Şimdi Ara

Cookie Olayi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cookie kodlarını nereden bulabilirim acaba ? Bir ara arşivimde hazırda saklıyordum ama ..

Lightbox gibi bir pencerede "Kapat" butonuna tıklandigi zaman o bilgisayara çerez yerleşmesini istiyorum.. Nereden erişebilirim kodlara ?

http://www.php.net/manual/tr/function.setcookie.php

sitesinden bulmaya çalştım fakat gözden kacırdım sanırım..

Teşekkürler

• Ek olarak ekleme yapmak istiyorum yada tıklama olayını var olan bir MySql veritabanına entegre edebilir miyiz.. Yani kullanıcı kapat butonuna tıkladigi an veritabanina işlensin ve o kullanıcı için bir daha görüntülenmesi o metin.. Eğer bunu yapma imkanımız varsa benim için daha yararlı olacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: amone

1. MySQL'e gönderilecekse neden cookie kullanıyorsun? Madem üyelik sistemi ve kimliği belirli kullanıcılar var

2.si ise çarpıya tıklandığı anda olmasa da olur, aşağıdaki kodu siteye yerleştir, kullanıcı siteye girdiği anda çalışacakdır (çarpıya bassın basmasın cookie bilgisayarına yerleşecek) duyuruyu zaten görmüş olacak çarpıya basıp basmamasının bir önemi yoksa şayet

yok eğer illa çarpıya basıldığında işlensin diyorsan (db ye yada cookie ile gönderilsin) ajax kullanman lazım, cookie kullanmayı bile bilmiyorsan ajax ile bu işin üstesinden gelmen problem olacaktır

if(!isset($_COOKIE["duyuruokundu"]))
    {
    setcookie("duyuruokundu","",time()+3600*24*30); //bir aylık çerez
    }

Amone Cookie yada MySql farketmez sonucta duyuru amacına ulaşsın cok önemli değil o nedenle iki tane yolumuzun var oldugunu belirttim.. Cookie biliyorum tabi ki ama benim önceden kullandigim kod $security ile entegre kod idi php.net buldum fakat crossdomain filan eklemişler baya bir karma birşey olmuş..

Ajax ile kullanıcı adı kullanılabilirlik testini (kayit formunda) sorun cıkartmadan gerçekleşti ama mysql yazmayı bir türlü yapamadım amone..

Cookie ile

quote:

define("COOKIE_EXPIRE", 60 * 60 * 24 * 60); //60 gün
    define("COOKIE_PATH", "/"); // alan adı VTJ

bildigin bir tutorial sitesi var mı Ajax ile veri yazma konusunda ?

• Bence javascript ile cookie kontollerini yapmalısın.
  • Yanıtlar için çok teşekkürler ederim.. Cookie yada MySql farkı belirtmek yerine zaten kullanmiş oldugum MySql'de "membership_id" tablosundaki değer ne zaman "1" olduğu zaman sitedeki yazıların cıkmasını sağlarım peki ?

Mesela Amone kullanıcısının üyelik ID numarasi değil yanlış anlaşılmasin.. "membership_id" numarasi (ucret karşiliginda ID yukselebilen, süresi doldugu zaman 1e düşen sistem var) 1e düştügü zaman görtermek istedigim yazılar cıkabilir.. ?
  • Amone güneşli bir Pazar gününü bilgisayar başında gecirmek pek hoş olmasada merhabalar

Verdigin kodu <?php $row['membership_id']==(1);?> şekliden yerleştirmesini yaptım fakat "Senin membership_id numaran 1!" yazınını nasil ekleyeceğim.. Yani adamım member ID numarasi 1 ise senin numaran 1 şeklinde yazi cıkmasini eğer 1 değilde başka bir numara ise cıkmamasini sağlamak istiyorum..
  • İmzanı ziyaret edeceğim zaten

Vermiş olduğun kod doğru bir kod fakat Numaranız 1 Değil yazısı sürekli cıkmakta.. Membership ID numarasi 1 ama yine de verilen bilgilendirme Numaranız 1 Değil oluyor... O problem benim kullandiğim sistem yada kucuk bir ayrıntıdan kaynakladigini düşünüyorum..

Az önce farkına vardigim olay ise şu amone..

Kullanıcının süresi doldugu zaman zaten uyari mesajını görmektedir. Uyari mesajının saglayan lib klasöründeki class dosyasınındaki o uyarının kodlarını alıp kendime göre değiştirdim.. Sonra da duyurunun CSS ile bağlayarak sorunu böylelikle ve senin "sürekli desteğinle" çözmüş bulunuyorum..

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 31 Ekim 2010; 12:43:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.