözüküyor,bazen yüksek gözüküyor.Bir standart bende yakalayamadım...
  • k8n in en son bıosunu ındır 19 olması gerekıyor...amd sıtesınden yenı cool and quiet surucusunu ındır ve kur daha sonra bıostan cool and quiet ozellıgını ac işletim sistemindede güç bolumunde ayarı değiştir...
  • Yalnız şu da var bazı nforec3 kartlarda ya da hepsinde eğer tek ramden fazla varsa cool'n quiet aktif olmuyor.

Sanırım arkadaşlarında sorunu bu.Tek ram denerlerse olcağını göreceklerdir.
  • n force 3 anakartlarda 2 ram takılı ise olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

n force 3 anakartlarda 2 ram takılı ise olmuyor

Benim sorun demekki bu
  • bende 2 tane ram var ama çalışıyor.bence bios update yapmalısın.
  • bende tek 512 var ama çalışmyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: nv_umut

bende 2 tane ram var ama çalışıyor.bence bios update yapmalısın.

Senin ki ya nforce3 değildir ya da socket 939 dur
  • update yapmaktan çekiniyorum arkadaşlar en son ekran kartını update yaparken göçerttik yeni bi tane almak zorunda kaldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinalhan

update yapmaktan çekiniyorum arkadaşlar en son ekran kartını update yaparken göçerttik yeni bi tane almak zorunda kaldım

Elektirik mi gitmişti? Valla ben bios u şimdiye kadar 3-4 kere flash la update ettim sorun olomadı.

ama sana şunu diyeyim ki nforec3 socjet 757 anakartlarda eğer tek ramden fazlası varsa cool'n quiet aktif hale gelmez.Boşuna bios la uğraşma
  • 512 tek ram var başka yok biosu güncellerken elektrik gitmedi proram biosu sildi tekrar yazamadı
  • quote:

512 tek ram var başka yok biosu güncellerken elektrik gitmedi proram biosu sildi tekrar yazamadı

yapma ya.Bu ekran kartı için oldu değil mi?

Umarım bu bios içinde öyle yapmaz.Dikkatli ol
  • evet ekran kartıydı neyseki tnt2 di bahanem oldu birazda update şimdikide pek ii deil ama idare ediyor onu da mı update yapsak ya forumda birisinde aynı işemci ile anakart vardı o balka bi driver ile kurunca cool quiet çalışmış bende o driverı kullandım olmadı başlığı bi daha bulamadım o update yapmışmı dye soracaktım şimdi nerden bulacam adamı ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolampx -- 23 Ocak 2006 0:08:34 >
  • QQ nf3 anakartlarda 2 ramle çalışmaz hurafesini kim uydurdu. bende asus k8n-e deluxe board var. sc 754 ve nf3 çipsetli bir board. bende nasıl çalışıyor peki. yukarıda yazılanlar doğru ama eksik olan bir şey var. kimse bir özellikten bahsetmemiş. biosdan acpı 2.0 özelliğini açtınızmı. açmadıysanız kusura bakmayın ama çalışmaz. her boardda bu özellik açık olarak gelmiyor malesef. bendeki boarddada default ayarı disable idi. acpı 2.0 ne işe yarar derseniz, windows üzerinden güç yönetimini yapmanızı aktif hale getiriyor. kısaca açık olmazsa windows üzerinden güç yönetimini yapamazsınız. dediğim gibi her anakartta bu ayar açık değil. biosdan QQ i açın. acpı 2.0 ı açın. windowsda iken QQ driverını kurun. amd işlemcilerinde driverı vardır onuda kurun. güç yönetimlerinden en az güç yönetimini seçin. hepsi bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 22 Ocak 2006 23:17:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Siya

quote:

update yapmaktan çekiniyorum arkadaşlar en son ekran kartını update yaparken göçerttik yeni bi tane almak zorunda kaldım

Elektirik mi gitmişti? Valla ben bios u şimdiye kadar 3-4 kere flash la update ettim sorun olomadı.

ama sana şunu diyeyim ki nforec3 socjet 757 anakartlarda eğer tek ramden fazlası varsa cool'n quiet aktif hale gelmez.Boşuna bios la uğraşma

tek ram den fazlası varsa aktif hale gelir. ben yine söylüyorum güncel bioslarını bi araştır.Belki cool'n quiet için bi düzeltme vardır.Bende öyle oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

QQ nf3 anakartlarda 2 ramle çalışmaz hurafesini kim uydurdu. bende asus k8n-e deluxe board var. sc 754 ve nf3 çipsetli bir board. bende nasıl çalışıyor peki. yukarıda yazılanlar doğru ama eksik olan bir şey var. kimse bir özellikten bahsetmemiş. biosdan acpı 2.0 özelliğini açtınızmı. açmadıysanız kusura bakmayın ama çalışmaz. her boardda bu özellik açık olarak gelmiyor malesef. bendeki boarddada default ayarı disable idi. acpı 2.0 ne işe yarar derseniz, windows üzerinden güç yönetimini yapmanızı aktif hale getiriyor. kısaca açık olmazsa windows üzerinden güç yönetimini yapamazsınız. dediğim gibi her anakartta bu ayar açık değil. biosdan QQ i açın. acpı 2.0 ı açın. windowsda iken QQ driverını kurun. amd işlemcilerinde driverı vardır onuda kurun. güç yönetimlerinden en az güç yönetimini seçin. hepsi bu kadar.

"Hurafeyi" Epox yetkili temsilcisi "uydurdu".

Dediğin şeyi deneyeceğim yine de.

• bende çalışıyorsa hurafedir. isterse bill gates söylesin. istersen bir screenshot yollayayım. senin dediğin olay ramlerin sc754 nf3 anakartlarda ddr400 olarak çalışmamasıdır. bu doğrudur. çift ram takılınca ramler ddr400 değil ddr333 olarak çalışıyor ama QQ ile alakası yok. bende ramler ddr400 olarakda çalışıyor ama stabil değil nadiren reset atması önemli değilde performansı ddr333 den az oluyor. tek ramle ddr400 sorunsuz çalışıyor. bu yüzden bende çift rami ddr333 olarak çalıştırıyorum. ama dediğim gibi QQ ile çift ramin sorun filan yarattığı yok. sorun varsa sizin anakartınızdandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 22 Ocak 2006 23:29:34 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.