Şimdi Ara

Company of Heroes Serisi [CoH] S.S.S. & Taktik Paylaşım [ANA KONU] (154. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.621
Cevap
24
Favori
280.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Croatoan

quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

PE bazen america karşısında zayıf kalabiliyor. PE piyadesi atış gücü olarak üstün fakat abd stratejik noktalara koyduğu mg ve sniperlar geçit vermiyor Pe'ye. Half Track ve armored car ise mgler tarafından vurulabiliyor. yani marder III açana kadar karşı tarafta at basmış oluyor. Bu konuda biraz dengesizlik var gibi. Tek çare idareten hotckiss basmak galiba.

hmg üzerine bende çok düşündüm ve denedim. 2 tane hmg ile çapraz ateşe aldığım zaman bile kolay kolay yere yatmadan patır patır mgleri alıyorlar. saçmalık burada zaten. ne tür bir asker mg karşısında üzerine kararlı biçimde yürüyüp atış üstünlüğü sağlayarak mgleri yok eder? amerika, british, wehrmacht birimlerinin hiçbiir askeri yapamıyor bunu mesela. mg atışı karşısında muhakkak pinned oluyorlar. heleki çapraz ateşe almışsanız 2 taraflı... retreat çekmeleri kaçınılmaz.
    Marder III meselesinde ise AT yapmaya bile gerek yok. işte sözünü ettiğim dengesizliklerden biriside bu mesela. Marder III muazzam bir top atış gücüne sahip olmasına rağmen bir o kadarda dandik bir zırha sahip. m8 i düzgün ve seri kullanabilirseniz 3-4 atışta rahatlıkla alabiliyorsunuz Marder'ı. askerlerini normal seviyede bir güce çekip araçlarını biraz daha dayanıklı hale getirmeleri lazım derken bundan söz ediyorum aslında. PE deki o kadar araç zenginliğine rağmen çoğu oyuncunun araçların dayanıksızlığı sebebiyle piyade spam yolunu tercih ettiklerini düşünüyorum.

Genel manada yazdıkların doğru ama birkaç düzeltme yapayım. Mg karşısında amerikan ranger ve paraşütçülerin fire-up özelliği var. Bunuda ekleyelim

Dji Mavic Air 2

• @Byfe

ah! bunu unutmuşum evet hatırlatma için teşekkürler
    ranger dedinde aklıma geldi şimdi bak. ellerine thompson verdiğin zaman ölüm makinesine dönüşüyorlar resmen. bu çok hoşuma gidiyor (:

pe' nin araçları konusunda ise; araçların dandik olduğuna katılmıyorum. oyundaki neredeyse en etkili araçlar pe' de. ha zırh olarak tenekeden farksızlar doğru ama amaca yönelik kullanmayı iyice öğrendikten sonra inanılmaz etkililer. mesela armored car ve p4 tank piyadeleri piçmek için süper aletler. marder ve at halftrack ise tanklara karşı çok etkili. oyundaki en iyi mortar' da bunlarda mortar halftrack ile. yani araçlarının defansı zayıf ama atak güçleri çok çok fazla. mesela amerikada bi sherman yapıyosun ne boka yaradığı belli değil. ne tanka karşı çıkabiliyor ne askerlere karşı öyle abartı bir etkisi var. her bakımdan ortalama bir tank. sherman crocodile yapıyosun o fiyata askerleri leblebi gibi yemesi lazım ama olması gerektiği kadar etkili değil. pe birimleri işte böyle üstün atak güçleriyle fark yaratıyor. armor ihtiyacını ise 1000 manpower gibi bir fiyata 2 panther çağırarak karşılayabiliyor. marder ise zaten o bi tank değil, bir nevi at gun. nasıl diğer ülkelerin at gunları kolaylıkla öldürülebiliyorsa onun da öyle olması lazım. bu marder ve armored car' ın zırh olarak daha güçlü olduğunu düşünüyorum da ölüm gibi olurdu resmen.

eğer öyle piyadeleri zayıflatıp tanklar güçlendirseler farklılık azalır.

ayrıca tekrar söylüyorum pe' nin piyadeleri öyle güçlü falan değil. sadece çok kalabalık olduklarından, spamdan dolayı karşılarında durulmuyor. yoksa rifleman çok daha iyi onlardan. hele de riflemanleri vet2-3 falan yaparsan terminator gibi dolaşıyor onlar da. burda sorun o pg lerin upkeep costlarının düşük olması sebebiyle spam yapılabiliyor olması. aynı şeyi amerikada 10 tane rifleman basarak yapmaya kalksan manpower gelirin 150' ye falan iner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEZ1R -- 8 Şubat 2012; 10:52:19 >

• @eturkmarmara

wehrmacht'ın mg42 si kesinlikle amerikan hmg sinin çok ötesinde bu konuda hemfikirim seninle. bunu seslerinden bile anlayabiliyorsunuz zaten. mg42 daha sert ve seri bi ses çıkarırken hmg daha zayıf ve seyrek atışa sahip.

PE piyadeleri öyle güçlü falan değil diyorsunda neye göre söylüyorsun mesela bunu? şöyle bi duruma bakarsak eğer;
    amerika olarak sen HQ dan sadece engineer çıkarabilirken (ellerinde dandik bir silah ile) karşına panzer grenadiers ile geliyor PE ve eline G43 verebiliyor (ki oldukça etkili bir silah) bunun yanında PGlerin silah yada zırh vet i aldığını biliyoruz ve fark ettiniz mi bilmiyorum bunu amerikan piyadelerinin vet alışından daha kısa sürede gerçekleştiriyorlar. en ufak bir çarpışmada hemen silah yada zırh geliştirebiliyorsun PE piyadelerinde. zaten güçlü olan silahları bu kısa sürede gelen geliştirmelerle daha ölümcül oluyor ve ekstradan şunuda belirtmekte fayda var sözü geçen askerler tamir de yapabiliyorlar bu büyük bir artı. hem askeri hemde mühendis açısından heryerde bol miktarda adamları olmuş oluyor.

Hadi diyelimki asker olarakta güçlü olmalılar tamam ama en azından HQ dan çıkardıkları ilk askerler olan PGler böylesine güçlü olmasa. diğer ordular gibi düzgün askerler çıkarabilmek için kampına bişeyler kurmak zorunda olsa... kurduğu birimlerden Tank Buster Infantry ve Assault Grenadiers çıkarabiliyorlar zaten bunların güç seviyesini anlayabilirim... fiyat ve kaynak olarakta o kadar ucuz değiller çünkü. onlar kabul edilir ama HQ dan çıkan ilk askerleri olan PG lerin böylesine güce sahip olması kabul edilemez bi durum. en azından kendi adıma.

Hepsi bir kenara PE piyadeleri böylesine güçlüyken "kullanmasını bilen için zırhlı araçlarıda oldukça etkili" demişsin bunuda kabul ediyorum. öteki taraftan "amerikan sherman ve crocodile ı yeterli seviyede değil" demişsin bunda da hemfikirim. bu durumda PE komple amerikaya karşı üstün bir birim olmuş olmuyor mu? (:

• @Croatoan

haklısın ama benim de demek istediğim pe araçlarının atış gücünün çok yüksek olması. marder III veya AC gibi hayvani bi atış gücüne sahip araçların zırhları olduğunu düşünsene. bariz dengesizlik olurdu. ayrıca air spam gibi, ranger spam gibi, panzer gren spam da tabi ki işin b.kunu çıkarır. erlikle oynadığımız bi oyunda yeşil siperde barlı riflem vardı bi manga. 6-7 manga panzer gren saldırdı. önce barla suppress yaptım. sonra üstlerine el bombası attım. adam direk retreat çekmek zorunda kaldı. oyunda her zaman bi çıkış noktası olduğuna inanıyorum. yine erlikle bi oyunda, rakip sadece shrekli panzer gren ve knight yaptı. bu sefer o hayvani spam ı tanklarla ezerek durdurduk. başka bi oyunda uçakla tarayıp, 3 tane sniper ile vurarak durdurduk. tabi bunlar 2v2 için geçerli. 1v1 de panzer gren spam ına karşı oynadığımı hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 8 Şubat 2012; 11:54:46 >
  • pe nin amerikallıar karşısındaki sıkıntısı var . 1 manga rifleman 270 mp ve 6 kişi, 1 manga gren ise 255 mp ve 3 kişi(oyunun başında). oyunun başında sayısal ve mp üstünlüğü usa ve britlerin. ayrıca sprint özelliği ile gelen ranger ve paratroopları unutmamak gerekir.
    bütün taraflar denge üzerine kurulmuş. hepimizin bildiği önemli olan uygulanan strateji.
    gren spamı yapan varsa airbone doctirninden uçak ile sürünün üzerine atış açabilirsiniz. hep penin piyade üstülüğünden bahsetmişiniz, ama usa rifleman 4-5 manga ve 2-3 alevli engi ile önüne hangi piyade gelirse gelsin büyük bir oranda alır. ( bu anlatıklarımın pe ile oynarken başıma gelenler) oyunda en nefret ettiğim araç stuart tankın shotgun özelliği.

ben her zaman pe grenlerine ve araçlarına ( mortar halftrack, hummel hariç) 3 vet defence bonusu veriyorum. ama dün ranked match usa aldım. karşımda pe. yenildim. ama farkettimki kesinlikle 1 vet offensive bonus vereceksiniz bütün araçlarınıza. hayatımda ilk defa bir panterin piyade katili olduğunu gördüm. bende nedense olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Erlik

quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

Tiger'ın paletlerini yerden kesmeye çalışırken lol

6 tane M10 a karşı 2 kere Tiger tank getirdim ve yinede bir tane M10 tankını aldım.(Benmi aldım yoksa yüksek alman mühendisliğimi orasını bilemicem :) )

hihihiii german steel :)

• @Croatoan

olmuyor öncelikle o çok güçlü görünen pg' leri 1'e 1 de yakın mesafede flamersız standart engineer kolaylıkla öldürebiliyor biliyor muydun? rifleman' lere karşı da yakın mesafede eziliyorlar. sadece uzak mesafede etkililer. 2.si pg ler daha kısa sürede vet almıyorlar. bu tamamen oynanışla alakalı. adam sürü halinde dolaşırken önüne az adamla çıkıp kayıp verdikçe ve sen onun adamının öldüremedikçe onun senden daha önce vet alması normal. daha önce pe' ye karşı oynanması gereken stilde de söylediğim gibi rakibe kolay frag vermemek olmalı amaç. böyle oynayınca öyle kolayca vet alamıyor. ayrıca oyundaki bütün piyadeler arasında vet getirileri en yüksek olan birimler amerikanınkiler. bar'lı vet3 rifleman' e veya elinde thompson olan vet3 rangers' a rakip olabilecek birim yok oyunda. vet3 knight cross holders' ı bile rahatlıkla biçebiliyorlar. ayrıca vet alma konusunda barracks' daki sticky, bar upgradeleri ve supply center upgradeleri rifleman lerin daha hızlı vet almasını sağlıyor. bunları yapınca 2-3 çatışmaya gir direk vet2 falan oluyor hemen.

pf lerin hem tamir, hem inşa, hem savaş için kullanılıyor olması tabiki bir avantaj ama dediğim gibi bunların hepsini çok yavaş yapıyor. bölge kapma hızları yavaş, tamir upgrade' i yapılmazsa tamir hızı inanılmaz yavaş. yani o standart pg' ler öyle ne iyi bir engineer görevi ne de iyi bir asker görevi görebiliyor. onları adam etmek için upgradelerini yapıp ellerine mp44 veya shrek vermek gerekiyor.

amerika' nın pe' den veya diğer ülkelerden zayıf olduğu yön bence at savunması. mesela bir oyunda oyun kafa kafaya piyade savaşı şeklinde giderken sen at gun yapmamışsan rakip bi flakpanzer çıkarsa direk bitiyor oyun. base' ine geliyor at yaptırmıyor, sürekli geri viteste kaçarak ateş ediyor sticky atamıyorsun. destek çağırmaya kalksan rangers' ların bazukayı isabet oranı aşırı düşük. 2 saat bi tankı vurana kadar biçiliyorlar. bi çözüm üretemiyorsun. ama pe' de ve wehr' de öyle bi durum olduğunda hemen grenlerin eline veriyor shreki veya volkslar bile roket atabiliyor, bunların üstüne hemen stormtrooper çağırıp eline 2 shrek verip kamuflajla dibine giriyor ve tanklar iptal.

yani amerika' da benim gözlemlediğim tek sıkıntı bu at savunması diğerlerine göre çok zayıf. askeri anlamda bence bir sıkıntısı yok. sadece dikkatli oynamak gerekiyor. oyun sırasında konsantrasyonun ve motivasyonun yeterli düzeyde değilse dün benim pplhntr karşısında düştüğüm gibi şamaroğlanı pozisyonuna düşebiliyorsun. ama iyi konsantre olduğunda ise o pe' nin blobları vız geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEZ1R -- 8 Şubat 2012; 12:13:31 >

• bizim turnava eşleşmeleri ne zaman belirlenecek?

Orijinalden alıntı: sdds

pe nin amerikallıar karşısındaki sıkıntısı var . 1 manga rifleman 270 mp ve 6 kişi, 1 manga gren ise 255 mp ve 3 kişi(oyunun başında). oyunun başında sayısal ve mp üstünlüğü usa ve britlerin. ayrıca sprint özelliği ile gelen ranger ve paratroopları unutmamak gerekir.
    bütün taraflar denge üzerine kurulmuş. hepimizin bildiği önemli olan uygulanan strateji.
    gren spamı yapan varsa airbone doctirninden uçak ile sürünün üzerine atış açabilirsiniz. hep penin piyade üstülüğünden bahsetmişiniz, ama usa rifleman 4-5 manga ve 2-3 alevli engi ile önüne hangi piyade gelirse gelsin büyük bir oranda alır. ( bu anlatıklarımın pe ile oynarken başıma gelenler) oyunda en nefret ettiğim araç stuart tankın shotgun özelliği.

ben her zaman pe grenlerine ve araçlarına ( mortar halftrack, hummel hariç) 3 vet defence bonusu veriyorum. ama dün ranked match usa aldım. karşımda pe. yenildim. ama farkettimki kesinlikle 1 vet offensive bonus vereceksiniz bütün araçlarınıza. hayatımda ilk defa bir panterin piyade katili olduğunu gördüm. bende nedense olmuyor

Evet ya. karşıma pershing gelsin şu tank gelmesin. Sağlam bir atışda iki mangayı götürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 8 Şubat 2012; 12:15:14 >

Dji Mavic Air 2

• 3 manga ile (4 kişilik) araç tamiri yapıyorumdu. o sırada bu illet gelmiş. geç fark etmiştim shotgun atışa ile geriye sadece 1 askerim kalmıştı. pershing o da illet tank, onu da sevmiyorum

Orijinalden alıntı: eturkmarmara

@Croatoan

olmuyor öncelikle o çok güçlü görünen pg' leri 1'e 1 de yakın mesafede flamersız standart engineer kolaylıkla öldürebiliyor biliyor muydun? rifleman' lere karşı da yakın mesafede eziliyorlar. sadece uzak mesafede etkililer.

pardon bu kısma baya takıldım ben şimdi. farklı oyunlardan mı söz ediyoruz? flamersız engineerlar wehrmacht pioneerlarıyla bile zor mücadele ederken pgleri öldürmek ne kelime? çok denedim sözünü ettiğin şeyi ben. flamersız amerikan engineerlerinin pg ye karşı, heleki dediğin gibi "yakın mesafede" kolayca alabiliyor söylemini gerçeklikten uzak buluyorum.

oyuna standart resources ile başlandığını varsaydığımızda ilk çıkardığı pg ye elindeki munition ile g43 verebiliyor. zaten kolay kolay tek gezdirmiyor sözünü ettiğim türdeki PE oyuncusu.yanına 2 takım daha standart silahlı pg verip salıyor hemen oyunun başında ortama... o bunu yapana kadar sende 2 takım engineer 2 takım rifleman basabiliyorsun. tabi oyuna 0 fuel ile başladığından bi kere bar vermek için 60 fuel beklemen gerekiyorki ortalama 4-5 dakikayı bulabiliyor buna ulaşman (haritaya göre farklılık gösterebiliyor o ayrı). yani oyunun daha çok başlarında biri g43 taşıyan olmak üzere 3 takım pg ile karışalaşıyor senin riflemanlerin ve istediğin kadar yeşil sipere geç barsız riflemanler birer hiç. patır patır gidiyorlar. tek g43lü 3 takımlık pg atış üstünlüğünü her türlü sağlıyor sana karşı. bakın özellikle irdeliyorum bu söylediğim 1vs1 oyunlar için geçerli. pplhntr ın dediği gibi 2vs2 de farklı stratejiler üretilebilir ortaklaşa.

arkadaşlar kimse yanlış anlamasın beni amacım muhalif olmak değil. bilakis müzdarip olduğum bir konuyu sizlerle tartışarak ortaklaşa bir çözüm yada strateji üretebilmek.

• @Croatoan

o engineer olayını ilk defa 1-2 ay önce gamereplays deki expert replaylerinin birinde gördüm. adam engi ile bölge kaparken rakip pg ile dibine girip saldırdı. engi hemen bölge kapmayı bırakı oda pg ye saldırdı (ama dipdibeler öyle aralarında mesafe olmayacak) ve engi grubunun sadece 1 kişisi öldü pg lerin 2 kişisi öldü 3. de ölecekken retreat çekti. ben de ekran başında derin bir OHA çektim. adam hile falan mı yapmış acaba diyerek girdim oyuna denedim harbiden de yakın mesafede engi standart pg leri rahat alıyor. o günden beri artık direk retreat çekmek yerine engi' leri de savaş dahil ediyorum pe ye karşı. dene ve sen de gör bu mucizeyi. çok denemedin galiba ama engineer lar ve pioneer lar yakın mesafede çok etkililer. mesela 2 kişilik bir pio grubuyla 6 kişilik riflemanleri yakın mesafede çatıştır rifle' ların en az 2-3 tanesini öldürüyor pio. onun için bunların dibine pek girmiyceksin.

diğer dediğinde ise zaten diyorum işte başlarda pe ile çatışmaktan kaçınmak lazım diye. bir de pg lere karşı öyle yeşil coverdayım diye uzaktan ateş etme. uzak mesafede riflemanlar çok zayıf pg' lerden de volks lardan da tokat yiyor. ama yakın mesafede ikisini de alıyor. bunların sürekli dibine girerek çatıştırmak gerek. ama işte adam sen dibine giderken g43 ile yere yatırabiliyor seni. onun için başlarda bulaşmak zararlı.

• croaton aynı sıkıntıları bende pe olurken usa da karşılaşıyorum. ben 4 gren yapana kadar elemanlar en az 4 rifleman yapıyorlar. 24 e 12. birde yanlarında 1-2 engi oluyor. elemanlar beni kesip biçiyorlar. tavsiye el bombası gelişimi. bir şekilde tutturabilirsen en az 3 kişiyi götürürsün. pe gözünde o kadar büyütme(yin) her ülke oynayan kişiye göre etkinliğini belirliyor.

...oyun sırasında konsantrasyonun ve motivasyonun yeterli düzeyde değilse dün benim pplhntr karşısında düştüğüm gibi şamaroğlanı pozisyonuna düşebiliyorsun. ...
    yalnız ben spam ve blob yapmadım :) öyle anlaşılmasın hehe.. gerçi stug ın spam ını yaptığım iddaa edilebilir ama o tank en az 2 tane ile etkili oluyor. 3. bile gerekebiliyor etkili olması için

quote:

Orijinalden alıntı: sdds
    bizim turnava eşleşmeleri ne zaman belirlenecek?
    bu gece belirlemeyi planlıyorum. eşleşmelerin sadece kuraya dayalı olup, olmaması konusunda birazdan turnuva başlığında tartışma açacağım. oradan herkes fikrini söylerse belirleme işlemini ona göre gece yapacağım. bu saatten sonra zaten katılım olmaz sanıyorum.

quote:

quote:

@Croatoan
    olmuyor öncelikle o çok güçlü görünen pg' leri 1'e 1 de yakın mesafede flamersız standart engineer kolaylıkla öldürebiliyor biliyor muydun? rifleman' lere karşı da yakın mesafede eziliyorlar. sadece uzak mesafede etkililer.

pardon bu kısma baya takıldım ben şimdi. farklı oyunlardan mı söz ediyoruz? flamersız engineerlar wehrmacht pioneerlarıyla bile zor mücadele ederken pgleri öldürmek ne kelime? çok denedim sözünü ettiğin şeyi ben. flamersız amerikan engineerlerinin pg ye karşı, heleki dediğin gibi "yakın mesafede" kolayca alabiliyor söylemini gerçeklikten uzak buluyorum.
    eturkmarmara haklı. eğer pg ye vurulmadan aynı sipere girebilirseniz, pg yi harcayabilirsiniz alevsiz mühendisler ile. en kötü ihtimalle sağlıklarını ciddi oranda azaltırsınız. ama sipere koşarken vurulmamak önemli bunu yapabilmek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 8 Şubat 2012; 15:20:06 >

• Bu akşam bayaa bir antrenman yapayım. Yoksa işimiz zor.

Dji Mavic Air 2
  • @Croatoan

istersen PE alıp, USA CPU expert'e karşı bir oyun oyna. PE'ye alışmak için geçen ben öyle yaptım, kanser etti cpu beni,çok zordu.Dene derim.

@pplhntr

ben haftasonu şehir dışında olacağım büyük ihtimal, turnuvadan ayrılabilirim:/

Orijinalden alıntı: gokselc12
    Bu akşam kesin birşey söylersen iyi olur. eşleşmeleri bu gece belirleyeceğim

Orijinalden alıntı: pplhntr

quote:

Orijinalden alıntı: gokselc12
    Bu akşam kesin birşey söylersen iyi olur. eşleşmeleri bu gece belirleyeceğim

tamam, akşama kesin belli olur zaten.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.